Jak byste naučili povel "pusť" u hluchého psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2015 10:44
shavoid

XXX.XXX.152.1

Ahoj všichni,
obsah mého dotazu je poměrně jasný již ze samotného názvu. Jak byste naučili povel "pusť" u hluchého psa? Moje fena zbožňuje přetahování, nicméně mě se stále nepodařilo přijít na to, jak jí úspěšně naučit pouštěčky. Zatím to jsem to dělala jednoduše tak, že jsem se s ní přestala přetahovat a za puštění hračky jí náležitě pochválila. Naneštěstí je pro ní hračka obrovskou motivací a ze své vůle pouští velice nerada. Bohužel mne zatím nenapadl jiný způsob než vyměňování hračky za pamlsek, což určitě dělat nechci. Nenapadá vás něco?

9.9.2015 11:08
anonymx

XXX.XXX.27.66

Najít si povel - posunek. Dál postupovat naprosto stejně jako u psa slyšícího, tj. buď vyměnit za pamlsek nebo druhou hračku.

9.9.2015 12:53
fram

XXX.XXX.70.158

Položit prst na nos a vyměnit za ten pamlsek- pak už stačil jen ten prst.

9.9.2015 12:59
shavoid

XXX.XXX.152.1

fram napsal(a):
Položit prst na nos a vyměnit za ten pamlsek- pak už stačil jen ten prst.

Dobrý nápad, vyzkouším. Já to právě zkoušela přes posunek, ale absolutně mne nevnímá, tohle pro ní bude srozumitelnější.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2015 15:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlas s radou od fram.
V naší čtrti je paní, co má hluchou fenečku...když jsou venku, tak má feňule elektr. obojek nastavený na vibrace a fenečka je naučená, aby se po vibraci na svojí majitelku podívala a ta jí pak posunkem sdělí, co po ní chce, což mi připadá velmi praktické a fungují takto i na volno naprosto geniálně.

12.9.2015 09:30
shavoid

XXX.XXX.152.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlas s radou od fram.
V naší čtrti je paní, co má hluchou fenečku...když jsou venku, tak má feňule elektr. obojek nastavený na vibrace a fenečka je naučená, aby se po vibraci na svojí majitelku podívala a ta jí pak posunkem sdělí, co po ní chce, což mi připadá velmi praktické a fungují takto i na volno naprosto geniálně.

To se samozřejmě nabízí jako vhodné řešení, já s ní ostatně na EO funguji. Potřebovala jsem ale způsob, který lze uplatnit i bez použití vibrace, například na parkur jí obojek nenechávám nasazený (není moc praktický na běhání ) a v průběhu tréninku se s ní přetahuji, takže ten prst na nos mi přije ideální :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík