Náhubek, se kterým může pes jíst a pít?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2015 18:09
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Zdravím,

feňule nám začla trošku demolovat byt a tak uvažujeme o náhubku, když budeme pryč, nechci ale abysme řešili problém, že se s ním nemůže najíst a napít. Máte nějaké zkušenosti ? Díky za rady

15.9.2015 18:48
Šarina

XXX.XXX.231.146

Klidně bude demolovat byt i s náhubkem... co nerozkouše, to rozdrápe, třeba, to fakt není řešení... Lepší bude ji deponovat na místě, kde nic nezničí: klec, ohrádka, upravená místnost... záleží na velikosti psa, možností je spousta.

15.9.2015 18:55
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Šarina napsal(a):
Klidně bude demolovat byt i s náhubkem... co nerozkouše, to rozdrápe, třeba, to fakt není řešení... Lepší bude ji deponovat na místě, kde nic nezničí: klec, ohrádka, upravená místnost... záleží na velikosti psa, možností je spousta.

Klec mi prijde drasticka, to bych jí neudelala. Kazdopadne to vypada ze to nedela umyslne, ale ze chce proste neco zuzlat. Hracek ma spoustu.
To jste mi ale vůbec neodpověděla na dotaz. Náhubek stejně musíme pořídit, chodím s ní často na volno a ke každému se běží ocuchat, lidé samozřejmě mají strach.

15.9.2015 19:10
Šarina

XXX.XXX.231.146

Ale já vám odpověděla, a to, že bych to neřešila košíkem a volným pohybem po bytě. Řešila bych to bez košíku, ale s omezeným prostorem. Asi ne klecí, to ne, ale ohrádkou, která přehradí pokoj, nebo deponováním psa tam, kde nemůže nic zničit. Třeba koupelna, chodba, garáž... fakt nevím. Ale máte pravdu, pes nechce nic ničit "úmyslně", takového uvažování není schopen. Prostě se nudí, nebo má stres ze samoty...
Náhubek, který musíte "stejně" pořídit na prochajdy, nemá nic společného s tím, že ho chcete nasazovat psovi na několik hodin pobytu doma bez dozoru. To může totiž být pro psa nejen nepříjemné, ale i nebezpečné.

Poznámka pod čarou: pokud chodíte s čubinou často na volno, měla by mít poslušnost a neběhat k lidem, co si to nepřejí. Pokud se někdo bojí psů, tak je mu nepříjemný i pes s košíkem (často je pes s košíkem fakt otravnější než bez). Je bezohlednost k člověku, který o kontakt s vaším psem nestojí, toho psa k němu pouštět. Ohleduplnost košík neposílí.

15.9.2015 19:31
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Šarina napsal(a):
Ale já vám odpověděla, a to, že bych to neřešila košíkem a volným pohybem po bytě. Řešila bych to bez košíku, ale s omezeným prostorem. Asi ne klecí, to ne, ale ohrádkou, která přehradí pokoj, nebo deponováním psa tam, kde nemůže nic zničit. Třeba koupelna, chodba, garáž... fakt nevím. Ale máte pravdu, pes nechce nic ničit "úmyslně", takového uvažování není schopen. Prostě se nudí, nebo má stres ze samoty...
Náhubek, který musíte "stejně" pořídit na prochajdy, nemá nic společného s tím, že ho chcete nasazovat psovi na několik hodin pobytu doma bez dozoru. To může totiž být pro psa nejen nepříjemné, ale i nebezpečné.

Poznámka pod čarou: pokud chodíte s čubinou často na volno, měla by mít poslušnost a neběhat k lidem, co si to nepřejí. Pokud se někdo bojí psů, tak je mu nepříjemný i pes s košíkem (často je pes s košíkem fakt otravnější než bez). Je bezohlednost k člověku, který o kontakt s vaším psem nestojí, toho psa k němu pouštět. Ohleduplnost košík neposílí.

Ptala jsem se zda existuje náhubek se kterým pes může pít a jíst...

Do koupelny bych psa v životě nezavřela, a nic moc jiné možnosti nemáme...

Jinak základní poslušnost má a na přivolání slyší, ale občas se nezadaří, ona je vítací typ...

15.9.2015 19:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Normální, prostorný kovový košík.(ve kterém může zívat)
Neexistuje nechat doma bez dozoru.

15.9.2015 19:54
Žaneta kocková

XXX.XXX.167.32

PetraEmily napsal(a):
Klec mi prijde drasticka, to bych jí neudelala. Kazdopadne to vypada ze to nedela umyslne, ale ze chce proste neco zuzlat. Hracek ma spoustu.
To jste mi ale vůbec neodpověděla na dotaz. Náhubek stejně musíme pořídit, chodím s ní často na volno a ke každému se běží ocuchat, lidé samozřejmě mají strach.

Jo, tak zavřít ji do dostatečně velké klece, kde by se mohla pohybovat, bez problémů pít, žrát a žužlat hračky, co byste jí neudělala.
Ale nechat ji lítat bez dohledu po bytě s košíkem, který jí bude při žraní a pití překážet, bude ji stresovat a navíc s ním může ublížit (nemluvě o tom, že poškození bytu stejně nezabrání), to jí vymyslíte klidně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2015 20:04

PetraEmily napsal(a):
Zdravím,

feňule nám začla trošku demolovat byt a tak uvažujeme o náhubku, když budeme pryč, nechci ale abysme řešili problém, že se s ním nemůže najíst a napít. Máte nějaké zkušenosti ? Díky za rady

V prostorném kovovém náhubku se bez problémů napije a s trochou štěstí i nažere, podle toho, jaké krmivo dostává - jiné to bude pokud ji krmíte granulemi, jiné pokud krmíte vařeným... Ale to fakt není řešení. Spíš to situaci zhorší. I s náhubkem se bude snažit něco okusovat a když jí to nepůjde, bude drápat, a snažit se to, co si usmyslela, dostat do tlamy. Řešením je to, co psali diskutující přede mnou - zavřít ji do místnosti, kde nebude mít co zničit, dát jí tam dostatek hraček a nezávadných předmětů k okusování.

Jinak náhubek samozřejmě na ven kupte, kovový, prostorný, aby si v něm mohla zívnout.

15.9.2015 20:04
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Opět se zde z diskuze udělala honba na majitele psa, aniž by někdo odpověděl na otázku, pokud sem někdo odpoví, tak moc děkuji. Já sem již odepisovat nebudu. Vím, že můj pes se má lépe, než kdejaké dítě.

15.9.2015 20:08

PetraEmily napsal(a):
Opět se zde z diskuze udělala honba na majitele psa, aniž by někdo odpověděl na otázku, pokud sem někdo odpoví, tak moc děkuji. Já sem již odepisovat nebudu. Vím, že můj pes se má lépe, než kdejaké dítě.

Neumíte číst? Rady jsme poskytli, to, že se vám nelíbí, je vaše věc, za to tu nikdo nemůže. Někdy by bylo lepší, kdyby se pes neměl lépe než dítě, protože je to pes a ne člověk a tak by k němu i lidé měli přistupovat.

15.9.2015 20:11
conie

XXX.XXX.206.202

PetraEmily napsal(a):

Všichni se vám snažili srozumitelně a co nejlépe poradit. Prostě nechat psa s jakýmkoliv košíkem na hlavě bez dozoru si říká o průšvih - nadále bude ničit, ale přitom si ještě poraní tlamu, vyrazí zuby (neblahá zkušenost známého, kdy se jednalo o ponechání venku na chvilku), náhubek napůl sundá a může se přidusit i něco horšího. Prostě - bez dohledu NÁHUBEK NE! Jediné řešení skutečně psa omezit ve volném pohybu. Pokud se vám nechce ho zavřít do koupelny, můžete přehradit např. část chodby + koupelnu k tomu a zajistit, aby tam pes nemohl nic provést a taky se mu nemohlo nic stát.

15.9.2015 20:38
anonymx

XXX.XXX.140.196

PetraEmily napsal(a):

Takovy kosik neexistuje, protoze by neplnil svuj ucel.Nebo respektive v kovovem prostornem se.muze napit, ale najist ne. Vsichni psi si umi kosik ihned sundat a neexistuje takovy, ktery by nesundali. Jde pripevnit ho k obojku, ale v tom nechat psa bez dozoru je o zivot. Navic kovovymvam zdemoluje byt, v plastovem se stezi napije.

15.9.2015 20:49
Šarina

XXX.XXX.231.146

PetraEmily napsal(a):

Tahle vaše reakce je velmi jednoduchá a v internetových diskuzích oblíbená; napůl ublížená a napůl útočná... ale věřte, že se jen pokoušíme poradit.
Kde proboha vidíte nějakou "honbu" na vás? Není to náš problém, nám psi doma nic neničí, nemáme zapotřebí někoho honit. To vy máte problém a obracíte se na neznámé lidi kolem s prosbou o radu. No, a v tomto případě je nejlepší rada- košík ne. Důvody byly řečené. Zkušenosti jiných vám nestačí, slyšet je nechcete. Lidi, co vám v dobrém úmyslu radí, napadáte, jako by vás uráželi...
Nejradši byste chtěla přímočarý tip, nejlépe nějaký link, kde se nějaký takový zázračný košík dá koupit. Jak to pak bude všechno snadné...

15.9.2015 20:57
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Šarina napsal(a):
Tahle vaše reakce je velmi jednoduchá a v internetových diskuzích oblíbená; napůl ublížená a napůl útočná... ale věřte, že se jen pokoušíme poradit.
Kde proboha vidíte nějakou "honbu" na vás? Není to náš problém, nám psi doma nic neničí, nemáme zapotřebí někoho honit. To vy máte problém a obracíte se na neznámé lidi kolem s prosbou o radu. No, a v tomto případě je nejlepší rada- košík ne. Důvody byly řečené. Zkušenosti jiných vám nestačí, slyšet je nechcete. Lidi, co vám v dobrém úmyslu radí, napadáte, jako by vás uráželi...
Nejradši byste chtěla přímočarý tip, nejlépe nějaký link, kde se nějaký takový zázračný košík dá koupit. Jak to pak bude všechno snadné...

Chtěla jsem odpověď, kterou mi poskytl anonymx. Víc jsem nechtěla, nevěděla jsem ani, jestli takový náhubek existuje. Na to, kam mám zavřít psa jsem se neptala.

15.9.2015 21:06
joanne.s

XXX.XXX.43.99

Vás pobuřuje, když vám někdo poradí místo požadovaného náhubku jiný recept? tak to nechápu.

15.9.2015 21:24
conie

XXX.XXX.206.202

joanne.s napsal(a):
Vás pobuřuje, když vám někdo poradí místo požadovaného náhubku jiný recept? tak to nechápu.

Já to, bohužel, chápu. Pohybuji se mezi mladými lidmi dost a vím, že mnozí z nich dnes mají pocit, že všechno ví nejlíp a co neví, najdou na netu. Ale jen to, co se jim hodí do jejich.. (názorů, plánů atd.) Neznáte ten správný obojek? Tak co odpovídáte? Že máte letité chovatelské, výcvikářské apod. zkušenosti? Ale na to se přece nikdo neptal.

15.9.2015 21:26

conie napsal(a):
Já to, bohužel, chápu. Pohybuji se mezi mladými lidmi dost a vím, že mnozí z nich dnes mají pocit, že všechno ví nejlíp a co neví, najdou na netu. Ale jen to, co se jim hodí do jejich.. (názorů, plánů atd.) Neznáte ten správný obojek? Tak co odpovídáte? Že máte letité chovatelské, výcvikářské apod. zkušenosti? Ale na to se přece nikdo neptal.

Přesně

15.9.2015 21:30
Šarina

XXX.XXX.231.146

PetraEmily napsal(a):
Chtěla jsem odpověď, kterou mi poskytl anonymx. Víc jsem nechtěla, nevěděla jsem ani, jestli takový náhubek existuje. Na to, kam mám zavřít psa jsem se neptala.

To, co napsal(a) anonymx, vám jinými slovy napsalo několik lidí předtím i potom, možná ne tak polopatisticky, možná vás anonymx více odhadl(a)... ono by ale stačilo se na tím logicky zamyslet a přišla byste na to možná i sama. Anebo ne.

15.9.2015 21:56
conie

XXX.XXX.206.202

I když je to trochu od věci, musím vám všem napsat, že se mi právě tato diskuze líbí. Odpovědi věcné, bez zbytečných emocí, použitelné, slušné. Žádné vulgarismy, urážky apod. Podle mého prostě po delší době kvalitní vlákno. Co si z toho vezme zadavatelka, je její věc, ale diskutující SUPER! Dík všem.

15.9.2015 22:56

Někteří psi jsou fakt ubožáci, kam se to dostali. Narvěte mu náhubek a zavřete ho s ním na několik hodin doma.On se s ním někde zachytí a přinelepším na něm bude pár hodin viset a zblázní se, pokud se tedy neuškrtí.Nebylo by lepší psa naučit a vychovat k tomu aby doma nic neničil ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík