Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost se stavbou kotce? Chtěla bych postavit kotec 4x2 m železný nebo dřevěný. Jelikož bude využit jen 3x tydne a to max.3 hodiny za den nechce se mi kotec kupovat za 15 tis. neli víc. Můžete mi prosím někdo napsat jak jste ho vyrobili? A kolik a jaky materiál jste pouzili?
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.151
Nejlepší koupit jekly, kari sítě a vše svařit
Je to asi nejlevnější a nejlepší... (1.foto)
My měli dlouho kotec dřevěno-železný a ten byl opravdu na houby... Dřevo se musí ošetřovat častěji než železo, takže jsme každý rok lítali kolem kotce a nadšená jsem z něj nebyla...
(2.foto)
No, teď se budeme stěhovat a na pozemku psům roste kotec, který bude betonovo - kovový.
Je pro 3 psy a má 12x4 metrů. (foto 3). Až bude celej, dám fotku lepší
Záleží na tom, co máte za psa - hrabe, leze, skáče, kouše? (myslím tím ten budoucí kotec..)
My jsme původně měli kotec s dlažbou - výhoda je, že se dobře udržuje. Nyní máme nechanou jen zem, ale jedna z fen ja hrabula. Naštěstí si vyhrabe jen pelech a nepodhrabává se. Máme tam normální pletivo a dobrý. Výšku musíte určit podle psa. Jestli šplhá nebo skáče, tak vyšší, příp. se střechou (my máme střechu jen z části, kotec využíváme velmi málo). Pokud by kousal do pletiva, tak radši ty kari sítě. Pletivo se dá rozplést. A sloupky do betonu a pokud by se podhrabával, tak podezdívka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.151
Tak pak kouknout po bazarech...
Dost často nabízejí lidi kotce i za 5.tis
To mě též napadlo ale dost lidi mi tvrdí, že by do toho nešli, že nevím, jestli to není po nemocem psovi a že nepomůže ani vydensifikovst na druhou stranu mi logicky nejde do hlavy jak by se pes mohl nakazit, navíc mám nadstandartne Očkované psy, ale červík ve mě hlodá. Uvidím, něco snad vymyslím, možná seženu svarecku za rozumné peníze.
Naši psi v kotcích moc času netráví - spí tam v noci a přes den jsou tam tak ty čtyři hodinky... Takže pro aussíky máme kotce 2x2m, tři stěny jsou z OSBdesek 18mm perodrážka, přední stěna z karisítě (to ale budeme předělávat, protože má neprakticky velký oka - budeme vyměňovat za svařované pletivo s úzkými oky. Podlahy máme taky z OSB desek, střechy totéž a poplechované. Podlahy jsou nepraktické v případě, že máte psa, co se v kotci vyvenčí. Do nových kotců, co teď budujeme ale děláme betonové podlahy.
Celková cena kotce byla jen materiál (ne za běžné ceny), bez práce - ale přítel je truhlář :D Takže pro něj legrace... Jeden vyšel na necelých šest tisíc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.151
australáček
napsal(a):
To mě též napadlo ale dost lidi mi tvrdí, že by do toho nešli, že nevím, jestli to není po nemocem psovi a že nepomůže ani vydensifikovst na druhou stranu mi logicky nejde do hlavy jak by se pes mohl nakazit, navíc mám nadstandartne Očkované psy, ale červík ve mě hlodá. Uvidím, něco snad vymyslím, možná seženu svarecku za rozumné peníze.
Tak to je fakt nesmysl! V životě jsem neslyšela o psovi, co by se nakazil o kov z kotce...
Navíc, koupíš kotec, koupíš hammerite a nově ho natřeš a máš ho jako novej
australáček
napsal(a):
Nebála bych se koupit kotec z druhé ruky. Pro jistotu bych ho vydesinfikovala, ale pokud bude kovový, tak nevěřím, že by se v něm držely nemoci. A také pravděpodobnost, že by kotec skutečně byl po nemocném psovi nějakou strašnou přenosnou nemocí, je myslím dost malá. Jinak dělat kotec bez střechy a podlahy je hloupost. Pes leží v prachu, blátě. Pořádný kotec má mít pevnou podlahu, střechu a plné 3 stěny, aby pes nebyl v průvanu a nepršelo na něj. Nedávno jsem řešila podobný problém - jak pořídit kotec za rozumné peníze. Za dřevěný (byť pěkný) o rozměru 3x2 m chtěli od 17 do 23 000 Kč, což teda byla pálka. Nakonec jsem objednala plechový z Polska za 10 tisíc. S dřevěnou podlahou (na tu jsem dala průmyslovou gumu, nasáklá prkna močí totiž moc nevoní), se třemi plechovými plnými stěnami a střechou. Firem, které je sem vozí, je několik, např. http://www.garazujeme.cz/kotce.html nebo http://bomstal.eu/kotce.html nebo http://blachtrans.cz/kotce.html. Kdybych kotec dělala sama, tak za materiál dám min. těch 6 tisíc a kolik hodin bych na tom strávila... Ve vašem případě ještě platit svářeče (píšete, že koupíte svářečku, ale vy umíte svářet?)... prostě nakonec jsem usoudila, že těch 10 tisíc zase ještě není taková tragédie. Ten plechový sice není třeba tak pěkný jako dřevěný, ale zase není úplně ošklivý (nátěr dle výběru) a hlavně: účel to splní. Když ho přivezli, tak ho bez příplatku za půl hodiny taky smontovali a pes mohl bydlet.
aneleh
napsal(a):
Naši psi v kotcích moc času netráví - spí tam v noci a přes den jsou tam tak ty čtyři hodinky... Takže pro aussíky máme kotce 2x2m, tři stěny jsou z OSBdesek 18mm perodrážka, přední stěna z karisítě (to ale budeme předělávat, protože má neprakticky velký oka - budeme vyměňovat za svařované pletivo s úzkými oky. Podlahy máme taky z OSB desek, střechy totéž a poplechované. Podlahy jsou nepraktické v případě, že máte psa, co se v kotci vyvenčí. Do nových kotců, co teď budujeme ale děláme betonové podlahy.
Celková cena kotce byla jen materiál (ne za běžné ceny), bez práce - ale přítel je truhlář :D Takže pro něj legrace... Jeden vyšel na necelých šest tisíc.
Možná taková rada: kari sítě mají velká oka, hlavně pro štěňata (i ty 10 x 10 cm), já to vyřešila tak, že do výšky cca 60 cm mám kari síť navařenou dvojitě, takže pak jsou tam oka 5x5 cm. Tím pádem je přední stěna i velmi pevná, prakticky nezničitelná. Možná by Vás to vyšlo levněji než předělávat celé pletivo.
koňadra
napsal(a):
Možná taková rada: kari sítě mají velká oka, hlavně pro štěňata (i ty 10 x 10 cm), já to vyřešila tak, že do výšky cca 60 cm mám kari síť navařenou dvojitě, takže pak jsou tam oka 5x5 cm. Tím pádem je přední stěna i velmi pevná, prakticky nezničitelná. Možná by Vás to vyšlo levněji než předělávat celé pletivo.
My máme do těch 60cm na karisíti napnuté ještě husté pletivo - takové to králičí. Pro štěňata, když už jdou s mámou ven, máme na kotci hustší karisíť 5x5cm, ale víc se bojím toho, aby mi náhodou pes feny přes tu karisít nenakryl. To králičí zlikviduje za pár vteřin, když bude chtít. (Teď mluvím o absolutní náhodě a o tom, že by se nám na pozemek nějak dostal cizí pes, vlastní kluky mám dostatečně zabezpečené).
Objevila jsem průmyslové pletivo s oky 20cm vysokými a jen 4cm širokými, což si myslím, bude maximálně vyhovovat... A nové kotce už budou s tímhle pletivem všechny, takže se jedná o předělání čtyř předních stěn - to není tak hrozný :)
Každopádně i tak moc díky, sama vítám každý tip na vylepšení kotců jak exteriérově, tak funkčně a bezpečnostně :).
koňadra
napsal(a):
Nebála bych se koupit kotec z druhé ruky. Pro jistotu bych ho vydesinfikovala, ale pokud bude kovový, tak nevěřím, že by se v něm držely nemoci. A také pravděpodobnost, že by kotec skutečně byl po nemocném psovi nějakou strašnou přenosnou nemocí, je myslím dost malá. Jinak dělat kotec bez střechy a podlahy je hloupost. Pes leží v prachu, blátě. Pořádný kotec má mít pevnou podlahu, střechu a plné 3 stěny, aby pes nebyl v průvanu a nepršelo na něj. Nedávno jsem řešila podobný problém - jak pořídit kotec za rozumné peníze. Za dřevěný (byť pěkný) o rozměru 3x2 m chtěli od 17 do 23 000 Kč, což teda byla pálka. Nakonec jsem objednala plechový z Polska za 10 tisíc. S dřevěnou podlahou (na tu jsem dala průmyslovou gumu, nasáklá prkna močí totiž moc nevoní), se třemi plechovými plnými stěnami a střechou. Firem, které je sem vozí, je několik, např. http://www.garazujeme.cz/kotce.html nebo http://bomstal.eu/kotce.html nebo http://blachtrans.cz/kotce.html. Kdybych kotec dělala sama, tak za materiál dám min. těch 6 tisíc a kolik hodin bych na tom strávila... Ve vašem případě ještě platit svářeče (píšete, že koupíte svářečku, ale vy umíte svářet?)... prostě nakonec jsem usoudila, že těch 10 tisíc zase ještě není taková tragédie. Ten plechový sice není třeba tak pěkný jako dřevěný, ale zase není úplně ošklivý (nátěr dle výběru) a hlavně: účel to splní. Když ho přivezli, tak ho bez příplatku za půl hodiny taky smontovali a pes mohl bydlet.
Jen malá technická k těmhle polským kotcům - viděla jsem jich v reálu několik,2x2 i 3x2metry a můžu říct, že já bych do toho psa nedala... ty otevřené profily jsou dobré akorát na to, aby si tam pes zlámal v lepším případě drápy, v horším mu to sjede a zlomí si rovnou nohu.
A navíc - naši psi na kotce skáčou, tyhle kotce dělají takový kravál, že bych to nevydržela... jak na to pes skočí, tak se celý kotec doslova rozvibruje a rozdrnčí - což je šílený pro moje uši, natož pro ty psí...
aneleh
napsal(a):
Jen malá technická k těmhle polským kotcům - viděla jsem jich v reálu několik,2x2 i 3x2metry a můžu říct, že já bych do toho psa nedala... ty otevřené profily jsou dobré akorát na to, aby si tam pes zlámal v lepším případě drápy, v horším mu to sjede a zlomí si rovnou nohu.
A navíc - naši psi na kotce skáčou, tyhle kotce dělají takový kravál, že bych to nevydržela... jak na to pes skočí, tak se celý kotec doslova rozvibruje a rozdrnčí - což je šílený pro moje uši, natož pro ty psí...
Jasně, je to věc názoru. Já si nemyslím, že by si v něm pes zlomil nohu, nějak si to neumím technicky představit, a navíc zevnitř budu mít do výšky cca 60 cm natažené pletivo - pevnou svařovanou síť, aby se nemohla dovnitř dostat štěňata, která běhají volně kolem. V kotci bude bydlet "důchodce", takže nepředpokládám žádné lezecké exhibice. A jestli bude kotec bouchat, tak to mě taky nevadí, nemám ho přímo pod okny. A jestli to vadí psům samotným, tak je to jejich problém - nemají skákat. Ale naši psi skákají na dveře akorát tehdy, když jdu k nim a vidí mne. Jo, a kotce dělají s otevřenými profily, ale i s uzavřenými - ty jsou o něco málo dražší. Jestli to bude někoho zajímat, klidně za pár týdnů napíši vlastní poznatky z praktického využívání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Tak jsem tu nedávno slíbila, že až bude kotec hotov, tak dám foto...
Kotec je hotový z 99%.
Je hotová dlažba, boudy, střecha, co posledního chybí je 5 Tatrovek štěrkopísku na dorovnání terénu.
Nicméně kotec je již plně obyvatelný
Takže celková rozhloha kotce je 12x4 metrů, dlažba je na rozměru 4x4 metry.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem tu nedávno slíbila, že až bude kotec hotov, tak dám foto...
Kotec je hotový z 99%.
Je hotová dlažba, boudy, střecha, co posledního chybí je 5 Tatrovek štěrkopísku na dorovnání terénu.
Nicméně kotec je již plně obyvatelný
Takže celková rozhloha kotce je 12x4 metrů, dlažba je na rozměru 4x4 metry.
Vypadá to moc pěkně
Zdravím, manžel stavěk kotec taky sám, nevím tedy jaké rozměry a jelikož je pejsek celodenně venku volně na zahradě, je to spíše pro nutnost. Položil zámkovku a jako kdyby stavěl pergolu, z takových trámů udělal kontrukci. Pak jsme to obili latěmi a 3 strany nechali otevřené( zamřížované- to jsme objednali přes net). V kotci má zateplenou boudu.
http://www.moravia-hasso.cz/pages/dily.php.
Zdravím,
my jsme si pořídili tuto - http://psigalaxie.cz/kotce-pro-psy-doprava-a-montaz-zdarma-cela-cr-2618. Výrobou se zabývá živnostník a není nijak strojově vyráběná. Přemýšleli jsme, že si přesně takovou uděláme sami, ale pak jsme ji z časových důvodů raději objednali.
IlonaNovotna
napsal(a):
Zdravím,
my jsme si pořídili tuto - http://psigalaxie.cz/kotce-pro-psy-doprava-a-montaz-zdarma-cela-cr-2618. Výrobou se zabývá živnostník a není nijak strojově vyráběná. Přemýšleli jsme, že si přesně takovou uděláme sami, ale pak jsme ji z časových důvodů raději objednali.
Mám jej taky tři roky. Pes v něm není, byl tam předešlý. Ale nevím jestli firma Bomstal je živnostník., mám dojem že je to firma která dělá garáže, kotce a nevím co. Prostě je to zajetá firma, ale jsem s kvalitou a cenou spokojen. A strojově je vyráběná, asi nemáte představu o strojařině. Asi reklama?
koňadra
napsal(a):
Jasně, je to věc názoru. Já si nemyslím, že by si v něm pes zlomil nohu, nějak si to neumím technicky představit, a navíc zevnitř budu mít do výšky cca 60 cm natažené pletivo - pevnou svařovanou síť, aby se nemohla dovnitř dostat štěňata, která běhají volně kolem. V kotci bude bydlet "důchodce", takže nepředpokládám žádné lezecké exhibice. A jestli bude kotec bouchat, tak to mě taky nevadí, nemám ho přímo pod okny. A jestli to vadí psům samotným, tak je to jejich problém - nemají skákat. Ale naši psi skákají na dveře akorát tehdy, když jdu k nim a vidí mne. Jo, a kotce dělají s otevřenými profily, ale i s uzavřenými - ty jsou o něco málo dražší. Jestli to bude někoho zajímat, klidně za pár týdnů napíši vlastní poznatky z praktického využívání.
Po roce užívání mohu napsat poznatky. Pes si nezlomil nohu ani drápy, kotec slouží svému účelu dobře. Stále je jako nový. Takže za mne spokojenost a když budu potřebovat další kotec, zase koupím. Za ty peníze nic lepšího stejně neseženu, jedině tak samo-domo výroba, ale to dám pár tisíc za materiál a kde jsou hodiny a hodiny práce? To svůj čas využiji raději jinak.
Také jeden polský kotec dělaný dle vlastních požadavků, ne sériová výroba.Naprostá spokojenost.Za cenu kotce s montáží i dopravou u nás nejsem schopen pořídit ani materiál a jinak bych si kotec dělal sám.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!