Klíšťata - ohlédnutí za sezonou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2015 00:58
nexxi

XXX.XXX.228.56

Co vam letos zabiralo? At je inspirace pro pristi rok ;)
Ja koupila cca v dubnu kiltix a zadnej zazrak. Sem tam kliste mezi prstama, obcas slabiny nebo na stehnech.. pak se nam povedlo kiltix ztratit a od ty doby pred kazdou "lesni" prochazkou splichnu arpalit. Jenom zvrchu psa, pisledni dobou ani nemasiruju do kozichu.. takto osetrena se mnou chodila i na boruvky. Pokud pocasi dovoli jsme v lese skoro kazdy den.

28.9.2015 06:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

My máme letos tu nesmyslně předraženou šílenost
Foresto.
Ale buď to funguje dobře nebo, že by byl
tento rok na havěť slabší ?

28.9.2015 07:39
panda H

XXX.XXX.36.161

rapotacka11 napsal(a):
My máme letos tu nesmyslně předraženou šílenost
Foresto.
Ale buď to funguje dobře nebo, že by byl
tento rok na havěť slabší ?

Nevím za kolik kupujete foresto, me pro male plemeno stoji 479 Kč a má byt na 7-8 měsíců, myslím, že když to spoctete kolik to vyjde na 1 měsíc, že to az tak drahe není. A taky si myslím, že sezóna klíšťat ještě neskončila....

28.9.2015 08:30
Psočka

XXX.XXX.1.239

My jsme dávali advantix, ale poslední 3 měsíce nedostal nic, protože u nás klíšťata nebyli.

Jinak nám nezabírá na klíšťata skoro nic, jenom trochu ten advantix.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2015 08:30

Taky jsem letos čubě koupila Foresto, neměla ani jedno klíště.Včera jsem jí ho už sundala, protože se poslední týden víc škrábala, tak aby nevznikla alergie.

Neregistrovaný uživatel

28.9.2015 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Jako každý rok Foresto
Lezoucích zmetků jsem našla pár a jinak ani ťuk, možná i ta vedra k tomu přispěla - nebyla taková invaze, že letos ani já klíště neměla...

28.9.2015 10:17
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás 1 pes Scalibor, fenka nic a oba bez klíšťat .

28.9.2015 10:29
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Ja mám pocit, že sezóna kliešťov u nás chytila druhý dych. V lete v tých horúčavách a suchu vôbec neboli a tento víkend som vybrala so psa asi 6 kusov. U nás zaberá zatiaľ Frontline, no na veľkého psa je to pomerne drahé a vydrží tak 2-3 týždne. Avšak Foresto bol bez účinku aj som ho vyhodila :(.

28.9.2015 11:24
shavoid

XXX.XXX.152.1

Nejdříve jsem zkusila jakési bio obojky. Psi mi voněli krásně, o tom žádná, nicméně účinek byl nulový, skoro každý den našla hned několik klíšťat. Na základě doporučení jsem koupila Scalibor a od té doby ani jedno klíště. Akorát se mi po něm psi docela drbou

2.10.2015 11:33
ropopi-an

XXX.XXX.239.186

Já jsem dříve kupovala obojky Kiltix. Ale protože chodím na cvičák, tak mi další obojek na krku psa při cvičení vadí.Proto poslední dva roky kupuji tablety Bravecto.
Jsem 100% spokojená mé feny neznají klíště. jedné jsou 4 roky a za celý svůj život měla 2 klíštata a druhá 5ti letá snad jen jedno !
Nekecám opravdu fungují !

Neregistrovaný uživatel

2.10.2015 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

ropopi-an napsal(a):
Já jsem dříve kupovala obojky Kiltix. Ale protože chodím na cvičák, tak mi další obojek na krku psa při cvičení vadí.Proto poslední dva roky kupuji tablety Bravecto.
Jsem 100% spokojená mé feny neznají klíště. jedné jsou 4 roky a za celý svůj život měla 2 klíštata a druhá 5ti letá snad jen jedno !
Nekecám opravdu fungují !

Nedala bych psovi tabletu, u které je známo, že postihuje játra a ledviny... což Bravecto je...

2.10.2015 12:12
ropopi-an

XXX.XXX.239.186

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nedala bych psovi tabletu, u které je známo, že postihuje játra a ledviny... což Bravecto je...

Jo jenže v dnešní době jsou sr...čky ve všem! Bohužel i v jídle pro lidi ! Chemikálie se cpou do všeho... Ale to by bylo na jinou diskuzi.
Já se to snažím alespoň vykompenzovat tím že krmím barfem. Protože granule jsou jeden velký odpad.Melou do nich krávy z kafilérky a bůh ví co ještě a nikdo mě nepřesvědčí že ne...
A když máte psa nemocného, musíte do něj cpát antibiotika a jiné léky, které mají také vedlejší a nežádoucí účinky, je to taky na prd. Takže ono se tomu skoro nedá vyhnout. Samozřejmě omezit to ano.

2.10.2015 12:16
ropopi-an

XXX.XXX.239.186

A další věc je že když koupím psu obojek v například bio kvalitě, který není tak účinný. Pes pochytá stejně klíš´tata a nedej bože se nakazí, budu muset na veterinu kde zahájí léčbu...
Ale léky které také nebudou nic moc pro ledviny, játra ap...

2.10.2015 12:19
nexxi

XXX.XXX.169.115

Taky jsem na ty tablety koukala ale mě by vadila jiná věc.mám alergičku a pokud jí dám obojek a drbe se - obojek sundám, pokud jí dám spot a drbala by se - vykoupu ve vet.šamponu, pokud jí nasprejuju a nesedne to.. taky vykoupu.. ale jak se řeší alergická reakce na něco, co pes spolkne a má to v něm působit víc jak měsíc, to je mi neznámé..
proto sprejuju tím arpalitem a musím říct, e co jsme ho daly, nebylo ani jedno klíště.ale je to asi i tím, že ten arpalit voní, tak to asi i odpuzuje.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2015 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Obojky-účinná látka se vstřebává pouze do podkožního tuku (lipidové vrstvy psa), nezatěžují mu ani játra a ani ledviny...
Právě proto, že jsou s* ve všem, tak není potřeba psovi huntovat orgány ještě tabletou...

2.10.2015 12:36
ropopi-an

XXX.XXX.239.186

Obojky-účinná látka se vstřebává pouze do podkožního tuku (lipidové vrstvy psa), nezatěžují mu ani játra a ani ledviny...
Právě proto, že jsou s* ve všem, tak není potřeba psovi huntovat orgány ještě tabletou...

Ale jo pravdu máte...
Já to do nich také necpu každé dva měsíce...
Dostanou jednu v nejkryzovějším období, popřípadě dvě (záleží na invazi klíšťat) a v zimě nemají nic. A jak jsem již psala používala jsem i obojky, ale po třech letech užívání mi přišlo že už nejsou tak účinné.

2.10.2015 12:51
ropopi-an

XXX.XXX.239.186

nexxi napsal(a):
Taky jsem na ty tablety koukala ale mě by vadila jiná věc.mám alergičku a pokud jí dám obojek a drbe se - obojek sundám, pokud jí dám spot a drbala by se - vykoupu ve vet.šamponu, pokud jí nasprejuju a nesedne to.. taky vykoupu.. ale jak se řeší alergická reakce na něco, co pes spolkne a má to v něm působit víc jak měsíc, to je mi neznámé..
proto sprejuju tím arpalitem a musím říct, e co jsme ho daly, nebylo ani jedno klíště.ale je to asi i tím, že ten arpalit voní, tak to asi i odpuzuje.

Já si myslím že v případě nějaké alergické reakce na bravecto to veterinář řeší kalciovou injekcí. Ale nevím to jistě...

Neregistrovaný uživatel

2.10.2015 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

ropopi-an napsal(a):
Já si myslím že v případě nějaké alergické reakce na bravecto to veterinář řeší kalciovou injekcí. Ale nevím to jistě...

Jestli to vůbec vet stihne...

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937150/bravecto-zkusenosti#a2938143.

2.10.2015 14:32
ropopi-an

XXX.XXX.239.186

Jestli to vůbec vet stihne...

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937150/bravecto-zkusenosti#a2938143.

No tak to je opravdu blbej scénář!
U nás naštěstí k žádným komplikacím nedošlo. Těžko říct zda to byla jen náhoda nebo zda bude v budoucnu více takto postižených psů.
No příští rok to asi budu zvažovat.
Dnes je celkově žalostné sledovat kolik psů trpí civilizačními (lidskými) chorobami, to je samá rakovina, selhání toho či tohoto orgánu... Hrůza.

12.2.2016 19:35
bilusik

XXX.XXX.168.4

Tak jsem dnes vytočil psovi první klíště. Tak to se máme po mírné zimě zase na co těšit, když začínají vylézat klíšťata už začátkem února.

12.2.2016 19:46
davidka

XXX.XXX.14.251

Taky už jsem před pár dny jedno tahala.

12.2.2016 20:10

No tak to jste mě moc nepotěšili, to abych už psy "zakápla"

seltie

13.2.2016 16:58
seltie

XXX.XXX.168.7

U nas loni Advantix jen 1x ale spise kvuli blecham. Mame seltii, chodime hodne do prirody, chalupa s lesem
za zahradou, ale pes ma tak 2klisteta za rok. Vubec cela rodina mi prijde, ze klistatum nechutname. Zadne
repelenty nepouzivame, ale ani moje prarodice-ty tam hospodarili cely zivot, moji rodice, ja i sestra a i muj
syn jsme meli za zivot kazdy klistat jen par, ja napr.3. Jsou to jizni cechy Pisecko tak na klistata urodne.
Uz jsme o tom doma premysleli, cim to je, ze klistatum nechutname a ani nasi psi (taky jich par mym zivotem
proslo ) se tim pak nakazismajlík

13.2.2016 17:03
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mohu se poptat?
Pro běžný "pražský" provoz, mám to také řešit?
Nepředpokládám, že nás budou čekat louky s vyšší trávou, lesy a podobně. I když výtety do přírody budou. A co použít? Ten obojek? Někdo píše o kapání čehosi a tak.
Nejsem úplně příznivec "chemie", ale pokud by to bylo nutné a preventivní.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 17:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

I ve městech se běžně šíří blechy i klíšťata...

13.2.2016 17:17
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

I ve městech se běžně šíří blechy i klíšťata...

Výborně, poohlédnu se po vhodném řešení.
Děkuji.

13.2.2016 18:41
nexxi

XXX.XXX.228.56

Já jsem přes zimu nedávala vůbec nic.. ale naděsil mě soused, že na sídlišti je plno blech, a kolik tu prej máme ježků.. tak přes zimu dycky koupím něco levnýho s fipronilem, co je zrovna v akci, a přes léto už mám několik sezon osvědčenej arpalit, ale tam si myslím, že to je hlavně o tom, že to voní/smrdí - jak komu. klíštákům asi smrdí. dycky šplíchnu psici před procházkou a loni s touhle metodou ani jednou klíště a to jsme v lese skoro denně a když jdem na borůvky, tak mi čubina leží mezi borůvkama klidně několik hodin.

13.2.2016 19:19

Ano, Bravecto je svinstvo, potvrdil mi to sám můj vet., říkal, že svýmu psovi, by to nikdy nedal. Já jsem měla teda Foresto obojek, ale říkal, že ta účinná látka se v minimálním množství, taky dostává dovnitř organismu psa, ne jen na povrchu kůže. Je to tak se vším, ale pořád lepší, než nakažené klíště. Začarovaný kruh.

13.2.2016 19:26
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, Bravecto je svinstvo, potvrdil mi to sám můj vet., říkal, že svýmu psovi, by to nikdy nedal. Já jsem měla teda Foresto obojek, ale říkal, že ta účinná látka se v minimálním množství, taky dostává dovnitř organismu psa, ne jen na povrchu kůže. Je to tak se vším, ale pořád lepší, než nakažené klíště. Začarovaný kruh.

A je nějaký rozdíl v těch obojcích, že je tam toho víc, nebo méně a nebo to je prostě "obojek" co odpuzuje a má jen velikost dle plemene?

13.2.2016 19:30
nexxi

XXX.XXX.228.56

Aliens_II napsal(a):
A je nějaký rozdíl v těch obojcích, že je tam toho víc, nebo méně a nebo to je prostě "obojek" co odpuzuje a má jen velikost dle plemene?

Hlavně ten obojek je na povrchu psa.. talbeta projde zažíváním a "prosákne" do kůže.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Aliens_II napsal(a):

Rozdíly jsou minimální, spíš je rozdíl, zda obojek je použitelný na kočku či ne u psích ej to víceméně jedno...
Tam akorát hlídat a koukat kterej obojek pes snese...
Některá psiska maj problém s deltamethrinem, který obsahuje Scalibor, některá psiska maj problém se samotným permethrinem - obojek arpalit, atd...
Dále jsou obojky s různou dobou účinnosti - Foresto 8 měsíců, Kiltix 7 měsíců, Bolfo 4 měsíce, Arpalit 6 měsíců, Scalibor 6 měsíců... Záleží co upřednostníš...
Chce to pak spíš zkusit...

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Já jsem měla teda Foresto obojek, ale říkal, že ta účinná látka se v minimálním množství...

Jenže to minimální množství je v toleranci a psí tělo si s tím dokáže poradit (asi jako my se skleničkou vína).
Nezažila jsem, aby pes po nandání obojku zemřel...

13.2.2016 19:35
nexxi

XXX.XXX.228.56

Já jsem měla teda Foresto obojek, ale říkal, že ta účinná látka se v minimálním množství...

Jenže to minimální množství je v toleranci a psí tělo si s tím dokáže poradit (asi jako my se skleničkou vína).
Nezažila jsem, aby pes po nandání obojku zemřel...

Jediné riziko bylo v době, kdy se dal sehnat obojek preventic. ten byl pro určitá plemena obrovský nebezpečí, ale už nejde sehnat. myslím, že zrovna chrtovi bych ho taky raděj nedávala.. obsahoval amitraz.. už se ale nevyrábí a nedá se sehnat.. u nás teda bohužel, mojí alergičce seděl naprosto luxusně a byl první měsíc po nasazneí i léčbou a prevencí demodexu.

13.2.2016 19:40
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Rozdíly jsou minimální, spíš je rozdíl, zda obojek je použitelný na kočku či ne u psích ej to víceméně jedno...
Tam akorát hlídat a koukat kterej obojek pes snese...
Některá psiska maj problém s deltamethrinem, který obsahuje Scalibor, některá psiska maj problém se samotným permethrinem - obojek arpalit, atd...
Dále jsou obojky s různou dobou účinnosti - Foresto 8 měsíců, Kiltix 7 měsíců, Bolfo 4 měsíce, Arpalit 6 měsíců, Scalibor 6 měsíců... Záleží co upřednostníš...
Chce to pak spíš zkusit...

Jo ták. Takže proto jsem tam viděl ty měsíce. Takže musí tam být ty látky v jiném složení a množství. Hmmmm. No jelikož jsem přesvědčen, že žadný nikdy na sobě neměla, tak to prozkoumám a pořídím.

13.2.2016 19:40

Aliens_II napsal(a):

Rozdíl je v účinné látce, např.Foresto-imidaclopridum+flumetrinum, Kiltix-propoxur+flumetrin, Scalibor-deltametrin.

13.2.2016 19:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Rozdíl je v účinné látce, např.Foresto-imidaclopridum+flumetrinum, Kiltix-propoxur+flumetrin, Scalibor-deltametrin.

Perfektní. To jsem potřeboval. Tři druhy a tři možnosti, jak a komu sedí.
Díky.

17.2.2016 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hlásím, že od začátku roku jsem dneska psu vyndala 6. klíště Samozřejmě žádný spot jsem zatím nedávala, s tím jsem mínila začít nejspíš s jarem. Tohle mne teda ale dost překvapilo. Jo, je teplo, není sníh, ale už klíšťata? Teplota je kolem 5st nad nulou. To zas bude tuším rok...

17.2.2016 11:39

lesnížínka napsal(a):
Hlásím, že od začátku roku jsem dneska psu vyndala 6. klíště Samozřejmě žádný spot jsem zatím nedávala, s tím jsem mínila začít nejspíš s jarem. Tohle mne teda ale dost překvapilo. Jo, je teplo, není sníh, ale už klíšťata? Teplota je kolem 5st nad nulou. To zas bude tuším rok...

V Praze byla dneska vanice, takze klistata jsou pod snehem smajlík

17.2.2016 11:53
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Používám Frontline sprej a loni jen 2 klíšťata a chodíme dost do lesa a na louky.
První rok jsem používala obojek a dobrý, ale když jsem ho koupila po druhé tak téměř vůbec nefungoval tak jsem hledala něco jiného a narazila jsem na tento sprej a jsem velice spokojená jednou za měsíc psa stříknu na několika místech na zádech, pak stříknu na gumovou rukavici a otřu mu to na bříško a třeba i na tlapky.
Jiným zvířatům to neškodí a kočky tím lze nastříkat také - jen ten střik nemají moc rádi.

17.2.2016 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

V Praze byla dneska vanice, takze klistata jsou pod snehem smajlík

Po 2letech jedem zítra na otočku do Prahy...a zrovna tam začne sněžit a vůbec hnusné počasí hlásí...

17.2.2016 12:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

paulí&majk napsal(a):
Používám Frontline sprej a loni jen 2 klíšťata a chodíme dost do lesa a na louky.
První rok jsem používala obojek a dobrý, ale když jsem ho koupila po druhé tak téměř vůbec nefungoval tak jsem hledala něco jiného a narazila jsem na tento sprej a jsem velice spokojená jednou za měsíc psa stříknu na několika místech na zádech, pak stříknu na gumovou rukavici a otřu mu to na bříško a třeba i na tlapky.
Jiným zvířatům to neškodí a kočky tím lze nastříkat také - jen ten střik nemají moc rádi.

Láta jsme taky používali Frontline - právě proto, že máme i kočky, jenže už nám nezabírá Respective...ono už zabírá tak napůl všechno

Love vera

17.2.2016 19:30
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

koo

20.2.2016 10:25
koo

XXX.XXX.60.48

Dnes 20.2. první letošní klíště. Dost brzo, teda.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

koo napsal(a):
Dnes 20.2. první letošní klíště. Dost brzo, teda.

Naprosto normální...
Jako proč si lidi myslí, že když skončí léto, nebo pár stupňů nad nulou není potřeba psa chránit? Když klíšťata a i blechy jsou aktivní běžně do 2 stupňů C.
Takže je teplo, pár dní mrzlo (nic, co by je zabilo), jinak opět teplá zima, tedy je zcela běžné, že klíšťata a i blechy žijí vesele dál...
Fakt žádná věda, žádné brzo...

20.2.2016 14:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

Aliens_II napsal(a):
Mohu se poptat?
Pro běžný "pražský" provoz, mám to také řešit?
Nepředpokládám, že nás budou čekat louky s vyšší trávou, lesy a podobně. I když výtety do přírody budou. A co použít? Ten obojek? Někdo píše o kapání čehosi a tak.
Nejsem úplně příznivec "chemie", ale pokud by to bylo nutné a preventivní.

Klíště se dá chytit na trávníku před panelákem... naše zkušenost.

20.2.2016 16:21
Sapp

XXX.XXX.224.129

Naprosto normální...
Jako proč si lidi myslí, že když skončí léto, nebo pár stupňů nad nulou není potřeba psa chránit? Když klíšťata a i blechy jsou aktivní běžně do 2 stupňů C.
Takže je teplo, pár dní mrzlo (nic, co by je zabilo), jinak opět teplá zima, tedy je zcela běžné, že klíšťata a i blechy žijí vesele dál...
Fakt žádná věda, žádné brzo...

Pravda, pravda... loni jsem tahala klíště naposled před Vánoci, pak cca měsíc leden klid- to byla trochu zima, teď v únoru už zas dvě (v jeden den ). Žádna zima ani dohromady nebyla, mrzlo jen chvíli.

Na klíšťata mi osobně nefunguje nic stopro (myšleno různé pipety, obojek, sprej - ne jen chemický, ale i přírodní z olejíčku...), denně jsem několik hodin v lese, různě v terénu. Zatím, co jediné zabralo a byl klid byl přípravek, který není na klíšťata . V létě před cestou do zahraníčí jsem dávala spot-on na srdeční červy, je snad na "všechno" ale na klíšťata ne:) a přece pak byl klid, říkala jsem si náhoda, je horko a klíšťáci asi sežehlí , ale na podzim v hlavní sezonu jsem dala znovu a zase klid, v zimě nějaký, co na klíšťata je (teda i kvůli blechám-výstavy, ježci atd...) - a klíštata jsou.

hm hm, letos to zkusím zas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík