Novofundlandský pes a landseer

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2015 23:29
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

Dobrý den,
jaký je prosím rozdíl mezi těmito dvěma plemeny? Stavba těla, povaha,... Děkuji smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.9.2015 23:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.66

Tyto 2 plemena jsou si velmi podobná. Není se čemu divit, pojí je stejná historie.
http://www.rancpohoda.cz/node/265
- tady mají celou historii těchto plemen pěkně napsanou.

Landseer je blíže pastevci - je spíše samostatný, pracuje sám za sebe, dobře hlídá.
NF - se váže na práci s člověkem, je to mazel, miluje všechno a všechny...

Od obou plemen znám několik psisek, každé se samozřejmě chová jinak, ale od NF jsem přišla vždy uslintaná, zatímco od Landseerů ne - Landseeři se přišli podívat, kdo přišel a když zjistili, že nejsem škodič, tak se přišli pomazlit - spíš tak otřít o nohy a šli si po svém.

Nejlepší je, kouknout na web a jít navštívit chovatelskou stanici landseerů a NF porovnáš si je sama a chovatelé ti k nim jistě řeknou více

21.9.2015 00:01
milannn

XXX.XXX.90.222

Asi off topic, ale u nas v okoli maji landseeru nekolik, mj. i jednoho mladsiho psa, ktery je porad naprosto volne, bez obojku, jen tak. A ne ze v zahrade, ale volne u domu, plot zadny, vedle je hned cesta (takova mezi domy), hafan si chodi kamkoliv nebo spis polehava, jednou u sveho domu, jindy u sousedu. Zajimave, kdybych kolem nesel parkrat se psem a docela mi zatrnulo, jak to budu resit, kdyby neco... Ale ono nic, L lezi, jen zvedne hlavu a kouka, muj pes jde v klidu (sice vidim ty zjezene chlupy, ale to je o.k.), projdem a nic. Jen jednou se nam nahodou objevil za zadkem a protoze muj byl na voditku, jen jsem stal a cekal (protoze voditko + tahle situace je osemetna vec), oba stali jak sochy asi pul metru od sebe. Pak L otocil hlavu a sel si lehnout pred dum. Tak jsem si trochu oddechl a sli jsme

Tak nevím s tím hlídáním, ale pro vás by to bylo možná o.k. A taky to může být jenom tímto jedincem.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2015 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.151

milannn napsal(a):
Asi off topic, ale u nas v okoli maji landseeru nekolik, mj. i jednoho mladsiho psa, ktery je porad naprosto volne, bez obojku, jen tak. A ne ze v zahrade, ale volne u domu, plot zadny, vedle je hned cesta (takova mezi domy), hafan si chodi kamkoliv nebo spis polehava, jednou u sveho domu, jindy u sousedu. Zajimave, kdybych kolem nesel parkrat se psem a docela mi zatrnulo, jak to budu resit, kdyby neco... Ale ono nic, L lezi, jen zvedne hlavu a kouka, muj pes jde v klidu (sice vidim ty zjezene chlupy, ale to je o.k.), projdem a nic. Jen jednou se nam nahodou objevil za zadkem a protoze muj byl na voditku, jen jsem stal a cekal (protoze voditko + tahle situace je osemetna vec), oba stali jak sochy asi pul metru od sebe. Pak L otocil hlavu a sel si lehnout pred dum. Tak jsem si trochu oddechl a sli jsme

Tak nevím s tím hlídáním, ale pro vás by to bylo možná o.k. A taky to může být jenom tímto jedincem.

Upřímně, z takového psa a jeho nezodpovědných majitelů bych měla fakt radost...

21.9.2015 11:03
inusanka

XXX.XXX.98.58

Landseer vlastně pochází z NF a záleží jen na Vás, co od psa očekáváte. Já žiju přes dvacet let s NF, momentálně máme třetího. S tím hlídáním je to zvláštní - nehlídají dům nebo majetek, ale nás. První pes byl z útulku, trochu ostřejší, ten mi ohlídal 22 dětí na puťáku. Nikdo se k nám nepřiblížil. Hlavně v noci. Jinak zrovna tohohle jsme si vzali, když děti byly ještě hodně malé, v životě se na nikoho křivě nepodíval. Druhý s námi vyrůstal a děti neměly lepšího kumpána.
NF je ideální rodinný pes, pokud vám nevadí, že můžete mít jako my metrákového gaučáka. Venku sami moc šťastní nejsou, když mohou být s rodinou jsou nejšťastnější. Jsou velmi empatičtí, opatrní, milují děti. Potom už záleží na každém, jaký vztah se svým psem chce mít, s NF je to nad rámec vztahu pes a člověk. Bohužel je to pes obří a i naše padesátikilová minislečna potřebuje občas silnou ruku. Bez fyzičky, neboli pro seniory to není stejně jako jiný obří pes. Nebývají agresivní - i když i to už dneska 100% pravda není - ale dominantní ano.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2015 14:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všichni NF co jsem poznala byli velmi klidní, milí a trpěliví psi, nejvíc vzpomínám na 2 NF, které měla kamarádka mojí mamky a kam jsme chodily na návštěvu, když jsem byla malá, ty jsem zbožňovala a nejradši bych si je vzala domů. L znám jen jednoho, moji psi ho zbožňují, za prvé odpovídá jejich váhové kategorii, tak se nemusím bát, že mu moji pesani nechtěně ublíží a za druhé pesan je (ve vztahu k mé feně) takovej troubík, což mojí psí holce vyhovuje a můj pes je taky trouba takže spolu také problém nemají.

21.9.2015 15:57
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

Děkuji. smajlík Takže jsou si povahově asi hodně podobní. NF bude asi klidnější, ale asi to bude především o výchově.

22.9.2015 09:35
inusanka

XXX.XXX.98.58

Zrovna včera by to NF bude asi klidnější u nás neobstálo a to jí bude pomalu 6 let, byla jak zapojená do zásuvky. A dneska najednou zase medvídek...

22.9.2015 11:05
Suzsssie

XXX.XXX.97.97

:D nojo, když ono by to byla nuda, kdyby byl pořád stejný ;-) :D Aspoň jde vidět, že má pořád spoustu elánu smajlík

22.9.2015 14:18
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, ta jejich povaha je značně typická, jakmile si na ně člověk zvykne, jiného psa by už nechtěl, i když nakonec nebude zbytí. Ovšem puberta, ta stojí zato. Kór když má puberťák pomalu šedesát kilo.

22.9.2015 15:02
anonymx

XXX.XXX.239.111

O puberte nevim nic a ze jsem jich mela docela dost. Ale my cvicili i ZVV 2 meli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík