Zdravím všechny,
mám možnost pořídit mému psovi (malý knírač - 8 měsíců, cca 7,5 kg) tabletu proti klíšťatům a blechám BRAVECTO.
Chtěla jsem se zeptat, zda s tím máte někdo zkušenosti.
Doteď jsem používala pipety všech možných druhů - i tak měl klíšťat dost a dost
Bydlíme na venkově a stačí, když se proběhne trávou nebo v lese..
Obojky nechci, protože máme dvě kočky, se kterými si pes dost hraje..a taky s námi spí v posteli, tak i kvůli nám
Děkuji všem za postřehy a zkušenosti a přeji krásný víkend.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky sem na to včera koukala, ale nevím nevím. obojek se sundá, pipeta se vymyje ale když tohle nesedne tak co ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.22
Tento prášek je mi proti srsti, právě proto, že musí projít játrama do žaludku a dál se vstřebat do krve... Psa bych zbytečně touto tabletou nezatěžovala...
Máme obojky a jsem opravdu spokojená...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tento prášek je mi proti srsti, právě proto, že musí projít játrama do žaludku a dál se vstřebat do krve... Psa bych zbytečně touto tabletou nezatěžovala...
Projít játrama do žaludku...?
Ta tableta je chemický svinsvo jako všechny tyhle přípravky, a souhlasím s Habe, že pokud tohle nesedne, tak není cesta zpět, ale prý to není klasický pesticid, ale účinná látka se váže na žluč, a prý nezatěžuje játra a ledviny (to bych asi brala s rezervou).
Nicméně ty obojky a pipety obsahují pesticid, který zabije všechno, co se na psa během několika měsíců podívá, takže to je samo o sobě takový svinstvo, že už už je to asi jedno - jediná "výhoda" je, že když je zle, tak jde obojek sundat, a pipeta do pár hodin po aplikaci vymýt (s tím mám zkušenost - taky jsem si tím přiotrávila psa).
Mno mě to právě poradila velice zkušená chovatelka kníračů, ke které chodíme na úpravu. Svým pejskům to dává, dokonce kojící fence a vůbec žádné reakce.
Teď to od ní má majitelka dvou fenek jezevčíka (lovecky vedené). Je nadšená a nechce už nic jiného, výrobce uvádí, že klíště se připije a max. do 12-ti hodin se pustí. Ona ovšem říká, že čubiny už 4 měsíc neví, co klíšťata jsou (má hladkosrsté, tam je to hned vidět).
Samozřejmě uznávám, že riziko tam je, je to chemie, ale kde není, že? Obojky nemohu mít kvůli kočkám se kterými psisko i spí v pelíšku a navzájem se opečovávají, pipety nezabírají... Klíšťata se mu zapíjejí hlavně do vousů a tam je pohmatem objevím, až jsou fakt velká, nebo je rozškrábnu hřebenem . HNUS!
Dost jsem nad tím přemýšlela a asi to zkusím, i když budu mít veliký strach, to uznávám..
Je fakt, že jsem vyzkoušela asi 4 druhy pipet a krom mastné srsti v místě aplikace (pár dní) jsem nepozorovala, že by mu to nějak vadilo..
Chemie je všude, v granulích, masožravci to taky dostávají vrchem spodem, takže v jejich mase to bude taky, zelenina samý dusičnan, šampon pro psy...voda je chlorovaná... to bychom asi nemohli nic...
Babička už 30 let jí 2 prášky denně na tlak. Bude mít skoro 90! a žádné účinky to na ní nezanechalo - je zdravá jako řípa a jí chemii každý den...
U nás je to zase vyváženo tím, že psisko žije na zdravém prostředí Vysočiny..tak snad mu to neublíží...
Pokud se fakt rozhodnu, napíšu sem časem, jak to dopadlo a hlavně, jaký to má účinek na našem psisku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.22
Obojky a pipety se usazují v kůži - přesněji v lipidové vrstvě psa, nejde přes vnitřní orgány...
Tudíž to jedno není.. obojek a ani pipeta nezatěžuje vnitřní orgány, jako prášek, který musí projít zažívacím traktem a kde se v žaludku rozpustí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.22
Hanele77
A co mají obojky společného s tím, že pes spí s kočkou v pelechu?
Pro kočku je toxický pouze permethrin, takže se vyhni obojkům, který permethrin obsahují a obojky můžou mít jak kočky, tak pes a mohou normálně spolu fungovat
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hanele77
A co mají obojky společného s tím, že pes spí s kočkou v pelechu?
Pro kočku je toxický pouze permethrin, takže se vyhni obojkům, který permethrin obsahují a obojky můžou mít jak kočky, tak pes a mohou normálně spolu fungovat
Já prostě obojek používat nechci, už i proto, že jsme s psíkem ve velmi těsném kontaktu, je hodně mazlivý a občas s námi spí v posteli stylem, hlava u hlavy...
A kočky jsou na většinu chemikálií velmi citlivé, riskovat to nebudu..
S tím spot-on nevím, mně vetka říkala, že to jde do krve. Právě proto to ty malé hajzlíky usmrtí, protože si cucnou pro ně "jedovaté" krve...
Osobně si myslím, že když se nebude Bravecto dávat pořád, ale jen teď přes ty exponované měsíce a na zimu zas třeba jen pipeta, tak se játra pročistí - mají přece samočistící schopnost, stejně jako většina dalších orgánů, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.22
To, že jsi ve velmi těsném kontaktu se psem, že je mazlivý a spí s tebou v posteli, v tom tě obojek taky neomezuje...
Dnešní obojky, třeba Foresto už není práškový obojek, takže tě nijak neomezuje v běžných činnostech. Naši psi i kočky obojky také nosí a také s náma spí v posteli, mazlí se a to, že maj obojek, téměř nevnímáš. Obojek nesmrdí, a není nijak nebezpečný ani tobě, ani zvířeti...
Zajímavý článek - snad to nebude bráno jako reklama
http://www.veterinaprostejov.cz/bravecto-opet-v-centru-pozornosti/.
Dokonce jsem našla, že je vhodný i pro kolie a jim podobná citlivá plemena
VETCENTRUM
Bravecto má jako jeden z mála přípravků uvedeno použití u psů s mutací MDR1 genu: "Přípravek byl dobře tolerován u psů plemene kolie z deficitním MDR1 genem, po podání tří násobku doporučené dávky nebyly pozorovány žádné klinické příznaky...", takže se podání nemusíte obávat.
ad obojek - viděla jsem pár psů, kterým slezla srst a udělaly se boláky právě po použítí obojku, byl to tuším Beaphar..už nevím...
Já jsem se rozhodla, půjdu do toho. Volala jsem ještě vetce a ta mi řekla, že u svých vhipetů používá už od dubna a spokojenost maximální...jí věřím, známe se roky.
O víkendu to psisku dám, budu ho pozorovat a snad to zvládne. Dám pak vědět..
Přeji všem krásný víkend a děkuji moc za reakce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.22
No, pěkné teda...
Takže účinná látka Fluralaner je distribuován do dalších tkání a nejvyšších koncentrací dosahuje v tuku, poté v játrech, ledvinách a svalstvu.
Zlatej obojek...
http://1url.cz/iXf0.
..všechno jsou jen dohady, pokud se nevyzkouší, nebo se neozve někdo, kdo přípravek používá.
Obojek je taky na chemické bázi a kam ta chemie jde? Neříkejte mi, že klíště cítí obojek a psovi se vyhne obloukem.
A když se pak přicucne, už zůstane a vesele si pije? Nebo odpadne mrtvé. Pokud odpadne mrtvé, není co řešit, je pro něj krev "otrávená"...
Já se už rozhodla..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.22
To nejsou dohady, to je normálka příbalák k Bravectu - tam jsem vyčetla, že se usazuje v játrech i ledvinách... Navíc Bravecto je prakticky "lék" když ho předepisuje pouze vetrinář, což už také o něčem svědčí... Chemické látky z obojku, se usazují pouze v lipidové (tukové) vrstvě psa (což už jsem psala) a opravdu nejdou ani přes játra a ani přes ledviny...
Pokud pes chytí klíště a je opatřen obojkem či pipetou, klíště musí sosákem projít přes lipidovou vrstvu ke krvi, lipidová vrstva je "otrávená", krev nikoliv - do krve se v případě obojků a pipet nic nedostává...Klíštěti či bleše stačí kontakt s lipidovou vrstvou psa a prakticky chemická látka, která je pouze v lipidové vrstvě účinkuje okamžitě...
Obojek Bayer Foresto, cituji:
Obě léčivé látky se pomalu a stále uvolňují v nízkých koncentracích z polymerové matrix obojku směrem ke zvířeti. Obě účinné látky jsou přítomny v srsti psa v akaricidních/insekticidních koncentracích během celého období účinnosti. Léčivé látky se rozšiřují z místa přímého kontaktu po celém povrchu kůže. Studie s předávkováním cílových druhů zvířat a kinetické studie sledující hladiny v séru prokázaly, že imidakloprid dosáhl systémové cirkulace přechodně, zatímco flumetrin nedosáhl měřitelné koncentrace. Perorální absorpce obou léčivých látek nemá žádný vliv na klinický účinek přípravku.
Podle specifikace výrobce se opravdu tváří, že se účinná látka /na rozdíl od Bravecta/ do jater nedostane. Snad se dá tomu věřit.

Bez dovolení, ale z veřejného fóra, kopíruju :
"Nuž, my sme práve mali to Bravecto a napriek tomu aj kliešte :hmm: Po dlhšom čase podávam správu o našej Jenny, ktorá po podaní Bravecta takmer umrela... Trvalo 7 mesiacov, kým sa jej stav začal ako tak stabilizovať... nejdem sa tu bližšie rozpisovať o celom našom trápení, ktoré sme s ňou mali. Bolo to strašné obdobie plné smútku, sĺz a výčitiek, že sme tabletku podali všetkým našim babám. Jednoducho sme verili veterinárovi. Ak má niekto zvyšných takmer 3 000 eur na následnú liečbu, tak nech tie tabletky podáva aj naďalej. My už nikdy viac... Prostredníctvom veterinára sme rokovali s výrobcom úžasného Bravecta a aj s distribútorom pre ČR a SR. Veterinár veril, že nám aspoň polovicu nákladov za liečbu preplatia, keďže ten otrasný zdravotný stav bol po podaní tabletky (kedykoľvek môžem veterinárne záznamy poskytnúť ako doklad). Žiaľ, nakoniec nám boli ochotní uhradiť len naozaj smiešnu sumu a to ani nie vo forme peňazí...(neprijali sme to) chceli sme, aby aspoň pozmenili príbalový leták, keďže problémy mala aj naša dojčiaca sučka (a to malo byť bravecto bezpečné aj pre gravidné a dojčiace suky). Povedali, že leták určite nezmenia... :hmm: Jenny je stále na liekoch, môže žrať iba zajaca a zeleninu, vôbec nič iné... stále chodíme pravidelne na odber krvi, nemôže chodiť vonku, aby náhodou niečo nenachytala...po chemoterapii vyzerala otrasne, ale pomaly sa z toho dostáva a srsť jej začína rásť...
Také používáme Bravecto a zatím jsme spokojeni. Všechna přisátá klíšťata po pár hodinách odpadnou mrtvá. Tabletu jsem kupovala asi za 630 Kč a účinnost proti klíšťatům je cca 3 měsíce. Měla jsem i pipetu, ale ta nevydržela ani měsíc. Navíc náš pes v létě rád plave a to bych musela kupovat pipetu každý týden. A chemie je dnes obsažena úplně ve všem. To bych psům nemohla dát ani odčervovací tabletu.
To bych psům nemohla dát ani odčervovací tabletu.
Však taky nemusíte
Já zůstávám u Advantixu - nám funguje spolehlivě... I když Bravecto by bylo určitě pohodlnější..
HANELE77
Psala jste, že máte kočky? Advantix obsahuje permethrin, který kočky netolerují! Asi bych se možná podívala po něčem jiném..
Šarina
napsal(a):
My Bravecto u dvou psů a jsem spokojeni- většina klíšťat nalezena mrtva v srsti. Pokud je nějaké klíště přichycené, pak je nenapité a uschlé, takže se dá snadno odstranit (i prstem). Za nás palec nahoru.
Já bych se asi bála, že až (třeba i za rok) zjistí špatná játra, už to nikdo dohromady s tou tabletou nedá. Ona se ta chemie nastřádá a pak je zle.
Helena15
napsal(a):
Já bych se asi bála, že až (třeba i za rok) zjistí špatná játra, už to nikdo dohromady s tou tabletou nedá. Ona se ta chemie nastřádá a pak je zle.
Zátěž pro játra, souhlas. A i kdyby si to někdo dohromady s tou tabletou dal, tak co to pomůže nemocné kočce a nešťastnému páníčkovi, že jo..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Helena15
napsal(a):
Přesně - je to na trhu chvilku, a nikdo neví co to se psem časem udělá, popř. si případné pozdější zdravotní problémy nedá dohromady s tímto přípravkem. Nenechala bych ze svých psů dělat pokusné králíky. Jeden s lymfomem, tři s alergickou reakcí na Scalibor, a další s otravou po Fipronu mi stačili jako ponaučení na to, abych si na psy přestala dávat takový svinstva

nikkkolkaa
napsal(a):
Také používáme Bravecto a zatím jsme spokojeni. Všechna přisátá klíšťata po pár hodinách odpadnou mrtvá. Tabletu jsem kupovala asi za 630 Kč a účinnost proti klíšťatům je cca 3 měsíce. Měla jsem i pipetu, ale ta nevydržela ani měsíc. Navíc náš pes v létě rád plave a to bych musela kupovat pipetu každý týden. A chemie je dnes obsažena úplně ve všem. To bych psům nemohla dát ani odčervovací tabletu.
Ano já svému psu zbytečně nedám ani odčervovací tabletu, můj předešlý pes jí za 13 let života skutečně potřeboval jednou. raději zaplatím koprologii než oddělat psa jako sousedka která odčervovala každé 3 měsíce a psovi ve 4 letech odešly játra.
kobroor
napsal(a):
To bych psům nemohla dát ani odčervovací tabletu.
Však taky nemusíte
Já zůstávám u Advantixu - nám funguje spolehlivě... I když Bravecto by bylo určitě pohodlnější..
HANELE77
Psala jste, že máte kočky? Advantix obsahuje permethrin, který kočky netolerují! Asi bych se možná podívala po něčem jiném..
Kočky mám, ale měli jsme již několik pipet a vždy bez problému.
Já mu to dám vždycky než jdeme na dlouhou odpolední vycházku a ono mu to za ty 2-3 hodiny co lítá krásně uschne a je to bez problémů
"Zlatý obojek"? Pro mě je obojek nejhorším řešením a nepřekročí práh našeho domu, protože psi i kočky chodí dovnitř. Z obojku se postupně uvolňují insekticidy, které skončí nejen v srsti zvířete, ale i ve vaší domácnosti, potažmo plicích a organismu vašich dětí. Takže dobrou chuť. Játry psa projde každý insekticit, který se do organismu dostane. Nejlepší chemie je žádná, ale pokud pobíhají vaše zvířata volně v přírodě, není zbytí. Fipronil prakticky už nefunguje, nebo velmi omezeně a i po použití permethrinu se běžně objeví blecha za 14 dní až měsíc. Tři dny po použití permethrinového šamponu měl menší pes živou blechu . Bravecto nám fungovalo zatím nejlépe, samozřejmě nezbývá doufat, že je relativně pro psa neškodné. Prostředky pro zvířata jsou testovány na akutní toxicitu, ale už ne na dlouhodobé působení v řádu let, karcinogenitu ap. Je to veliký byznys. Nakonec v leckterých laciných krmivech všeobecně známých z reklamy je řada prokazatelně karcinogenních barviv a konzervantů pro lidi zakázaných a nikdo to neřeší. U Bravecta musíte počítat s tím, že blechy a klíšťata neodpuzuje, ale po přisátí je usmrtí.

daník
napsal(a):
"Zlatý obojek"? Pro mě je obojek nejhorším řešením a nepřekročí práh našeho domu, protože psi i kočky chodí dovnitř. Z obojku se postupně uvolňují insekticidy, které skončí nejen v srsti zvířete, ale i ve vaší domácnosti, potažmo plicích a organismu vašich dětí. Takže dobrou chuť. Játry psa projde každý insekticit, který se do organismu dostane. Nejlepší chemie je žádná, ale pokud pobíhají vaše zvířata volně v přírodě, není zbytí. Fipronil prakticky už nefunguje, nebo velmi omezeně a i po použití permethrinu se běžně objeví blecha za 14 dní až měsíc. Tři dny po použití permethrinového šamponu měl menší pes živou blechu . Bravecto nám fungovalo zatím nejlépe, samozřejmě nezbývá doufat, že je relativně pro psa neškodné. Prostředky pro zvířata jsou testovány na akutní toxicitu, ale už ne na dlouhodobé působení v řádu let, karcinogenitu ap. Je to veliký byznys. Nakonec v leckterých laciných krmivech všeobecně známých z reklamy je řada prokazatelně karcinogenních barviv a konzervantů pro lidi zakázaných a nikdo to neřeší. U Bravecta musíte počítat s tím, že blechy a klíšťata neodpuzuje, ale po přisátí je usmrtí.
Bojíte se insektididů v domácnosti aby se vám náhodou nedostaly do plic a do psa narvete tabletu která usmrtí po přisátí klíště / co se asi děje z krví psa?/ Ale je to relativně neškodné pro vás. Zajímavý přístup.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
daník
napsal(a):
Zas tak tragické to opravdu není...
Není jediná studio o tom, že jsou tyto obojky nějak škodlivé pro lidi
Další věc, psiska mám 20 let a stále žiji... nic se mi za ta léta nikde neusadila (na rtg plic jsem byla loni - dostala jsem zánět horních cest dýchacích - ale fakt né z obojku, nýbrž z běžného nachlazení)
Je zajímavé, že pro sebe jen to nejlepší (nedej bože aby měl pes obojek), ale psovi nacpete tabletu, která mu zatěžuje játra a ledviny je v pořádku...
Další věc, nejdřív si projdi, jak antiparazitika fungují... Šampon zabíjí pouze jedince, kteří už na psovi bydlí, nemá jiný dlouhodobí účinek - tedy je naprosto běžné, že pes, který je vykoupán protiblechacím šampónem má za 3 dny blechu - protože ho šampon prostě nechrání, šampon pouze odstraňuje - a to nárazově, dlouhodobě ochrání obojek, pipeta (opět pipeta funguje max.4 týdny, obecně fipronil má nižší dobu účinnosti na rozdíl od permethrinu).
Nejlepší chemie je žádná chemie?
Aha, takže já i pes radši pojdem na boreliózu či encefalitidu, než použít repelent/obojek...
Za mě teda ne... Radši sebe i psa "otrávim" než abych byla ochrnutá po kousnutí klíštěte/blechy/komára...
Inu každý to máme jinak...

aj
napsal(a):
Já mám psi v baráku, před třemi lety jsem od nich chytla klíště a následně boreliozu. Bravecto budu používat i nadále.
Je mě 45 let, se psy žiju odmalička, spím s nima v posteli, lezou nám všude.Ale že bych chytla klíště od nich ? Ano párkrát v životě jsme měla klíště, jako asi každý normální jedinec co občas vyleze ven a nežije jen ve skleníku. Ale svádět to že jsem ho chytla od psa. Klíště raději zůstane na psovi, protože málokterý člověk smrdí víc než pes, to snad nebude váš případ :-D Jinak boreliozu přenáší i bodavý hmyz což se donedávna ani nevědělo. Takže repelent pro sebe, obojky nebo pipety pro psy, ale narvat do psa chemii, kterou bych nenarvala do sebe, nikdy.
To habe- tak možná je to tím, že je mi o pár let víc
Nesvádím to neoprávněně na psi, vím to na 100 %, že jsem to klíště chytla od nich. Taky u nás můžou do postele a taky jsem si myslela, že je nemožné, že by klíště mohlo přelézt na mně.
A borélka byla jisto-jistě od klíštěte, našla jsem ho na sebe přisáté a učebnicový erytém byl lokalizován v místě přisátí.

No, Anja, tvoje argumentace má jeden zcela zásadní háček : Bravecto nezabíjí klíšťata lezoucí, ale až přisátá. Dokonce, na rozdíl od jiných přípravků, ani tuto havěť neodpuzuje, by se vůbec nepřisála. Zároveň platí, že pokud se již klíště přisaje na psa, tak se opravdu, ale opravdu nepustí a nepůjde si přelézt na člověka.
Takže to chce najít nějaké jiné "pozitivum" tohoto jedu...

aj
napsal(a):
BTW- by mně zajímalo, jaký je mechanizmus působení pipetek. Taky má nějakou účinnou látku a ta se taky vstřebává do organizmu psa, nebo ne ?
Pipeta se vstřebává do kůže a srsti psa ale bravecto prochází přes trávicí trakt do krevního oběhu. Pipetu lze v případě reakce ze srsti a kůže vymýt, bravecto dostanete v případě reakce ze psa jak?
Hmn- ale já neargumentovala. Jen jsem popsala svou zkušenost, kdy nepřisáté klíště přelezlo ze psa na mně.
Každý nechť používá, co chce, ale nebudu tady psát, že Bravecto je hrozné, když mám s ním dobré zkušenosti. Je to prozatím nejúčinnější prostředek na který jsem já narazila a že jsem toho vyzkoušela dost.
napsal(a):
Pipeta se vstřebává do kůže a srsti psa ale bravecto prochází přes trávicí trakt do krevního oběhu. Pipetu lze v případě reakce ze srsti a kůže vymýt, bravecto dostanete v případě reakce ze psa jak?
To jsem si taky myslela, jenže nevím, jak to, že účinkuje i po vykoupání psa.

aj
napsal(a):
Já mám psi v baráku, před třemi lety jsem od nich chytla klíště a následně boreliozu. Bravecto budu používat i nadále.
Ty dvě věty spolu vůbec nesouvisely? Ono to dle této citace totiž vypadá, jakože Bravecto nějakým zázračným způsobem má zařídit, aby lezoucí klíšťata ze psa nepřelezla na člověka...
Já používám Frontline sprej a loni jen 2 klíšťata a chodíme dost do lesa a na louky.
První rok jsem používala antiparazitní obojek, ale když jsem ho koupila po druhé tak téměř vůbec nefungoval tak jsem hledala něco jiného a narazila jsem na tento sprej a jsem velice spokojená jednou za měsíc psa stříknu na několika místech na zádech pak stříknu na gumovou rukavici a otřu mu to na bříško a třeba i na tlapky.
Jiným zvířatům to neškodí a kočky tím lze nastříkat také - ale ten střik nemá moc rád ani pes a myslím že kočka se bude dost bránit, ale osobní zkušenost s nastříkám kočky nemám.
napsal(a):
Ty dvě věty spolu vůbec nesouvisely? Ono to dle této citace totiž vypadá, jakože Bravecto nějakým zázračným způsobem má zařídit, aby lezoucí klíšťata ze psa nepřelezla na člověka...
Ne, to si samozřejmě nemyslím, působí pouze na přisátá klíšťata.
Ta první věta měla pouze doložit, že žiji jaksi v těsnějším soužití se psi, takže se nelze divit, že to klíště přelezlo.
To je jedno

XXX.XXX.89.52
Anja7, řekla bych, že zkušenosti (zda zůstal pes zcela zdravý ) si můžeme povědět teprve za pár let...
To je jedno
napsal(a):
Anja7, řekla bych, že zkušenosti (zda zůstal pes zcela zdravý ) si můžeme povědět teprve za pár let...
Já si to nemyslím. Kdyby náhodou onemocněl, těžko by se jednoznačně určilo, co způsobilo onemocnění. V případě Bravecta věřím, že než ho schválili, prošel celou řadou klinických testů. Opakuji, já ho nikomu nevnucuji, jen konstatuji, že mám s ním dobré zkušenosti.
a neodpustím si malou poznámku- Bravecto je zatím na trhu krátko. Myslím, že kdyby byl běžný internet v čase, kdy se uváděl na trh Frontline, tak bychom taky četli odmítavé a nedůvěřivé reakce.
LuckaN89

XXX.XXX.97.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě by strašně zajímalo, jak může něco projít játrama do žaludku :D :D :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
LuckaN89
napsal(a):
Mě by strašně zajímalo, jak může něco projít játrama do žaludku :D :D :D.
Obrazně řečeno...
Jde o princip vstřebávání. Jak v žaludku, tak filtrace přes játra...
Babcaner

XXX.XXX.146.105
My používáme na čivavku Frontline Combo pipetu. Zabirá zatím 100%.
Kajmaj

XXX.XXX.2.30
My používáme Bravecto druhým rokem, s klíšťaty nebo blechami žádný problém, pejsek je v pohodě, a jaterní testy co mu dělali asi před měsícem byly v pořádku, z toho odvozuji, že první sezona s tabletkou proběhla bez problémů.
burunduk
napsal(a):
Řekneme si za pět deset let, co to udělá s organismem taková chemka.
Jinak k dotazu: určitě bych to svým psům nikdy nedala, velice nebezpečný produkt. Umřelo na to několik psů v ČR, jen se to tutla.
Smutné.
Neohrožujte své psy, děkuji.
" Jedna bába povídala. Sem slyšel. Psali to v Blesku. Nebezpečný produkt. "
Tutlá? Kdo to tutlá? Veterináři?
Peroutka obdivoval Hitlera a fašismus. A tak dále.
Kam dál ješte to půjde?
To není dobré. Nikdy nebylo.
Nesouhlasím s tím co jste napsala. Sám ten přípravek pravděpodobně nebudu použivat (poradím se s vetem, kterému věřím a promluvím si s ním o tom na rovinu), ale netroufal bych si říkat to, co Vy.
Tak. Dal jsem si tu práci a zjistil jsem si, co ten zázrak dělá ve světě, konkrétně v USA.
Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv vydal tyto dvě zprávy o látce fluralaner, za dvě období. Jsou tam i úmrtí. Je to seznam nežadoucích účinků a počet, kolik to postihlo psů, koček.
I když je tento úřad poměrně kontroverzní, nicméně se dá věrohodně říci, že ty dokumenty obsahují aspoň nějaká data. Jednotlivé příznaky si přeložte sami, je to většinou nechutenství, zvracení, průjem, letargie a podobně. Nutno je ovšem podotknou a zdůraznit, že nevíme, kolik psů nemělo žádnou reakci. Toto je seznam pouze nahlášených případů a mnohé nemusí přímo souviset s touto látkou, nicméně jsou zaznamenány. Nemáme tedy šanci zjistit, kolik % to je z celku.
http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2015/11/Bravecto-fluralaner-ADE-report.pdf
http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2016/01/Bravecto-fluralaner-ADE-report-Jul2015-Jan2016.pdf
Rozhodně to člověku může, ale nemusí usnadnit jeho rozhodnutí, nicméně aspoň to jsou fakta.
Dál jsem zjistil, že neexistuje žádná protilátka, něco kontra. Tedy pokud je psovi po pozření nějak nevalně, tak s tím nelze nic dělat. Ale to nejde ani s obojky a pipetami, tam je všichni narychlo koupou a podobně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
Tak. Dal jsem si tu práci a zjistil jsem si, co ten zázrak dělá ve světě, konkrétně v USA.
Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv vydal tyto dvě zprávy o látce fluralaner, za dvě období. Jsou tam i úmrtí. Je to seznam nežadoucích účinků a počet, kolik to postihlo psů, koček.
I když je tento úřad poměrně kontroverzní, nicméně se dá věrohodně říci, že ty dokumenty obsahují aspoň nějaká data. Jednotlivé příznaky si přeložte sami, je to většinou nechutenství, zvracení, průjem, letargie a podobně. Nutno je ovšem podotknou a zdůraznit, že nevíme, kolik psů nemělo žádnou reakci. Toto je seznam pouze nahlášených případů a mnohé nemusí přímo souviset s touto látkou, nicméně jsou zaznamenány. Nemáme tedy šanci zjistit, kolik % to je z celku.
http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2015/11/Bravecto-fluralaner-ADE-report.pdf
http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2016/01/Bravecto-fluralaner-ADE-report-Jul2015-Jan2016.pdf
Rozhodně to člověku může, ale nemusí usnadnit jeho rozhodnutí, nicméně aspoň to jsou fakta.
Dál jsem zjistil, že neexistuje žádná protilátka, něco kontra. Tedy pokud je psovi po pozření nějak nevalně, tak s tím nelze nic dělat. Ale to nejde ani s obojky a pipetami, tam je všichni narychlo koupou a podobně.
Ale to nejde ani s obojky a pipetami, tak je všichni narychlo koupou a podobně.
to se pletete - obojek jde jednoduše sundat, a pipeta jde do druhého dne ještě vymýt šamponem (to mám vyzkoušené - otrávila jsem si tak psa Fipronem, a po vymytí se rychle vrátil do normálu).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale to nejde ani s obojky a pipetami, tak je všichni narychlo koupou a podobně.
to se pletete - obojek jde jednoduše sundat, a pipeta jde do druhého dne ještě vymýt šamponem (to mám vyzkoušené - otrávila jsem si tak psa Fipronem, a po vymytí se rychle vrátil do normálu).
Jistě, ale psa to tak jako tak rozhodí a není to "jen", že to dostal do tukové tkáně, víme?
Fluralaner podáváný orálně psům se velmi rychle absorbuje do krve.
Max. hladiny v krvi bylo dosaženo 24 hodin po podání.
Průměrný čas odbournání látky obsažené v krvi byl 12 až 15 dnů.
Po vstřebání byl fluralaner dobře distribuován do tkání, tedy cíle. Nejvyšší koncentrace byly nalezeny v tuku, následně v játrech, ledvinách a svalech. Fluralaner byl také naměřen v srsti a kůži. Čištění, tedy, zbavování se té látky, vstřebávání z tkání, je velmi nízké a pomalé. Proto ten dlouhodobý účinek. A je brán, jako plus, tedy pozitivum, logicky.
Vstřebávaný fluralaner se silně váže 100%_ty na krevní proteiny (bílkoviny), ale zdá se, že ten proces nezpůsobuje vytěsnění jiných látek.
Pes tuto látku vylučuje převážně ve formě nezměněné původní molekuly (tedy to co do sebe dostal, tak nezněněné vyloučí), a to především ve výkalech (~ 90% podané dávky). Méně než 0,01% dávky bylo nalezeno v moči, což naznačuje, že toto vylučování hraje okrajovou roli.
Tak, to jem jen tak zběžně našel, abychom věděli aspoň něco.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
Jistě, ale psa to tak jako tak rozhodí a není to "jen", že to dostal do tukové tkáně, víme?
Víme
... obojí je to svinstvo, ale v případě nežádoucích účinků u obojku nebo pipety je ještě cesta zpět - u tablety máte smůlu, a o tom to je.
Nechci vám do toho kecat :) Existují databáze, kde jsou články věnované mj. vývoji a výzkumu léčiv, k tomuto konkrétnímu přípravku naleznete spoustu informací i o farmakokinetice a distribuci v organismu. Není to nic záhadného. Se selamectinem to nějakou dobu záhada byla. Kdo tomu nerozumí, může si to nechat vysvětlit od veterináře, kterému důvěřuje. Ten pokud chce cokoli podávat, měl by to mít nastudované. Konečný rozhodnutí a zodpovědnost je na majiteli.
Žádné informace ala Blesk, a jedna paní povídala. Vím o třech lidech, kterým jejich pes umřel do dvou až třech dnů od podání Bravecta.
Aliens_ll, pochopte - nemám důvod si to vymýšlet. Nejsem žádný prodejce, distributor konkurenčního produktu, neprodávám nic, nic z toho nemám, jen chci uchránit další majitele. Toť vše.
Pipetu vymyjete, obojek sundáte. Tabletu za pár hodin nebo druhý den? Smůla. Neuděláte nic.
To je na tom to nejhorší. Antidotum neexistuje.
Je to prostě strašný risk dát to svému psovi. Ale nechť si lid riskuje dle libosti. Hlavně že je to bez práce, jen hodit tabletu, tři měsíce mají klid, krása. Klapky na očích.
Niiika

XXX.XXX.82.40
Tabletu Bravecto mám v kabelce. Dnes jsem jí koupila za 630Kč na recepci u Veterináře. Vrátím jí (snad si jí vet vezme zpět...). To raději budu každý měsíc kupovat pipetu Advantix, kterou už máme léty odzkoušenou a nebudu riskovat.
Jsem ráda, že tu diskutujete a člověk se důkladně zamyslí.
Nechci svému psovi ublížit.
Odčervovací tablety také nedávám... pes po ní měl v mládí průjem a tak raději kupuji Advocate, spot on na kůži.
Niiika
napsal(a):
Tabletu Bravecto mám v kabelce. Dnes jsem jí koupila za 630Kč na recepci u Veterináře. Vrátím jí (snad si jí vet vezme zpět...). To raději budu každý měsíc kupovat pipetu Advantix, kterou už máme léty odzkoušenou a nebudu riskovat.
Odčervovací tablety také nedávám... pes po ní měl v mládí průjem a tak raději kupuji Advocate, spot on na kůži.
Odčervovat nemusíte. Je to taková "logika" jako vzít si atb, když se blíží chřipkova epidemie.
Zbytečná zátěž pro zvíře cpát do něj odcervovaci prášek, gel.
Stačí jednou za čtvrt roku udělat koprologii a a pak, kdyby se našli paraziti, tak odčervit.
Jsem ráda, že jste se takto rozhodla, snad Vám vet vezme tabletu zpět. Připravte se na kecy, proč vracíte, že není důvod k obávám, atd atd.
Bravecto jsem byla nucena dát všem svým psům, protože veškeré jiné přípravky bohužel selhaly. Nebo jinak - vydržely necelý měsíc a blechy byly zpět, a to jsme je neměli téměř 20 let. od podzima jsme tvrdě bojovali. A psi to zvládli v pohodě, pečlivě nadávkované, blechy jsou pryč...doufám, že to vydrží déle než ony 3 měsíce. Klíš´tata zatím nejsou. Prostě u všeho existuje vždy nějaký jedinec, kterému něco nesedne.

Niiika
napsal(a):
Dobrá volba Nikdy bych nic podobného svému psovi nedala, opravdu pak už není cesta zpátky. Obojek se dá sundat, pipeta vymýt, dokonce i nemoc přenesená klíštětem se dá léčit. Ale pokud psovi nesedne tableta pak už si to můžete jen celý život vyčítat.Jinak odčervovací tablety také nedávám, působí jen na oblé červy, za 13 let odebírání vzorku pro koprologii je můj pes nepotřeboval nikdy, když si představím kolik chemie bych do něj za ty roky nacpala když bylo potřeba odčervení šlo o jiné parazity, giardia, isospora a na ty běžně prodávané odčervovací tablety neúčinkují.

lev
napsal(a):
Bravecto jsem byla nucena dát všem svým psům, protože veškeré jiné přípravky bohužel selhaly. Nebo jinak - vydržely necelý měsíc a blechy byly zpět, a to jsme je neměli téměř 20 let. od podzima jsme tvrdě bojovali. A psi to zvládli v pohodě, pečlivě nadávkované, blechy jsou pryč...doufám, že to vydrží déle než ony 3 měsíce. Klíš´tata zatím nejsou. Prostě u všeho existuje vždy nějaký jedinec, kterému něco nesedne.
¨To jistě, ale proč riskovat že ten jedinec bude zrovna ten můj. Sama by jste si vzala tabletu když by jste věděla že jí vlastně nutně nepotřebujete a někteří lidé po ní zemřeli, a když zrovna vám nesedne máte to spočítané ?
Niiika

XXX.XXX.82.40
Ale jo, vet mi taky říkal, že to lidi dost kupují a jsou spokojení. Já to ale riskovat nechci. Muj pes je trochu chabrus na střeva a žaludek a cca 2x do roka má antibiotika. Nechci do něj cpát ještě další léky. Navíc mám strach a vím, že kdybych mu to dala, tak bych se akorát stresovala. Je to moje zlato jediný a kdyby se mu něco stalo (mým přičiněním), umřela bych taky.. //obrazně řečeno//.
Niiika

XXX.XXX.82.40
kapka
napsal(a):
Kde se dá udělat koprologie a na kolik vyjde? logicky je to lepší než každý měsíc do štěněte vrážet tabletku, jen vet o tom nic neřekne...
Na to se našeho veta taky zeptám. Nikdy mi to nenabídl, jen mi pokaždé cpe prášky na odčervení, které psovi stejně nedávám. Bobky kontroluju, červiky nikdy neměl, ale párkrát do roka mu kápnu ten Advocate (pro jistotu - i když vím, že na všechny červy také není).

kapka
napsal(a):
Kde se dá udělat koprologie a na kolik vyjde? logicky je to lepší než každý měsíc do štěněte vrážet tabletku, jen vet o tom nic neřekne...
Koprologii dělají některé veteriny rovnou, jinak pokud ne, tak vám veterinář pošle vzorek do některé z laboratoří.Ovšem malé štěně je vyjímka, u toho tabletky dávejte, štěnata tyhle parazity mají, do doby než vyrostou, zesílí a dokáží se s nimi sami vypořádat.

Niiika
napsal(a):
Na to se našeho veta taky zeptám. Nikdy mi to nenabídl, jen mi pokaždé cpe prášky na odčervení, které psovi stejně nedávám. Bobky kontroluju, červiky nikdy neměl, ale párkrát do roka mu kápnu ten Advocate (pro jistotu - i když vím, že na všechny červy také není).
Červíky většinou nevidíte, parazitické prvoky už vůbec ne. Ty ukáže až rozbor, a také zdravotní příznaky psa. Občasné průjmy, hubnutí, nechutenství, špatná srst apod. Někteří lidé parazitické infekce zaměnují s potravinovými alergiemi, i když příčina je ve skutečnosti jinde.
napsal(a):
Červíky většinou nevidíte, parazitické prvoky už vůbec ne. Ty ukáže až rozbor, a také zdravotní příznaky psa. Občasné průjmy, hubnutí, nechutenství, špatná srst apod. Někteří lidé parazitické infekce zaměnují s potravinovými alergiemi, i když příčina je ve skutečnosti jinde.
Zajímavý. K vetovi docházíme dost často právě kvůli průjmům (2x už měl krvácivý průjem) a vždy dostane několik injekcí s atb, pak na 10 dní prášky. Pes je ale alergický na vepřové maso (stačí trocha šunky a hned má silný průjem). Švagrová má psa ze stejného vrhu (bráchu) a ten je kvůli potravinové alergii na kortikoidech. Slezla mu srst, ale pes žije. Dělali mu hroznou spoustu testů a teď může žrát jen vepřové a brambory. Náš zas jede na kuřecím s rýží a k tomu si občas zobne granule Hills. Teď jsem mu začala dávat probiotickou pastu Probican a počínající průjem nepropukl úplně.
Nicméně až půjdeme za vyčištění análních žláz (taky na to trpí - jsme u veta víc, než já u doktorů), tak požádám o tu koprologii.

lev
napsal(a):
Tak ono patrně nepůjde jenom o okamžitou reakci, ale i o potencionální kumulaci látky v důsledku opakovaného podávání...Krom toho, přípravek nezabraňuje přisátí klíštěte, blechy, ale účinkuje až po několika hodinách - u blechy do 8mi, u klíštěte do 12ti hodin po přisátí - tak uvádí leták k přípravku - a rovněž uvádí, že z tohoto důvodu není vyloučen přenos onemocnění přenášeného těmito parazity...

Niiika
napsal(a):
Zajímavý. K vetovi docházíme dost často právě kvůli průjmům (2x už měl krvácivý průjem) a vždy dostane několik injekcí s atb, pak na 10 dní prášky. Pes je ale alergický na vepřové maso (stačí trocha šunky a hned má silný průjem). Švagrová má psa ze stejného vrhu (bráchu) a ten je kvůli potravinové alergii na kortikoidech. Slezla mu srst, ale pes žije. Dělali mu hroznou spoustu testů a teď může žrát jen vepřové a brambory. Náš zas jede na kuřecím s rýží a k tomu si občas zobne granule Hills. Teď jsem mu začala dávat probiotickou pastu Probican a počínající průjem nepropukl úplně.
Nicméně až půjdeme za vyčištění análních žláz (taky na to trpí - jsme u veta víc, než já u doktorů), tak požádám o tu koprologii.
Krvácivé hlenovité průjmy bývají právě následek parazitických prvoků.S průjmem se od nich střevo trošku vyčistí a je zdánlivý klid do dalšího namnožení. Prášky na deset dní, tipuji entizol ? že by vet pálil jen tak od boku ? Ale i kdyby po vyléčení prvoků je potřeba znovu po nějakém čase zkontrolovat, ty potvory jsou totiž odolné a střeva psa zeslabená a hrozí opětovné nakažení, pokud zvíře není v kondici. jinak probiotickou pastu určitě dávejte, můžete dávat probiotika i dlouhodobě, tím nic nezkazíte. Ještě pozor, koprologii sbírejte nejméně tři dny z různých vzorků.předpokládám že pes kadí víckrát denně, uchovávejte v ledničce a před donesením vetovi lžičkou promíchejte. ne každý vet vám tohle řekne, a z jednoho vzorku to nemusí být průkazné,.
napsal(a):
Krvácivé hlenovité průjmy bývají právě následek parazitických prvoků.S průjmem se od nich střevo trošku vyčistí a je zdánlivý klid do dalšího namnožení. Prášky na deset dní, tipuji entizol ? že by vet pálil jen tak od boku ? Ale i kdyby po vyléčení prvoků je potřeba znovu po nějakém čase zkontrolovat, ty potvory jsou totiž odolné a střeva psa zeslabená a hrozí opětovné nakažení, pokud zvíře není v kondici. jinak probiotickou pastu určitě dávejte, můžete dávat probiotika i dlouhodobě, tím nic nezkazíte. Ještě pozor, koprologii sbírejte nejméně tři dny z různých vzorků.předpokládám že pes kadí víckrát denně, uchovávejte v ledničce a před donesením vetovi lžičkou promíchejte. ne každý vet vám tohle řekne, a z jednoho vzorku to nemusí být průkazné,.
2x jsem na veterinu přilítla ustrašená, protože pes měl krvácivý průjem. Vet nasadil injekce, na které jsme jezdili cca 3 dny, pak dostal antibiotika domů (název nevím). Po tomto martiriu se vše ustálilo, pes byl radostný a bez bolestí cca od druhé injekce.
Tohle se stalo naposledy v říjnu, nebo v listopadu. Vet mi řekl, že to všechno začne tím, že se začne "odlupovat" sliznice, ve střevě vznikne dírka a to pak krvácí. Takže dostaneme domů Vámi zmiňovaný entizol a pokud uvidím ve stolici hlen /sliznici/ pak mu ho mám cca na týden nasadit a kdyby se to neuklidnilo, tak přijet.
Asi před 3 týdny vidím psovi ve stolici zase tu proklatou sliznici, tak jsem psovi nasadila entizol a koupila ještě tu pastu Probican. Vše se uklidnilo a pes je v pohodě.
Čili podle Vás se jedná o parazitární problém, určitě bychom měli udělat koprologii a pes by se mohl z těhle problémů nadobro "vylízat"?
Ještě se zeptám, ten entizol je tedy lék proti parazitům? Je to lék i pro lidi (myslím...?).

kapka
napsal(a):
Vet vám nic neřekne? Hlavně, že je kšeft. To je špatně, vyměnila bych veta. U nás stojí koprologické vyšetření 200 Kč, nechávám ho dělat feně 1x za 4-5 měsíců, každý den seberete 1 psí hovínko po dobu 3 dnů, např. PO, ÚT. ST. každé dáte zvlášť do skleničky a ty 3 skleničky odnesete na veterinu a počkáte si na výsledek. Jak jednoduché. Moje fena už nepotřebovala odčervovací jedy 3 roky, zatím vždy negativní. Je ale fakt, že je krmena přirozenou stravou, syrové, vařené, zelenina, byliny atd... Teprve pak, až by byla pozitivní na parazity, bych dala odčervovací tbl. Nač cpát do psa jedy, jen tak, preventivně? Vy dáváte každý měsíc do štěněte tbl.? Neničte mu zdraví. Co se týká Bravecta, přidávám odkaz k přečtení.http://www.deutsche-dogge.cz/question/syrove-maso-a-vitaminy-a-vapnik/. Závěr si udělejte sama.
napsal(a):
Vet vám nic neřekne? Hlavně, že je kšeft. To je špatně, vyměnila bych veta. U nás stojí koprologické vyšetření 200 Kč, nechávám ho dělat feně 1x za 4-5 měsíců, každý den seberete 1 psí hovínko po dobu 3 dnů, např. PO, ÚT. ST. každé dáte zvlášť do skleničky a ty 3 skleničky odnesete na veterinu a počkáte si na výsledek. Jak jednoduché. Moje fena už nepotřebovala odčervovací jedy 3 roky, zatím vždy negativní. Je ale fakt, že je krmena přirozenou stravou, syrové, vařené, zelenina, byliny atd... Teprve pak, až by byla pozitivní na parazity, bych dala odčervovací tbl. Nač cpát do psa jedy, jen tak, preventivně? Vy dáváte každý měsíc do štěněte tbl.? Neničte mu zdraví. Co se týká Bravecta, přidávám odkaz k přečtení.http://www.deutsche-dogge.cz/question/syrove-maso-a-vitaminy-a-vapnik/. Závěr si udělejte sama.
Mám malou 4 měsíce, takže zatím jen očkoval a dal mi odčervení. ted mam jeste 3 půlky tabletky. vždy na začátku měsíce mám dát jednu. Dneska sme byly se zeptat na ty klištata a blechy a pravě mluvil o bravectu, proto jsem začla uvažovat, že asi neni vše ok, když to tady tak čtu. Krmím granulema, ale to snad by neměl být důvot pro začervení ne?

kapka
napsal(a):
Mám malou 4 měsíce, takže zatím jen očkoval a dal mi odčervení. ted mam jeste 3 půlky tabletky. vždy na začátku měsíce mám dát jednu. Dneska sme byly se zeptat na ty klištata a blechy a pravě mluvil o bravectu, proto jsem začla uvažovat, že asi neni vše ok, když to tady tak čtu. Krmím granulema, ale to snad by neměl být důvot pro začervení ne?
Špatně to chápete, důvod k začervení to není, ale žaludek a střeva jsou na tom u granulářů hůře než u psa krmeného normàlní stravou. Jde o to, že žaludek psa není naprogramován na trávení granulí, tím pádem pak ani žal.kyseliny nejsou tak silné, jak by měly být a když pak pes venku něco sežere, tak se začerví, protoźe kyseliny v žaludku nedokáží parazity zabít.
Ono to je těžký. Podle mě se ty antiparazitika vyrábějí opravdu z toho důvodu, aby nebyly v domácnosti blechy, se všemi komplikacemi co můžou mít, aby se třeba i člověk nenakazil vyndáváním infikovaného klíštěte atd. Co se týká vnitřních parazitů, naštěstí naše zeměpisné poměry nemají takové široké spektrum, žít jižněji, nebo východněji, tak psa snad i ošetřuju preventivně.
Není potřeba za tím hledat "jen" byznys. I když samozřejmě byznys to je, stejně jako všechno...
I očkování je ve své podstatě kontroverzní.
Je potřeba zvážit přínos a rizika a tak je to se vším.
Kajmaj

XXX.XXX.2.30
Souhlas.
A co se týče informací na příbalovém letáku-téměř na všech přípravcích je varování a vyjmenování možných vedlejších účinků v takové šíři, že to působí až směšně. Výrobce se chrání...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
No, já k tomu řeknu jen jedno...
NIKDY sem neslyšela, že by pipeta nebo protiblechací obojek zabil psa...
U Bravecta případy úmrtí bohužel jsou...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, já k tomu řeknu jen jedno...
NIKDY sem neslyšela, že by pipeta nebo protiblechací obojek zabil psa...
U Bravecta případy úmrtí bohužel jsou...
Tak bohužel je známá toxicita určitých antiparazitik pro určitá plemena a jejich křížence. A bohužel je to i experimentálně podloženo :(.
Niiika
napsal(a):
Evidenteně vašemu psovi něco chybí, když zabral probican. Zapracovala bych na imunitě.

Niiika
napsal(a):
2x jsem na veterinu přilítla ustrašená, protože pes měl krvácivý průjem. Vet nasadil injekce, na které jsme jezdili cca 3 dny, pak dostal antibiotika domů (název nevím). Po tomto martiriu se vše ustálilo, pes byl radostný a bez bolestí cca od druhé injekce.
Tohle se stalo naposledy v říjnu, nebo v listopadu. Vet mi řekl, že to všechno začne tím, že se začne "odlupovat" sliznice, ve střevě vznikne dírka a to pak krvácí. Takže dostaneme domů Vámi zmiňovaný entizol a pokud uvidím ve stolici hlen /sliznici/ pak mu ho mám cca na týden nasadit a kdyby se to neuklidnilo, tak přijet.
Asi před 3 týdny vidím psovi ve stolici zase tu proklatou sliznici, tak jsem psovi nasadila entizol a koupila ještě tu pastu Probican. Vše se uklidnilo a pes je v pohodě.
Čili podle Vás se jedná o parazitární problém, určitě bychom měli udělat koprologii a pes by se mohl z těhle problémů nadobro "vylízat"?
Ještě se zeptám, ten entizol je tedy lék proti parazitům? Je to lék i pro lidi (myslím...?).
Takže tahle, entizol je lék proti některým prvokům u psů třeba giardia, ovšem bez té koprologie by ho veterinář nasazovat neměl. Na jiné parazita například na isospory nezabírá. Každý parazit má jinou léčbu, pro to se právě dělá koprologie. Jinak entizol je velice silný lék, měla sem tu čest vyzkoušet ho i na sobě, a moc dobře mě po něm zrovna nebylo. Zlikviduje sice parazity ale také spolehlivě vyhubí potřebnou střevní mikrofloru, pro to je potřeba potom psovi dávat probiotika a hlavně zabránit opětovnému nakažení.Např nevodit psa do míst kde se pohybuje hodně psů, ale prvoky roznáší např hospodářská zvířata, slepice, ovce ale i myši a ptáci. Takže na čas zabránit požírání třeba bobků, výkalů.apod. Jelikož invaze parazitů se nejčastěji vyskytují na podzim a na jaře myslím si na devadesát devět procent že v koprologii něco najdete. Pokud toho psa dokonale zbavíte má po čase šanci stát se normálním zdravým psem. Bohužel někteří veterináři tyhle parazity moc neberou v potaz a prostě naperou do psa co se dá, a hodně lidí ani neví že něco takového existuje.

Niiika
napsal(a):
A mám tedy teď nasadit ještě i tu odčervovací tabletu (kterou jsem koupila spolu s tím Bravectem)? Já se právě bojím, aby to zas neodmarodil průjmama.
Jo ještě tu tabletu bych zatím rozhodně nedávala a počkala bych na tu koprologii, pokud nemá oblé červy je to pro něj jen další zbytečná zátěž na trávicí trakt.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.248
tapina
napsal(a):
Tak bohužel je známá toxicita určitých antiparazitik pro určitá plemena a jejich křížence. A bohužel je to i experimentálně podloženo :(.
Vím, že nějaká plemena jsou citlivější na určité látky - proto se dělaj genetické testy, ale jak říkám, nikdy sem neslyšela o tom, že by psa zabil obojek či pipeta...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vím, že nějaká plemena jsou citlivější na určité látky - proto se dělaj genetické testy, ale jak říkám, nikdy sem neslyšela o tom, že by psa zabil obojek či pipeta...
Na obojku se pes může uškrtit. Něco takového jsem i slyšela. Já třeba doma bez dozoru psovi obojek nenechávám. Ani pipeta není jen povrchová, je tam absorpce, jak jinak by mohly advocate a stronghold působit i na červy krom tasemnic? Trudníka?
Genetické testy - u kříženců, kvůli antiparazitikům? Nevím... nechci se hádat. Taky nejsem zastáncem zbytečné chemie.
Na druhou stranu, měla jsem psa s alergií na blechy, co zároveň nesnášel obojek, tak měl pipety. Ono u alergika to není jedna blecha, no co, ale opravdu po jednom pokousání boj i měsíc, vč. řekla bych daleko horší chemie... tak třeba i o tom to je. Jak píšu výš - přínos vs. rizika - každý se může informovat a zařídit podle svého svědomí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně sice pipeta psa nezabila, ale cca 3 hodiny po podání byl úplně apatický, slinil, motal se..., a po vymytí byl do večera zase OK (a to ani nedostal plnou dávku podle návodu). Co vím od kamarádů, tak nejsem jediná, komu se tohle stalo.

"entizol je lék proti některým prvokům u psů třeba giardia, ovšem bez té koprologie by ho veterinář nasazovat neměl."
rovněž proti bakteriím a na to je třeba výtěr na bakteriologii.
napsal(a):
Takže tahle, entizol je lék proti některým prvokům u psů třeba giardia, ovšem bez té koprologie by ho veterinář nasazovat neměl. Na jiné parazita například na isospory nezabírá. Každý parazit má jinou léčbu, pro to se právě dělá koprologie. Jinak entizol je velice silný lék, měla sem tu čest vyzkoušet ho i na sobě, a moc dobře mě po něm zrovna nebylo. Zlikviduje sice parazity ale také spolehlivě vyhubí potřebnou střevní mikrofloru, pro to je potřeba potom psovi dávat probiotika a hlavně zabránit opětovnému nakažení.Např nevodit psa do míst kde se pohybuje hodně psů, ale prvoky roznáší např hospodářská zvířata, slepice, ovce ale i myši a ptáci. Takže na čas zabránit požírání třeba bobků, výkalů.apod. Jelikož invaze parazitů se nejčastěji vyskytují na podzim a na jaře myslím si na devadesát devět procent že v koprologii něco najdete. Pokud toho psa dokonale zbavíte má po čase šanci stát se normálním zdravým psem. Bohužel někteří veterináři tyhle parazity moc neberou v potaz a prostě naperou do psa co se dá, a hodně lidí ani neví že něco takového existuje.
Habe, mockrát Vám děkuji za rady. Budu se jimi řídit a psovi nechám udělat koprologii. Uvidím co na to řekne vet, že budu dělat chytrou maximálně přestoupíme jinam.
mějte se fajn!

Niiika
napsal(a):
Habe, mockrát Vám děkuji za rady. Budu se jimi řídit a psovi nechám udělat koprologii. Uvidím co na to řekne vet, že budu dělat chytrou maximálně přestoupíme jinam.
mějte se fajn!
At vám to dobře dopadne a máte radost ze zdravého pejsana

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně - je to na trhu chvilku, a nikdo neví co to se psem časem udělá, popř. si případné pozdější zdravotní problémy nedá dohromady s tímto přípravkem. Nenechala bych ze svých psů dělat pokusné králíky. Jeden s lymfomem, tři s alergickou reakcí na Scalibor, a další s otravou po Fipronu mi stačili jako ponaučení na to, abych si na psy přestala dávat takový svinstva
Inspektor pišišvor, můžu se zeptat, co dáváte na klíšťata a blechy? Já jsem měla loni na feně obojek Foresto od konce dubna do asi půlky října a klíště ani jedno. Od té doby nic do teď a včera jsem jí našla za uchem 2 klíšťata. Jedno malinké, ještě nenapité, ale zakouslé a druhé už trošku napité. Taky zrovna nejsem z té chemie nadšená, ale bojím se přenosných nemocí z klíšťat. Tak, co s tím?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Inspektor pišišvor, můžu se zeptat, co dáváte na klíšťata a blechy? Já jsem měla loni na feně obojek Foresto od konce dubna do asi půlky října a klíště ani jedno. Od té doby nic do teď a včera jsem jí našla za uchem 2 klíšťata. Jedno malinké, ještě nenapité, ale zakouslé a druhé už trošku napité. Taky zrovna nejsem z té chemie nadšená, ale bojím se přenosných nemocí z klíšťat. Tak, co s tím?
Běžně dávám psům už před sezonou pangamin, a jednou za cca 3 dny jim přestříknu podvozky levandulovým olejem, nebo difusilem - to nám fungovalo, ale na podzim přitáhl jeden příbuzný na dvůr totálně zablešenýho psa, a neřešil to (je to trošku bezohledný křupan ), takže jsem musela dát psům obojky Foresto. Ty fungovaly, a žádná reakce na ně nebyla, ale beru to jen jako nouzovku, k vyřešení aktuálního problému, a rozhodně na nich nechci mít psy trvale.

Když tak vzpomínám na svoje dětství a mládí, psy jsme měli vždycky. Klíštata a blechy byly také vždycky. Co ovšem nebylo, antiparazitní obojky, pipety a bravecto. Klíštata se prostě vyndaly, zablešený pes se vykoupal orthosanem a bylo to. Sem tam nějakou tu blešku člověk neřešil. Já sama na své psy dávám chemie opravdu minimum a dobře se rozmýšlím jestli to či ono použít a jestli je nutné to opravdu dát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.188
Na obojku se pes může uškrtit. Něco takového jsem i slyšela.
Tak to slyšim poprvé a nezmám psa a ani sem nikdy o žádném neslyšela, že by se oběsil na antipar. obojku...
Antipar, obojek musí těsně přiléhat ke krku - na rozdíl od běžného obojku, který by měl sedět na krku na 2 prsty a více...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na obojku se pes může uškrtit. Něco takového jsem i slyšela.
Tak to slyšim poprvé a nezmám psa a ani sem nikdy o žádném neslyšela, že by se oběsil na antipar. obojku...
Antipar, obojek musí těsně přiléhat ke krku - na rozdíl od běžného obojku, který by měl sedět na krku na 2 prsty a více...
Byl to malý pinč a údajně se šprajcl za tu mřížku na zadní straně lednice. Dokážu si třeba představit svýho psa o kliku- všude máme obrácené kliky kvůli kocourovi, ale pes to otvírat umí... zkouší. Já nevím, náhoda je blbec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
tapina
napsal(a):
Byl to malý pinč a údajně se šprajcl za tu mřížku na zadní straně lednice. Dokážu si třeba představit svýho psa o kliku- všude máme obrácené kliky kvůli kocourovi, ale pes to otvírat umí... zkouší. Já nevím, náhoda je blbec.
Umím si tohle představit u nějakýho trpaslíka, ale větší pes má dost síly na to, aby obojek v případě zachycení povolil - to zapínání zase tak pevný není (když omylem chytíte psa místo obojku za "blešák", tak vám zůstane v ruce).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Umím si tohle představit u nějakýho trpaslíka, ale větší pes má dost síly na to, aby obojek v případě zachycení povolil - to zapínání zase tak pevný není (když omylem chytíte psa místo obojku za "blešák", tak vám zůstane v ruce).
Jasný, každýho volba...
Co nám se osvědčilo, tak bylinky to krmení - Phytovet Top Shine Coat. U poslední feny, dřív jsem to neznala. Výrobce antiparazitární účinek neuvádí, možná bylo vloni jen málo klíšťat, ale letos budem dávat znovu.
Ale podle mě i toto může být kontroverzní

tapina
napsal(a):
Jasný, každýho volba...
Co nám se osvědčilo, tak bylinky to krmení - Phytovet Top Shine Coat. U poslední feny, dřív jsem to neznala. Výrobce antiparazitární účinek neuvádí, možná bylo vloni jen málo klíšťat, ale letos budem dávat znovu.
Ale podle mě i toto může být kontroverzní
Nechci zpochybňovat výrobek ale vzhledem k tomu že můj pes je skoro denně v polích a v lese a vloni jsem vyndala pouze tři klíštata, tak se spíš přikláním k té druhé možnosti :-D.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Běžně dávám psům už před sezonou pangamin, a jednou za cca 3 dny jim přestříknu podvozky levandulovým olejem, nebo difusilem - to nám fungovalo, ale na podzim přitáhl jeden příbuzný na dvůr totálně zablešenýho psa, a neřešil to (je to trošku bezohledný křupan ), takže jsem musela dát psům obojky Foresto. Ty fungovaly, a žádná reakce na ně nebyla, ale beru to jen jako nouzovku, k vyřešení aktuálního problému, a rozhodně na nich nechci mít psy trvale.
Díky za tip, levandulový olej mám doma, pangamin taky dávám, ale tak 3x týdně 6 tbl. pro 35 kg fenu, jestli to nebude málo. Na ten difusil jsem koukala, je to taky docela driják, co kdyby se olízla, to zastříkané místo Možná zkusím letos od barona, nějaké antiparazitika mají v nabídce, nebo něco přírodního, uvidím, snad něco bude fungovat. Taky ji v sezoně vtírám do srsti octovou vodu(naředěnou). Mám to složitější, mám huňatou dlouhosrstku a najít na ní klíště, je jak hledat jehlu v kupce sena.
Shampoo

XXX.XXX.241.189
Já jsem naprosto spokojená s bravectem, čubina ho dostala loni a letos na něm bude zase, prostě je to nové, stát se může všelicos, ale přijde mi to stejné jako humbuk kolem implantátů či mikročipů, když si vzpomenu jak lidi vyšilovali, že mikročip poškodí psu páteř a dneska už je to fakt nějaký pátek, od doby kdy se začalo tohle užívat a páni, ještě že ten čip je, když se pes zaběhne. Když jsem začala používat implantát, tj. chemickou kastraci, šíleně jsem se bála a nakonec používám u koček, fretek a 5 let u psa v pohodě, zvířata v pořádku etc etc. Takže máte tu tabletku a zase je kolem toho hrůza a děs a ano zase tu máme nevýhody bla bla, ale tak já mám odzkoušeno a psiska zdravá, takže u mě ok.
Takže za mě, neodsuzuju věci kterých se bojím, navíc já už se bojím mnohem méně :)
Za mě je to ok a budu u feny dál používat, obojek jí zbytečně muchlá srst
Přípravek Bravecto jsem dala loni, jsem max. spokojena, dříve jsem zkoušela pipety i obojky a jako by nic neměl, bydlíme kousek od lesa a tam trávíme max. času vždy jsem se vrátili s klíšťaty a to někdy i kolem 10 kousků . Po Bravectu jsem měli klid. Další důvod pořízení tablety je, že je pes s námi doma a máme malé dítě, představa, že mi bude dítě chytat na obojek co má pes na sobě a pak si olízne ručičky a tak to platí i u těch pipet, se mi opravdu příčí a zdravotního rizika bych se bála si více než toho, že dám psovi tabletu Bravecto. Nedávám mu je stále, loni dostal jen jednu na celé klíšťové období. Z jara jsem ho stříkala Arpalitem, ale letos to také odpadá, k vůli dítěti. Začnu ještě používat pivovarské kvasinky, tak třeba to bude taky dobré.
Kdo je odpůrcem Bravecta tak mi prosím poraďte, co dát psovi, když máte dítě, a chytá vám na psa. Zakázat děcku aby si psa nehladilo je trochu blbost

Macijasek
napsal(a):
Přípravek Bravecto jsem dala loni, jsem max. spokojena, dříve jsem zkoušela pipety i obojky a jako by nic neměl, bydlíme kousek od lesa a tam trávíme max. času vždy jsem se vrátili s klíšťaty a to někdy i kolem 10 kousků . Po Bravectu jsem měli klid. Další důvod pořízení tablety je, že je pes s námi doma a máme malé dítě, představa, že mi bude dítě chytat na obojek co má pes na sobě a pak si olízne ručičky a tak to platí i u těch pipet, se mi opravdu příčí a zdravotního rizika bych se bála si více než toho, že dám psovi tabletu Bravecto. Nedávám mu je stále, loni dostal jen jednu na celé klíšťové období. Z jara jsem ho stříkala Arpalitem, ale letos to také odpadá, k vůli dítěti. Začnu ještě používat pivovarské kvasinky, tak třeba to bude taky dobré.
Kdo je odpůrcem Bravecta tak mi prosím poraďte, co dát psovi, když máte dítě, a chytá vám na psa. Zakázat děcku aby si psa nehladilo je trochu blbost
Než dát bravecto tak raději nedám nic. krom toho nemyslím si že by dítěti až tolik škodilo že se dotkne psa ošetřeného pipetou. Přeci ho těch prvních pár dní můžete ohlídat aby nesahalo psovi zrovna za krk, ne ?
Máte děti? Asi ne, když si myslíte že ročnímu dítěti řeknete aby za psem nechodil, ještě když je s vámi doma. Raději budete vytahovat 10 klíšťat denně? Ano jde to přes játra a tak, tak jako očkování co jde do krve, tak jako prášky když bude mít pes nějaký zdravotní problém. Vidím že tady píše hodně lidí jak jsou s přípravkem spokojeni a tři co to haní aniž by to měli vyzkoušené nebo měli osobně špatné zkušenosti nebo vůbec sem dali ověřený příspěvek co se někomu stalo. S každým novým přípravkem a všem novým se spustí lavina toho jak je vše špatné a škodlivé a ve finále to pak začne být tak běžné že to někomu ani nepřijde.

Macijasek
napsal(a):
Máte děti? Asi ne, když si myslíte že ročnímu dítěti řeknete aby za psem nechodil, ještě když je s vámi doma. Raději budete vytahovat 10 klíšťat denně? Ano jde to přes játra a tak, tak jako očkování co jde do krve, tak jako prášky když bude mít pes nějaký zdravotní problém. Vidím že tady píše hodně lidí jak jsou s přípravkem spokojeni a tři co to haní aniž by to měli vyzkoušené nebo měli osobně špatné zkušenosti nebo vůbec sem dali ověřený příspěvek co se někomu stalo. S každým novým přípravkem a všem novým se spustí lavina toho jak je vše špatné a škodlivé a ve finále to pak začne být tak běžné že to někomu ani nepřijde.
Když byly naše holky malý neexistovalo žádné bravecto. Obojky a pipety teprve začínaly, někdy je pes měl, někdy jsme tahali klíštata. holky se válely se psama v posteli a žádný obojky jsme neřešili. zajímavý jak to všichni přežili.

"Máte děti? Asi ne, když si myslíte že ročnímu dítěti řeknete aby za psem nechodil, ještě když je s vámi doma"
tak tohle mě zarazilo - to jako necháte nekontrolovatelně malé dítě a psa ? No to bych fakt zrovna o ta klíšťata měla tu nejmenší starost...
Jo, a děti mám, dvě, a nebyl problém je naučit, že na kočky (pes ještě nebyl) se sahá jenom a výlučně s mým svolením a pod mým dozorem!
Konkrétní zkušenost s bravectem jsem dávala na začátku této debaty (15.5), a další zkušenosti jsou snad tady : https://www.facebook.com/groups/411371212394679.
Dříve bohužel tolik kléšťat nebylo ani blech, rok od roku je toho více, když jsem byla malá tak jsme také žádné obojky a pipety a nic neřešily, lehávala jsem se svým psem hodiny v trávě a nikdy jsem nic nechytla, teď je bohužel doba jiná, je všechno tak přemnožené, že i já když jdu do lesa tak si dotáhnu minimálně jedno na oblečení . Co jsem pročítala tady diskuze tak je strašných lidí co si Bravecto chválí, ano je tam i jeden příspěvek, kde měl pejsek problém, ale problém může nastat i u ročního očkování i u očkování proti vzteklině. Více mě spíše zaráží kolik lidí psalo kolik psů se jim osypalo po obojkách, jak slezla srst a jeden příspěvek byl, jak se po pipetě objevila velký vyrážka, která jim stále nejde vyléčit
jak jim psi po aplikaci slintaly, zvracely byli strnulí, někdy 2-3 dny po okoupání od pipety. na vše je něco. Děti máte taky naočkované (povinné očkování), i když jsou případy, že děti po něm zůstanou mít trvale následky, postižení, obrny, autizmus atd. a je to nenávratné a i tak musejí být naočkovány
. Ale dělá se to roky tak se nad tím nikdo nepozastaví, a málokdo si o tom přečte co to je za svinstva a rizika
to je to samé ba naopak ještě horší
. Ať si každý dává s čím je spokojen. Já jsem s tím spokojená a nikomu nebudu vyvracet že to dávat nemá
Po všem může něco být.100 lidí bude říkat jak je spokojen a jeden napíše že není, ale lidi budou řešit pouze toho jednoho co spokojen není.
Nemusíte mít obavy své dítě samo se psem nenechám můžete klidně spát nejsem padlá na hlavu . Ale nikdy neuhlídáte aby na něj dítě nechytlo (ano kdyby nebyl s námi doma a čučel na nás za oknem tak to jde) 11 měsíční dítě asi jen tak nenaučíte, že se na pejska nechytá
dvou leté už asi ano, to už má rozumek někde jinde
. Nad příspěvky z FB se jen směji třičtvrtě je toho falešných
Příspěvek jsem četla, já neříkám že to není možné, každý lék a všechny preparáty mají bohužel rizika. Ale taky nemůžete vědět co tomu předcházelo, třeba mohl mít pejsek problém dříve a Bravecto to mohlo jen dovršit, Každopádně je mi fenky líto, ale může to být zrovna ten jeden případ třeba z 1000 a nikdo neřeší kolik lidí je s tím spokojeno. Toť vše.
Jackos

XXX.XXX.217.82
Používám druhým rokem psovi absolutně nevadí. Hloupé řeči o zatěžování organismu. Vloni ani jedna blecha, ani jedno klíště, prostě nic. S ohledem na aplikaci pes okamžitě sežere účinnost 1000%. Ve srovnání s různými ob obojky a pipetami luxus užívání a cenově srovnatelné bez možnosti ztráty obojku, snížení účinnosti po vykoupání. Doporučuji!

Jackos
napsal(a):
Používám druhým rokem psovi absolutně nevadí. Hloupé řeči o zatěžování organismu. Vloni ani jedna blecha, ani jedno klíště, prostě nic. S ohledem na aplikaci pes okamžitě sežere účinnost 1000%. Ve srovnání s různými ob obojky a pipetami luxus užívání a cenově srovnatelné bez možnosti ztráty obojku, snížení účinnosti po vykoupání. Doporučuji!
Luxus pro vás, otázka co je to pro psa.
Abych ještě rozvířil diskusi. Dnes jsem zašel ke svému vet. Tam jsem se na hulváta zeptal, jak to je, co bravecto a jestli můžeme také. A na rovinu. Takže doktorka povídala. Bravecto je dobré, ano sedí psům takovým a makovým. Ptám se co chrti. Sama řekla, že chrtovi by to nedala. Říkala, že se poptávala, jestli to někdy někdo chrtům dával a nikoho nenašla. Dál mi říkala, že má naháče a zkoušela to na nich a že to její psi nedávají a zvrací a reakce mají špatné. Dál jsem se ptal a její zkušenost je, že psi velkých plemen a psi s větší tukovou zásobou to snáší daleko lépe, než hafani "chudáci". Nicméně její názor a doporučení bylo, že mám jít raději do obojku(foresto), který tedy už máme na krku a že mě skutečně bravecto nedoporučuje.
Cením si toho. A skutecně je dobré si s vaším vetem, pokud o tom uvažujete promluvit a na rovinu. A hlavně se nebát!
Aliens_II
napsal(a):
Abych ještě rozvířil diskusi. Dnes jsem zašel ke svému vet. Tam jsem se na hulváta zeptal, jak to je, co bravecto a jestli můžeme také. A na rovinu. Takže doktorka povídala. Bravecto je dobré, ano sedí psům takovým a makovým. Ptám se co chrti. Sama řekla, že chrtovi by to nedala. Říkala, že se poptávala, jestli to někdy někdo chrtům dával a nikoho nenašla. Dál mi říkala, že má naháče a zkoušela to na nich a že to její psi nedávají a zvrací a reakce mají špatné. Dál jsem se ptal a její zkušenost je, že psi velkých plemen a psi s větší tukovou zásobou to snáší daleko lépe, než hafani "chudáci". Nicméně její názor a doporučení bylo, že mám jít raději do obojku(foresto), který tedy už máme na krku a že mě skutečně bravecto nedoporučuje.
Cením si toho. A skutecně je dobré si s vaším vetem, pokud o tom uvažujete promluvit a na rovinu. A hlavně se nebát!
Hurá, konečně někdo pobral rozum do hrsti a zeptal se na pravém místě psala jsem to na začátku. Proč by to bylo hulvátské? Veterinář je odborník, zájem potěší - nestudoval přece 6 let, a nemá nějaké zkušenosti a soustavné vzdělávání, pro to, aby se degradoval na prodejce zboží. Jistě mu taky záleží na jeho klientech.
Tak ja taky prispeju. Koupili sme pitbulla s PP, zdraveho, s postupne se horsici demodikosou, cela srst kratoucka, bolaky na tapkach a hlave, postupne i na trupu - brisku. Intenzifikovany rezim se spot on Advocatem a koupani v samponech zcela bez efektu, po ockovani vzteklinou doslo k dalsimu zhorseni, zarudla cela kuze, na hlave temer bez chlupu, stejne tak ramena a tapky, drbala se, rozkrabavala si, byl to pohled k placi. V pul roce jsme podali Bravecto, mela par dni prujem, nicmene vsechny bolacky se postupne zahojily a srst zacala normalne rust. Je to hubena pitbullka, takze si protirecime s predeslym prispevovatelem. Prestala se drbat, kuze neni podrazdena. Dnes jsou to 3 mesice a je uplne fit, nyni cerstve poprve odharala. Vim ze tu vsichni resite pripravky na blechy a klistata, ale muselbsem prispet. Jen kvuli blecham ci klisteti bych Bravecto tej nasi cumine nikdy nedal. Ale za tu eradikaci demodexe jsem rad.
xhans
napsal(a):
Tak ja taky prispeju. Koupili sme pitbulla s PP, zdraveho, s postupne se horsici demodikosou, cela srst kratoucka, bolaky na tapkach a hlave, postupne i na trupu - brisku. Intenzifikovany rezim se spot on Advocatem a koupani v samponech zcela bez efektu, po ockovani vzteklinou doslo k dalsimu zhorseni, zarudla cela kuze, na hlave temer bez chlupu, stejne tak ramena a tapky, drbala se, rozkrabavala si, byl to pohled k placi. V pul roce jsme podali Bravecto, mela par dni prujem, nicmene vsechny bolacky se postupne zahojily a srst zacala normalne rust. Je to hubena pitbullka, takze si protirecime s predeslym prispevovatelem. Prestala se drbat, kuze neni podrazdena. Dnes jsou to 3 mesice a je uplne fit, nyni cerstve poprve odharala. Vim ze tu vsichni resite pripravky na blechy a klistata, ale muselbsem prispet. Jen kvuli blecham ci klisteti bych Bravecto tej nasi cumine nikdy nedal. Ale za tu eradikaci demodexe jsem rad.
Ani si moc neprotiřečíme. Mě řekla své zkušenosti a své poznatky. Z reality. Asi by mi nelhala a bravecto chrtu nedoporučovala jen tak. Je fajn, že zrovna Vašemu psu to sedlo a také se spravila jeho alergie na cosi. Já bravecto neodsuzuji, nemám proč.
Aliens_II
napsal(a):
Ani si moc neprotiřečíme. Mě řekla své zkušenosti a své poznatky. Z reality. Asi by mi nelhala a bravecto chrtu nedoporučovala jen tak. Je fajn, že zrovna Vašemu psu to sedlo a také se spravila jeho alergie na cosi. Já bravecto neodsuzuji, nemám proč.
Spis narazim na vnimani reality. V dobe mediciny zalozene na dukazech je osobni zkusenost 1 veterinare pomerne irelevantni dukaz. Tot vse ;) A nebyla to alergie "na cosi", ale rozbehla demodikoza.

Někdo dává bravecto, někdo BHA, BHT.
xhans
napsal(a):
Spis narazim na vnimani reality. V dobe mediciny zalozene na dukazech je osobni zkusenost 1 veterinare pomerne irelevantni dukaz. Tot vse ;) A nebyla to alergie "na cosi", ale rozbehla demodikoza.
Vemte to takto. Zkusila to na svých psech. A poté to podávala psům jiným. Vím o malamutovi, který chodí právě k ní a zrovna se o něm i zmínila. Třebas by to té mojí sedlo a nic by se nestalo. Proto taky jsem tam šel o tom pokecat. A kšeft by měla o tom žádná. Foresto jsem koupil pak v eshopu. Takže i to je dobré. Aspoň já měl z toho dobrý pocit. Nepotřebuju více důkazů, mám svého veta a k tomu jsem šel.

Xhans, co na tento nečekaný (či čekaný?) účinek bravecta říkala vetka? A jestli si vzpomeneš, dej občas hlášku, jestli furt dobrý, nebo se problémy vrátily.

joanne.s
napsal(a):
A někdo oboje, megí.
No jo, co s tím, jejich boj. loni byla psice eště malá, jakýkoli obojek nebo tableta mi přišla moc. nastříkaný podvozek levandulí a žádné klíště. leze to na některé psy víc ? tak jako na lidi. na mě 1, spoluvycházkář 7 klíšťáků za odpoledne.
Ze stejného důvodu, proč lidi ani nenapadne, sami sebe odčervovat preventivně dvakrát ročně chemickou s.ačk..
U lidí by se to před uvedením na trh zkoumalo roky, zda to třeba nebude škodit ledvinám atd. U zvířat se střílí od boku tak nějak s lehčím srdcem - nezkoumá se, co to se zvířetem udělá po pěti, desetiletém užívání.
Zvířata se ošetřují z důvodu bezpečnosti člověku, ale pohodlí pro majitele.
Člověk se většinou nenechává preventivně odčervit, protože se předpokládá, že tu máme celkem vysoký hygienický standard pitné vody a úpravy potravin.
Pes jaksi pravděpodobněji pozře výkal divokých zvířat, víc běhá v trávě, je náchylnější k některým ektoparazitům atd.; je jednodušší ošetřit preventivně psa než řešit nákazu člověka, dětí.
Proto se psi odblešují, odčervují a to i preventivně. Lidi většinou záměrvě a ve velkém výkaly nepojídají, nežvýkají venku klacky, trávu, omývají si zeleninu ze záhonků a maso kontrolují nebo vaří.
Vzhledem k délce a způsobu života nejde srovnat psa a člověka.
Existují i obdobné medikamenty pro člověka, jen se používají v jiné indikaci.
Aliens_II
napsal(a):
Kolegové z práce vyhodili otázku, proč to není na lidi. Ale jsem se vetky zapomněl zeptat. Tak přemýšlel o tom někdo? Kam by pak přišli ti výrobci těch sprejů a dalších kravin, které stejně fungují pár hodin. Proč by to nechodilo na lidi?
Na ludi vacsinou nelezu blchy
A ani tolko kliestov co na psy - este som nepocula o cloveku co by doniesol z prechadzky na sebe 40 kliestov, u psov to neni az tak vynimocne.

Pamatujete ještě když se používal přípravek Ivomec? Náš veterinář to aplikoval každému kdo tam přišel, okamžitě, při každé léčbě ještě ivomec na odčervení, odblešení a bůhví co ještě. Nějak sem to v té době nestudovala, dostávali to mí psi, i štěnata.Po čase když sem se o to začala víc zajímat bych si nakopala prd.. a děkuju bohu že se nic nestalo.Myslím že po čase si tohle řeknou i ti co dávali psům Bravecto.
Pořád je to těžký, srovnávat humánní a veterinární léčiva. Léčiva pro lidi mají několik úrovní testování, z nichž některé jsou na zvířatech. Jak testovat líp léky pro zvířata?
Ani bych neporovnávala něco před dobou 15 20 30 let zpět, protože aktuálně, mimo jiné s možností celosvětově sdílet informace, možnosti obrovských databází atd. je velký tlak na "vědu zakoženou na důkazech". Jak už bylo zmíněno.
Nejsem zastánce, ale odpůrce. Příroda jebpořád nad člověkem, o tom žádná.
Tapina: tak samozrejme vyvoj leku pro lidi a pro zvirata ma zejmena ekonomickou stranku. Leky pro psy platime v plne cene, je jasne ze cena je tudiz limitnim faktorem a firmam se nevyplati vyvijet a nasledne testovat leky, ktere tudiz budou drahe a nenajdou sirsi uplatneni. V humanni medicine je to jine, staci vymyslet spravnou indikaci a lek muze stat klidne stovky tisic jedna davka. Takze se muze behem vyvoje nesmyslne utracet za vsechny ty farmako testy, testy na hlodavcich, psech, opicich, preklinicke testy na dobrovolnicich, testy na pacientech a pak to teprve uvolnit do obehu - a za dva roky to stahnout pro nezadouci ucinky:)
Habe: krajni situace vyzaduji krajbi reseni, Bravecto bych nikdy zatim nebral jako lek 1.volby, ale kdyz ostatni metody selzou? Taky bych radeji daval pejskovi odvary z bylin a zahrnoval ho laskou ve vire, ze si s onemocnenim poradi. Nybrz nestalo se a Bravecto pomohlo.
xhans
napsal(a):
Tapina: tak samozrejme vyvoj leku pro lidi a pro zvirata ma zejmena ekonomickou stranku. Leky pro psy platime v plne cene, je jasne ze cena je tudiz limitnim faktorem a firmam se nevyplati vyvijet a nasledne testovat leky, ktere tudiz budou drahe a nenajdou sirsi uplatneni. V humanni medicine je to jine, staci vymyslet spravnou indikaci a lek muze stat klidne stovky tisic jedna davka. Takze se muze behem vyvoje nesmyslne utracet za vsechny ty farmako testy, testy na hlodavcich, psech, opicich, preklinicke testy na dobrovolnicich, testy na pacientech a pak to teprve uvolnit do obehu - a za dva roky to stahnout pro nezadouci ucinky:)
Habe: krajni situace vyzaduji krajbi reseni, Bravecto bych nikdy zatim nebral jako lek 1.volby, ale kdyz ostatni metody selzou? Taky bych radeji daval pejskovi odvary z bylin a zahrnoval ho laskou ve vire, ze si s onemocnenim poradi. Nybrz nestalo se a Bravecto pomohlo.
No když se podíváte např. na tu účinnou látku Bravecta a příbuzné, a spoustu dalších veterinárních léčiv, toho testování není zas tak málo, jsou tam i "slepé cesty", skutečně i testy na hlodavcích atd. co uvádíte. Myslím, že během několika měsíců se tu v ČR na trhu dočkáme tablety od firmy, která má v registraci Stronghold, protože aktuálně publikovali několik článků, a od začátku r.2016 je v některých státech léčivo uváděno na trh.
Vývoj veterinárních a humánních léčiv je tak provázaný, že není ta cena vývoje zas tak extrémně limitní. Myslím si, že i trochu "mystifikujete" ohledně vývoje humánních léčiv, ale to je jedno.
Spíš jsem to myslela tak - veterinární léky jsou i preklinicky testované na cílovém druhu. To je celkem dost validní, nemyslíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Veterinář je odborník...
No, spíš obchodník
pokud má na bravectu bezva marži, tak ti ho horem dolem bude cpát, jen abys koupil... Stejné je to s granuleme, pokud má dobře zaplaceno od "Calibry" bude horem dolem cpát Calibru, pokud od Royal Caninu, bude horem dolem cpát Royal Canin...
Atd atd... Pár vyjímek se mezi veterináři najde, ale i ty výjimky musej za něco jíst a žít...
napsal(a):
Pamatujete ještě když se používal přípravek Ivomec? Náš veterinář to aplikoval každému kdo tam přišel, okamžitě, při každé léčbě ještě ivomec na odčervení, odblešení a bůhví co ještě. Nějak sem to v té době nestudovala, dostávali to mí psi, i štěnata.Po čase když sem se o to začala víc zajímat bych si nakopala prd.. a děkuju bohu že se nic nestalo.Myslím že po čase si tohle řeknou i ti co dávali psům Bravecto.
Až na to, že Ivomec nikdy nebyl určen pro psy. Máte pravdu, že hodně veterinářů ho tak používala, ale původní určení bylo pro hosp. zvířata.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
aj
napsal(a):
Až na to, že Ivomec nikdy nebyl určen pro psy. Máte pravdu, že hodně veterinářů ho tak používala, ale původní určení bylo pro hosp. zvířata.
Ivomec nebyl určený ani prokoně, a přesto se plošně používal (a bylo s ním u koní i pár průšvihů).
xhans
napsal(a):
Tapina : provazany samozrejme je, ale zejmena smerem lek humanni -> veterinarium. Leku primarne pro zvirata se opravdu v medicine mnoho nepouziva. Tudiz pri vyvoji samostatneho veterinaria je cena limitni. Nikdo neda za leky pro andulku 250 000.
Ale jo, tak právě odkať se vzaly tady tyto tablety - "vedlejší produkt" výzkumu jako spoustu dalších. Nedávno jsme tu v jakémsi tématu diskutovali coxiby, jistě víte, jak to s nimi bylo u lidí, ač ve veterině pejskům celjem dobře slouží.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Veterinář je odborník...
No, spíš obchodník
pokud má na bravectu bezva marži, tak ti ho horem dolem bude cpát, jen abys koupil... Stejné je to s granuleme, pokud má dobře zaplaceno od "Calibry" bude horem dolem cpát Calibru, pokud od Royal Caninu, bude horem dolem cpát Royal Canin...
Atd atd... Pár vyjímek se mezi veterináři najde, ale i ty výjimky musej za něco jíst a žít...
Ach jo a to to jako má prodávat bez marže nebo co? Nebo předepisovat recepty, abyste si to vyzvedla jinde a neměla jste náhodou blbý český pocit, že jste mu zaplatila něco, co jste nemusela?
Ono to třeba ani nemusí být marže jako taková, protože Vám k tomu podá odborný výklad. Operovat by se taky dalo za cenu gázy, šití, anestetik, desinfekce, ne? Na co vlastně by to měl dělat veterinář - můžete si to koupit v každé lékárně.
Proč sama neděláte veta, když je to všechno tak easy?
P.S. co se týká konkrétně Calibry, radši ani nechoďte k zubaři, protože za Vaše prachy žerou zubařští psi Calibru.
DasaMa

XXX.XXX.224.246
Bravecto podávám každé tři měsíce svému amstaffovi.Má demodikózu a zatím to bylo to jediné, co ho zbavilo příšerného svědění a obsypání celého těla pupeny, které posléze mohou zhnisat.Kdo poznal toto onemocnení, ví o čem mluvím. To, co jsem se tu teď dočetla o zátěži pro organismus, mě sice děsí, ale pořád si říkám, jestli to není lepší, než do něj cpát kortikosteroidy horem dolem...Tomu se snažíme s veterinářem vyhnout ze všeho nejvíce...Zabírá i na klíšťata, ale musím říct, že není dne, aby po něm nějaké nelezlo. Což mě štve.Protože ještě před rokem nosil on i moje čivava obojek Foresto a nelezlo po nich ani jedno.Takže se ani nepřisálo.Jaký význam mají přípravky, které klíště usmrtí po přisátí, když snad hlavní důvod, proč tyhle věci svým zvířatům dáváme, je, že nechceme, aby se nakazila infikovaným klíštětem? Nejradši bych se vyprdla na Bravecto a dala mu to Foresto, ale ta naš demodikóza . Čivava ho má a nic po ní neleze...
DasaMa
napsal(a):
Bravecto podávám každé tři měsíce svému amstaffovi.Má demodikózu a zatím to bylo to jediné, co ho zbavilo příšerného svědění a obsypání celého těla pupeny, které posléze mohou zhnisat.Kdo poznal toto onemocnení, ví o čem mluvím. To, co jsem se tu teď dočetla o zátěži pro organismus, mě sice děsí, ale pořád si říkám, jestli to není lepší, než do něj cpát kortikosteroidy horem dolem...Tomu se snažíme s veterinářem vyhnout ze všeho nejvíce...Zabírá i na klíšťata, ale musím říct, že není dne, aby po něm nějaké nelezlo. Což mě štve.Protože ještě před rokem nosil on i moje čivava obojek Foresto a nelezlo po nich ani jedno.Takže se ani nepřisálo.Jaký význam mají přípravky, které klíště usmrtí po přisátí, když snad hlavní důvod, proč tyhle věci svým zvířatům dáváme, je, že nechceme, aby se nakazila infikovaným klíštětem? Nejradši bych se vyprdla na Bravecto a dala mu to Foresto, ale ta naš demodikóza . Čivava ho má a nic po ní neleze...
Zdravím. Ne, ne, ne. Pletete se. I když se klíště, či blecha do psa zakousne, tak je pro ně pes otrávený a zabíjí je. A nedojde k ifikování psa. A tím, že ten šmejd po kousnutí schcípne a odpadne, tak taky nic v podstatě nenajdete. I když výrobce se chrání tím, že tam píše, že účinek není na 100%.

DasaMa
napsal(a):
Asi bych změnila veterináře a nechala psa vyléčit aby byl zdravý jednou pro vždy a nemusela sem do něj cpát každé tři měsíce tabetu. To mu to takhle chcete dávat celý život ? No asi nebude moc dlouhý
Bravecto každé tři měsíce určitě ne..
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/lecba-demodikozy-homeopatii-233.html.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Asi bych změnila veterináře a nechala psa vyléčit aby byl zdravý jednou pro vždy a nemusela sem do něj cpát každé tři měsíce tabetu. To mu to takhle chcete dávat celý život ? No asi nebude moc dlouhý
Tohle nechce změnit veterinářa, ale CHOVATELE! Ten je zodpovědný za to, že odchovává nemocná zvířata s mizernou imunitou - u AST je to velice častý problém
DasaMa

XXX.XXX.224.246
napsal(a):
Ono to bohužel není tak jednoduché, jak si myslíte. Můj pes má poruchu imunity vůči antigenům parazita demodexe.
Rok dostával antiparazitika a byla mu ve výsledku úplně k ničemu.Jak už jsem napsala, tohle bylo jediné, co zabralo.Nedávat mu nic, by znamenalo velký problém a rozšíření nemoci.Následné mokvání, sekundární infekce zhnisaných ložisek, systémová infekce, antibiotika, kortikoidy, prostě obrovské komplikace, které mohou končit i fatálně...To bych mu život zřejmě také neprodloužila, co myslíte?Ono se totiž tak lehce radit nedá.Obzvlášť pokud tomu člověk nerozumí.
To, co jsem se zde dozvěděla, mě chladnou samozřejmě nenechává.Až budu mluvit s veterinářem, určitě to s ním budu chtít probrat.Ale myslím, že se rozhodnu na základě jeho odborného názoru, kterého si konkrétně u něj velmi vážím.Diskutéři a odborníci na slovo vzatí v jedné osobě, mi jistě prominou.Na druhou stranu, otevřete si příbalový leták nejobyčenějšího léku, který doma máte a přečtěte si ho.
Souhlas, každý lék, dlouhodobě podávaný, má pro tělo určité následky. Tak to prostě je.
To, že má někdo zkušenost špatnou...Na každou látku může vzniknout nežádoucí reakce, může vzniknout průšvih.Ale nelze generalizovat!
Zkusím se popídit po nějaké alternativě.
Celý život mu to samozřejmě dávat nechci.Nechci mu to dávat vůbec. Nicméně, vysvětlila jsem vám situaci, která u nás nastala.
Navíc doufáme s veterinářem v úplné vyléčení, tj. že se časem imunita mého psa s parazitem vyrovná. Ale jak mi bylo řečeno, je to na dlouhé lokte.
K tématu klíšťata je to samozřejmě o něčem jiném. Nikoho nenutí užívat zrovna tenhle preparát.
Chtěla jsem si přečíst o různých zkušenostech a spíš je to opět utvrzení v tom, že hledat odpovědi v diskuzích, je pěkná blbost . Pěkný den všem.
joanne.s
napsal(a):
Obávám se, že je to jako dávat dokola širokospektrá antibiotika, a čekat, že se během takové léčby imunita srovná. Těžko.
No a co Vy byste od té imunity čekala?
Existují onemocnění, kde se širokospektrá antibiotika, event. v kombinaci s chemoterapeutiky podávají měsíce. A nebo i jiné, pro laiky strašidelné léky.
Je nějaká noxa, kterou evidentně organismus nezvládá. Není rozumnější tu noxu podstatně omezit, než nechat ten organismus vyčerpat, podlehnout event. dalším noxám? Otázka rozumnosti je jako u všeho otázka rizika a přínosu.
Je možné, že se časem imunita organismu srovná, tělo se přestane bojovat s doprovodnými projevy a samo se sebou a vše se postupně dá do kupy. A nebo taky ne - existují určité vrozené vady imunity. Co je pak lepší - kratší a relativně snesitelný život nebo velmi krátký a bídný život? Ano, je tu ještě volba žádný život. Bohudík nebo bohužel, civilizace pokročila, takže je možností celkem dost.
jižibaba

XXX.XXX.225.129
Přidávám do potravy Pangamin. Ke koupení v lékárně, přírodní a neškodné. Můžete si dávat s pejskem a od těch sacích potvor máte pokoj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.38
Pufalka

XXX.XXX.34.215
Četla jste někdy příbalové letáky léky pro nás...Stačí pitomej Paralen na horečku.
Oscar2014

XXX.XXX.231.11
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s podáním tablet kočce? Děkuji.

DasaMa
napsal(a):
Ono to bohužel není tak jednoduché, jak si myslíte. Můj pes má poruchu imunity vůči antigenům parazita demodexe.
Rok dostával antiparazitika a byla mu ve výsledku úplně k ničemu.Jak už jsem napsala, tohle bylo jediné, co zabralo.Nedávat mu nic, by znamenalo velký problém a rozšíření nemoci.Následné mokvání, sekundární infekce zhnisaných ložisek, systémová infekce, antibiotika, kortikoidy, prostě obrovské komplikace, které mohou končit i fatálně...To bych mu život zřejmě také neprodloužila, co myslíte?Ono se totiž tak lehce radit nedá.Obzvlášť pokud tomu člověk nerozumí.
To, co jsem se zde dozvěděla, mě chladnou samozřejmě nenechává.Až budu mluvit s veterinářem, určitě to s ním budu chtít probrat.Ale myslím, že se rozhodnu na základě jeho odborného názoru, kterého si konkrétně u něj velmi vážím.Diskutéři a odborníci na slovo vzatí v jedné osobě, mi jistě prominou.Na druhou stranu, otevřete si příbalový leták nejobyčenějšího léku, který doma máte a přečtěte si ho.
Souhlas, každý lék, dlouhodobě podávaný, má pro tělo určité následky. Tak to prostě je.
To, že má někdo zkušenost špatnou...Na každou látku může vzniknout nežádoucí reakce, může vzniknout průšvih.Ale nelze generalizovat!
Celý život mu to samozřejmě dávat nechci.Nechci mu to dávat vůbec. Nicméně, vysvětlila jsem vám situaci, která u nás nastala.
Navíc doufáme s veterinářem v úplné vyléčení, tj. že se časem imunita mého psa s parazitem vyrovná. Ale jak mi bylo řečeno, je to na dlouhé lokte.
K tématu klíšťata je to samozřejmě o něčem jiném. Nikoho nenutí užívat zrovna tenhle preparát.
Chtěla jsem si přečíst o různých zkušenostech a spíš je to opět utvrzení v tom, že hledat odpovědi v diskuzích, je pěkná blbost . Pěkný den všem.
Podle toho, co jsem se já o Bravectu dozvěděla, nemusíte se podávání obávat. V organismu se ( podle dostupných informací) nekumuluje, nemění biochemii krve, nepoškozuje játra ani ledviny, nepůsobí proti jiným lékům, které musí pes užívat. Je možné ho podávat i zvířatům v reprodukčním procesu, t.j. březím fenám, krycím psům, štěňatům. Samozřejmě ve správném dávkování.
Je uváděno, že působí 12 týdnů.
O tom, že by měla tahle tableta působit i na Demodex jsem slyšela a nevěřila - vy to potvrzujete.
Oscar2014

XXX.XXX.231.11
Dobrý den, děkuji za Váš názor. Já ale chtěla spíše vědět, jestli víte něco o podávání Bravecta kočkám. Díky.

Oscar2014
napsal(a):
Dobrý den, děkuji za Váš názor. Já ale chtěla spíše vědět, jestli víte něco o podávání Bravecta kočkám. Díky.
Mám tu poznámku - můžou i kočky. Ale zkušenost s tím nemám. Určitě ale pozor na váhu. Kočka to nemusí dostávat násilím, měla by to schroupat s chutí.
ivam

XXX.XXX.190.47
My mame s Bravectem velmi dobre zkusenosti, po obojcich hrozne alergicke reakce=hnisave bolaky, Bravecto super.
4ada

XXX.XXX.161.94
Koupili sme bravecto asi před dvěma týdny max třemi a dnes sme vytahovali klíště. Takže za mě asi nic moc tak jak všechno ostatní
ostrozka

XXX.XXX.224.190
Přečetla jsem si - ne vše - reakce o podávání tablet Bravecto psům. Nám tuto tabletu předepsal veterinář pro obě kočky a málem nám je otrávil. Dostali každý půl tablety. Do 5 dnů kočka přestala žrát a pít. Bylo to o Velikonocích, takže jsme museli na pohotovost, tam jí postupně udělali RTG, krevní obraz, ultrazvuk, dali infuze, dohromady skoro 3 dny. Měla nález na játrech. Vůbec nechtěla nic jíst. Poslední zpráva zněla - pokud se stav nezlepší, doporučujeme euthanazii. Naštěstí kočička začala postupně jíst.
Druhý - kocour do týdne začal zvracet granule. Ten je docela tlustý, nejprve jsme si to nedávali do souvislosti (neznali jsme tuto diskuzi a věřili veterináři, který Bravecto doporučil) a tak po čase jsme navštívili ne pohotovost, ale toho veterináře, který Bravecto prodal. Opět krevní testy, ultrazvuk. V testech se zjistily neměřitelné hodnoty jaterních enzymů, zánět slinivky, zánět tenkého střeva a takové hodnoty bilirubinu, jako by kocour měl žloutenku. Dostal ID granule, gastrointestinální, i ID kapsičy a konzervy, nějakou pastu - dáváme mu ji na tlapku. Ale hlavně dostal protizvracecí tablety a 30 ks antibiotik. Teď po měsíci opakované krevní testy - jaterní enzymy už v normě, ale zánět slinivky a bilirubin - ještě stále zvětšené hodnoty, i když už lepší.
Prostě - nikdy už Bravecto svým kočkám nedám. Samozřejmě, že veterinář tvrdí, že to po Bravectu není, ale nevidíme jiný důvod, proč by se kočkám tak najednou změnil zdravotní stav. A jsme rádi, že se nám je podařilo zachránit.
DasaMa
napsal(a):
S vaší reakcí se ztotožňuju...v některých situacích prostě neexistuje ideální řešení, nýbrž pouze blbé a méně blbé. V případě zevních (a koneckonců i vnitřních) parazitů to platí zcela jistě.
Dnes jsem půlročnímu štěněti dala Bravecto, vyhodnotila jsem to jako nejméně blbou variantu z více blbých.

Terven
napsal(a):
S vaší reakcí se ztotožňuju...v některých situacích prostě neexistuje ideální řešení, nýbrž pouze blbé a méně blbé. V případě zevních (a koneckonců i vnitřních) parazitů to platí zcela jistě.
Dnes jsem půlročnímu štěněti dala Bravecto, vyhodnotila jsem to jako nejméně blbou variantu z více blbých.
Můžu se pro zajímavost zeptat podle čeho jste to vyhodnotila ?
napsal(a):
Můžu se pro zajímavost zeptat podle čeho jste to vyhodnotila ?
Jj, klidně, ale je to jen můj osobní názor, nikoli vědecká studie
Příčí se mi představa obojku, nechci, aby pes měl něco na sobě nonstop, myslím, že by měl mít možnost pohybovat se většinu dne tak, jak ho pánbůh stvořil V posteli s námi sice nespí,
ale celkem intenzivně se mazlíme a nemám chuť se pusinkovat s insekticidem Navíc současná fenka má jemnou a citlivou kůži, myslím, že by se s obojkem udrbala k smrti.
Minulá fena dostávala každoročně pipetu, vystřídala jsem různé, většinou fungovaly. To, že se aplikují na kůži, neznamená, že se jejich účinek omezuje pouze na kůži a častý argument, že kdyby něco, dají se smýt...no, asi leda v případě nějaké časné kožní reakce, protože pokud např. Advantix zabíjí blechy během jednoho dne po aplikaci, tak tam už nějaké mytí nepomůže.
Prostě mě permethrin a jiné insekticidy obsažené v pipetách neděsí o nic méně než fluralaner v Bravectu. U Bravecta lidi děsí perorální podání, věřím, že nějaká úmrtí v souvislosti s ním byla, ale mezi náma- podání téměř jakéhokoliv léku psovi může skončit fatálně, zkuste přečíst příbalové letáky. Riziko je u očkování, odčervení, anestezie, ATB...u Bravecta funguje strach z neznámého, poplašné zprávy se šíří rychlostí světla. Jak píšu, věřím, že závažné reakce byly, ale taky vím, že spousta psů má podlomené zdraví a kdyby nebylo poslední kapkou Bravecto, bylo by to zřejmě něco jiného. To, že se jistých věcí lidé nebojí, dost často znamená pouze to, že o nich mají málo informací
Byla bych radši, kdybych se obešla bez chemie, ale to bych si musela vybrat, zda nechat štěně celou sezónu napospas blechám a klíšťatům anebo na chlupatou kouli stříkat ocet či rozmarýn, což je nepraktické a navrch nefunguje.
Kolega v práci mi povrdil, že Bravecto dává třem psům už druhou sezónu a je spokojen, psi bez reakce. Já se letos spokojím zřejmě s jedinou aplikací, navíc jsem asi lehce poddávkovala - štěně má necelých 5 kg, tudíž je přesně na hranici mezi slabší a silnější tabletou - dostalo tu slabší.
Janina12

XXX.XXX.25.73
Já jsem dala tabletu Bravecto v minulém roce 2x. Přímá reakce nebyla žádná. Bohužel tuto tabletku podezírám z nedonošení štěňat u jedné fenky a štěně narozené s rozštěpem u fenky druhé. Není trošku záhada, že obě fenečky rok před tím porodily bez problému zdravá štěňata a minulý rok obě měly problém. Jsou to mladé zdravé feny. Bravecto dostaly naposledy víc jak dva měsíce před krytím. Probírala jsem to s veterinářem, nedokázal mi to podvrdit, ale ani vyvrátit. Možné to prý je.
Já jsem před 3 týdny dala naší jedné fence tabletu Bravecto a funguje, klíšťata po ní lezou ale nezakousnou se. Dnes jsem koupila i dalším 2 našim miláčkům tablety. Letos je klíšťat snad nejvíc co kdy bylo, bydlíme v lese, tak že po každé procházce je hodinu prohlížím a vytahuji klíšťata. Doma máme jezírko ve kterém se naše roční a sedmi měsíční pejsci furt rachtají, tak že pipeta nemůže fungovat, obojky si vzájemně roztrhali, jinou možnost jak je chránit už nemáme. Ale uznávám že mám také obavy jaký dopad to bude mít na zdraví pejsků. Jinak obojek Foresto Bayer nám minulý rok přiotrávil 9 letou fenku, byla malátná a zvracela, sundala jsem obojek a bylo jí dobře. Po nějaké době jsem jí ho dala zpět a opět byla malátná. Fenka mojí setry byla taky smutná a nechtěla běhat, pak ztratila obojek a najednou ožila. Nejsou všechny obojky bezpečné. Navíc od pipety Advantix se mohla naše potvorka uškrábat.
Eva z lesa
napsal(a):
Já jsem před 3 týdny dala naší jedné fence tabletu Bravecto a funguje, klíšťata po ní lezou ale nezakousnou se. Dnes jsem koupila i dalším 2 našim miláčkům tablety. Letos je klíšťat snad nejvíc co kdy bylo, bydlíme v lese, tak že po každé procházce je hodinu prohlížím a vytahuji klíšťata. Doma máme jezírko ve kterém se naše roční a sedmi měsíční pejsci furt rachtají, tak že pipeta nemůže fungovat, obojky si vzájemně roztrhali, jinou možnost jak je chránit už nemáme. Ale uznávám že mám také obavy jaký dopad to bude mít na zdraví pejsků. Jinak obojek Foresto Bayer nám minulý rok přiotrávil 9 letou fenku, byla malátná a zvracela, sundala jsem obojek a bylo jí dobře. Po nějaké době jsem jí ho dala zpět a opět byla malátná. Fenka mojí setry byla taky smutná a nechtěla běhat, pak ztratila obojek a najednou ožila. Nejsou všechny obojky bezpečné. Navíc od pipety Advantix se mohla naše potvorka uškrábat.
Nejsou všechny obojky bezpečné. To nikdo netvrdí. Ani pipety. Ale obojek SUNDÁTE, pipetu VYMYJETE.
Co uděláte s několik hodin strávenou tabletou, která působí tři měsíce?
Janina12
napsal(a):
Já jsem dala tabletu Bravecto v minulém roce 2x. Přímá reakce nebyla žádná. Bohužel tuto tabletku podezírám z nedonošení štěňat u jedné fenky a štěně narozené s rozštěpem u fenky druhé. Není trošku záhada, že obě fenečky rok před tím porodily bez problému zdravá štěňata a minulý rok obě měly problém. Jsou to mladé zdravé feny. Bravecto dostaly naposledy víc jak dva měsíce před krytím. Probírala jsem to s veterinářem, nedokázal mi to podvrdit, ale ani vyvrátit. Možné to prý je.
Určitě to vuuuuuubeeeeeec ale vuuuuuubeeeeeec nesouvisí, ano.
burunduk
napsal(a):
Nejsou všechny obojky bezpečné. To nikdo netvrdí. Ani pipety. Ale obojek SUNDÁTE, pipetu VYMYJETE.
Co uděláte s několik hodin strávenou tabletou, která působí tři měsíce?
Jj, ale on ten obojek může zřejmě škodit organismu i vpřípadě, že na něj není alerická reakce, tudíž ho nikdo nesundá - tak to asi pisatelka myslela.
Chci reagovat na příspěvek s tvrzením, že se účinné látky nevstřebávají kůží z obojků či spot on aplikace (příspěvek už nemohu dohledat :D). Lipidová vrstva je také prokrvená drobnými kapilárkami a tyto insekticidy jsou silně lipofilní látky, takže podkožím projdou bez problémů (jsou to nervové jedy, které musí mít schopnost procházet lipofilními bariérami). A nežádoucí účinky nemohou vznikat z toho, že se látka uložila do kůže. Sami máme vyzkoušený Advantix - objevily se nám: sedace, apatie atd. Tyto látky snadno přechází do CNS a nevidím důvod, proč by se nedostaly i do orgánů gastrointestinálního traktu k metabolizaci. Navíc látky jako permethrin atd. se používají jako insekticida v zemědělství a fungují jako nervové jedy. Permethrin je dokonce v některých zemích k veterinárnímu použití zakázán.

Kattka
napsal(a):
Chci reagovat na příspěvek s tvrzením, že se účinné látky nevstřebávají kůží z obojků či spot on aplikace (příspěvek už nemohu dohledat :D). Lipidová vrstva je také prokrvená drobnými kapilárkami a tyto insekticidy jsou silně lipofilní látky, takže podkožím projdou bez problémů (jsou to nervové jedy, které musí mít schopnost procházet lipofilními bariérami). A nežádoucí účinky nemohou vznikat z toho, že se látka uložila do kůže. Sami máme vyzkoušený Advantix - objevily se nám: sedace, apatie atd. Tyto látky snadno přechází do CNS a nevidím důvod, proč by se nedostaly i do orgánů gastrointestinálního traktu k metabolizaci. Navíc látky jako permethrin atd. se používají jako insekticida v zemědělství a fungují jako nervové jedy. Permethrin je dokonce v některých zemích k veterinárnímu použití zakázán.
Lépe bych to nenapsala. Právě proto, aby pipeta ( obojek ) správně působila, nesmí být pes před aplikací vykoupaný, vyčesaný - prostě čistý - aby se přípravek dostal tukovou vrstvou, přes chlupové kořínky do organismu. Proto na pečlivě udržované psy nepůsobí, nebo působí špatně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Lépe bych to nenapsala. Právě proto, aby pipeta ( obojek ) správně působila, nesmí být pes před aplikací vykoupaný, vyčesaný - prostě čistý - aby se přípravek dostal tukovou vrstvou, přes chlupové kořínky do organismu. Proto na pečlivě udržované psy nepůsobí, nebo působí špatně.
Myslím si, že smyslem Katčina příspěvku bylo něco jiného, a naprosto s ní souhlasím!
Souhlas s Kattkou i orionkou...a jelikož většina psů nemá alergickou reakci, kvůli které by bylo nutno obojek sundat či pipetu vymýt, tak účinné látky přecházejí do organismu zvířete a mají jaksi podobné volné pole působnosti jako perorálně podané Bravecto.
Proto já osobně nevidím důvod, proč mít z Bravecta výrazně větší hrůzu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
No jo, tak hlavně, že je to paranoia...
Nechtěla jsem zakládat nové tema, proto se ptam tady. Na klíšťata u psa mi nepomáhá nic. A jelikož ma hodně hustou a dlouhou srst, tak ty klíšťata najdu vždy obravska. Taky jsem o tabletě uvažovala, ale teď mi známy poradil, že dává psům pivovarské kvasnice a jednu za 14 dni stroužek česneku a ze psi neměli ani jedno klíště. Uz jste to někdo taky takhle zkoušel, nebo co si o tom myslíte?

Psočka
napsal(a):
Nechtěla jsem zakládat nové tema, proto se ptam tady. Na klíšťata u psa mi nepomáhá nic. A jelikož ma hodně hustou a dlouhou srst, tak ty klíšťata najdu vždy obravska. Taky jsem o tabletě uvažovala, ale teď mi známy poradil, že dává psům pivovarské kvasnice a jednu za 14 dni stroužek česneku a ze psi neměli ani jedno klíště. Uz jste to někdo taky takhle zkoušel, nebo co si o tom myslíte?
Piv.kvasnice obsahují vitamin B. O tom i o česneku se traduje, že to savou havěť odpuzuje. Já ten návod slyšela pro lidi, ale musí se s vitaminem B začít už z jara, aby jím byl člověk dostatečně prosycen. U psů nevím. Na jednu stranu se dělají česnekové tablety, na druhou se píše, že česnek je pro psy jedovatý. A pak "babo raď".
dyž už jsme u toho, zajímal by mě názor na ten česnek ( pro psy ).
napsal(a):
Piv.kvasnice obsahují vitamin B. O tom i o česneku se traduje, že to savou havěť odpuzuje. Já ten návod slyšela pro lidi, ale musí se s vitaminem B začít už z jara, aby jím byl člověk dostatečně prosycen. U psů nevím. Na jednu stranu se dělají česnekové tablety, na druhou se píše, že česnek je pro psy jedovatý. A pak "babo raď".
Právě kvůli tomu česneku si nejsem jistá, ale zase má to ozkousene na více než 30 psech, tak by to snad jedovaté byt nemělo, ale porad si tak nejak nejsem jistá.

Psočka
napsal(a):
Právě kvůli tomu česneku si nejsem jistá, ale zase má to ozkousene na více než 30 psech, tak by to snad jedovaté byt nemělo, ale porad si tak nejak nejsem jistá.
Http://cebera.cz/canvit-cesnekove-tablety-100-g-1882/
Toto jsem našla, jen ( internet snese všechno ) nevím, jestli tomu můžu věřit. Třeba s tím má někdo zkušenost.
napsal(a):
Pangamin dávám, ale máme k tomu i Bravecto, takže nemůžu soudit
Co se týče česneku, není pro psy jedovatý, spíš ne moc vhodný. Špatně se tráví, nadýmá. Jednou za čas určitě nezabije, ale to zas dle mého nemůže mít vliv na havěť.
Česnekové tablety můžou možná být víc OK co se týče trávení, o tom odpuzování havěti si moc iluze nedělám. Dost často česnekové preparáty dávají koňáci, právě z důvodu, aby koně neobtěžoval hmyz - shodují se vesměs, že krom toho, že kůň příšerně páchne pokud se zapotí, je to celkem k ničemu.
Katt97

XXX.XXX.184.207
Náš kříženec měl loni klíště snad z každé procházky. Dali jsme mu Bravecto a do konce sezóny ani jedno zakousnuté klíště! Tabletu snášel bez vedlejších účinků i přes velmi citlivý žaludek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.93
sisi58
napsal(a):
Co? Obojky či pilule?
Pilule...
Tak jsme dali i naší 10 leté malé fence tabletu Bravecto a bez obtíží strávila, klíšťat jsem napočítala po procházce jenom 3 a ne 13 a ani jedno nezakousnuté. Jenom musíme být opatrní, aby nám doma po posteli nelezli hladová klíšťata a nehledali potravu v nás. Jinak máme 3 psy,2 jsou venku a tahle malá potvůrka je s námi v baráku. Všichni dostali postupně tabletu a máme klid. Všichni ji bez problémů strávili, bez vedlejších účinků. Příští rok koupíme taky. Jinak pangamín zabírá, ale jenom když je těch klíšťat míň, v takovém množství v jakém se vyskytují nyní, když je vlhko a teplo, tak nezabere nic než chemie. Třeba pejskům ve městě by to stačilo, ale pokud chodíte do lesa tak tam žijí agresivní hladové bestie odolné všemu.
S česnekem bych byla opatrná, pokud ho pes sežere v malém množství v něčem, tak mu nic nebude ale syrový česnek by mu mohl ublížit. Možná potírat česnekem by nemuselo být špatné.
inusanka
napsal(a):
Naše madam je velký potravinový analytik a má bohužel 50 kg. Tabletu se mi do ní nepodařilo dostat a násilím - otevřít tlamu a dát tabletu v tomto případě nelze. I přes to, že psi dobře tablety přijímají, u nás to tak nebylo...
Tak s tím jsem měla taky problém, ale pak jsem jí to chtěla sebrat a jako že jí to sním, tak si to rozmyslela a nakonec si to dala.
Jinak doporučuji napatlat na tabletku olomoucký syreček, to všechny pachy chemie zakryje.
...

XXX.XXX.207.6
Chtěla jsem si prvni ty příspěvky přečíst ale tohle už mě donutilo tu něco nepsat.. v žaludku se nikdy nic nevstřebává, když tu chcete říkat chytré věci tak si to první nastudujte.. Vstřebává se až od tenkého střeva, v žaludku dojde jen k úpravě a natrávení potravy v důsledku hcl, aktivovaného pepsinu a kyselého ph, které pomáha likvidovat pár bakterií, ani se tam netráví třeba vláknina nebo všechny složky z potravy a co se týče těch obojků nebo pipet - je to svinstvo když je mazlíček doma a máte tam malé děcko které se plazí a objímá a pomalu i líže toho psa, pro nás to samozřejmě tak toxické není, máme jinou imunitu, ale kdybych měla doma malé děcko, tak bych mu to určitě nedala, a když máte obojek na psovi a k tomu kočku, která si s ním hraje, tak se musíte spíš starat, aby mu to ta kočka neutrhla.
...

XXX.XXX.207.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obrazně řečeno...
Jde o princip vstřebávání. Jak v žaludku, tak filtrace přes játra...
Chtěla jsem si prvni ty příspěvky přečíst ale tohle už mě donutilo tu něco nepsat.. v žaludku se nikdy nic nevstřebává, když tu chcete říkat chytré věci tak si to první nastudujte.. Vstřebává se až od tenkého střeva, v žaludku dojde jen k úpravě a natrávení potravy v důsledku hcl, aktivovaného pepsinu a kyselého ph, které pomáha likvidovat pár bakterií, ani se tam netráví třeba vláknina nebo všechny složky z potravy a co se týče těch obojků nebo pipet - je to svinstvo když je mazlíček doma a máte tam malé děcko které se plazí a objímá a pomalu i líže toho psa, pro nás to samozřejmě tak toxické není, máme jinou imunitu, ale kdybych měla doma malé děcko, tak bych mu to určitě nedala, a když máte obojek na psovi a k tomu kočku, která si s ním hraje, tak se musíte spíš starat, aby mu to ta kočka neutrhla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
...
napsal(a):
Nic to nemění na tom, že účinná látka Fluralaner je distribuován do dalších tkání a nejvyšších koncentrací dosahuje v tuku, poté v játrech, ledvinách a svalstvu...
Mám 3 psy a obojky maj zapošití drátkem, právě aby si je nemohli sundat a dítě se mě netýká...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nic to nemění na tom, že účinná látka Fluralaner je distribuován do dalších tkání a nejvyšších koncentrací dosahuje v tuku, poté v játrech, ledvinách a svalstvu...
Mám 3 psy a obojky maj zapošití drátkem, právě aby si je nemohli sundat a dítě se mě netýká...
Jak funguje antikoncepční náplast ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Účinné látky z obojku nebo pipet nejsou distribuovány do tkání? A jak potom tedy fungují?¨
Opravdu si nemyslete, že jejich účinek je omezen na kůži...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Terven
napsal(a):
Účinné látky z obojku nebo pipet nejsou distribuovány do tkání? A jak potom tedy fungují?¨
Opravdu si nemyslete, že jejich účinek je omezen na kůži...
Vycházím z toho, co výrobce deklaruje...
Jak již sem jednou dávala joanne.s:
Obojek Bayer Foresto, cituji:
Obě léčivé látky se pomalu a stále uvolňují v nízkých koncentracích z polymerové matrix obojku směrem ke zvířeti. Obě účinné látky jsou přítomny v srsti psa v akaricidních/insekticidních koncentracích během celého období účinnosti. Léčivé látky se rozšiřují z místa přímého kontaktu po celém povrchu kůže. Studie s předávkováním cílových druhů zvířat a kinetické studie sledující hladiny v séru prokázaly, že imidakloprid dosáhl systémové cirkulace přechodně, zatímco flumetrin nedosáhl měřitelné koncentrace. Perorální absorpce obou léčivých látek nemá žádný vliv na klinický účinek přípravku.
Tedy fungují v lipidové vrstvě psa...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
Jak funguje antikoncepční náplast ?
Ty mi to jistě osvětlíš

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty mi to jistě osvětlíš
Zůstane to všecko v kůži, přece, proto za vše můžou čápi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
Zůstane to všecko v kůži, přece, proto za vše můžou čápi
A vrány!
Mar001

XXX.XXX.231.183
Máme asi 3,5 roku starého greyhounda, který také trpěl demodikozou a ztrátou srsti. Zkoušeli jsme všechno možné od koupelí až po pipety Stronghold i Advocate, demodex stále odolával. Až po podávání tablety Bravecto byl najednou klid, už rok neměl příznaky, srst je pěkná. Takže i na chrty Bravecto zabírá a zatím jsme nepozorovali žádné zdravotní komplikace, nemá blechy ani klíšťata a je v pohodě. Možná to byl s tabletou risk, ale co se týká trudníka, tak 100% vyšel a jsem za to moc ráda. Kdo má zkušenost s demodexem, tak Bravecto asi odsuzovat nebude.
kvapik

XXX.XXX.185.147
Blechy na lidi velmi radi prelezou. Blechy jsme meli 2 x a nemohli jsme se jich vubec zbavit. frontline, obojky ruznych znacek, pipety vsemozne... blechy byli stale! Po podani bravecta se nam jich podarilo zbavit. Nevim co kdo pouzivate, ale u nas jsou blechy premnozene. Prenaseji ruzne nemoci a mohu z vlastni zkusenosti potvrdit, ze zcela bez problemu napadaji i cloveka. Z tohoto duvodu bravecto podavam. Nenecham sva zvirata trapit blechami, zarudlou kuzi a neustalym skrabanim. Pokud nekdo s klidem rekne, ze par blesek nevadi tak je zrudicka... Sam by si nenechal ani jedinou to mi verte!

Nevím, ale blechy jsme na psech měla snad jednou a to už je dvacet let, tenkrát to přitáhl domů kocour. Jinak mě docela překvapuje na diskuzi zde jak píšete o blechách.Kam s těma psama chodíte a kde to berete ?
napsal(a):
Nevím, ale blechy jsme na psech měla snad jednou a to už je dvacet let, tenkrát to přitáhl domů kocour. Jinak mě docela překvapuje na diskuzi zde jak píšete o blechách.Kam s těma psama chodíte a kde to berete ?
No tak to buďte šťastná, že problémy nemáte. Protože je má spousta chovatelů, a to nejen u nás ale napříč Evropou. Blechy získaly rezistenci na fipronil a staly se v posledních letech závažným problémem.
Jinak, ono stačí jít kamkoli, kam chodí jiní psi. Takže výstava, závody, ne každý je tak zodpovědný aby psa před akcí hmyzu zbavil.
Krom toho, blechy jsou na kočkách, na ježcích i na ptácích.
Takže asi jediný pes který se nenastaví riziku přenosu je ten, který nevyleze z bytu a chodí se venčit na hadr.

Na blechy nám stačily spot-ony (kočky Frontline) + důkladné ošetření bytu - bez toho jakoby nic nebylo - vše samozřejmě nutno opakovat!
DanC

XXX.XXX.224.246
tapina
napsal(a):
Pročítám tuhle jeblou diskusi a nestačím se těm blábolům divit. Ale kvůli kocourovi obrátit kliky, to už je drsnej úlet. Sláva Chocholouškovi!

DanC
napsal(a):
Pročítám tuhle jeblou diskusi a nestačím se těm blábolům divit. Ale kvůli kocourovi obrátit kliky, to už je drsnej úlet. Sláva Chocholouškovi!
Horko je dnes, ano. Představte si, kočky a psi si umí otevřít dveře, pokud je klika v horizontální poloze. A u Vás se zdá, umíte i zamčené dveře otevřít. Hm.
karpet

XXX.XXX.188.32
Naši psi si umí kliku otevřít i když je nahoru i dolu, takže máme zevnitř bytu kouli a zvenku kliku nahoru aby nám je nepouštěl ven kocour. Umí si otevřít i troubu, to je jejich poslední trik- úlovek 4 kuřecí křupavoučký stehna. Máte pravdu, je to na Chocholouška- čistokrevnej blázinec.
Everka

XXX.XXX.73.227
Bravecto - spokojenost. Dávám jen jednou ročně (druhým rokem), zjara. Hlavní důvod jsou blechy, protože, ač bydlíme ve městě, je tu spousta ježků a jiného tvorstva. Také chodím na cvičák, kde se o blechách dost mluví - spousta lidí řeší likvidaci blech v bytě. Pak také jezdíme na chalupu, kde má naše psice relativně volnost uprostřed přírody a tam tedy blechy jsou! Díky Bravectu se už nebojím, že si je doneseme domů.
Jinak neodčervujeme, též jsme od mládí vsadili na koprologii. Ale vet nám ji sám nenabízí - vždycky musím vysvětlit, proč to chci a pak už je to OK. Máme sbírat 5dnů a pak to donést najednou - dohromady malý kelímek. Jen je to trochu dost fuj ten pátý den
Obojek jsme odsoudili hned, máme dlouhosrstého jedince a jakýkoliv obojek by se neměl na srsti nechávat delší dobu - ničí chlupy.
Jinak vlastní zkušenost - většinou se víc ozývají hlasy proti. Ti spokojení jsou prostě spokojení..
Tak si to tady pročítám, ..každý má v něčem pravdu, ale já mám malé psy a bydlíme na vesnici...doma mi můžete jíst z podlahy ALE blechy přesto máme již podruhé..a věřte mi, je to hnus..ono se jim bohužel nedá vyhnout( ježci, sousedovic venkovní kočky, psi- prostě blechy jsou venku všude).Ti moji jsou malí a nějak se to na ně prostě více chytá...před 2 lety, když jsme měli první invazi, jsem nedělala nic jiného, než prala, stříkala neostomosanem a pořád dokola skoro 4 měsíce..a to nemám koberce ani látkovou sedačku, máme dlažby, plovoučky a přesto jsem bojovala, pipety fungovaly mx 14 dní, po forestu se škrábali ještě více takže jsme dali Bravecto- reakce žádné, po blechách se slehla zem...
Letos jsem to asi podcenila, pejsek měl pipetu, fenka postříkána Frontlinem...a blechy máme znova..takže další kolotoč...co mám v tomto případě dělat...prostě musím podat tabletu, pokud to neudělám budu stříkat, intenzivně uklízet nonstop, protože psi budou nosit blechy z venku pořád...navíc spot on atd můžete použít cca co 4 týdny( ale působí max 2 týdny).já fakt nechápu to co píší ostatní, že si vystačí s přírodními prostředky, nebo že se jim blechy vyhýbají...ti, co Bravecto odsuzují- napište mi prosím, jak by jste se v tuto chvíli zachovali...
Já klidně půjdu do čehokoliv " zdravějšího" co zabere, ale opravdu mne žádný jiný zázrak nenapadá...A fakt jsem už na nervy..práce od rána do večera, ve volnu místo zábavy honíte blechy...
Je mi z toho smutno co jsem se dočetla jak probíhá výzkum.
https://parasitesandvectors.biomedcentral.com/articles/10.1186/1756-3305-7-87.
Elfo

XXX.XXX.158.93
Dobrý den, Bravecto používám již nějakou dobu, u 4 psů úplně bez problémů, u dvou se po čase problemy projevili.. U prvního(3 roky) z těch dvou psiku jde jen o slintani, které se v příbalovém letáku popisuje a u druhého( 6 měsíců) se projevili příznaky nejhoršího kalibru a teď bojuje o místo na tomhle světě..ikdyz vet odmítá, že by to z Bravecta mohlo být, já po tom, co tu čtu a vidím za příznaky, které máme i my, jsem přesvědčena, že to z Bravecta je, protože do ted jsem neměla s psikama žádný problém. Za mě už Bravecto nikdy, i přesto, že působilo nejlépe že všeho, co jsme zkoušeli ( obojky, pipety)..
Dobrý den, Bravecto používám již nějakou dobu, u 4 psů úplně bez problémů, u dvou se po čase problemy projevili.. U prvního(3 roky) z těch dvou psiku jde jen o slintani, které se v příbalovém letáku popisuje a u druhého( 6 měsíců) se projevili příznaky nejhoršího kalibru a teď bojuje o místo na tomhle světě..ikdyz vet odmítá, že by to z Bravecta mohlo být, já po tom, co tu čtu a vidím za příznaky, které máme i my, jsem přesvědčena, že to z Bravecta je, protože do ted jsem neměla s psikama žádný problém. Za mě už Bravecto nikdy, i přesto, že působilo nejlépe že všeho, co jsme zkoušeli ( obojky, pipety)..
Elfo
napsal(a):
My máme 3 psy, a u dvou mlaďasů je Bravecto bez problémů, ale tu třetí starší malou fenku už 2 měsíce léčím ze zánětu jícnu. Také padlo podezření na Bravecto. Zánět jícnu se objevil nedlouho po užití přípravku, tak že já už také Bravecto podávat nebudu nikdy nikomu.
Eva z lesa
napsal(a):
My máme 3 psy, a u dvou mlaďasů je Bravecto bez problémů, ale tu třetí starší malou fenku už 2 měsíce léčím ze zánětu jícnu. Také padlo podezření na Bravecto. Zánět jícnu se objevil nedlouho po užití přípravku, tak že já už také Bravecto podávat nebudu nikdy nikomu.
Nedovedu si moc představit, jak by Bravecto mohlo zapřičinit zrovna zánět jícnu. Zánět jícnu může být způsoben refluxem žaludečních šťáv, podrážděním jícnu cizím tělesem, rozšířením nebo naopak zúžením jícnu...v jícnu se při zánětu pomnoží bakterie...zrovna Bravecto bych nepodezírala.
Nemoci nechodí po horách...psi mohou trpět nejrůznějšími neduhy bez ohledu na to, zda užili Bravecto nebo ne. Bravecto má účinnost tuším 3 měsíce - je celkem pravděpodobné, že za tu dobu psa (obzvlášť staršího) nějaká patálie potká a s Bravectem to nemusí mít souvislost.
Netvrdím, že ta tableta nemůže způsobit problém, ale psi mohou mít život ohrožující komplikace i po očkování, po narkóze, po jakýchkoliv lécích, po jiných antiparazitikách... to si nevyberete.
labra

XXX.XXX.149.107
Toto je příspěvek majitelky psa, který zemřel - poškozená játra -
Thank you Bravecto thank you.
labra

XXX.XXX.149.107
Thank you Bravecto thank you.
labra

XXX.XXX.149.107
Nejde mi to překopírovat...ona píše, že jejímu psovi, přípravek poškodil játra.
Domika

XXX.XXX.62.43
Zdravím...
No Bravecto používáme, jelikož je náš pejsek hodne aktivní v přírodě. Občas klíště přinese, ale jak uz zde někdo psal, klíště je uschlé-mrtvé když ho chceme sundat. Co se tyče obojku! Po měsíci používání se našemu psu kolem krku "vypálil" hnědý pruh na kůži i na srsti. Okamžitě jsme sundali a léčili par měsíců. Silná alegicka reakce! Na radu veterináře, jsme použili Bravecto. Zatim žádný problem.
eleanor

XXX.XXX.32.30
Já loni dávala tabletu nexgard, fungovala mi cca 1,5 měsíce a byli jsme spokojeni a bez klíštat, pořád někde na louce a v lese.
Co říkáte na toto?
http://www.vase-krmivo.cz/arpalit-dog-elektronicky-repelent.
mujkus

XXX.XXX.72.172
Našim psům jsem dala Bravecto kvůli blechám a sice blechy nevidím a nenacházím, ale občas se psi podrbou a podání proběhlo před měsícem, tak nevím , ale klíště žádné. S tabletami psi žádný problém neměli prý jim chutnají. Veterinářka svým psům také dává a pozradila mi, že fungují ne jen ty tři měsíce, ale sedm...říkala, že by mi to správně říkat neměla. Jde o výdělek na tabletách mno
. Jen nevím jak s těmi blechami...vet říkala, že zmizí a nejsem si jistá
...ale když se kouknu do kožichu nikde nic, ale sem tam se fakt drbou
.
boboš

XXX.XXX.23.71
Za mě Bravecto vynikající...podáváme ho již 3 rokem...ani jedno klíště celou sezonu...kočky i psi jsou zdraví a v pohodě. Za nás skvělé.
Zdravím všechny pejskaře. Přidám svou osobní zkušenost s Bravectem, no svou, psí, protože to fakt není o nás, ale o psech. Shodou okolností jsem nechal fenku otestovat na celkové zdraví kvůli čištění zubů a když už se tedy měla trochu prospat, tak jsem si připlatil za testy krve a srdíčko a ták. Výsledek byl takový, že Al je ve výborné kondici a má skvělý zdravotní stav. Inu slovo dalo slovo a po týdnu jsem se nechal přesvedčit o nasazení Bravecta.
Prášek jsem rozkrájel na menší kousíčky (ona by to opravdu jen tak nesnědla) a schoval jsem ji to do sobotního krmení. Nu a pohoda. Ovšem po 24 hodinách to začlo. Což je přibližně doba kdy to pes začal trávit a látka začala "prolézat" tělem. Nu prostě poslední večerní nedělní venčení se zničeho nic zastavila, začala se třepat a už nešla domů. Odnesl jsem ji tedy domů. Měla horečku, zimnici, skleněné oči, vůbec nechtěla chodit a jen tak stála a jen tak koukala. Noc se zvládla, ráno jsme šli ven, ale byla schopna jít jen do výtahu a před barák a pak jsem ji zase odnesl domů. Celý dnešní den prospala, ráno ještě měla zimnici a "horkost" a vůbec nechtěla chodit a až po 24 hodinách se konečně dostala k normálu a už je v pořádku.
Takže za mě už nikdy. Nedovedu si představit, co by to udělalo se psem, který nebude úplně v top formě, nebo prostě s jiným psem. Jsem rád, že Al je v pohodě už a že se s tím poprala a zvládla to a sám bych si fakticky nafackoval, ale je to prostě zkušenost. Chápu a je mi jasné, že s jiným psem to ani nehne a s dalším to může být ještě větší extrém. Neříkám, že to je nebezpečné a že to zdravého psa zabije. Ale za risk to nestojí. Mě už ne. Co mě. Psu.
Jo a jsem rád, že jsem se nenechal uvrtat do té silnější verze, neb Al je na hranici 20kg a tam se ta dávka láme ze středních na větší psy. Mějte se prima a vše nej pro vaše miláčky.

Štěně,7 měsíců, půl té největší tablety, bez vedlejších účinků...obecně, po jakém-koliv očkování (prostě vpravení cizorodé látky-třeba tablety na červíky, klíště) mým zvířatům dávám "klid na lůžku". Prostě bez fyzické zátěže. takže tabletu večer a druhý den leháro.(maximálně procházka na vodítku- třeba do města, kontrolovaný pohyb).
Věřím, ale souběžně tu momentálně něží diskuze Ataxie po Scaliboru - a evidentně to není nic ojedinělého. Antiparazitika jsou prostě dryjáky a forma obojku nebo čehokoliv na kůži není o nic šetrnější, to je jen laický mýtus.
Já jsem tento týden dala feně už druhé Bravecto v jejím životě a bez problémů, objednali jsme to hromadně v práci a psi kolegyň a kolegů v pohodě též.
Byla bych ráda, kdyby to šlo bez chemie, pouze přírodními preparáty, ale bohužel...
Já jen, že Bravecto si s ostaními antiparazitiky nemá moc co vyčítat, co se týče závažných vedlejších účinků.
Terven
napsal(a):
Věřím, ale souběžně tu momentálně něží diskuze Ataxie po Scaliboru - a evidentně to není nic ojedinělého. Antiparazitika jsou prostě dryjáky a forma obojku nebo čehokoliv na kůži není o nic šetrnější, to je jen laický mýtus.
Já jsem tento týden dala feně už druhé Bravecto v jejím životě a bez problémů, objednali jsme to hromadně v práci a psi kolegyň a kolegů v pohodě též.
Byla bych ráda, kdyby to šlo bez chemie, pouze přírodními preparáty, ale bohužel...
Já jen, že Bravecto si s ostaními antiparazitiky nemá moc co vyčítat, co se týče závažných vedlejších účinků.
Tak já se rozhodl také v tom směru, že obojky a kapátka jsou prostě to samé a řekl jsem si, že to zkusim. Reakce byla sice trochu šokující (žádnou fyzickou námahu nepodstoupila), ale oproti předešlému roku s obojkem je to nebe a dudy.

Aliens_II
Prášek jsem rozkrájel na menší kousíčky (ona by to opravdu jen tak nesnědla) a schoval jsem ji to do sobotního krmení.
V tomhle bych viděla možná problém. V tom rozkrájení. Neb se prášek má někde vstřebávat celý, rozkrájením může dojít ke komplikacím, co jsem slyšela od svých známých veterinářů.
Fence přeji zdraví, ale co ze svého okolí vím, tak Bravecto podává psům spousta majitelů a psiska nemají žádný problém.
Výjimky se vždycky najdou. Ať je Al v pořádku.

Aliens_II
napsal(a):
Tak já se rozhodl také v tom směru, že obojky a kapátka jsou prostě to samé a řekl jsem si, že to zkusim. Reakce byla sice trochu šokující (žádnou fyzickou námahu nepodstoupila), ale oproti předešlému roku s obojkem je to nebe a dudy.
No tak já jsem třeba letos dala bravecto kočce, která si minulý rok po nasazení obojku během několika dní vyškrábala krvavý pruh okolo celého krku. po bravectu v pohodě.
ono nežádoucí účinky může mít úplně všechno.
Mám dvě hovawartky, deset let a patnáct měsíců, Bravecto mají už po druhé. Máme les přímo pod zahradou, trávíme všechen čas v přírodě. Klíšťat hromady, bez chemie to není možné, zkoušela jsem. Bravecto obě v pohodě snášejí. Podám jim ho celé, berou to jako pamlsek. Žádné zdravotní změny jsem si nevšimla.
napsal(a):
Aliens_II
Prášek jsem rozkrájel na menší kousíčky (ona by to opravdu jen tak nesnědla) a schoval jsem ji to do sobotního krmení.
V tomhle bych viděla možná problém. V tom rozkrájení. Neb se prášek má někde vstřebávat celý, rozkrájením může dojít ke komplikacím, co jsem slyšela od svých známých veterinářů.
Fence přeji zdraví, ale co ze svého okolí vím, tak Bravecto podává psům spousta majitelů a psiska nemají žádný problém.
To by nesežrala. Je to nejvyčůranější pes co se týče jídla co jsem viděl. Ani zabalený v mase, ani schovaný v dávce jídla. Ožužlala by jej a vyflustla a tak bych to do ni nedostal. V pořádku bude, teď už spí jak mimino. Prostě reakce byla trochu "krizová", možná to je tím, že je to pes "kost a kůže". Jo a kdesi se probíralo, že mají jiné krevní hodnoty v určitých částech a je to skutečně pravda. Ale to je mimo téma.
napsal(a):
Aliens_II
Rozkrájením na kousíčky to nebude, je to žvýkací tableta, nepolyká se celá.

Aliens_II
napsal(a):
To by nesežrala. Je to nejvyčůranější pes co se týče jídla co jsem viděl. Ani zabalený v mase, ani schovaný v dávce jídla. Ožužlala by jej a vyflustla a tak bych to do ni nedostal. V pořádku bude, teď už spí jak mimino. Prostě reakce byla trochu "krizová", možná to je tím, že je to pes "kost a kůže". Jo a kdesi se probíralo, že mají jiné krevní hodnoty v určitých částech a je to skutečně pravda. Ale to je mimo téma.
Od toho je pak "násilná" forma podávání léků. Velepilule omatlána třeba v poctivém másle, vložena následovně až hodně dozadu na kořen jazyka psího. Čtyřnožcovi není dána šance ožužlávat a flusat prášek ze žrádla či pamlsku. Protože je mu sklapnutá morda držena směrem vzhůru a tím se psí parťák chca, nechca, donutí tu bobuli spolknout. To jen k tomu podávání léku.
napsal(a):
Od toho je pak "násilná" forma podávání léků. Velepilule omatlána třeba v poctivém másle, vložena následovně až hodně dozadu na kořen jazyka psího. Čtyřnožcovi není dána šance ožužlávat a flusat prášek ze žrádla či pamlsku. Protože je mu sklapnutá morda držena směrem vzhůru a tím se psí parťák chca, nechca, donutí tu bobuli spolknout. To jen k tomu podávání léku.
Zkoušel jsem. Už jste viděla chrtí tlamu a jejich "žirafí" krk? hodit to až dolů a pozor, ten "prášek" je poměrně velký, no nevím. Zkoušel jsem jiné a jako ani náhodou.
Asi to budu muset vytrénovat nějak, naštěstí zas tolik prášků nedostává. Max na odčervení 1x za rok.

napsal(a):
Nejde tu o podání, terven už psala, že Bravecto je žvýkací tableta, přirovnala bych to k tužšímu masoxu, půlit prájet se může, pes mi to sežral na první dobrou...."násilná" forma , náš nebožtík jezevčík by vám předvedl, jak se drží tableta v hubě i po "násilném " podání a několikerém polknutí. a pak mu vypadla jen tak bokem huby . další pes mi tablety žra la jen tak, protože byla nechutně pažravá, stačilo házet kousky rohlíku a mezi tím i tabletu třeba ATB. zblafla to i s navijákem.
napsal(a):
No tak já jsem třeba letos dala bravecto kočce, která si minulý rok po nasazení obojku během několika dní vyškrábala krvavý pruh okolo celého krku. po bravectu v pohodě.
ono nežádoucí účinky může mít úplně všechno.
Bodlinko, a máte ze své praxe zaznamenaný nějaký případ nesnášenlivosti nebo reakce na Bravecto?
Jinak jsem ráda, že se tu ozvou lidé, kteří mají pozitivní zkušenosti, protože obvykle jsou nejvíc slyšet ti s katastrofickým scénářem (třeba viz FB stránku „Does Bravecto Kill Dogs?“). Nechci propadnout hysterii jako lidské matky, co neočkují děcka kvůli autismu.
Zatím jsem ale bohužel nenarazila na žádné statistiky, kde by udělali sumář třeba citlivějších plemen apod. Na stránkách EMA jsou jen obecné informace.
Ráda bych Bravecto zkusila, ale mám hodně velké obavy. Štěňdo (t.č.5 měs.) mi přijde dost háklivé. Mělo totiž docela silnou reakci na spot-on Fypryst od vetky (drbalo se, válelo, nakonec jsme tentýž den vykoupali, ale i tak bylo 3 dny apatičtější). Kvůli klíšťové sezóně jsem riskla další spot-on (tentokrát Frontline Combo),1 den byl unavenější, ale pes snesl to víc v pohodě. Dá se vyvodit nějaká souvislost nebo předpoklad, že by mu také Bravecto nesedlo?
blackberry
napsal(a):
Bodlinko, a máte ze své praxe zaznamenaný nějaký případ nesnášenlivosti nebo reakce na Bravecto?
Jinak jsem ráda, že se tu ozvou lidé, kteří mají pozitivní zkušenosti, protože obvykle jsou nejvíc slyšet ti s katastrofickým scénářem (třeba viz FB stránku „Does Bravecto Kill Dogs?“). Nechci propadnout hysterii jako lidské matky, co neočkují děcka kvůli autismu.
Zatím jsem ale bohužel nenarazila na žádné statistiky, kde by udělali sumář třeba citlivějších plemen apod. Na stránkách EMA jsou jen obecné informace.
Ráda bych Bravecto zkusila, ale mám hodně velké obavy. Štěňdo (t.č.5 měs.) mi přijde dost háklivé. Mělo totiž docela silnou reakci na spot-on Fypryst od vetky (drbalo se, válelo, nakonec jsme tentýž den vykoupali, ale i tak bylo 3 dny apatičtější). Kvůli klíšťové sezóně jsem riskla další spot-on (tentokrát Frontline Combo),1 den byl unavenější, ale pes snesl to víc v pohodě. Dá se vyvodit nějaká souvislost nebo předpoklad, že by mu také Bravecto nesedlo?
To nedá. Pozor na to.

blackberry
napsal(a):
Nedá se vyvodit nic.
reakce, no,2x lidi hlásili průjem. ze všech psů ze tří ordinací, kteří dostali bravecto. takže z hodně psů. ani kolegové na fb nic nehlásí. jeden stařičký kokr, kterému pár dní po bravectu selhaly játra a ledviny, akorát v 16 letech už se takové věci dějí i samovolně a to zvíře nemělo dělané nějaké aktuální krve k porovnání. to je všechno.
co se citlivějších plemen týče, výrobce sám uvádí, že je to ok i pro kolie a tyhle tvory co spoustu léků nesmí.
jinak co se does bravecto kill dogs, to je vůbec vtipný, protože to začalo v americe - a ta zabijácká tableta nebyla bravecto, ale comfortis. je to trošku meme, no.
jinak z nesnášenlivosti na fipronil - protože ve fyprystu i ve frontline-combo je fipronil - se nedá vyčíst nic.
napsal(a):
Nedá se vyvodit nic.
reakce, no,2x lidi hlásili průjem. ze všech psů ze tří ordinací, kteří dostali bravecto. takže z hodně psů. ani kolegové na fb nic nehlásí. jeden stařičký kokr, kterému pár dní po bravectu selhaly játra a ledviny, akorát v 16 letech už se takové věci dějí i samovolně a to zvíře nemělo dělané nějaké aktuální krve k porovnání. to je všechno.
co se citlivějších plemen týče, výrobce sám uvádí, že je to ok i pro kolie a tyhle tvory co spoustu léků nesmí.
jinak co se does bravecto kill dogs, to je vůbec vtipný, protože to začalo v americe - a ta zabijácká tableta nebyla bravecto, ale comfortis. je to trošku meme, no.
jinak z nesnášenlivosti na fipronil - protože ve fyprystu i ve frontline-combo je fipronil - se nedá vyčíst nic.
Já jestli ještě můžu doplnit reakci, tak průjem nic a jidlo snědla také a plnou misku a to i v té "krizi" když byla. Jen k té misce sotva došla a pak ulehla a zase spala a spala. Ale to už se tolik netřásla. No je to holt citlivka ta fena má.
Leonenka

XXX.XXX.110.38
Dobrý den všem,
má zkušenost s Bravecto byla napoprvé skvělá, roční fenka Leonbergera byla cca 3,5 měsíce chráněna před klíšťaty a jinými parazity, nepozorovali jsme na ní žádné změny chování ani nežádoucí reakce. Letos však, v jejích dvou letech, po podání dávky přestala cca po 6 dnech žrát, strašně slintá a je přes den pořád unavená. Na vycházky se však těší, není apatická. Po 20 dnech od podání přetrvává nechutenství, žere trávu a snaží se zvracet, stolice je v pořádku, žádné jiné příčině to nepřikládáme, skutečně jediné s čím to má souvislost je podání přípravku Bravecto.
Zítra jdeme k veterináři, následně budu informovat jak se to vyvíjí, zatím nechci dělat závěry, jen je mi líto, že jsem informace na příbalovém letáku takhle podcenila.
notregistered

XXX.XXX.211.121
Kravina.
Bravecto jsem fence nedala a nechuť k jídlu má, a to fakt, kašle mi i na sušenky, radši se pase na louce.
Leonenka
napsal(a):
Dobrý den všem,
má zkušenost s Bravecto byla napoprvé skvělá, roční fenka Leonbergera byla cca 3,5 měsíce chráněna před klíšťaty a jinými parazity, nepozorovali jsme na ní žádné změny chování ani nežádoucí reakce. Letos však, v jejích dvou letech, po podání dávky přestala cca po 6 dnech žrát, strašně slintá a je přes den pořád unavená. Na vycházky se však těší, není apatická. Po 20 dnech od podání přetrvává nechutenství, žere trávu a snaží se zvracet, stolice je v pořádku, žádné jiné příčině to nepřikládáme, skutečně jediné s čím to má souvislost je podání přípravku Bravecto.
Zítra jdeme k veterináři, následně budu informovat jak se to vyvíjí, zatím nechci dělat závěry, jen je mi líto, že jsem informace na příbalovém letáku takhle podcenila.
Ono informace na příbalových letácích je nutné trochu podceňovat, jinak byste nemohla dát psovi (ani sobě) nikdy nic
Moje fena mívá nežravé periody bez ohledu na Bravecto, občasné žraní trávy a nechutenství je u psů celkem častá záležitost, souvislost to může mít s hormonálními cykly, změnami počasí, s tím, co venku zbaští nebo oblízne.

Já jsem tabletu dala cca před 14 dny a máme taky nechuť žrát. Nezvrací, ale prostě nemá ten tah na žrádlo- na maso(ani vařené ani syrové) je prakticky teď vegetarián , veme si chleba s máslem a medem, kobylince a granule...a jednu pěkně chcíplou rybku.
Jo a klíšťata : včera jsem z ní obrala bezprostředně po procházce 8 lezoucích pidi klíšťat a ze mě 2. Povalovaly jsme se na gauči a mě něco zašimralo za uchem, takže se sice nezapijou, ale nosí mi je pěkně na gauč
Linda. nov

XXX.XXX.13.5
Tabletu pro pejska do 10 kg jsme včera koupili (za 650 Kč) a po přečtení této diskuze jsme se ji dnes rozhodli raději vrátit. Ovšem na veterině nám to zamítli s tím, že si ji nemohou vzít nazpět, že neví, zda jsme ji správně skladovali. Takže teď máme doma tabletu, kterou pejskovi nedáme a zbytečně vyhozených 650 Kč :(.
Linda. nov
napsal(a):
Tabletu pro pejska do 10 kg jsme včera koupili (za 650 Kč) a po přečtení této diskuze jsme se ji dnes rozhodli raději vrátit. Ovšem na veterině nám to zamítli s tím, že si ji nemohou vzít nazpět, že neví, zda jsme ji správně skladovali. Takže teď máme doma tabletu, kterou pejskovi nedáme a zbytečně vyhozených 650 Kč :(.
No známej ji taky koupil, potom přečetl recenze a vet. mu ji vzal zpět, takže asi jak který je ochotný, zkuste ji prodat na FB, na psím bazárku.
Linda. nov

XXX.XXX.13.5
Lorie161 My jsme na to právě nevěřícně koukali, že nám ji nechce vzít zpět. Do té doby jinak příjemná doktorka se začala rozčilovat a dávala nám všemožné důvody (i absurdní) proč to nejde... Takže tam jsme byli naposledy. Moc Vám děkuji za informaci ohledně psího bazárku, zkusíme jí tam udat.

Linda. nov
napsal(a):
Nepodléhejte zbytečné panice, naše štěně dostalo masovou hladovku (jen granule ) a chuť k jídlu se vrací. Docela je možné, že si nás omotala kolem drápu a já jí na to skáču, ale to má smolíka. Neříkám, že to není zátěž pro organismus, ale je třeba na to koukat střízlivě.
Máme 2 Yorky a 2 kočky. Jeden ze psů si uhnal alergii na blechy, nemohli jsme se jich zbavit :/ A boj s klíšťaty byl taky tuhý. Žijeme na vsi a tady je příroda všude kolem. Pipeta nanic když se psi každých 14 dní koupou, obojky taky nezabraly a navíc opravdu nepotřebuji chemický obojek u dětské hlavy. Taky jsem se Bravecta bála, ale funguje úplně perfektně a kupujeme pravidelně.1 tabletu do 10kg dělím pejskům napůl. A co se příbalového letáku týká...přečtěte si někdy co píšou na vašich prášcích
SHRNUTÍ
Dobry den a ahoj :)
Dala jsem si tu praci a precetla celou diskuzi bez odkazu-cca 4 hodiny cisteho casu.
Urcite zkusim vysadit tablety na odcerveni a vyzkousim metodu KOPROLOGII- alias 3-5 dni sbirat psi exkrementy, ktere se odnesou veterinari k vysetreni.
Prirodni preparaty neznam, vyzkousela bych PANGAMIN a jednou za 3 dny striknout levandulovy olej na packy a bricho. Bohuzel pry pri silnem zpoceni, muze byt ucinek mirnejsi.
chemicke
Frontline spray, nekomu zabral nekomu ne. Aplikace 1x za mesic.
Obojek zminovany FORESTO ci jiny. Apl.1x na sezonu? Hlidat alergicke reakce a apatii-popr sundat, to same i se SPOT ON-KAPKA ZA KRK popr. vymyt co nejdriv - po dvou dnech uz nelze. Aplikace 1x za mesic, spis casteji.
Obe metody udajne zustavaji pouze v podkoznim tuku, ackoli i to se zpochybnuje.
Zvykaci tableta BRAVECTO. Vzhledem k nemoznosti vzit tento krok zpet i vyssimu poctu nezadoucich zkusenosti, bych ji volila jako volbu pro ty majitele, kterym nevyhovuji jine metody. Aplikace 1x za 3-4 mesice, mozna i dele-dle vonavosti psa.
Tak jako my, mame osvojenou maltezacku, kterou tyrali. Kvuli velmi alergickemu priteli na bilkovinu ve vymeskach ji koupu 1x tydne, ale nastesti to ma rada :).
Nezadouci ucinky jsem nastesti nezaznamenala zadne i kdyz mela jen 3,5 kg a byla po ockovani na vzteklinu. Uzvim, ze mam dat vetsi rozestup. Je zde nekolik bezproblemovych uzivatelu, ale bohuzel i nekolik prispevku se spatnymy zkusenostmi ackoli je mi vsech utrapenych zviratek lito, tak chranit je musime.
Bohuzel vsechna zvirata jsou jina-sva, jak ve vnimani leciv, tak i v nedobrovolnem chytani klistat.
Proto je tohle vse jen muj nazor z dlouheho cteni a ukladani zapisku do vlastniho mess.
Dekuji za vsechny vase prispevky, neni nic lepsiho nez se poucit ze zkusenosti ostatnich.
Katty a Jessie