Cane corso X Španělský mastin X Boerboel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2015 15:08
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

Dobrý den smajlík
Ráda bych Vás poprosila o radu.. rozhoduji se mezi těmito plemeny a nevím, pro které se rozhodnout... Mé požadavky jsou:
- vyrovnaný a klidný pes, kterého jen tak něco nerozhodí, ale v případě potřeby (ohrožení člena rodiny) zasáhne
- velmi dobře vycházející s dětmi (děti mají 1,5 a 3,5 roku)
- určitě bude s námi v domě, ale máme i velkou zahradu
- máme kočky
- tolerující i ostatní lidi (příbuzné, návštěvy) a jejich velmi malé pejsky (čivava, yorkšír, boloňák)
- samozřejmě bude mít výcvik, ale nepotřebuji, aby uměl všechny povely co existují.. aby byl přirozeně inteligentní a dalo se s ním "domluvit"
- abych mohla na procházce svěřit psa dětem (samozřejmě až budou starší), takže aby celou cestu šíleně netáhl, ale dalo se s ním normálně procházet
Víc mě momentálně nenapadá. smajlík Moc děkuji za názor. smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.9.2015 15:13

Suzsssie napsal(a):
Dobrý den smajlík
Ráda bych Vás poprosila o radu.. rozhoduji se mezi těmito plemeny a nevím, pro které se rozhodnout... Mé požadavky jsou:
- vyrovnaný a klidný pes, kterého jen tak něco nerozhodí, ale v případě potřeby (ohrožení člena rodiny) zasáhne
- máme kočky
- tolerující i ostatní lidi (příbuzné, návštěvy) a jejich velmi malé pejsky (čivava, yorkšír, boloňák)
- samozřejmě bude mít výcvik, ale nepotřebuji, aby uměl všechny povely co existují.. aby byl přirozeně inteligentní a dalo se s ním "domluvit"
- abych mohla na procházce svěřit psa dětem (samozřejmě až budou starší), takže aby celou cestu šíleně netáhl, ale dalo se s ním normálně procházet

Cane corso,
to, jestli Vás nebo děti později bude vláčet na vodítku zaleží jen na Vás a výcviku.

17.9.2015 15:20
Clayton

XXX.XXX.104.9

Taky jsem pro Cane corso.Sousedka ho má k malým dětem a pes je mazlík.Netahá a pouští ho v parku normálně na volno.

17.9.2015 19:42
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

@rájka999 @clayton Děkuji. Také se nejvíce přikláním ke cane corso smajlík

17.9.2015 19:50

Suzsssie napsal(a):
@rájka999 @clayton Děkuji. Také se nejvíce přikláním ke cane corso smajlík

Není zač Přeji šťastnou ruku při výběru.

17.9.2015 21:49
bilusik

XXX.XXX.168.4

Já osobně bych byl z těchto plemen pro španělského mastina - toho bych si vybral z těchto 3 plemen já. Z těchto třech plemen má co jsem také koukal na stránky s vyhodnocením u různých veterinářů nejlepší výsledky vyšetření DKK a nejméně zdravotních problémů a povahově mi z těchto třech plemen přijde nejvyrovnanější.

17.9.2015 22:25
anonymx

XXX.XXX.238.29

Vami uvedene pozadavky splni vsechna plemena na svete, pokud je tak vychovate. A pokud to bude vas prvni pes, tak s vami vybranymi plemeny budete mit velke problemy na 99,9 %.

17.9.2015 22:28

anonymx napsal(a):
Vami uvedene pozadavky splni vsechna plemena na svete, pokud je tak vychovate. A pokud to bude vas prvni pes, tak s vami vybranymi plemeny budete mit velke problemy na 99,9 %.

Určitě všechna plemena na světě budou alespoň tolerovat kočky a ostatní lidi

17.9.2015 22:30

anonymx napsal(a):

A s kterym vetsim psem ne?

17.9.2015 22:35
bilusik

XXX.XXX.226.36

anonymx napsal(a):

Pokud si pořídí fenku, tak nemusí mít problémy ani u svého prvního psa u těchto plemen. Fenky bývají měkčí a tvárnější a snažší na výchovu než třeba dominantní pes. Takže pokud nemají s těmito plemeny dostatek zkušeností, tak rozhodně doporučuji spíše pořídit fenku.

17.9.2015 22:43
anonymx

XXX.XXX.238.29

Vsechna uvedena plemena jsou velmi "sva". Boerbela v zadnem pripade. A pokud bude "mit stesti" na typickou povahu plemene tak vychovat je dle predstavy bude velmi narocne.

18.9.2015 06:36

Suzsssie, z těch plemen jednoznačně CC.

"abych mohla na procházce svěřit psa dětem (samozřejmě až budou starší), takže aby celou cestu šíleně netáhl, ale dalo se s ním normálně procházet"
Vzhledem k nízkému věku dětí bych s tímhle počkala až na nějakého dalšího psa. Samozřejmě psa Vy naučíte netahat a funkční poslušnost, ale psovod musí být schopen ať už psychicky či fyzicky řešit i různé krizové situace vyvolané "třetí stranou", jakože přiběhne nějaký nevrlý pes bez majitele apod. (pokud teda nemyslíte svěřit na procházce jako dát dítěti do ruky vodítko ale za Vašeho dohledu).

18.9.2015 08:21
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

Děkuji. smajlík Ano, budete můj první velký pes a určitě fenka. A myslím, že jsem dost inteligentní na to, abych ho dokázala vychovat.. a vím, co to obnáší.. Jen váhám, které plemeno bude pro "nás" nejvhodnější.. Jsou plemena, která jsou mnohem "tolerantnější" k dětem.. která jsou "agresivnější".. a je to prostě charakter daného plemene... Ty procházky jsem samozřejmě myslela za mého dozoru smajlík Původně jsme zvažovali boxera, ale Ti jsou bohžel opravdu hodně nemocní...

18.9.2015 09:06

Suzsssie napsal(a):
Děkuji. smajlík Ano, budete můj první velký pes a určitě fenka. A myslím, že jsem dost inteligentní na to, abych ho dokázala vychovat.. a vím, co to obnáší.. Jen váhám, které plemeno bude pro "nás" nejvhodnější.. Jsou plemena, která jsou mnohem "tolerantnější" k dětem.. která jsou "agresivnější".. a je to prostě charakter daného plemene... Ty procházky jsem samozřejmě myslela za mého dozoru smajlík Původně jsme zvažovali boxera, ale Ti jsou bohžel opravdu hodně nemocní...

A hlavně mnoohem energičtější.

18.9.2015 09:46
anonymx

XXX.XXX.27.66

Suzsssie napsal(a):
Dobrý den smajlík
- máme kočky

Jestliže jste nikdy neměla psa a natož molossa, tak absolutně nevíte co vás čeká.
1/ vyrovnaný a klidný, každý si pod tímto pojmem představí něco jiného, v případě ohrožení zasáhne - zasáhne kdykoliv to uzná za vhodné.
2/ pravděpodobně bude děti milovat, ale vzhledem k jeho velikosti bude kontakt s takto malými dětmi problematický, nechce ublížit, ale jeho váha a velikost a poměrná "neohrabanost" udělá svoje.
2/ kočky bude pravděpodobně tolerovat, pokud ho nějaká nebude opravdu provokovat a to kočky umí
3/ lidi i psy bude tolerovat, pokud se mu budou líbit.
4/ výcvik bude pro vás jako laika asi dost obtížný, jsou sice velmi učenlivý, ale pokud to považují za vhodné. Opravdu to nejsou plemena, která by za piškot udělala cokoliv.Jsou opravdu inteligentní, ale "po svém" a dá se říct, že přizpůsobit se budete muset vy jemu.
5/ Vzhledem k věku dětí a věku, kterého se pes dožívá a jeho velikosti ho vašim dětem nebude moct svěřit na procházce nikdy.

18.9.2015 10:17

Souhlasím s anonymx. Opravdu dobře si rozmyslete pořízení molosa. Toho budete muset zvládnout hlavou, protože silou to nezvládnete. Proto raději zvolte plemeno, na které budete mít i fyzicky.

18.9.2015 10:27

Tak fenku CC by snad neměl být problém fyzicky zvládnout.

"vyrovnaný a klidný pes, kterého jen tak něco nerozhodí, ale v případě potřeby (ohrožení člena rodiny) zasáhne"
tohle poměrně hodně ovlivníte výběrem konkrétního štěněte (měl by vědět chovatel) - temperamentní moloss by mohl být kapku problém

18.9.2015 10:39
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

@anomyx @ balu @hmn_ Děkuji za názor. A jaké plemeno by bylo podle vás vhodnější?

18.9.2015 10:59
anonymx

XXX.XXX.27.66

Těch plemen je spousta a záleží na vás, nedívejte se jenom na vzhled ale přemýšlejte, vzhledem k dětem bych volila spíše střední a ovčácká plemena.

18.9.2015 11:00
inusanka

XXX.XXX.98.58

Žijeme přes dvacet let s obříkem, dokud děti nemají sílu a autoritu nešly se psem samy. Takže tak okolo patnáctého roku, nejde opravdu jen o zvládnutí tahání.
Klidně zůstaňte u CC, ale počítejte s tím, že ty dva roky musíte mít čas na psa. Musí mít své procházky a ne jen courání s kočárkem, musíte mít čas na pravidelný výcvik a stejně se 100% nemůžete spolehnout, to ani na člověka. Moloss je pro dítě které už bere rozum fantastický kamarád, náš metrákový pes byl kumpán jak pro syna, tak pro dceru. Pokud vyrůstá v rodině, mají děti ochránce a společníka.
U prvního psa přece nezáleží až tak na velikosti, pokud si někdo vybere pidipsa a nedá mu to co potřebuje, může mít mnohem větší problémy než majitel obříka.

18.9.2015 11:28
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

@anomyx Psa vybíráme už nějakou dobu a rozhodně se nerozhoduji podle vzhledu.. O těchto plemenech (CC a mastin) jsem hodně četla.. oficiální charakteristiky + spoustu diskuzí a přijdou mi rozhodně více inteligentní a v pohodě než např. kokršpaněl nebo NO. Známí mají čuvače, je také s velmi malými dětmi a už několikrát zaútočil (na cizí děti) a moji mamku dokonce kousl do tváře, když ho pod dohledem svého pána pohladila...mají ho rok... V rodině je spousta malých psů.. a když vidím, jak se bojí, neustále štěkají.. vrčí na děti (někdy i na dospělé) a nemají problém kousnout.. a když se podívám na velké psy, jak jsou klidní a v pohodě... přijde mi to, jako mnohem lepší volba.

18.9.2015 11:32
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

@ inusanka Děkuji. Procházky i výcvik jsou samozřejmostí smajlík Takže podlá Vás byl lepší CC? Ještě mě zajímá, jestli myslíte, že může být š.mastin doma.. nebo je pro něj lepší bouda venku, protože by mu v domě bylo horko?

18.9.2015 11:37
anonymx

XXX.XXX.27.66

inusanka napsal(a):
Žijeme přes dvacet let s obříkem, dokud děti nemají sílu a autoritu nešly se psem samy. Takže tak okolo patnáctého roku, nejde opravdu jen o zvládnutí tahání.
Klidně zůstaňte u CC, ale počítejte s tím, že ty dva roky musíte mít čas na psa. Musí mít své procházky a ne jen courání s kočárkem, musíte mít čas na pravidelný výcvik a stejně se 100% nemůžete spolehnout, to ani na člověka. Moloss je pro dítě které už bere rozum fantastický kamarád, náš metrákový pes byl kumpán jak pro syna, tak pro dceru. Pokud vyrůstá v rodině, mají děti ochránce a společníka.
U prvního psa přece nezáleží až tak na velikosti, pokud si někdo vybere pidipsa a nedá mu to co potřebuje, může mít mnohem větší problémy než majitel obříka.

Každý pes je pro děti pro děti společník a ochránce.
U prvního psa na velikosti záleží, pokud je ta velikost obtížně fyzicky zvládnutelná. Je docela rozdíl jestli za vodítko zatáhne 50 kg nebo 25. Zrovna tak když na vás láskyplně skočí. A pokud je člověk laik a tedy se bude vše učit "za provozu", je fyzická velikost psa docela závažný problém a navíc ještě v kombinaci s povahou, která (co si budeme povídat) je velmi specifická.

18.9.2015 11:56
Dasvo

XXX.XXX.101.12

anonymx napsal(a):
Jestliže jste nikdy neměla psa a natož molossa, tak absolutně nevíte co vás čeká.
1/ vyrovnaný a klidný, každý si pod tímto pojmem představí něco jiného, v případě ohrožení zasáhne - zasáhne kdykoliv to uzná za vhodné.
2/ pravděpodobně bude děti milovat, ale vzhledem k jeho velikosti bude kontakt s takto malými dětmi problematický, nechce ublížit, ale jeho váha a velikost a poměrná "neohrabanost" udělá svoje.
2/ kočky bude pravděpodobně tolerovat, pokud ho nějaká nebude opravdu provokovat a to kočky umí
3/ lidi i psy bude tolerovat, pokud se mu budou líbit.
4/ výcvik bude pro vás jako laika asi dost obtížný, jsou sice velmi učenlivý, ale pokud to považují za vhodné. Opravdu to nejsou plemena, která by za piškot udělala cokoliv.Jsou opravdu inteligentní, ale "po svém" a dá se říct, že přizpůsobit se budete muset vy jemu.
5/ Vzhledem k věku dětí a věku, kterého se pes dožívá a jeho velikosti ho vašim dětem nebude moct svěřit na procházce nikdy.

Zdaleka ne vřdy s anonymx v diskuzích souhlasím. Teď ale do posledního slova!
Vámi vybraná plemena jsou velmi specifická a "jiná", pokud nemáte zkušenosti s velkými molossy nejspíš Vás čeká překvapení. A možná ne úplně milé!
Vámi zvažovaného boxera bych vůbec nezavrhoval! myslím, že pro Vaše potřeby by byl podstatně lepší než všichni výše zmínění! Ale jestli trváte na velkém molossovi možná bych opatrně navrhnul bulmastifa.

18.9.2015 11:58

Suzssie, jak jste přišla na š. mastina? Ten je teda dost specifický a náročný...
Ten pobyt v bytě nebude ani tak o horku, ale o jeho povaze, silné potřebě kontroly okolí (jako všichni hlídači). Myslím, že tady o něm píší dobře : http://www.mastinspanelsky.cz/index.php/spanelsky-mastin

Jestli moloss nebo ovčák - to není o zkušenostech, ale o člověku, jaký je typ, co mu vyhovuje. Ony jsou to dost odlišné skupiny plemen, ovčáci jsou pro úzkou spolupráci a vedení člověkem, u molosů či pastevců je nutno počítat, že budou používat svou hlavu a to i v rozporu s názorem člověka, je nutno počítat s jejich silným ochranným a teritoriálním pudem. Jsou to výborní a silní (ve smyslu osobnosti) parťáci, někomu to vyhovuje, někomu ne...
CC je mezi molosy dá se říci velmi civilizovaný a dobře ovladatelný, se člověkem spolupracující, bych se toho nebála (ale já jsem "moloss" člověk).
Jako svého prvního psa mám hovíka-psa, což je takový německý skoro CC a naprosto super

18.9.2015 12:01

Dasvo napsal(a):
Zdaleka ne vřdy s anonymx v diskuzích souhlasím. Teď ale do posledního slova!
Vámi vybraná plemena jsou velmi specifická a "jiná", pokud nemáte zkušenosti s velkými molossy nejspíš Vás čeká překvapení. A možná ne úplně milé!
Vámi zvažovaného boxera bych vůbec nezavrhoval! myslím, že pro Vaše potřeby by byl podstatně lepší než všichni výše zmínění! Ale jestli trváte na velkém molossovi možná bych opatrně navrhnul bulmastifa.

Velmi opatrně, jelikož jeho zdravotní problemy převyšují kouzlo povahy.

18.9.2015 12:03
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Velmi opatrně, jelikož jeho zdravotní problemy převyšují kouzlo povahy.

Proč myslíte?

18.9.2015 12:14
milannn

XXX.XXX.90.222

Suzsssie napsal(a):
@anomyx Psa vybíráme už nějakou dobu a rozhodně se nerozhoduji podle vzhledu.. O těchto plemenech (CC a mastin) jsem hodně četla.. oficiální charakteristiky + spoustu diskuzí a přijdou mi rozhodně více inteligentní a v pohodě než např. kokršpaněl nebo NO. Známí mají čuvače, je také s velmi malými dětmi a už několikrát zaútočil (na cizí děti) a moji mamku dokonce kousl do tváře, když ho pod dohledem svého pána pohladila...mají ho rok... V rodině je spousta malých psů.. a když vidím, jak se bojí, neustále štěkají.. vrčí na děti (někdy i na dospělé) a nemají problém kousnout.. a když se podívám na velké psy, jak jsou klidní a v pohodě... přijde mi to, jako mnohem lepší volba.

"...a když se podívám na velké psy, jak jsou klidní a v pohodě"
Tohle by možná stálo za upřesnění. Velcí psi, zvlášť molossové, pastevci opravdu většinou neustále neštěkají, nevrčí a budí tak dojem, že jsou v pohodě. A oni opravdu jsou, ale jen do chvíle, kdy se jim něco přestane líbit. Jejich chování a reakce se velmi liší od chování středních a menších psů.
Ten čuvač, kterého jste zmínila, to třeba jen udělal po svém. Je to pastevec, hlídá a vyhodnocuje si situaci podle svého. Nepíšete, kde se to stalo, ale cizího pastevce není rozumné hladit, zvlášť u něj doma. Nejsou to psi na hlazení cizími lidmi (ne rodinou). Nečekejte od nich přátelství a náklonnost k cizím lidem, k malým vrčícím psům v jejich teritoriu. Tedy pokud mají pravou povahu... A z toho by jste měla vycházet.

V případě potřeby (ohrožení člena rodiny) zasáhne: Zasáhne, ale nemusí to být jen výstraha a lehké stisknutí zuby.
Velmi dobře vycházející s dětmi: V tom bych problém neviděl, záleží na výchově.
Tolerující i ostatní lidi (příbuzné, návštěvy) a jejich velmi malé pejsky: V tom bych viděl velký problém.
Na procházku s dětmi ho samotného nepouštějte raději nikdy.

Možná by pro vás byl vhodný jedinec z výstavní linie se zdegenerovanou povahou, který by byl vlastně takový poloviční plyšák, všechno by toleroval a všechno si nechal líbit. Jenže je bohužel riziko i degenerace zdravotní.

18.9.2015 12:27

"Možná by pro vás byl vhodný jedinec z výstavní linie se zdegenerovanou povahou, který by byl vlastně takový poloviční plyšák, všechno by toleroval a všechno si nechal líbit."
Právě u typické povahy CC bych se toho nebála (na rozdíl od španělského mastina a dalších), ten se bude řídit člověkem - když člověk řekne, že návštěva je v pořádku, tak typický CC to bude respektovat. Ale stejně tak platí, že majitel musí respektovat psa/plemeno a musí s typickými projevy-povahou počítat a dle toho psa vést.

"Velcí psi, zvlášť molossové, pastevci opravdu většinou neustále neštěkají, nevrčí a budí tak dojem, že jsou v pohodě. A oni opravdu jsou, ale jen do chvíle, kdy se jim něco přestane líbit. Jejich chování a reakce se velmi liší od chování středních a menších psů. "
tohle zase platí pro různá plemena v různé míře, u pastevců jednoznačně , CC by měl být poněkud transparentnější.

18.9.2015 12:48
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

No.. není to vůbec jednoduché :) Vůbec se nebráním jiným plemenům.. takže vaše návrhy ocením.. Pro mě je nejdůležitější ten vztah k dětem.. prostě, když se náhodou stane a dítě ho zatahá za kůži nebo ho obejme a moc "stiskne" a psovi se to nebude líbit, tak aby mé dítě nebylo hned "bez ruky".. ale to je asi především o výchově a od malička zvykat psa na kontakt s dětmi. Jezdíme docela často na víkend k rodičům, kde je již zmiňovaný boloňák a yorkšír.. takže to je taky důležité, aby je "nezakousl" a aby byly i babičky v bezpečí, když bych byla třeba na záchodě a byl by bez mého dozoru smajlík Tak teď nevím, zůstat u CC nebo raději něco jiného?

18.9.2015 13:40
anonymx

XXX.XXX.238.29

Aha, tak kdyz jste popsala jak zijete, tak vybrana plemena v zadnem pripade.
Pokud si poridite stene, tak musite predevsim vychovat deti. Tj. opravdu velmi prisny zakaz tahani, objimani apod. Ani setinu vteriny nesmi byt spolu bez dohledu. Obcasne vikendy budou 2-3 roky take problematicke, neexistuje jit na zachod a nechat psa v cizim prostredi bez dohledu. To vsechno bude chvili trvat a obavam se, ze s detmi nebudete mit prilis casu na intenzivni praci se psem. A co NF, hovik, bernak nebo svycari? Ja bych volila Nf.

18.9.2015 13:50
milannn

XXX.XXX.90.222

Hlavně k dětem? Pak staffordšírský bulteriér - top psi k dětem. Jen s těmi pejsky by byl možná problém. Nebo americký buldog, jsou taky super k dětem.

Proč ten přísný zákaz objímání? Psychicky zdravý pes "domácí" dítě nenapadne, když ho obejme... Že by neměli být spolu bez dozoru, je jasné.

18.9.2015 14:15
anonymx

XXX.XXX.238.29

Stene je take dite a rozum nemaji oba. Navic u velkych psu a malych deti staci ze pes hodi hlavou nebo vstane. Neublizi primo diteti, ale dite upadne.

18.9.2015 14:26

anonymx napsal(a):
Stene je take dite a rozum nemaji oba. Navic u velkych psu a malych deti staci ze pes hodi hlavou nebo vstane. Neublizi primo diteti, ale dite upadne.

Tak se zase zvedne, Vy naděláte.

18.9.2015 14:29
milannn

XXX.XXX.90.222

"Neublizi primo diteti, ale dite upadne."
A to se tolik stane? Upadli jsme jako děcka nejméně stokrát a nic hrozného se nestalo. Jestli pes vstane a děcko se vyrátí do trávy nebo doma na podlahu, věřte, že to přežije bez úrazu. To už by byla trochu přehnaná opatrnost. A půlročního/ročního prcka určitě nenechá nikdo řádit na asfaltu s dogou smajlík

18.9.2015 15:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Suzsssie napsal(a):
No.. není to vůbec jednoduché :) Vůbec se nebráním jiným plemenům.. takže vaše návrhy ocením.. Pro mě je nejdůležitější ten vztah k dětem.. prostě, když se náhodou stane a dítě ho zatahá za kůži nebo ho obejme a moc "stiskne" a psovi se to nebude líbit, tak aby mé dítě nebylo hned "bez ruky".. ale to je asi především o výchově a od malička zvykat psa na kontakt s dětmi. Jezdíme docela často na víkend k rodičům, kde je již zmiňovaný boloňák a yorkšír.. takže to je taky důležité, aby je "nezakousl" a aby byly i babičky v bezpečí, když bych byla třeba na záchodě a byl by bez mého dozoru smajlík Tak teď nevím, zůstat u CC nebo raději něco jiného?

Je třeba i poučit a poučovat dítě !
A opravdu nemohou být bez dozoru !
V zájmu děcka i psa.

18.9.2015 15:30
amiš

XXX.XXX.11.48

To máte těžké, každý doporučí své plemeno. Já mám třeba fenu hovawarta. S klidem bych ji do Vámi uvedených podmínek doporučila. Naprosto toleruje malé psy, i návštěv. Nepere se ani z velkými. Naučila se, že do rodiny patří kromě naší rodiny i rodiči a sestra s rodinou, ačkoli je vidí 1x ročně. Nemá ráda cizí děti, ale malým neteřím vždy dovolila cokoli. Nesejme každého na potkání, venku je celkem přátelská, ale na dvůr, pokud je tam sama, cizí nevstoupí. A když stoupí, neodejde, protože ho drží na místě, dokud nedojdeme (vyzkoušeno na nešťastném sousedovi, co si myslel, že projde, páč psa zná a pak stál 20 minut metr od vrat). Zvěř nehoní, poslouchá spolehlivě. Toto plemeno patří mezi molosse, tudíž má jejich povahu.
O tomto plemenu jsem četla i slyšela hodně negativního. A hodně lidí mi říkalo, ty máš hovawarta? To jsou hrozní psi" a přidali nějakou hrůznou historku. Přesto jsem si toto plemeno vybírala podle zkušeností několika známých, kteří ho chovají a jejich psi byli a jsou úžasní. Vše je o výchově. Moloss není třeba NO, má svou hlavu a o všem přemýšlí. Ale pokud je dobře vychovaný, je to nej parťák. Přeji, ať se Vám s psiskem daří.

18.9.2015 16:08

anonymx napsal(a):
Aha, tak kdyz jste popsala jak zijete, tak vybrana plemena v zadnem pripade.
Pokud si poridite stene, tak musite predevsim vychovat deti. Tj. opravdu velmi prisny zakaz tahani, objimani apod. Ani setinu vteriny nesmi byt spolu bez dohledu. Obcasne vikendy budou 2-3 roky take problematicke, neexistuje jit na zachod a nechat psa v cizim prostredi bez dohledu. To vsechno bude chvili trvat a obavam se, ze s detmi nebudete mit prilis casu na intenzivni praci se psem. A co NF, hovik, bernak nebo svycari? Ja bych volila Nf.

Už podruhé v krátké době souhlasím s anonymx . NF je i podle mne dobrou volbou a kompromisem.

18.9.2015 16:33
anonymx

XXX.XXX.238.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak se zase zvedne, Vy naděláte.

Zadavatelka ma 1,5 a 3lete deti a je napristo zbytecne, aby dite melo trauma protoze ho 20kg rozverne stene zvalchuje, poslape a o zubech ani nemluvim. Moje dite vyrustalo se smeckou molosu a stacilo aby pes prudce hodil hlavou a rozbil nos. A upadnout na hranu nabytku nebo kamen je o zivot. Dokud nebyla vetsi vzdy jen na travniku a nastesti byla "sportovni" a to i kdyzji za bambuli tahal pes za sebou ale to jsem mela infarkt ja.

20.9.2015 21:43
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

Všem moc děkuji za rady smajlík Tak to vypadá na toho NF nebo spíš Landseera.. pořád jsem nikde nevyčetla, jaký je mezi nimi rozdíl.. většinou píšou, že je to jen jiná barva.. někde, že je větší než NF.. ale myslím, že povahově budou skoro stejní?

20.9.2015 22:33

Kdyby to byla jen jiná barva, nebudou to dvě plemena. Patrný je rozdíl ve stavbě těla. I NF může být černobílý (a černý a hnědý).
Povahové rozdíly vám snad napíše někdo, kdo je chová.

Přidejte reakci

Přidat smajlík