Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2015 21:12
nexxi

XXX.XXX.228.56

Zdravím.. včera mě napadl takový dotaz.. občas nechávám psa v autě, ne přes léto, ale v těchle obdobích, i přes zimu, pes je velký a když jedu na návštěvu k víc příbuzným, tak tam, kam pes nemůže prostě zůstane chvíli, hodinku, max dvě v autě v kufru, má odhrnuté plato takže čučí ze zadního okna, není přivázanej.. je tak zvyklá, ani nemá tendence přelézat na sedačky.. ale napadlo mě, nechávám tak cenťák dva otevřené okýnko, aby to luftovalo, je schopnej pes velikosti ohaře kdyby se bud lekl a chtěl utéct, nebo chtěl opustit auto a jít někoho sežrat, touhle škvírou prostrčit třeba packu a okno si stáhnout dolů? nemyslím koumácky za kličku, ale prostě zvětšovat tu mezeru a okýnko stlačit silou dolů.. okýnka jsou mechanická, na kličku, žádná elektrika.
díky za názory.

18.9.2015 21:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Koupila jsem 2 mřížky a dávám do protilehlých oken. Samozřejmě ne v létě, to by mřížky nepomohly.
http://www.prochovatele.cz/vetraci-mrizka-do-okna-auta/.

18.9.2015 21:45
nexxi

XXX.XXX.228.56

koňadra napsal(a):
Koupila jsem 2 mřížky a dávám do protilehlých oken. Samozřejmě ne v létě, to by mřížky nepomohly.
http://www.prochovatele.cz/vetraci-mrizka-do-okna-auta/.

Mě nejde o to, že by se pes protáhl..ale jestli když by se snažil prodrat ven, tak jestli má šanci do cca dvoucentimetrové škvíry narvat packu a silou tu škvíru zvětšovat..
v létě jezdím tak, abych pokud nejsou tropy měla návštěvu se psem naplánovanou bud na období deště, nebo devátá večerní a později.-).

18.9.2015 21:50
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zkuste to u svého auta sama - jestli to okýnko stlačíte. Já myslím, že záleží na síle toho mechanismu a čím starší auto, tím více to asi bude ochozené a snadněji půjde stlačit. Ale nemyslím si, že by pes byl toho schopen - packou stlačit okno tak, aby jím prolezl.

18.9.2015 21:52
nexxi

XXX.XXX.228.56

koňadra napsal(a):
Zkuste to u svého auta sama - jestli to okýnko stlačíte. Já myslím, že záleží na síle toho mechanismu a čím starší auto, tím více to asi bude ochozené a snadněji půjde stlačit. Ale nemyslím si, že by pes byl toho schopen - packou stlačit okno tak, aby jím prolezl.

Mě to rukou nešlo.. ale raděj jsem si říkala, že se ještě zeptám.. pes má síly hodně..otázka je, jestli by ho to vůbec napadlo.. nechávám pouze tak cenitmetr dva aby do auta šel čerstvý vzduch.. jenom mě to tak napadlo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2015 22:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží na tom, jaký by měl důvod to okénko stlačovat. Také nechávám feně okénko pootevřené, zatím ho otevřít nezkoušela. Nevím, co by dělala, kdyby ji někdo úmyslně u auta dráždil.
Nechávat psa v autě samotného je vždycky risk. Kdysi nám psi zavření v autě udělali z vitřního čalounění třásně. Během půlhodiny kdy tam byli sami a k nepříčetnosti je vydráždily "hodné" cizí děti.

18.9.2015 22:57
Clayton

XXX.XXX.238.98

Já bych se bála, že do auta někdo něco hodí.(nedopalek...).

19.9.2015 03:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

nexxi napsal(a):
Mě nejde o to, že by se pes protáhl..ale jestli když by se snažil prodrat ven, tak jestli má šanci do cca dvoucentimetrové škvíry narvat packu a silou tu škvíru zvětšovat..
v létě jezdím tak, abych pokud nejsou tropy měla návštěvu se psem naplánovanou bud na období deště, nebo devátá večerní a později.-).

!

Přidejte reakci

Přidat smajlík