Energie pro nemocného psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2015 11:35
makki

XXX.XXX.107.171

Potřebovala bych nějaký tip, čím navýšit kalorickou hodnotu stravy psovi s rozšířeným jícnem, kterého musím krmit vícekrát denně v malých dávkách a v kašovité konzistenci. Dostává vařené mixované kuřecí maso s rozmixovanou konzervou, ale i tak pomalu hubne. Možná se ptám blbě, ale existuje pro psy něco jako proteinové doplňky pro sportovce? Olej ani tučnější maso se mi neosvědčily.

8.9.2015 11:45
anonymx

XXX.XXX.27.66

A co takhle sladké? Přidat tvaroh, jogurt, piškoty...
Samozřejmě přídavky existují. Ale...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2015 11:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

anonymx napsal(a):
A co takhle sladké? Přidat tvaroh, jogurt, piškoty...
Samozřejmě přídavky existují. Ale...

Různé "životabudiče".

8.9.2015 12:06
hlozi

XXX.XXX.97.26

Calopet pasta.

8.9.2015 12:07
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

A musí to být jen kuřecí maso? Nemohl by třeba vepřové, hovězí? Na případné doplňky bych se zeptala veterináře, tipla bych si, že něco bude. Případně se zeptat, zda by se mohlo něco z těch lidských přípravků použít - jsou nejen pro sportovce, ale i speciálně pro lidi v rekonvalescenci. Moje máma si je po nemoci kupovala a případně střídala právě s tím pro sportovce. Mám teď fenku po operaci, taky mixuju, po dohodě s vetem mixuju kuřecí s vařenými bramborami.

8.9.2015 16:46
makki

XXX.XXX.36.237

Ten jogurt zkusím, i tu calopetku, i když na velkého psa je to jako když plivne. Dávala jsem i rýži, ale tu mi zvracela zpátky a mixované těstoviny taky zůstávaly v té kapse a více toho šlo v pěně zpět. Kuřecí dávám protože je po mixování nejlehčí a nejlépe projede do žaludku. Bohužel z dlouhodobého hlediska s tím stejně moc nenadělám. Díky.

8.9.2015 18:23
tapina

XXX.XXX.11.119

Pokud byste nenašla nic ve veterinárních přípravcích, koukněte na Nutridrink (nebo Fortini). Používají to např. lidi s nádorovými onemocněními nebo různými poruchami trávicího traktu. Je to v podstatě koncentrát bílkovin a živin, pokud dostatečné výživy ani není možné dosáhnout např. rozmixováním běžné stravy (pacient není schopen přijmout dostatečný objem). Dříve byl i na předpis s úhradou pojišťovny.

Chápu, že pes má jinou potřebu živin než člověk, ale složení mají docela jasně definované, tak by se to i dalo dopočítat.

Držím palce.

8.9.2015 18:24
anonymx

XXX.XXX.224.72

Jogurt s bananem a piskoty. A super je melasa. Diky ni jsme postavili na nohy 85letou babcu a doktor poradil nutridrinky z lekarny.

8.9.2015 19:03
makki

XXX.XXX.36.237

Díky za tipy. Tato diagnóza je pro staršího psa většinou konečná, jícen postupně přestane fungovat. Pokud začne hubnout, jde to ještě rychleji. Ale zkusím to.

8.9.2015 20:58
noemi

XXX.XXX.64.236

makki napsal(a):
Díky za tipy. Tato diagnóza je pro staršího psa většinou konečná, jícen postupně přestane fungovat. Pokud začne hubnout, jde to ještě rychleji. Ale zkusím to.

Kromě již doporučeného přidávejte k dávce chio semínka...a můžete si je dát zároveň se psem

http://www.strihanipsunavarova.cz/seminka-chia-jsou-dobre-nejen-pro-vas-ale-i-pro-vaseho-psa/.

8.9.2015 23:56
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Nutridrink (normální, bez příchutě), event. Nutridrink Protein - pozor - ten už není vyvážený, ale jak napovídá název, má zvýšený obsah bílkovin. Dávala jsem jej kocourovi, když byl na umření, a i když tehdy nechtěl nic jíst, tak Nutridrinky kupodivu ano.

9.9.2015 07:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zde se píše o pejskovi, který se ze stejného onemocnění prý vyléčil:

http://www.pejskar.cz/veterinarni-poradna/mega-oesophagus-323/.

9.9.2015 07:31
makki

XXX.XXX.107.171

joanne.s napsal(a):
Zde se píše o pejskovi, který se ze stejného onemocnění prý vyléčil:

http://www.pejskar.cz/veterinarni-poradna/mega-oesophagus-323/.

Jo, to jsem taky četla. Jednalo se o štěně, tam je asi šance větší, než u staršího psa. V komentáři se úspěchu diví i sám veterinář a považuje to za velké štěstí. Ale jinak co se mi podařilo vygooglit, tak peristaltika jícnu bude postupně slábnout, až vymizí zcela. Čirou náhodou jsem před měsícem viděla na veterině berňáka, co byl v posledním stádiu, kost a kůže. Navíc je tu velké riziko zápalu plic z vdechnutí stravy. Díky všem, budu bojovat, pokud to půjde.

9.9.2015 07:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Držím palce

9.9.2015 10:54
shavoid

XXX.XXX.152.1

makki napsal(a):
Potřebovala bych nějaký tip, čím navýšit kalorickou hodnotu stravy psovi s rozšířeným jícnem, kterého musím krmit vícekrát denně v malých dávkách a v kašovité konzistenci. Dostává vařené mixované kuřecí maso s rozmixovanou konzervou, ale i tak pomalu hubne. Možná se ptám blbě, ale existuje pro psy něco jako proteinové doplňky pro sportovce? Olej ani tučnější maso se mi neosvědčily.

Dobrý den, podívejte se na FitDog, je to preparát především pro sportující psy, ale myslím si, že by i mohl pomoct Vaším účelům. Sami distributoři ho na svých stránkách používají a i pro jejich starší pejsky. Já ho používám na závody ve vedrech, ale psovi i velice rychle pomohl zotavit se po sáhodlouhé epizodě průjmů.
Další doplňky jsou pro mushery, Flying dogs myslím. Ty jsou ale založené na cukrech, FitDog je založen na tuku.

9.9.2015 11:25
makki

XXX.XXX.107.171

shavoid napsal(a):
Dobrý den, podívejte se na FitDog, je to preparát především pro sportující psy, ale myslím si, že by i mohl pomoct Vaším účelům. Sami distributoři ho na svých stránkách používají a i pro jejich starší pejsky. Já ho používám na závody ve vedrech, ale psovi i velice rychle pomohl zotavit se po sáhodlouhé epizodě průjmů.
Další doplňky jsou pro mushery, Flying dogs myslím. Ty jsou ale založené na cukrech, FitDog je založen na tuku.

Děkuji. Něco takového jsem měla na mysli. Podívám se. Snažím se oddálit nevyhnutelné, ale prostě mi to nedá.

9.9.2015 13:42
makki

XXX.XXX.36.237

Tak mám zkonzultován Flying dog after. Nezbývá než doufat, že se díky tomu zmenší objem krmiva a jícen se nebude tak rychle bortit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík