Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2015 08:47
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Moje neteř má kokra a ten už několikrát pokousal její 12 letou dceru.Chce ho dát utratit.Ale já si myslím, že ho nemůžou utratit jen proto, že se stala ve výchově někde chyba.Psovi jsou dva roky.Prý je na ně agresivní.Řekla jsem jim, ať sním jdou na cvičák-tam jim poradí, jak na to.Ona se brání, že jejich pejsek by necvičil.Že není zvyklý na nějaké povely.Že ho to nikdy neučili.Já bych řekla, že tam se stala právě ta chyba.Ale nechtějí o tom slyšet...
Ten pes si s nima dělá co chce.Maximálně mu pohrozí vařečkou.Ale jinak nic.
Můžete mi někdo potvrdit nebo vyvrátit mé dojmy?

23.9.2015 08:52
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Ano, má nevychovaného psa. Dúfam, že ho dá utratiť a kúpi si hneď ďalšieho ktorý dopadne rovnako

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.9.2015 09:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

katkaa1 napsal(a):
Ano, má nevychovaného psa. Dúfam, že ho dá utratiť a kúpi si hneď ďalšieho ktorý dopadne rovnako

Přesně, někteří lidé by si psa pořizovat neměli.

23.9.2015 09:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1077094/anglicky-kokrspanel.

Myslím (nevím jistě), že v Pes přítel... o tom psali.
(nevím kdy, (2001 ?)ale psali o tom v nějakém prosincovém nebo lednovém čísle).

23.9.2015 10:13
kobroor

XXX.XXX.41.2

Ať ho radši dají někomu zkušenému, kdo ho vychová a vycvičí..

23.9.2015 10:20
Psík

XXX.XXX.89.52

Tento dotaz je ve veterinární poradně.

Cituji:
Zuzana Semančíková  ( zuzana.semancikova@seznam.cz )
22.9.2015 8:45
Dobrý den. Chci položit dotaz zda je legální a možné nechat utratit psa - fenu, která kálí doma a devastuje byt. Máme jí už skoro dva roky. Venčíme často, tak 4 - 5 x denně.Když jdeme v noci spát tak musí být na místě v chodbě - já ji v posteli nechci, jsem těhotná.Ona ani nepípne, že by potřebovala ven a kálí doma. To samé se děje, když musím někam k dr a ona zůstane sama doma. Když je sama doma tak taky devastuje byt - máme vyškrábané zdi, vyškubané lino, a procucané futra čůránkama.. Prosím poraďte mi, zda ji můžu nechat utratit. Děkuji

S napětím čekám, co na to MVDr. Jaromír Štursa odpoví. Ale spíše je pravděpodobné, že dotaz bez odpovědi vymaže.

23.9.2015 10:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

.
Dneska blbnu. Reaguji na citaci.

23.9.2015 10:32
shavoid

XXX.XXX.152.1

Komu je ubližováno (byť třeba ne fyzicky), bude taky ubližovat. Nebo snad ne?
Tak z takových příspěvků mi jdou kolikrát i slzy do očí..
Chci tím, že pes sám o sobě neudělá nic, co ho nikdo nenaučí, nebo ho k tomu nedotlačí okolnosti.

23.9.2015 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

shavoid napsal(a):
Komu je ubližováno (byť třeba ne fyzicky), bude taky ubližovat. Nebo snad ne?
Tak z takových příspěvků mi jdou kolikrát i slzy do očí..
Chci tím, že pes sám o sobě neudělá nic, co ho nikdo nenaučí, nebo ho k tomu nedotlačí okolnosti.

Slzy do očí...no to jste dobrá. Já sice nevidím, ale slzama to není, je to vzteky Takovou k...u deb..í(z odkazu Psíka) měli nechat vykastrovat zavčas, než mohla zplodit stejného zmetka, jako je ona sama Ne, na toto nemám slušného slova.
Omlouvám se zadavatelce, za tohle ona nemůže. Má alespoň snahu, něco řešit, řešit pro psa. Jen se zeptám zadavatelko...vy by jste si pejska neteře vzít nemohli?

23.9.2015 10:44
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Děkuji za reakce, které mne hodně podpořili.I já si myslím, že ten pes je výcvikem a výchovou nedotčen.Naše fenka byla do dvou let taky hodně akční-aportovala mi dětismajlík
Ovšem vše se dalo ovlivnit výchovou.Postupem času pochopila, že tudy cesta nevede.A nakonec se z ní stala dáma-naprosto nekonfliktní, mírná(jen ty slepice jí nedají spát smajlík.
Jo a ješt, když mi její holka říkala-ale máma jí šl hned potrestat-vzala na ní vařečku!Tak to mne dostalo.Některým lidem fakt zvířata nepatřeji do rukou.To už měli jednoho psa-dali ho pryč.Měli králíka, on ej pokousal, dali ho pryč.Teď maji tohodle pejska a je to stejné.

23.9.2015 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Aha, tak teď to čtu...vy svého pejska máte..Výcvik...to je samozřejmost a nemusí to být zrovna na cvičáku, vychovat pes se dá i doma. Bohužel tohle není typ lidí, který by na to měl

23.9.2015 10:54
shavoid

XXX.XXX.152.1

lesnížínka napsal(a):
Slzy do očí...no to jste dobrá. Já sice nevidím, ale slzama to není, je to vzteky Takovou k...u deb..í(z odkazu Psíka) měli nechat vykastrovat zavčas, než mohla zplodit stejného zmetka, jako je ona sama Ne, na toto nemám slušného slova.
Omlouvám se zadavatelce, za tohle ona nemůže. Má alespoň snahu, něco řešit, řešit pro psa. Jen se zeptám zadavatelko...vy by jste si pejska neteře vzít nemohli?

K reakci od Psíka jsem se ještě nevyjádřila. Tam bych s dotyčnou provedla krátký proces.

23.9.2015 11:26
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Máme svoji fenku a babička pejska.A drůbež a jiná zvířátka(děti apod...smajlík ).
Takže času nezbývá.Jen jsem se chtěla utvrdit ve správnosti názoru.
Asi ten pes k dětem moc nebude-s tímhle přístupem, co měl.Ale chci jim s ním pomoct.
Navrhla jsem jim, že by její dcera chodila se mým dohledem se psem ven.A mohli by jsme kouknout, co se dá ještě dělat.Mají ho jen v bytě a jdou s ním tak dvakrát za den ven na půl hodiny.Takový pes potřebuje pohybu daleko víc.Možná, že by mohla pomoct i naše fenka Maruš(NO x labrador).Ta se ve "výcviku"jiných psů vyzná smajlík.Určitě by potřeboval ten pejsek co nejvíc ven.Vím, že někteří kokři bývají nervní, ale nesmí se to všechno na to svádět.Každý pes jde svým způsobem vychovat.Jen musí člověk při tom používat hlavu.A občas popřemýšlet, proč to či ono dělá.To samé jsem dělala s koňma.K takové výchově jsem používala i svého starouška-koně, který byl zkušený.Možná by to zafungovalo i se psem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík