Potřebovala bych nějaký tip, čím navýšit kalorickou hodnotu stravy psovi s rozšířeným jícnem, kterého musím krmit vícekrát denně v malých dávkách a v kašovité konzistenci. Dostává vařené mixované kuřecí maso s rozmixovanou konzervou, ale i tak pomalu hubne. Možná se ptám blbě, ale existuje pro psy něco jako proteinové doplňky pro sportovce? Olej ani tučnější maso se mi neosvědčily.
Uživatel s deaktivovaným účtem
anonymx
napsal(a):
A co takhle sladké? Přidat tvaroh, jogurt, piškoty...
Samozřejmě přídavky existují. Ale...
Různé "životabudiče".
A musí to být jen kuřecí maso? Nemohl by třeba vepřové, hovězí? Na případné doplňky bych se zeptala veterináře, tipla bych si, že něco bude. Případně se zeptat, zda by se mohlo něco z těch lidských přípravků použít - jsou nejen pro sportovce, ale i speciálně pro lidi v rekonvalescenci. Moje máma si je po nemoci kupovala a případně střídala právě s tím pro sportovce. Mám teď fenku po operaci, taky mixuju, po dohodě s vetem mixuju kuřecí s vařenými bramborami.
Ten jogurt zkusím, i tu calopetku, i když na velkého psa je to jako když plivne. Dávala jsem i rýži, ale tu mi zvracela zpátky a mixované těstoviny taky zůstávaly v té kapse a více toho šlo v pěně zpět. Kuřecí dávám protože je po mixování nejlehčí a nejlépe projede do žaludku. Bohužel z dlouhodobého hlediska s tím stejně moc nenadělám. Díky.
Pokud byste nenašla nic ve veterinárních přípravcích, koukněte na Nutridrink (nebo Fortini). Používají to např. lidi s nádorovými onemocněními nebo různými poruchami trávicího traktu. Je to v podstatě koncentrát bílkovin a živin, pokud dostatečné výživy ani není možné dosáhnout např. rozmixováním běžné stravy (pacient není schopen přijmout dostatečný objem). Dříve byl i na předpis s úhradou pojišťovny.
Chápu, že pes má jinou potřebu živin než člověk, ale složení mají docela jasně definované, tak by se to i dalo dopočítat.
Držím palce.
makki
napsal(a):
Díky za tipy. Tato diagnóza je pro staršího psa většinou konečná, jícen postupně přestane fungovat. Pokud začne hubnout, jde to ještě rychleji. Ale zkusím to.
Kromě již doporučeného přidávejte k dávce chio semínka...a můžete si je dát zároveň se psem
http://www.strihanipsunavarova.cz/seminka-chia-jsou-dobre-nejen-pro-vas-ale-i-pro-vaseho-psa/.
Zde se píše o pejskovi, který se ze stejného onemocnění prý vyléčil:
http://www.pejskar.cz/veterinarni-poradna/mega-oesophagus-323/.
joanne.s
napsal(a):
Zde se píše o pejskovi, který se ze stejného onemocnění prý vyléčil:
http://www.pejskar.cz/veterinarni-poradna/mega-oesophagus-323/.
Jo, to jsem taky četla. Jednalo se o štěně, tam je asi šance větší, než u staršího psa. V komentáři se úspěchu diví i sám veterinář a považuje to za velké štěstí. Ale jinak co se mi podařilo vygooglit, tak peristaltika jícnu bude postupně slábnout, až vymizí zcela. Čirou náhodou jsem před měsícem viděla na veterině berňáka, co byl v posledním stádiu, kost a kůže. Navíc je tu velké riziko zápalu plic z vdechnutí stravy. Díky všem, budu bojovat, pokud to půjde.
makki
napsal(a):
Potřebovala bych nějaký tip, čím navýšit kalorickou hodnotu stravy psovi s rozšířeným jícnem, kterého musím krmit vícekrát denně v malých dávkách a v kašovité konzistenci. Dostává vařené mixované kuřecí maso s rozmixovanou konzervou, ale i tak pomalu hubne. Možná se ptám blbě, ale existuje pro psy něco jako proteinové doplňky pro sportovce? Olej ani tučnější maso se mi neosvědčily.
Dobrý den, podívejte se na FitDog, je to preparát především pro sportující psy, ale myslím si, že by i mohl pomoct Vaším účelům. Sami distributoři ho na svých stránkách používají a i pro jejich starší pejsky. Já ho používám na závody ve vedrech, ale psovi i velice rychle pomohl zotavit se po sáhodlouhé epizodě průjmů.
Další doplňky jsou pro mushery, Flying dogs myslím. Ty jsou ale založené na cukrech, FitDog je založen na tuku.
shavoid
napsal(a):
Dobrý den, podívejte se na FitDog, je to preparát především pro sportující psy, ale myslím si, že by i mohl pomoct Vaším účelům. Sami distributoři ho na svých stránkách používají a i pro jejich starší pejsky. Já ho používám na závody ve vedrech, ale psovi i velice rychle pomohl zotavit se po sáhodlouhé epizodě průjmů.
Další doplňky jsou pro mushery, Flying dogs myslím. Ty jsou ale založené na cukrech, FitDog je založen na tuku.
Děkuji. Něco takového jsem měla na mysli. Podívám se. Snažím se oddálit nevyhnutelné, ale prostě mi to nedá.