Rendy2

XXX.XXX.63.140
Dobry den, loni jsme aplikovali prasek a letos budeme znovu. Nemyslim si zeby to melo spatnou reakci na jatra. To by to veterinar nedoporucoval. Loni jedno kliste sme meli ale bylo to v jinem okrese kde byly klistata premnozene. Jak sme zjistili ze ma kliste a chteli ho vytahnout bylo na pul suche. Reakci pes na prasek nemel zadnou ma tri kilovou civavu.
Rendy2

XXX.XXX.63.140
Navic prasek bravecto pouzivame pouze jednou rocne pres klistove obdobi. Jinak pres rok mam sprej na klistata co strikam jednou za ctrnact dnu.
Linda111

XXX.XXX.135.137
Já už druhy rok v sezóně dávám své 4,5 kg fenecce tabletku Bravecto a klíště opravdu žádné. Ani jsem nezaznamenala nějaké vedlejší účinky ! Po kapce, kterou jsem ji dávala před Bravectem, tak měla silnou alergii škrábání - hrůza.
Tabletku mi doporučila veterinářka!
Linda111

XXX.XXX.135.137
Rendy2
napsal(a):
Dobry den, loni jsme aplikovali prasek a letos budeme znovu. Nemyslim si zeby to melo spatnou reakci na jatra. To by to veterinar nedoporucoval. Loni jedno kliste sme meli ale bylo to v jinem okrese kde byly klistata premnozene. Jak sme zjistili ze ma kliste a chteli ho vytahnout bylo na pul suche. Reakci pes na prasek nemel zadnou ma tri kilovou civavu.
Bravecto mohu jen potvrdit je nejúcinější! Na doporučení veterinářky! Jsem max. spokojena!
Linda111

XXX.XXX.135.137
Souhlasím s Vámi. Jedině Bravecto funguje! Žádné negativní reakce ! Obojky, pipety hrůza! Alergie škrábání, nervozita - z klidného psa = nervózní, neklidný !
Vcera jsem z ni kliste sundala a druhe vecer vyndala suche. Bylo pod okem a dnes po nem nejsou ani stopy, jupi. Jen me mrzi, ze je rovnou neodpuzuje na dalku a i po zakousnzti se do zvirete tak svedi, takze stejne tahame pinzetu sebou.
Co ten elektronicky privesek, mate s nim nekdo zkusenost?
soreya

XXX.XXX.220.73
Susedke pred 3tyzdnami uhynula po Bravecte sučka. Ja mám doma tabletku zakúpenú pred mesiacom, ale radšej ju vyhodím. Ona to dávala pravidelne už asi 1,5 roka a výsledok sa dostavil až teraz, mala v pečeni nenamerateľné hodnoty... :( :( Mladá 2,5ročná sučka...
soreya
napsal(a):
Susedke pred 3tyzdnami uhynula po Bravecte sučka. Ja mám doma tabletku zakúpenú pred mesiacom, ale radšej ju vyhodím. Ona to dávala pravidelne už asi 1,5 roka a výsledok sa dostavil až teraz, mala v pečeni nenamerateľné hodnoty... :( :( Mladá 2,5ročná sučka...
Fenečky je mi líto. Ale. Dalším tisícům psů tableta pomáhá.
Někdo tu zmiňoval hysterii matek z očkování. Stejný případ v uvozovkách. Milionům dětí očkování pomáhá.Promile dětí má reakci a několik dětí má fakt problém.
Je to dilema, riskovat zdraví milionů dětí proto, že jedno má trvalé následky? Jsem ráda, že to nemusím řešit.
Celá populace lidí je mnohem nemocnější ale i zdravější, než byli naši předkové.
robert2

XXX.XXX.66.16
Je to strasne, na zapade kde se prodava delsi dobu jsou vysledky jasne
https://www.change.org/p/https-www-change-org-p-bravecto-flea-tick-treatment-should-be-removed-from-the-market-without-delay-source-location-minibar
tak jeste nez to zakazou, tak to honem vyvazi na vychod a jeste za vetsi prachy prodaji hlupakum, jako s tim nekvalitnim jidlem v super-hyper - zakaznik z vychodu ma specificke chute a cenu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já žasnu, jak to tady někdo doporučuje a že pes nemá vedlejší účinky...to jako máte doma rentgen nebo ultrazvuk, že do psa vidíte?
notregistered

XXX.XXX.211.138
A co dáváte psu Sarah01 ?
A Nexgard má též svůj fan fb. Nexgard kills dogs. A další a další.
Nedávejte psu nic a je klid.
Bravecto byla první tableta, co fakt funguje a i na demodex, a dostali cenu za co, že zabíjí psy ?
Než dám k svačině insekticid, musím vědět, že je pes v pořádku.
Kecy v kleci, Bayer Seresto nastupuje. A ten bude z růží, speciál pro ifaunu.

Samozřejmě jdu zlatou střední cestou, jak se říká...nejsem odpůrcem všeho očkování, ale taky bezhlavě necpu do psa chemii, která není na trhu dlouho a není pořádně odzkoušená. Já bych tu tabletu nesnědla, tak ji nedám ani psovi.
notregistered

XXX.XXX.211.138
napsal(a):
Samozřejmě jdu zlatou střední cestou, jak se říká...nejsem odpůrcem všeho očkování, ale taky bezhlavě necpu do psa chemii, která není na trhu dlouho a není pořádně odzkoušená. Já bych tu tabletu nesnědla, tak ji nedám ani psovi.
A co teda v prostředí zamořeném klíšťaty, poraďte zlatou střední.
soreya
napsal(a):
A můžu se zeptat, jak se prokázalo, že jaterní selhání nastalo v důsledku podání Bravecta?
Mým známým kdysi na selhání jater umřel pes ve věku asi pěti let a Bravecto v sobě neměl.
Zvířata se občas rodí hendikepovaná, defektní, existuje vrozené onemocnění jater, na které umírají i mladí psi, existují otravy po něčem, co pes venku sežere nebo olíže.
Ne každý pes, který umře a v anamnéze má požití Bravecta, umírá v důsledku jeho podání.
Aliens_II
napsal(a):
Zdravím všechny pejskaře. Přidám svou osobní zkušenost s Bravectem, no svou, psí, protože to fakt není o nás, ale o psech. Shodou okolností jsem nechal fenku otestovat na celkové zdraví kvůli čištění zubů a když už se tedy měla trochu prospat, tak jsem si připlatil za testy krve a srdíčko a ták. Výsledek byl takový, že Al je ve výborné kondici a má skvělý zdravotní stav. Inu slovo dalo slovo a po týdnu jsem se nechal přesvedčit o nasazení Bravecta.
Prášek jsem rozkrájel na menší kousíčky (ona by to opravdu jen tak nesnědla) a schoval jsem ji to do sobotního krmení. Nu a pohoda. Ovšem po 24 hodinách to začlo. Což je přibližně doba kdy to pes začal trávit a látka začala "prolézat" tělem. Nu prostě poslední večerní nedělní venčení se zničeho nic zastavila, začala se třepat a už nešla domů. Odnesl jsem ji tedy domů. Měla horečku, zimnici, skleněné oči, vůbec nechtěla chodit a jen tak stála a jen tak koukala. Noc se zvládla, ráno jsme šli ven, ale byla schopna jít jen do výtahu a před barák a pak jsem ji zase odnesl domů. Celý dnešní den prospala, ráno ještě měla zimnici a "horkost" a vůbec nechtěla chodit a až po 24 hodinách se konečně dostala k normálu a už je v pořádku.
Takže za mě už nikdy. Nedovedu si představit, co by to udělalo se psem, který nebude úplně v top formě, nebo prostě s jiným psem. Jsem rád, že Al je v pohodě už a že se s tím poprala a zvládla to a sám bych si fakticky nafackoval, ale je to prostě zkušenost. Chápu a je mi jasné, že s jiným psem to ani nehne a s dalším to může být ještě větší extrém. Neříkám, že to je nebezpečné a že to zdravého psa zabije. Ale za risk to nestojí. Mě už ne. Co mě. Psu.
Jo a jsem rád, že jsem se nenechal uvrtat do té silnější verze, neb Al je na hranici 20kg a tam se ta dávka láme ze středních na větší psy. Mějte se prima a vše nej pro vaše miláčky.
Podobnou reakci měla naše fenka po Strongholdu, po Bravectu nikdy. Co tedy proti parazitům? Ty domácí prostředky nefungují.

No máme psy hodně hodně let. Klíštata byli vždycky a žádné tablety, obojky apod nebyly. Neříkám že psům nikdy nic nedávám, nějakou pipetu advantix, frontline, jednou, dvakrát za léto a nebo nějaký ten obojek, bolfo, beaphar, na pár týdnů to funguje, takže tím překryjeme jaro a podzim a v létě když jsou vedra je klíštat míň. Psi jsou očkovaní na borelku a prostě jednou za dva, tři dny psa prohlídnu a co najdu vyndám. Tabletu bych nedala.

notregistered
napsal(a):
A co teda v prostředí zamořeném klíšťaty, poraďte zlatou střední.
Mám to jako habe, psi jsou očkovaní na borelku, po procházce klíšťata ručně vyndáváme a chytáme, obojky teda nedávám, jen cca 2x do roka spot, když už je fakt klíšťat moc a člověk nestačí vybírat. Bydlíme blízko pastvin s krávama, takže klíšťat i jiné havěti bývá hodně. Jinak na štěně používám sprej s obsahem eukalyptu z dm, který je jen na přírodní bázi.
napsal(a):
Mám to jako habe, psi jsou očkovaní na borelku, po procházce klíšťata ručně vyndáváme a chytáme, obojky teda nedávám, jen cca 2x do roka spot, když už je fakt klíšťat moc a člověk nestačí vybírat. Bydlíme blízko pastvin s krávama, takže klíšťat i jiné havěti bývá hodně. Jinak na štěně používám sprej s obsahem eukalyptu z dm, který je jen na přírodní bázi.
Sarah, ale vaše obrana proti zevním parazitům mi nepřijde ke psímu organismu šetrnější než když já dám jednou za sezónu tabletu Bravecta, naopak.
Jen cca 2x do roka spot on...ono to zní jako nic, jen taková kapka na kůži, ale obsahuje to též insekticid a nemomezuje se pouze na kůži, nýbrž tou kůží projde do organismu stejně, jako by pes tu látku polkl.
Vezměte si, že třeba některé silně působící opiáty anebo dokonce i antikoncepce se aplikují formou náplastí.
A k tomu očkování proto borelióze - krom vztekliny a nákaz (parvo a spol.) bych nedala psovi žádné očkování navíc. Z důvodu, že každé očkování je dost velká darda pro imunitní systém. Psů, kteří se nakazili boreliózou neznám mnoho, vlatně asi žádného, psů, kteří mají problémy imunitního charakteru jsou všude mraky.
Chápu, že borelióza může představovat jisté riziko, ale veškerá rizika ze života eliminovat stejně nelze a já vždy zvažuju pro a proti - u tohoto očkování dle mého ta rizika nevyváží benefity.

...ale vaše obrana proti zevním parazitům mi nepřijde ke psímu organismu šetrnější než když já dám jednou za sezónu tabletu Bravecta,...
To je možný, že máte jiný názor, já vám ho neberu, ale mně to šetrnější přijde. O tom, co obsahuje a jak účinkuje, vím. Opiáty a hormony nejíme nikdo. Kdybychom nebydleli u pastvin, tak nedávám nic, jen ten sprej s eukalyptem.
napsal(a):
...ale vaše obrana proti zevním parazitům mi nepřijde ke psímu organismu šetrnější než když já dám jednou za sezónu tabletu Bravecta,...
To je možný, že máte jiný názor, já vám ho neberu, ale mně to šetrnější přijde. O tom, co obsahuje a jak účinkuje, vím. Opiáty a hormony nejíme nikdo. Kdybychom nebydleli u pastvin, tak nedávám nic, jen ten sprej s eukalyptem.
OK, názory jsou různé, to je normální.
S opiáty a hormony jste mi asi neporozuměla- nechtěla jsem tím říct, že je snad vy jíte. Chtěla jsem na příkladu demonstrovat, že kůže je opravdu efektivní cesta pro léčiva, pokud kožní náplast utiší bolesti onkologického pacienta nebo zabrání početí.
Koneckonců, pokud třeba Advocate spot on působí nejen proti vnějším, ale i proti vnitřním parazitům, čili ve střevě, je evidentní, že "tu chemii má pes i vevnitř".

Přesně tak.
hlavně - podívejte se třeba na to bravecto. pro psy je jako tableta. pro kočky je to spot-on.
a teď kvízová otázka: znamená to, že bravecto pro psy je jed a pro kočky to není žádná velká chemie?
účinná látka je zcela stejná.

Terven
napsal(a):
OK, názory jsou různé, to je normální.
S opiáty a hormony jste mi asi neporozuměla- nechtěla jsem tím říct, že je snad vy jíte. Chtěla jsem na příkladu demonstrovat, že kůže je opravdu efektivní cesta pro léčiva, pokud kožní náplast utiší bolesti onkologického pacienta nebo zabrání početí.
Koneckonců, pokud třeba Advocate spot on působí nejen proti vnějším, ale i proti vnitřním parazitům, čili ve střevě, je evidentní, že "tu chemii má pes i vevnitř".
Jasně, já to nestihla víc rozvést, chtěla jsem prostě říct, že chemii se bráním, jak to jde, v tomto případě to nejde, a tak volím to, co se MNĚ zdá šetrnější, i když to může být můj subjektivní dojem. Že se spoty vstřebávají kůží do těla, vím, ale zdá se mi zkrátka jednodušší v případě nežádoucích účinků psa vydrhnout ve vodě, než v případě tablety čekat, co bude následovat. Jinak samozřejmě ať si každý dává na své psy, co chce, každý si to svoje obhájí.

Terven
napsal(a):
Sarah, ale vaše obrana proti zevním parazitům mi nepřijde ke psímu organismu šetrnější než když já dám jednou za sezónu tabletu Bravecta, naopak.
Jen cca 2x do roka spot on...ono to zní jako nic, jen taková kapka na kůži, ale obsahuje to též insekticid a nemomezuje se pouze na kůži, nýbrž tou kůží projde do organismu stejně, jako by pes tu látku polkl.
Vezměte si, že třeba některé silně působící opiáty anebo dokonce i antikoncepce se aplikují formou náplastí.
A k tomu očkování proto borelióze - krom vztekliny a nákaz (parvo a spol.) bych nedala psovi žádné očkování navíc. Z důvodu, že každé očkování je dost velká darda pro imunitní systém. Psů, kteří se nakazili boreliózou neznám mnoho, vlatně asi žádného, psů, kteří mají problémy imunitního charakteru jsou všude mraky.
Chápu, že borelióza může představovat jisté riziko, ale veškerá rizika ze života eliminovat stejně nelze a já vždy zvažuju pro a proti - u tohoto očkování dle mého ta rizika nevyváží benefity.
Vidíte a já měla psa který se nakazil boreliozou. Byl to bígl a byl to první pes ve středočeském kraji u kterého byla tahle nemoc prokázána. Nebylo to nic hezkého, užil si svoje. Tenkrát očkování nebylo, dnes je ta možnost a proto očkuji. Jinak k té kapce a tabletě, kapku máte šanci alespoň částečně vymýt, obojek sundat ale tabletu ze psa už nevyndáte, takže za mě asi tak.

..."kapku máte šanci alespoň částečně vymýt, obojek sundat ale tabletu ze psa už nevyndáte"...
On tohle bude spíš pocit majitele. Nežádoucí reakce na "kapku" přijde stejně, až se látka dostane do organismu.
Nežádoucí reakce pokud je kapka v kožichu se asi nedostaví.
( Tabletu Bravecto jsem zatím neměla, psice dostala Comfortis -
několikrát - nevím, jestli je lepší nebo horší nebo srovnatelný, jedna tableta na sezonu stačila ).

napsal(a):
..."kapku máte šanci alespoň částečně vymýt, obojek sundat ale tabletu ze psa už nevyndáte"...
On tohle bude spíš pocit majitele. Nežádoucí reakce na "kapku" přijde stejně, až se látka dostane do organismu.
několikrát - nevím, jestli je lepší nebo horší nebo srovnatelný, jedna tableta na sezonu stačila ).
Není to tak docela pravda, pes měl reakci na obojek během několika hodin, sundala sem to, psa pořádně vydrbala, ale co bych dělala s tabletou v něm ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Mně se u psa dostavila otrava po aplikaci pipety za cca 3 hodiny, a do několika hodin po vymytí přípravku byl pes zase v pořádku. Po téhle zkušenosti už taky nedám psovi nic, co nejde nějak "odstranit".
maxipes

XXX.XXX.154.30
Dobrý den, pokud nevaříte z vody a já si myslím, že ano, přesvědčte lidi, kterým pes po podání bravecta uhynul, či měl těžké následky, aby své příběhy zveřejnili. Nebo je jim jedno, že jsou, tedy podle vás, ohroženi i další psi?
Luciiie

XXX.XXX.155.2
Včera jsem aplikovala prášek mé feně staforda má 25kg, takže dostala střední tabletu od 20-40kg. Dala jsem ji ho dříve, než jsem si přečetla k této tabletce jakékoliv recenze...po hodině podání a přečtení všech negativních komentářů jsem měla obrovský strach, co se bude dít... Naštěstí byla úplně v pořádku večer i další den ráno :) ještě uvidíme jak to tedy funguje na klíšťata :) kdyžtak další rok použijeme stejný způsob :).
magdalena789

XXX.XXX.209.98
Zlatej rozmarýn, zázvor, kakost, ocet, citronela a levandule a destilovaná voda (nebo hydrolát) s panthenolem aby to tolik nedráždilo -...
Raději nastříkám psa před každým venčením, než z lenivosti čekat několik let, na co onemocní...
SIce mne psi chvíli nenávidí za ten smrad, ale funguje to Nikdo z těch lékařú neuvádí rizika - reálné následky po dlouhodobém užívání - rakovina, sterilita, neurozy, autizmus, epilepsie atd... Takové studie asi preventivne ani neprovádí... Například neemový olej - skvělý přírodní antiparazitální prostředek (i na postřik plodin i zvířat), ale ve větším (zejména vnitřním užití proti vnitřním parazitům atp...) množství také antikoncepce až sterilita... Tedy neem působí mimo jiné na rozmnožovací orgány hmyzu i savců (i lidí)
Na ale reálně a skutečně co působí tak silný toxin zmíněných tabet, který zabije do 12 hodin blechu? Hmmmmm
Copak prováděli testy na psech po dobu celého jejich života?
Asi težko...

Nakopli jste mě tady, takže před týdnem jsem začala dávat pivovarské kvasnice, ráno a večer 3 tablety, klíšťata od té doby zatím nebyla žádná
Uvažovala jsem také k Bravectu, zatím jsem u veter.koupila fabletku proti blechám, letos jich je nějak moc.Proti klíštatům používám 3roky vyzkoušený recept - do dlaně 2 kapky teatree olejičku pár kapek argan.oleje na vlasy, promíchat v dlani a celého pejska natřít od nohou až na krk.Psi se brání, vůně teatree jim nesedí, ale učinkuje to 100%.Doporučil mi to kdysi chovatel psů.Odpuzuje to klíštata, je to přírodní produkt, sama se tím natírám před procházkou v lese.Mohu jen doporučit!
KaterinaJedlickova

XXX.XXX.83.22
Minulý rok v prosinci jsme našemu pejskovi koupili Bravecto (do 10kg), máme havenského psíka a do nynějška neměl ani jednu blechu, klíště se občas objeví, ale to za poslední měsíc. I když má působit jen 3 měsíce, tak ještě o 3 měsíce působil dál a téměř bez problému.
V balíčku jsou také nálepky, které byste měli nalepit do očkovacího průkazu a tak bude veterinář vědět, že tabletku měl, takže pejskovi nehrozí žádné nebezpečí.
Také si myslím (tabletku lze jen koupit u veterináře a ne v žádné prodejně), že by to pejskovi nemělo nějak uškodit, když vám to prodá veterinář.
I cenově to není nejhorší, nám to vyšlo úplně stejně jako obojek, cca 100Kč/měsíc.
Tabletku pejsek polkne jako pamlsek, v ten moment začíná být účinná a i kdyby jste měli jiné zvíře, co má blechy, nebo někde blechy v koberci, tak na zvíře, které spolklo tabletku se blecha zakousne, ale v ten moment se otráví, tak samo to působí na klíště. (blech v bytě jsme se zbavili během měsíce, protože už neměli na kom přežívat)
My jsme tabletku zvolili po tom, co nám holička řekla, že obojky, pipety, šampóny nejsou 100%, že tabletka zabere nejlépe.
paulii

XXX.XXX.147.46
Bravecto používám u mého psa třetím rokem přes sezónu a od té doby žádné klíště.
Dobrý den,
Bravecto užívá moje čivava druhým rokem, vždy dáme tabletu na jaře a myslím, že až do podzimu vydrží (alespoň tedy, nezaznamenal jsem až do podzimu žádné blechy ani klíšťata). Když už jsem v srsti klíště našla (loni jedno, letos jedno), šlo velice jednoduše stáhnout háčkem na klíšťata, bylo mrtvé.
Ohledně ukládání v játrech, před měsícem jsme nechali dělat rozbor krve a všechny výsledky byly v naprostém pořádku, játra i ledviny má zdravé.
Co jsem si tak na různých diskuzích všimla, tak ono asi není Bravecto jako "Bravecto" (případně něco, co se za Bravecto pouze vydává). Pro Bravecto si chodím k veterináři na maloměsto k celkem levnému veterináři a i tak mě tableta stojí cca nějakých 700 Kč (pro malého psa). Proto nedokážu pochopit, jak někdo za "Bravecto" zaplatí jen 300 Kč. To je podle mě hrozný nesmysl a pak se není čemu divit, že psi na toto "Bravecto" reagují. Ano samozřejmě je přípustná i možnost, že je pes na látku obsaženou v ní přecitlivělý, stejně jako někteří mají alergické reakce na očkování.
Ale za mě tedy u Bravecta palec nahoru.

Izinka
napsal(a):
Dobrý den, tak Bravecto u nás nefunguje, dávám ho už druhým rokem pravidelně každé tři měsíce a přinesla domů blechy, jak v loni, tak i letos. Takže už ho nebudu kupovat. ☹
Ale Bravecto není repelent
blecha nechcípne, dokud se nenapije, klíště stejně tak, tudíž nehrozí tak moc nákaza
ale domů si to nataháte stejně
Bravecto pomáhá, když je zvíře zablešené - hromada blech se napije, hromada odpadne mrtvá na koberec
ale když to pes donese domů a oklepe se.. tak to bude v nábytku, kobercích, lidech, kočce, všude
a při demodexu je to dobrá tabletka
jinak nic
brání to přemnožení
mě teda udivujete čím dál víc
cpete do psa něco, o čem ani nevíte jak funguje, dva roky
to je plemeno.
Ptala jsem se veterináře, co je nejlepší ochrana proti blechám a doporučil nám Bravecto, v letáku se nepíše že nadále se musí používat ochrana např.obojky. Takže kritizovat můžete odborníky, kteří špatně poradí. A jak tady pročítám příspěvky, tak to používají též jako ochranu před napadením.
Samozřejmě, že jsem si leták četla a zjišťovala v okolí co a jak, než jsem to fence začala dávat. Nejsem na Vás naštvaná, protože zas vy nevíte, že jsem si všechno ověřovala. To že veterináři dají špatné rady, tak to se asi stává. Ptala jsemnse nêjen našeho veterináře, ale psala jsem i do jedné veter.ordiace na internetu. Co mi teď vadí, že v letáku není napsáno, že to nenahrazuje používání ochranných obojků. A v mém okolí používají Bravecto stejně jako já.

Dobře, ono to ochrání
ale až se ta potvora napije, chápete ?
kdyby pes tu tabletu nedostal, budete se toho zbavovat rok.
Izinka
napsal(a):
Ptala jsem se veterináře, co je nejlepší ochrana proti blechám a doporučil nám Bravecto, v letáku se nepíše že nadále se musí používat ochrana např.obojky. Takže kritizovat můžete odborníky, kteří špatně poradí. A jak tady pročítám příspěvky, tak to používají též jako ochranu před napadením.
Samozřejmě, že jsem si leták četla a zjišťovala v okolí co a jak, než jsem to fence začala dávat. Nejsem na Vás naštvaná, protože zas vy nevíte, že jsem si všechno ověřovala. To že veterináři dají špatné rady, tak to se asi stává. Ptala jsemnse nêjen našeho veterináře, ale psala jsem i do jedné veter.ordiace na internetu. Co mi teď vadí, že v letáku není napsáno, že to nenahrazuje používání ochranných obojků. A v mém okolí používají Bravecto stejně jako já.
Příbalový leták Bravecta mám před sebou - jasně se tam píše v odd.4 Indikace, že blechy i klíšťata jsou vystaveny působení účinné látky okamžitě po kousnutí nebo přisátí, tj. musejí přijít do kontaktu s tělními tekutinami. K nástupu účinku dochází u blech do 8 hodin po napití a u klíšťat do 12 hodin po přisátí.
Dále se píše v oddíle 12, že nelze vyloučit riziko přenosu onemocnění, protože účinek flularaneru je spojen se zahájením příjmu potravy na hostiteli.
Takže jste ten leták četla zřejmě ob řádek, nic ve zlým... nemusím být génius, abych z uvedeného pochopila, že blechu v kožichu nebo lezoucí klíště mi pes domů přinést klidně může.
Izinka
napsal(a):
Dobrý den, tak Bravecto u nás nefunguje, dávám ho už druhým rokem pravidelně každé tři měsíce a přinesla domů blechy, jak v loni, tak i letos. Takže už ho nebudu kupovat. ☹
Bravecto NENÍ REPELENT. Repelent je třeba Arpalit.
Bravecto zabíjí(třeba jako rulík, musíte pozřít), Arpalit odpuzuje (stačí nastříkat).
Už tomu rozumíte?
Bravecto prošlo důkladnými testy příslušnými institucemi ve všech zemích EU, oni to nejsou blbci! A na trhu už pár let je a žádná instituce v EU registraci dodnes nezrušila. Četl jsem i několik hysterických diskuzí na německých serverech, a oproti tomu i klidná a kladná hodnocení. Já Bravecto použiji, již jsem je použil jednou a s velmi kladným účinkem. Oproti argumentaci, že jedna paní zná hned 3 úmrtí psů, kteří vzali Bravecto, upozorňuji, že znám úmrtí mnohem více psů, kteří Bravecto nebrali, je to argumentace asi tak na stejné úrovni! A nevěřím, že by zrovna kolem paní všechno umíralo
Karel V
napsal(a):
Bravecto prošlo důkladnými testy příslušnými institucemi ve všech zemích EU, oni to nejsou blbci! A na trhu už pár let je a žádná instituce v EU registraci dodnes nezrušila. Četl jsem i několik hysterických diskuzí na německých serverech, a oproti tomu i klidná a kladná hodnocení. Já Bravecto použiji, již jsem je použil jednou a s velmi kladným účinkem. Oproti argumentaci, že jedna paní zná hned 3 úmrtí psů, kteří vzali Bravecto, upozorňuji, že znám úmrtí mnohem více psů, kteří Bravecto nebrali, je to argumentace asi tak na stejné úrovni! A nevěřím, že by zrovna kolem paní všechno umíralo
Rum/tuzemák se tady pije taky roky a zakazovat se bude až teď. To, že EU má nějaký názor, neznamená vůbec nic.

Karel V
napsal(a):
Apropo, včera můj pes ode mne Bravecto dostal a má se čile k světu, úmrtí se nekonalo
a proč jste to psu dal ? ochrání to před čím ?
nad tím přemýšlím, když bravecto není repelent a pes nemá demodex nebo komplet zablešená domácnost
můžete mi to trošku vysvětlit ?
Máme dvě feny hovawart, bydlíme v domě s velikou zahradou přímo u lesa, klíštata jsou v celé zahradě, v lese i na loukách. Denně všude tam chodíme. První klíště jsme letos našli na psech v únoru. Před podáním Bravecta, letos, jsem tuhle našla na hlavě starší feny na jednom místě zakouslých pět klíštat. Hovawarti mají dlouhou hustou srst s podsadou, jsou to velcí psi. Je prakticky nemožné ručně obrat několikrát denně všechna lezoucí klíštata.
S Bravectem máme zkušenost už třetí sezonu, letos starší dostala spot on Bravecto, nevstřebává se přes játra.
A problém s klíštaty je vyřešen. Feny nemají žádné potíže po užití Bravecta.
napsal(a):
nad tím přemýšlím, když bravecto není repelent a pes nemá demodex nebo komplet zablešená domácnost
Já nevím, proč to dal Karel , já jsem to dala minulou a předminulou sezónu, stačila jedna tableta na jaře a až do podzimu jsme nevěděli, co je to klíště. Před podáním jich měla mraky.
Letos váhám, mám hejble to vyřešit bez chemie, určitě vím, že nechci obojek ani pipetu, Jako...mít světlého krátkosrstého psa, navrch třeba ještě malého, tak asi vůbec nic neřeším. Kápla bych esenciální olej a prohlídla po vycházce

"S Bravectem máme zkušenost už třetí sezonu, letos starší dostala spot on Bravecto, nevstřebává se přes játra."
takže přeci jen obava?
ono, když pes bude mít někdy později problémy s játry, ledvinami..., tak si to asi málokdo spojí s bravectem
a na to patrně nikdo nikdy nikoho netestoval...
napsal(a):
"S Bravectem máme zkušenost už třetí sezonu, letos starší dostala spot on Bravecto, nevstřebává se přes játra."
takže přeci jen obava?
ono, když pes bude mít někdy později problémy s játry, ledvinami..., tak si to asi málokdo spojí s bravectem
Řekla bych že u Bravecta je strašákem to perorální podání, asi proto, že málokdo tuší, že přes kůži je to minimálně stejně efektivní - vezměte si třeba analgetické náplasti, ty zabírají i u fakt silné bolesti třeba onkologických pacientů, nebo antikoncepční náplasti...
Nezastávám se Bravecta, radši bych se obešla úplně bez chemie, jen si nemyslím, že je horší než pipety nebo obojky. Mimochodem, teď čerstvě jsem slyšla o fakt blbé reakci na pipetu.

u spot on je psané : Po povrchové aplikaci je fluralaner rychle vstřebáván do chlupů, kůže a podložní tkáně, odkud se pomalu absorbuje do vaskulárního systému.
A to jsou podle mě ty věci, přes které běhá krev. Zkrátka to funguje jako jakýkoli jiný spot on. Pokud tedy zvířeti funguje oběh Cévami to jde do celého těla.
Tak nám jeden výrobce konečně řekl, jak to je, třeba si teď lidé uvědomí, že to, co je v kůži, tam rozhodně nezůstane. Je úplně jedno, jestli roztok na kůži nebo tableta.
Neodsuzuji Bravecto, ale je potřeba vědět vše. Aby si teď všichni nešli kupovat spot on, protože je neškodný.
Jediný rozdíl je v pomalejším účinku.
hmn: u tablety se píše, že cca 90% flural. jde pryč stolicí. U spot on není číslo (myslím, že to museli otestovat u tablet, jako "nebezpečí"), ale stejná cesta. Vedlejší účinky tableta - nevolnost a podobné, u spot on hlavně alopecie. Jak je to s jinými antiparazitiky ? Co dáváte ?
Není to náhodou tak, že každý insekticid, který je původně určen na zkázu hmyzu, tak trochu kazí i psa ? A to jako fakt, od vypadávání chlupů přes nervový systém po vůbec všecky orgány. Když se to přežene.

pro ekologicky smýšlející: extra toxické pro vodní organismy
do souvislostí si nedává nikdo nic, většinou
pes žije 10 15 let, to prý dá i na pedygrý a srst má pěknou a energii narozdávání (za to mimochodem může barvivo)
louky jsou pohnojené, v lese skládka, potok je jen půl skládky, město skládka, potkani mají co jíst, protože my furt nakupujeme
nejčastější příčina úmrtí psa v posledních 30 letech kromě věku ? ledviny, rakovina, játra
já si to dala do souvislostí
krmím pokud možno tím, co se urodilo tu, té louce se vyhýbám, když lze tak i lékům, úklid a praní jen bioeko věci
ale blecha znamená rozkousaný nemocný pes (a pak ty léky..) a navíc zablešíme ves
a když nechci zabít vše živé v potoce, tak tabletu Bravecto.
napsal(a):
takže přeci jen obava?
Takže si mohu vybrat, někdy v budoucnu možné problémy s játry nebo nějakou nemoc od klíštěte letos? Napřesrok? Navíc budu mít celého psa dopupínkovaného od kousanců a nemálo ranek, když se mi nepodaří všechna klíšťata odstranit i s hlavou.
Jak píše terven, když budu mít krátkosrstého pidipsa, odchytím většinu klíšťat po příchodu domů, ještě před přisátím.
U velkých chlupatých psů je to práce pro odsouzeného masového vraha.

Já mám letos taky dilema, potřebuju, aby fena na výstavu nebyla flekatá od nějakého oleje, klíšťat je hodně a pes dlouhostrstý a citlivý na žaludek, proto se tabletě bráním ...no, ale ne teda jenom proto. Pořád si myslím, že i když nebude bezprostředně po podání žádná reakce, co dlouhodobě? A přes játra se nevstřebává jen ten top spot Bravecto nebo i jiné spoty? A proč si člověk po sáhnutí na tabletu musí umýt ruce? Hmmmm, prostě nějakým těm testům moc nevěřím, ale já teda ani léky pro lidi moc nemusím, takový Paralen třeba je taky pěkný svinstvo a přitom se volně prodává...

sisi, vybrat si můžeš co chceš.
Je na zvážení, co představuje větší riziko.
Bydlet v místě, kde je babezióza či anaplazmóza "na každém rohu", bych asi silně zvažovala prostředky (i když kupř. tableta Bravecto nemá uváděn repelentní účinek).
Já bydlíc v místech, kde tyto nemoci zatím nejsou (i když borelka ano), tak používám spot on většinou pouze na jaře, když jsou (u nás) klíšťata nejaktivnější (velmi dobře mi výskyt klíšťat detekují kočičáci). U současného psa hotspoťáka pravda použiji ještě pokud mám "pocit", že se nám vyskytla nějaká ta bleška.
A mám velmi velkého chlupatého psa, ale bílého, a odchycení lezoucího klíštěte nepředstavuje nejmenší problém a ani na to nepotřebuji brejle.
napsal(a):
Já mám letos taky dilema, potřebuju, aby fena na výstavu nebyla flekatá od nějakého oleje, klíšťat je hodně a pes dlouhostrstý a citlivý na žaludek, proto se tabletě bráním ...no, ale ne teda jenom proto. Pořád si myslím, že i když nebude bezprostředně po podání žádná reakce, co dlouhodobě? A přes játra se nevstřebává jen ten top spot Bravecto nebo i jiné spoty? A proč si člověk po sáhnutí na tabletu musí umýt ruce? Hmmmm, prostě nějakým těm testům moc nevěřím, ale já teda ani léky pro lidi moc nemusím, takový Paralen třeba je taky pěkný svinstvo a přitom se volně prodává...
No, a co teprve NaCl, máte ji v každém obchodě s potravinami...stačí 250 g na ex a jste mrtvá...brrrrr
Sakra nebezpečná věc

saola
napsal(a):
No, a co teprve NaCl, máte ji v každém obchodě s potravinami...stačí 250 g na ex a jste mrtvá...brrrrr
Sakra nebezpečná věc
ono se 250g na ex předepisuje třeba na bolení hlavy? nebo na něco?
...na rozdíl od takového Bravecta?

kratší chlupy než megi už má jen naháč, prohlížím během vycházky, navíc je to celkem bílý pes
doma jsou na psu 2 klíšťata, větší.. je fakt, že si můžu koupit mikroskop a vždy na pařezu udělat kontrolní pauzu
jinak, myslím, že chlupy mají nějakou funkci..
neví někdo, proč je tolik klíšťat a blech ?

saola
napsal(a):
Sakra nebezpečná věc
Nějak nechápu souvislost a proč by do sebe někdo pral čtvrt kila soli. Asi jste ještě neslyšela o předávkování Paralenem...nedávno na to umřelo malý mimino v nemocnici a předávkovala ho sestra.

a souvislost léčiv s konzumací 250g soli na ex ?

napsal(a):
Nějak nechápu souvislost a proč by do sebe někdo pral čtvrt kila soli. Asi jste ještě neslyšela o předávkování Paralenem...nedávno na to umřelo malý mimino v nemocnici a předávkovala ho sestra.
Oprava: málem umřelo.

http://www.rozhlas.cz/leonardo/dnes/_zprava/proc-je-hmyzu-tolik-jsou-strasne-sikovni-a-dokazi-se-vsude-prizpusobit-1570974
U některýho se to rok od roku liší, v roce 2015 jsme měli doma tolik pokoutníků, že jsem se večer bála usnout

hmn: klouby, nervový systém, mozek, srdce, i za několik let - to je borelioza
si také asi nespojíme
takové obyčejné divné změny nálady, také borelioza
blbé je, že příznaky jsou u lidí jako lehoučká chřipka, u psa jak ? většinu to vůbec nenapadne
a pak těch léků, aby se z toho pes dostal.

napsal(a):
Pak už jedině šampon.

napsal(a):
Pak už jedině šampon.
A máte nějaký tip? Vidíte, to mě vůbec nenapadlo, díky

napsal(a):
A máte nějaký tip? Vidíte, to mě vůbec nenapadlo, díky
Pro oblast s malým výskytem havěti postačí tenhle https://www.vase-krmivo.cz/irel-horse-sampon
Pro oblast se středním tenhle https://www.vase-krmivo.cz/arpalit-neo-sampon-antiparazit-s-bambusem-250ml
A s velkým výskytem havěti tenhle, ale ten teda smrdí jak doga
https://www.vase-krmivo.cz/predator-sampon-4dog.

napsal(a):
Pro oblast s malým výskytem havěti postačí tenhle https://www.vase-krmivo.cz/irel-horse-sampon
Pro oblast se středním tenhle https://www.vase-krmivo.cz/arpalit-neo-sampon-antiparazit-s-bambusem-250ml
A s velkým výskytem havěti tenhle, ale ten teda smrdí jak doga
https://www.vase-krmivo.cz/predator-sampon-4dog.
Díky, vyzkouším Arpalit a uvidíme. Možná jí ani ten smrad nebude vadit a já to přežiju

napsal(a):
Díky, vyzkouším Arpalit a uvidíme. Možná jí ani ten smrad nebude vadit a já to přežiju
Nene, Arpalit nesmrdí, snrdí ten poslední Predator.

balisek
napsal(a):
Nemáte kočku? Pokud ano, na Arpalit pozor! Obsahuje permethrin, tj. nelze jej používat v domácnostech s kočkami.
Šampon ho neobsahuje.
napsal(a):
Před klíšťaty! Nesleduji to nepřetržitě, ale Němci popisovali, jak po Bravectu klíšťata bloudí po srsti a většina se ani nezakousne, a která ano, umírají. Čím dříve zhyne, tím menší je pravděpodobnost nákazy. A když máte nad domem les plný klíšťat a fundlandí srst, tak se dlouho nerozmýšlíte. Přímo před výstavou stihl pes na přilehlé louce, kde se venčil, chytit 7 klíšťat, která jsem viděl... A naprostá většina repelentů je stejně na nic, pes by se musel natírat takřka kontinuálně, navíc jak do hluboké srsti? A zakousnutá pijící klíšťata svědí, takže je pes kouše a to se také nedoporučuje...

balisek
napsal(a):
Nemáte kočku? Pokud ano, na Arpalit pozor! Obsahuje permethrin, tj. nelze jej používat v domácnostech s kočkami.
Nemáme žádné kočky, ani sousedé nemají. Takže to nejspíš zkusím.
napsal(a):
kratší chlupy než megi už má jen naháč, prohlížím během vycházky, navíc je to celkem bílý pes
doma jsou na psu 2 klíšťata, větší.. je fakt, že si můžu koupit mikroskop a vždy na pařezu udělat kontrolní pauzu
jinak, myslím, že chlupy mají nějakou funkci..
Nejspíš je to to jediné, co v přírodě ještě přežilo. K vašemu výčtu ještě přidám ovády, velké jako malý vrabec a bzikavky! To jsou taky pěkní prevíti!
saola
napsal(a):
https://www.novinky.cz/veda-skoly/469543-brnensti-veterinari-prosi-verejnost-o-pomoc-s-patranim-po-pijaku-luznim.html.
Další hnusota!

Karel V
napsal(a):
Před klíšťaty! Nesleduji to nepřetržitě, ale Němci popisovali, jak po Bravectu klíšťata bloudí po srsti a většina se ani nezakousne, a která ano, umírají. Čím dříve zhyne, tím menší je pravděpodobnost nákazy. A když máte nad domem les plný klíšťat a fundlandí srst, tak se dlouho nerozmýšlíte. Přímo před výstavou stihl pes na přilehlé louce, kde se venčil, chytit 7 klíšťat, která jsem viděl... A naprostá většina repelentů je stejně na nic, pes by se musel natírat takřka kontinuálně, navíc jak do hluboké srsti? A zakousnutá pijící klíšťata svědí, takže je pes kouše a to se také nedoporučuje...
po Bravectu klíšťata bloudí po srsti a většina se ani nezakousne
Bloudí po srsti?...se psy se doma intenzivně mazlíme, máme je na gauči a můžou i do postele...s lezoucími klíšťaty teda nic moc představa...
Nebudu tady spekulovat jestli je tableta škodlivá nebo není...ale "protiklíšťový" prostředek nehodnotím pouze kritériem "počet zakousnutých klíšťat za sezonu"...ale nález živého klíštěte na psu...ať už zakousnutého nebo lezoucího...

napsal(a):
http://www.rozhlas.cz/leonardo/dnes/_zprava/proc-je-hmyzu-tolik-jsou-strasne-sikovni-a-dokazi-se-vsude-prizpusobit-1570974
U některýho se to rok od roku liší, v roce 2015 jsme měli doma tolik pokoutníků, že jsem se večer bála usnout
No u nás je teda pokoutníků už léta letoucí minimum...doma v baráku jsem už dlouho žádnýho neviděla...nahradili je subtilní pavouci s tenoučkýma nohama (nevím jak se jmenujou), ale s těma se dá žít i s mojí arachnofóbií...pamatuju situaci, kdy mi večer spadnul óbr pokoutník, když jsem ležela v posteli vedle hlavy na polštář...možná skočil úmyslně s úmyslem mě zabít ...možná kdyby se mi trefil na obličej, tak mohlo být dokonáno...
Dřívávějc jsme jich mívali doma mega...hlavně ve sklepě...

napsal(a):
No u nás je teda pokoutníků už léta letoucí minimum...doma v baráku jsem už dlouho žádnýho neviděla...nahradili je subtilní pavouci s tenoučkýma nohama (nevím jak se jmenujou), ale s těma se dá žít i s mojí arachnofóbií...pamatuju situaci, kdy mi večer spadnul óbr pokoutník, když jsem ležela v posteli vedle hlavy na polštář...možná skočil úmyslně s úmyslem mě zabít ...možná kdyby se mi trefil na obličej, tak mohlo být dokonáno...
Dřívávějc jsme jich mívali doma mega...hlavně ve sklepě...
Safra, to by bylo jisto jistě po mně ...ten rok to bylo strašný, sice na mě nepadali, ale v rohu postele si klidně vegetili, v ručnících, klukovi se v přízemí v noci proháněli po peřině, na záchodě jsem jich tenkrát zavraždila 5 naráz...na mě to tenkrát bylo něco, já mám taktéž arachnofobii jak hrom, i když ti malí mi až tak nevadí a venku to snesu, to vražedkyně nejsem
Subtilní s tenkýma nohama to bude asi sekáč...

napsal(a):
Safra, to by bylo jisto jistě po mně ...ten rok to bylo strašný, sice na mě nepadali, ale v rohu postele si klidně vegetili, v ručnících, klukovi se v přízemí v noci proháněli po peřině, na záchodě jsem jich tenkrát zavraždila 5 naráz...na mě to tenkrát bylo něco, já mám taktéž arachnofobii jak hrom, i když ti malí mi až tak nevadí a venku to snesu, to vražedkyně nejsem
Ne sekáči to nejsou...těch máme naopak hafo na zahradě...

napsal(a):
Ne sekáči to nejsou...těch máme naopak hafo na zahradě...
Tak už jsem toho pavouka našla...je to třesavka velká

napsal(a):
Tak už jsem toho pavouka našla...je to třesavka velká
Aha, tak ty máme taky, mimo jiné
Jinak chtěla bych všechny upozornit na majku fialovou, smrtelně jedovatého brouka. My jich teď za domem nacházíme spoustu, tak se musí dávat pozor, aby je případně pes nějak nepodráždil či rovnou nesežral.
napsal(a):
Bloudí po srsti?...se psy se doma intenzivně mazlíme, máme je na gauči a můžou i do postele...s lezoucími klíšťaty teda nic moc představa...
Nebudu tady spekulovat jestli je tableta škodlivá nebo není...ale "protiklíšťový" prostředek nehodnotím pouze kritériem "počet zakousnutých klíšťat za sezonu"...ale nález živého klíštěte na psu...ať už zakousnutého nebo lezoucího...
Hm, to bych rád viděl, co teda používáte a funguje to! Apropo, počet zakousnutých za sezónu? Kolem 30 denně! To je jak fundlanďák v moci upírů! A po Bravectu najednou nic. Dřív jsem používal spot on, všechny už přestaly fungovalt, a mimochodem pak bych se asi zrovna taky se psem nemazili...
napsal(a):
Čím pavouk větší, tím lepší, protože tlustý je z toho, co v bytě sežral a co není na první pohled vidět, ať už je to pod vanou nebo jinde. Kdepak vraždit pavouky, na ty mi nesmí nikdo sáhnout...
napsal(a):
Aha, tak ty máme taky, mimo jiné
Jinak chtěla bych všechny upozornit na majku fialovou, smrtelně jedovatého brouka. My jich teď za domem nacházíme spoustu, tak se musí dávat pozor, aby je případně pes nějak nepodráždil či rovnou nesežral.
No to bych měl asi spíše starost o děti, protože pes zná přírodu. Nebude jíst nic jedovatého!
napsal(a):
No a kdybych se s ním chtěl zrovna mazlit na gauči, tak ho asi nejdříve vyčešu...

Karel V
napsal(a):
Čím pavouk větší, tím lepší, protože tlustý je z toho, co v bytě sežral a co není na první pohled vidět, ať už je to pod vanou nebo jinde. Kdepak vraždit pavouky, na ty mi nesmí nikdo sáhnout...
Tak to ne, pokud je v domě delší dobu, najdu ho chciplyho, pokud ho dřív nezabiju

Karel V
napsal(a):
No to bych měl asi spíše starost o děti, protože pes zná přírodu. Nebude jíst nic jedovatého!
Stačí, když na ni nechtěně šlápne, jed podráždí packu a špatně se to hojí.
Děti si snad stačí rodiče ohlidat, větší nutno poučit.

Karel V
napsal(a):
Hm, to bych rád viděl, co teda používáte a funguje to! Apropo, počet zakousnutých za sezónu? Kolem 30 denně! To je jak fundlanďák v moci upírů! A po Bravectu najednou nic. Dřív jsem používal spot on, všechny už přestaly fungovalt, a mimochodem pak bych se asi zrovna taky se psem nemazili...
Myslela jsem počet zakousnutých klíšťat, když použiju nějaké antiparazitikum...neberu na neošetřeném psovi...
A jasně, pokud máte venkovního psa, tak asi máte v tomto jiné priority, my máme režim bydlení v domě s trvalým přístupem na zahradu plus prochajdy...opravdu nebudu psy vyčesávat milionkrát denně, když mi pendlujou dovnitř a ven.
používám pipetu advantix, předtím frontline...když už jsem našla na psu klíště, tak to bylo většinou na konci období účinnosti než jsme kápli novou dávku.
Ono, když tady člověk pročte diskuze...klíšťata jsou věčný téma...tak co člověk a jeho pes, to jiná zkušenost...mě třeba pipety frontline fungovali, někdo s nima nasbírá hromadu klíšťat...
Takže každý prostě použije to co se mu osvědčilo, toť vše...reagovala jsem přímo na to lezení klíšťat v srsti...mám dva medvědoidní psy, kteří jsou zároveň gaučáci, takže prostředek, u kterého se uvádí " Aby byly blechy a klíšťata vystaveny účinkům léčivé látky, musejí se přichytit na kůži a začít sát krev daného psa." ani zkoušet nebudu...raději použiju ten advantix.."Má repelentní a akaricidní účinek proti vybraným druhům – odpudí a zahubí parazita dříve, než se stačí zakousnout a přenést nebezpečné nemoci". Ale to je moje volba, ostatní ať použijí, co jim vyhovuje

sisi58
napsal(a):
A nejsou to sekáči? U nás se jím říká Johani. Nevím proč. Jsou to takoví ti, jak přičapávají a zvedají se.
nee sekáč vypadá jinak...

O Bravectu :
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/veterinary/medicines/002526/vet_med_000285.jsp&mid=WC0b01ac058001fa1c
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/news_and_events/news/2017/08/news_detail_002798.jsp&mid=WC0b01ac058004d5c1
mj. jaké je to důkladné testování, zejména dlouhodobý vliv...
napsal(a):
O Bravectu :
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/veterinary/medicines/002526/vet_med_000285.jsp&mid=WC0b01ac058001fa1c
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/news_and_events/news/2017/08/news_detail_002798.jsp&mid=WC0b01ac058004d5c1
Jasně...já si nedělám iluze a nejradši bych se bez toho obešla ( a uvažuju, že se letos zkusím obejít), ale když už musím použít chemii, tak mi Bravecto přijde ještě jako nejlepší volba.
Nechápu hysterii kolem tablety, pokud titíž lidi bez obav používají obojky a pipety.

napsal(a):
O Bravectu :
a teď ty ostatní, prosím, ať víme, jak testoval fipronil, permethrin, deltamethrin, sarolaner...

napsal(a):
a teď ty ostatní, prosím, ať víme, jak testoval fipronil, permethrin, deltamethrin, sarolaner...
megi, za prvé toto je vlákno o bravectu
za druhé mi jde o to "důkladné" testování, jak se výše rozvášnil Karel...nechť jsme v realitě (mimochodem, ta čísla nežádoucích účinků včetně úmrtí jsou jen ta nahlášená a nikoliv skutečnost, narozdíl od čísla testovaných psů)
a za třetí si ty informace zajisté najdeš sama, ne?
"Nechápu hysterii kolem tablety, pokud titíž lidi bez obav používají obojky a pipety."
vytrvale a zcela laicky se domnívám, že mechanizmus vlivu na tělo nebude u spot onu a tablety totožný (když pominu fakt, že tabletu zpět nevrátíš, spot něco do nějaké doby vymyješ), nemluvě o různých látkách, které různé přípravky obsahují. Že je to vždy nějaké zlo, je patrně jasné, jde o tu míru...A hysterie? Kde? Žádné protibravectové hromadné tažení jsem nikde nezaznamenala...

Terven
napsal(a):
Jasně...já si nedělám iluze a nejradši bych se bez toho obešla ( a uvažuju, že se letos zkusím obejít), ale když už musím použít chemii, tak mi Bravecto přijde ještě jako nejlepší volba.
Nechápu hysterii kolem tablety, pokud titíž lidi bez obav používají obojky a pipety.
Mám to jako hmn_
Ať si každý dá, co jemu a jeho psovi vyhovuje. Mně Bravecto taky přijde horší proto, že při nějaké nežádoucí reakci mi nepomůže psa vykoupat nebo jen sundat obojek, budu muset jen čekat. A u psa, který má citlivější žaludek a blindí při každé cestě autem, se mi to fakt nechce riskovat.

napsal(a):
za druhé mi jde o to "důkladné" testování, jak se výše rozvášnil Karel...nechť jsme v realitě (mimochodem, ta čísla nežádoucích účinků včetně úmrtí jsou jen ta nahlášená a nikoliv skutečnost, narozdíl od čísla testovaných psů)
"Nechápu hysterii kolem tablety, pokud titíž lidi bez obav používají obojky a pipety."
vytrvale a zcela laicky se domnívám, že mechanizmus vlivu na tělo nebude u spot onu a tablety totožný (když pominu fakt, že tabletu zpět nevrátíš, spot něco do nějaké doby vymyješ), nemluvě o různých látkách, které různé přípravky obsahují. Že je to vždy nějaké zlo, je patrně jasné, jde o tu míru...A hysterie? Kde? Žádné protibravectové hromadné tažení jsem nikde nezaznamenala...
mechanismus je "totožný"
a to zcela vážně
rozdíl je jen v rychlosti "už je v krvi"
jo, další látky, třeba BHT - každý měsíc s pipetou dostane pejsek hafec BHT
testy se dělají 12 týdnů běžně, Bravecto 3x 8 týdnů (to je jen jeden průzkum, další samozřejmě se tak nezdržovali)
a ať jsme spravedliví, tady máte fakta:
http://parasitipedia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2867&Itemid=2970
400mg na každý kg psa je "nebezpečných", tak prostě nedávejte celou bednu,
ale jen jednu tabletu
40kg pes dostane 25mg/kg
takže jsme někde u příbaláku Paralenu, ne ?
napsal(a):
O Bravectu :
Prosím Vás, toto jsou stránky EMA, něco zhruba jako v ČR SÚKL (EMA je pro humánní i veterinární l.). Je to jakási autorita, správní úřad, pro dohled nad léčivy, která už jsou na trhu nebo schvaluje, která chtějí na trh. Jejich stránky se nevěnují prezentaci veškerých dostupných informací o konkrétním léčivu, jednotlivá léčiva prezentují v nějakém definovaném rámci pro veřejnost; hlásí, pokud je něco staženo z oběhu, komplet nebo šarže, hlásí změny atd.
Pokud chcete hledat studie, k tomu jsou jiné databáze, např. pubmed.
napsal(a):
S mechanismem vlivu na tělo to bude, jak psala megí - rozdíl bude v tom, jak rychle to bude v oběhu...ale bude to tam tak i tak
V případě alergické reakce má spot výhodu, že se částečně vymeje, to je pravda, ale pokud jste psala tohle
tak vám asi jde i o budoucí blaho jater a ledvin a to bych řekla, že vyjde podobně.
Hysterie...no, je pravda, že letos je to slabej odvar, ale tahle diskuze je dlouhá a není jediná, paměť mi ještě slouží

Janinka Bosorka
napsal(a):
S Bravectem to bude podobné jako s antikoncepcí, všichni víme, že škodí ženám, potažmo nám všem, ale přírodní způsoby používá málokterá.
A takových věcí je víc, někdy účel světí prostředky, co naděláš.
Jestli myslíte HA, tak tu už bych do pusy nedala

tapina, ale já vím, co je EMA...a právě proto jsou ty informace relevantní
(předevčírem museli sousedi nechat odejít 10ti letého jorka, naprosto úžasný chlapeček, kamarád a to i s mým pastevcem , absolutně poslušný, nikdy jsem ho neslyšela zaštěkat, na svém pánovi visel...selhání jater a ledvin...používali Bravecto tablety...je tam souvis? není? tohle nikdo nezjistí...)
"A takových věcí je víc, někdy účel světí prostředky, co naděláš."
samozřejmě, je to o úvaze příčin a následků, informovanosti, míře poznatků (když jsem začínala brát antikoncepci, tak o nějakých negativech nebyla nikde ani zmínka, možná nebyla známa), menší zlo x větší zlo...
mimochodem, MVDr. Šťourač má na své poradně vyjádření, že "nemá jediný důvod podávat takové přípravky svým psům"
http://www.deutsche-dogge.cz/question/tableta-bravecto/.

Hysterie...no, je pravda, že letos je to slabej odvar, ale tahle diskuze je dlouhá a není jediná, paměť mi ještě slouží
No, hysterie, to bychom v tom případě mohli vidět na obou stranách, i na straně odpůrců i zastánců Je jasné, že každý si bude obhajovat to svoje, každý máme jiný názor a myslím, že je to tak v pořádku.
Ještě kdo četl ty informace o testech, mně se to zrovna nechce překládat , je tam uvedeno na kolika psech, případně jiných zvířatech to testovali?

Janinka Bosorka
napsal(a):
Myslím HA, i tu, co se dává jinam, než do pusy. To mě těší, že jste zvolila nějakou zdravotně nezávadnou možnost.
Přijde mi, že to bylo kdysi stejný, HA každý gynekolog propagoval, jak je to úžasná prevence rakoviny a já nevím co ještě...kdybych věděla, co je to za svinstvo, nikdy bych to ani nezkusila, ono všechno ani v příbalovým letáku není. A to nemyslím dnes ten hodně zmiňovaný dopad na životní prostředí atp., ale spíš moje zdravotní problémy z toho plynoucí, o kterých jsem vlastně ani v začátku netušila, že jsou z HA, na to mě upozornil až doktor z jinýho oboru.
Ale zase znám případy, kdy to vyhovuje po všech stránkách, abych teda byla objektivní.
Však píšu, že s Bravectem je to stejné, jsou případy, že to vyhovuje po všech stránkách. A takových věcí je mnoho. Jen jsem tím chtěla říct, že je na zvážení každého, po prostudování dostupných informací, pro co se rozhodne. Osobní odpovědnost. Té se nezbavíme.
Já HA v žádné formě nikdy nebrala, ale spíše shodou různých životních okolností. Jsem tomu nyní ráda, vidím jiné možnosti, jak si vhodně naplánovat rodinu. Ale to už se mě netýká, mám dva dospělé syny, díky za to.

zajímavé porovnání - jeden prášek je zbytečný, a bez druhého pes pravděpodobně (nebo bez jiného antiparazitika) ani nepůjde ven
protože borelioza, anaplasmoza, bartoneloza (chytíte přes blechu od psa a kočky), babesioza..
proti leptospiroze očkujete ?
vždyť by stačilo psa umýt a vyhýbat se trávníku, kalužím, lesu
ono to vůbec není, jestli bravecto ano, bravecto ne
ostatní přípravky jdou do těla přes kůži, a nevím, jestli 7x spot on dělá menší škody než jedna tableta, asi je to úplně stejně
řízněte se do hřbetu ruky.. jen malinko.. teče krev ? to bude tím, že tam není jen tuk, jak se snaží výrobci antiparazitik lidem namluvit, ale trubky s krví.. protože každá část těla potřebuje někudy přivést výživu
počet testovaných psů a krys.. to je různé, stejně tak čas (kdo to zaplatí).. hledejte někde tu
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=fluralaner
třeba 32 bíglů 90 dní... mimochodem, když hledám něco ohledně chondroitinu a tak, tak najdu většinou závěry, že po několika měsících nebylo dostatečně věrohodně sledováno..

"po několika měsících nebylo dostatečně věrohodně sledováno.."
no dyk...
a vo tom to je.

napsal(a):
"po několika měsících nebylo dostatečně věrohodně sledováno.."
no dyk...
a vo tom to je.
no a o tom to je u potravinových doplňků a dlouhodobých studií ;-)
jenže Vy to tu stavíte tak, že fluralaner je na houby, protože se testoval legračně
ale takto se testují i ostatní antiparazitika
už je to trošku jasnější ?

ale tak to fakt nestavím a fakt něco o testování a schvalování výrobků při uvádění na trh tuším...
možná sis nevšimla, ale na začátku reaguji na Karlovu víru v "důkladné testování" (krom svého prvního příspěvku, kde jsem dávala jednu zcela konkrétní story konkrétního člověka a jeho psů...a kterou jsem sledovala průběžně)
už je to trošku jasnější?

Janinka Bosorka
napsal(a):
Však píšu, že s Bravectem je to stejné, jsou případy, že to vyhovuje po všech stránkách. A takových věcí je mnoho. Jen jsem tím chtěla říct, že je na zvážení každého, po prostudování dostupných informací, pro co se rozhodne. Osobní odpovědnost. Té se nezbavíme.
Já HA v žádné formě nikdy nebrala, ale spíše shodou různých životních okolností. Jsem tomu nyní ráda, vidím jiné možnosti, jak si vhodně naplánovat rodinu. Ale to už se mě netýká, mám dva dospělé syny, díky za to.
No, mě už taky ne, já mám tři kousky a taky již dospělé. Jinak musím říct, že v tomto se asi moc plánovat nedá, mně to aspoň podle plánů nikdy nevyšlo I když v podstatě plánuju velice ráda

napsal(a):
ale tak to fakt nestavím a fakt něco o testování a schvalování výrobků při uvádění na trh tuším...
možná sis nevšimla, ale na začátku reaguji na Karlovu víru v "důkladné testování" (krom svého prvního příspěvku, kde jsem dávala jednu zcela konkrétní story konkrétního člověka a jeho psů...a kterou jsem sledovala průběžně)
už je to trošku jasnější?
ani ne
to musíte příště říct, že např. "na můj komentář v 8.07 nereagujte" a "na ten v 7.18, kde vytrvale a zcela laicky se domnívám, že mechanizmus vlivu na tělo nebude u spot onu a tablety totožný, též nereagujte"

"vytrvale a zcela laicky se domnívám, že mechanizmus vlivu na tělo nebude u spot onu a tablety totožný"
ale to klidně reaguj, a já se pořád a trvale domnívám...ono i nežádoucí účinky nejsou totožné (a teď píšu konkrétně o bravectu), tablety mají předělávat příbalový leták...a tak
a trvale se s prominutím budu dále domnívat, neb důkazy v současné době neexistují
a vo tom to je
ale co to má společného s tímto? :
"jenže Vy to tu stavíte tak, že fluralaner je na houby, protože se testoval legračně
ale takto se testují i ostatní antiparazitika"
napsal(a):
No, hysterie, to bychom v tom případě mohli vidět na obou stranách, i na straně odpůrců i zastánců Je jasné, že každý si bude obhajovat to svoje, každý máme jiný názor a myslím, že je to tak v pořádku.
Ještě kdo četl ty informace o testech, mně se to zrovna nechce překládat , je tam uvedeno na kolika psech, případně jiných zvířatech to testovali?
Nevím, jestli se mám považovat za zastánce Bravecta, dvakrát jsem ho použila, letos bych se tomu ráda vyhnula, nesnažím se nikoho přesvědčit, že tableta je neškodná, jen mi přijde nepochopitelný, že lidi, kteří se dušujou, že takový svinstvo by svýmu psu nikdy nedali, úplně klidně dávají spot ony a obojky, svoje psy očkujou a chemicky odčervujou. Zčásti je to asi tím, že pipety a obojky vyvolávají iluzi, že použití je vnější.
V téhle diskuzi (i v jiných, o Bravectu je jich tu víc) se to v minulých se to hemžilo příklady, že ten a ten pes dostal Bravecto a umřel, jenže oni umírají i psi, co dostali spot on, umírají psi s obojkama... tipuju, že většina psů, kteří pojdou v období duben až září v sobě nebo na sobě mají něco proti klíšťatům.
V sobotu na semináři jsem slyšela o dost blbé reakci na Advantix s neurologickými příznaky u mladého briarda.
V sobotu na semináři jsem slyšela o dost blbé reakci na Advantix s neurologickými příznaky u mladého briarda.
To mě docela zajímá. Kdysi mojí tenkrát asi roční-dvouleté kokřici po Advantixu jakoby ochrnuly zadní nohy. Pořádně jsem vymyla několikrát šamponem a do pár hodin dobrý. Od tý doby se celkem bojím, tableta, která nejde nijak odstranit a je v těle nějakého půl roku, mě docela děsí.
K...
napsal(a):
To mě docela zajímá. Kdysi mojí tenkrát asi roční-dvouleté kokřici po Advantixu jakoby ochrnuly zadní nohy. Pořádně jsem vymyla několikrát šamponem a do pár hodin dobrý. Od tý doby se celkem bojím, tableta, která nejde nijak odstranit a je v těle nějakého půl roku, mě docela děsí.
Nijak dopodrobna to nevím, pes prý celou noc nespal, motal se v kruzích, vrávoral...vet potvrdil, že tohle se po Advantixu stává.
Tipuju, že těch časných reakcí na Bravecto, v době, kdy by to spravilo u spot onu vymytí, moc nebude. Když už bych se něčeho bála, tak nějakého dlouhodobějšího vlivu na organismus, ale to u spot onu taky.

Terven
napsal(a):
Nevím, jestli se mám považovat za zastánce Bravecta, dvakrát jsem ho použila, letos bych se tomu ráda vyhnula, nesnažím se nikoho přesvědčit, že tableta je neškodná, jen mi přijde nepochopitelný, že lidi, kteří se dušujou, že takový svinstvo by svýmu psu nikdy nedali, úplně klidně dávají spot ony a obojky, svoje psy očkujou a chemicky odčervujou. Zčásti je to asi tím, že pipety a obojky vyvolávají iluzi, že použití je vnější.
V téhle diskuzi (i v jiných, o Bravectu je jich tu víc) se to v minulých se to hemžilo příklady, že ten a ten pes dostal Bravecto a umřel, jenže oni umírají i psi, co dostali spot on, umírají psi s obojkama... tipuju, že většina psů, kteří pojdou v období duben až září v sobě nebo na sobě mají něco proti klíšťatům.
To už jsem taky někde slyšela o tom Advantixu. Já obojky nedávám z toho důvodu, že nevím, co psi dělají těch 8 hodin, kdy nejsem doma. Jako sousedi mi na ně občas mrknou, ale nemůžou je hlídat imrvére. Netvrdím, že by se na něm mohli rovnou oběsit, jak se to stává kočkám, ale třeba jedna druhé ho nějak strhnout a případně rozkousat, což by asi nebylo zrovna ok. Jinak já si myslím, že ty obojky jsou nejhorší na ty nežádoucí účinky, i lidi z nich mají problémy, pokud mají psa v domácnosti. Spotem jsem se několikrát potřísnila a nestalo se mi nic, ani zarudnutí (to už i některá kosmetika reaguje na pokožce hůř )
Tabletu možná úplně nevylučuju v případě, že by byly blechy, to už je pak úplnej masakr. Asi by mně v rozhodování dost pomohlo, kdyby to mohli používat i lidi Ale na lidech to asi testovat nebudou
napsal(a):
To už jsem taky někde slyšela o tom Advantixu. Já obojky nedávám z toho důvodu, že nevím, co psi dělají těch 8 hodin, kdy nejsem doma. Jako sousedi mi na ně občas mrknou, ale nemůžou je hlídat imrvére. Netvrdím, že by se na něm mohli rovnou oběsit, jak se to stává kočkám, ale třeba jedna druhé ho nějak strhnout a případně rozkousat, což by asi nebylo zrovna ok. Jinak já si myslím, že ty obojky jsou nejhorší na ty nežádoucí účinky, i lidi z nich mají problémy, pokud mají psa v domácnosti. Spotem jsem se několikrát potřísnila a nestalo se mi nic, ani zarudnutí (to už i některá kosmetika reaguje na pokožce hůř )
Tabletu možná úplně nevylučuju v případě, že by byly blechy, to už je pak úplnej masakr. Asi by mně v rozhodování dost pomohlo, kdyby to mohli používat i lidi Ale na lidech to asi testovat nebudou
U toho briarda se jednalo o Advantix spot on.
Já nevím, no... letos váhám, ale budu se muset rozhodnout rychle Bravecto se mi dva roky po sobě osvědčilo, fakt jsem nevěděla o klíšťatech ani blechách, fena se pohybuje jak na sídlišti mezi spoustou psů, tak i u koní a v přírodě, ve vysoké trávě, v houští, v lese a přitom bydlí v bytě a spí v posteli, potřebuju něco, co funguje.
Obojek se mi nelíbí už z principu, že pes má trvale něco na krku, nebrala bych ho ani s čistě přírodními účinnými látkami. Spot ony jsem dávala minulé feně, krom toho, že je to taky svinstvo, ještě chodila minimálně týden s mastnejma chlupama. Navíc mám taky hejble krom svýho miláčka myslet i na životní prostředí, takže preparáty toxické pro kočky a vodní organismy se mi moc nepozdávají.
Čili když už, tak ta tableta anebo...máte někdo zkušenost s tímto?
http://www.baron.cz/pes/cajovnikovy-odpuzovac-klistat-pro-psy-ml-3241-k-KP000012-X000705-X000706.html
Já jsem na tyhle přípravky nikdy moc nevěřila, ale jak jsme na semináři s majitelkama probíraly antiparazitika, jedna z nich si tohle moc chválila. Prý fakt chodí se psem do přírody a ani klíště, jen celkem intenzivní vůně, kterou psi moc nemusejí.
Tak se taky přidám. Viděla jsem na Facebooku celkem 3 videa reakce psa po podání Bravecta a fakt bych to svému psu nedala.A to i přesto, že mám zkušenost s Anaplasmosou, a bohužel s následky. A co se týče odčervení, tak rady vet.4x ročně to by mě čert vzal, co tak napřed uďělat koprologii než cpát kolikrát zbytečně do psa chemii. Prostě za vším hledej byznys nebo také, co dnes na těch vysokých školách učí? Samozřejmě se omlouvám těm rozumným vetům.

http://www.baron.cz/pes/cajovnikovy-odpuzovac-klistat-pro-psy-ml-3241-k-KP000012-X000705-X000706.html
Něco podobného mám vyzkoušeného, ale je to zase olej, tudíž pes bude mít mastné chlupy. Pokud teda nepůjde na výstavu, tak to asi nevadí. Zatím ještě mám toto z dm drogerie, taky to účinkuje dobře. Zatím.
napsal(a):
Něco podobného mám vyzkoušeného, ale je to zase olej, tudíž pes bude mít mastné chlupy. Pokud teda nepůjde na výstavu, tak to asi nevadí. Zatím ještě mám toto z dm drogerie, taky to účinkuje dobře. Zatím.
Myslela jsem to tak, že mi vadí mastné chlupy od chemického přípravku, protože se se psem intenzivně mazlím a spí v posteli
Tohle by mi nevadilo, pokud by pes nebyl mastnej moc a furt , také jsem na to koukala, jen nevím, jestli tomu mám věřit.
Edit- na to z dm jsem nekoukala, měla jsem na myslí tohle
http://www.baron.cz/pes/klistata-blechy/ochrana-klistata-blechy/docasna-ochrana/o-0.

Terven
napsal(a):
Myslela jsem to tak, že mi vadí mastné chlupy od chemického přípravku, protože se se psem intenzivně mazlím a spí v posteli
Tohle by mi nevadilo, pokud by pes nebyl mastnej moc a furt , také jsem na to koukala, jen nevím, jestli tomu mám věřit.
Edit- na to z dm jsem nekoukala, měla jsem na myslí tohle
http://www.baron.cz/pes/klistata-blechy/ochrana-klistata-blechy/docasna-ochrana/o-0.
Jo, jasně, já to myslela tak, že jsem měla tea tree olej od jiného výrobce, ale mám to vyzkoušený zatím jen na sobě. Teď čtu, že se to dává jen někam k uchu, tak to by snad moc srst nezamastilo, zkusím to, díky za tip.
Podle mě, při jakékoli nejistotě bych teda jako nejvíc validní považovala názor, doporučení veterináře, který vaše zvíře zná, vyšetřoval, ví, s čím se potýkalo atd. a koneckonců tu tabletu nakonec prodá. Zná taky konkrétní nákazovou situaci v okolí, ví, jak ti paraziti v té dané lokalitě reagují. V neposlední řadě zná taky majitele zvířete, co preferuje v péči o zvířata a pokud to neví, snad se o tom mohou pobavit, dovyšetřit, odložit, zahájit, zvolit jinou cestu. Jednak se vzdělává a druhak má taky nějakou zkušenost, jak teda se získanými informacemi naložit.
Když přijde člověk "Potřebuju něco na blechy." A veterinář teda po získání potřebných údajů zvolí Bravecto nebo cokoli jiného, musí vědět, co se může stát a když se něco stane, jak s tím naloží. Bezprostředně, do budoucna.
Jako já nevím, když už teda budu potřebovat něco od veterináře, asi je to známka toho, že si s tím nedokážu nebo nechci poradit svépomocí.
Jo, studie jsou super, EMA super, FB je taky zdroj, ifauna kanál úplně nejvíc. Ale tak jako co si z toho vybrat? Co je na trhu, je tam asi protože tam být může. To, že se to prodává jen někde, asi taky má význam. Nikde se nepíše o vás a vašem psovi, ani že by nemohl být jako první úplně jiný než ty stotisíce před ním. A to se týká všeho. Od toho podle mě to filtruje každý sám za sebe, ne pro nikoho druhého a kdo toho není schopen, obratí se na odborníka, ke kterému má důvěru.

"Když přijde člověk "Potřebuju něco na blechy." A veterinář teda po získání potřebných údajů zvolí Bravecto nebo cokoli jiného, musí vědět, co se může stát a když se něco stane, jak s tím naloží."
bych teda zrovna na tohle nesazela u všech vetu.
vloni jsem byla resit drbani mlade u veta -ještě na chodbe v cekarne mi to bravecto nabidli jako první moznost

och, tapina, velmi ti přeji, aby tvá víra ve veterináře nestála nějaké tvé zvíře zdraví, ne-li život... ...a to teď myslím zcela obecně.

bože dal jsi jim moc informací
veterinářku ani nenapadne mi nabízet granule, zbytečně atb, a tabletku ?
"potřebujem něco na blechy a klíšťáky"
"no pro megí něco s růžema ! aha to nemáme.. tak simparica, jenom na měsíc, to dáš líp"
jestli vám to tak nějak podobně nefunguje, tak si najděte jiné vet
jinak instalatéř, elektrikář, řezník, učitelka baletu a tak podobně ;-).
napsal(a):
och, tapina, velmi ti přeji, aby tvá víra ve veterináře nestála nějaké tvé zvíře zdraví, ne-li život... ...a to teď myslím zcela obecně.
To není víra ve veterináře a nebylo to myšleno jako "když nevím, tak jít na veterinu a bude vyřešeno".
Já jsem to pochopila, že ideální by bylo mít svého "rodinného" veta, ke kterému tu důvěru mám a který moje zvíře zná...a pokud si neporadím sama, tak se mám kde zeptat.
Já se snažím takovými odborníky se obklopit , u koně se mi to podařilo skvěle, vetka je rozumná, šikovná, nechybí jí pokora, ochota se vzdělávat, zná koně i nás, ví, na co je cíťa kůň a na co je cíťa panička
U psa jsem až takové štěstí neměla, ale zas je těch vetů víc na výběr a volím podle toho, v čem je problém. A na některý věci se prostě na veterině neptám, spolehnu se radši sama na sebe.
Aneb jak zdůrazňuje Franta Šusta na každé akci "můžuu vám poradit, můžu říct, jak bych to asi dělal já, ale nejsem Bůh a jedinej a největší odborník na vašeho psa jste vy a jedině vy za něj zodpovídáte".
Ve veterině bych to viděla podobně
Terven, opět děkuji za překlad :-D jo, zhruba tak jsem to myslela.
Hmn_, i to se může stát, protože v životě fakt existují okamžiky a situace, které sama nevyřeším, dopředu nepřipravím a i kdyby, veterináře na sál fakt komandovat nepůjdu, ani když řekne, že něco vidí v mikroskopu, v krev. obraze nebo já nevím, hrabat se mu v tom taky nebudu. Ale tak zeptám se, zajímám se, pátrám, když je o čem. Oni se mi taky se svými dětmi svěří (do péče) a ptají se mě na věci, který by si našli na gůglu, youtube, kdekoli. Proč asi. Ty děti by si i zaopatřili sami, úplně v pohodě, podle mně. Dokonce si i některý věci přestali vzájemně v týmu řešit na veterině
napsal(a):
Klíšťata nebloudí na srsti po Bravectu, ale proto, že je pes nasbíral!

"Aneb jak zdůrazňuje Franta Šusta na každé akci "můžuu vám poradit, můžu říct, jak bych to asi dělal já, ale nejsem Bůh a jedinej a největší odborník na vašeho psa jste vy a jedině vy za něj zodpovídáte".
Ve veterině bych to viděla podobně"
tak to bych v viděla zcela naopak, protože na tělo psa je ODBORNÍK právě ten veterinář, a to v pravém a přímo zákonném slova smyslu, studovaný, včetně právní zodpovědnosti !...narozdíl od výchovy i výcviku...
tapina, přiznám se, že tvému poslednímu příspěvku v kontextu debaty moc nerozumím...
napsal(a):
"Aneb jak zdůrazňuje Franta Šusta na každé akci "můžuu vám poradit, můžu říct, jak bych to asi dělal já, ale nejsem Bůh a jedinej a největší odborník na vašeho psa jste vy a jedině vy za něj zodpovídáte".
tak to bych v viděla zcela naopak, protože na tělo psa je ODBORNÍK právě ten veterinář, a to v pravém a přímo zákonném slova smyslu, studovaný, včetně právní zodpovědnosti !...narozdíl od výchovy i výcviku...
tapina, přiznám se, že tvému poslednímu příspěvku v kontextu debaty moc nerozumím...
Kontext -...aby víra ve veterináře nestála zdraví či život. Nakonec teď to tu píšete sama.
Terven píše, že za psa zodpovídá i v tomto smyslu majitel. Jistě, protože on mu musí tu veterinární péči zajistit (dovézt ho, zavolat si), veterináři musí podat odpovídající anamnestické údaje a dál spolupracovat v předcházení nebo případně řešení problému.
napsal(a):
Tapina, též děkuji za překlad
Tak takhle nějak to mám leda s autem a i na to bych ráda byla větší odborník než jsem
Jinak se v zájmu svých zvířat snažím o fungování jejich těl vědět co nejvíc. Spousta lidí na to řekne "od toho mám přece veta", jenomže pokud jsou znalostmi z veteriny nepolíbení, nemají ani šanci poznat toho správného, nemají šanci odhalit blbý postup nebo aspoň pojmout podezření, a v neposlední řadě musejí mazat na veterinu s každým prdem, s prominutím.
Já musím rozhodnout zda a kam na veterinu půjdeme, já se o psa budu starat během nemoci a pokud to nedopadne, následky si ponesu taky já...je mi úplně fuk, že vet má nějakou právní odpovědnost, to mi psa nevrátí.
Veta neberu jako poloboha, jehož slovo je zákon, ale jako partnera, který má jisté znalosti a možnosti, které já nemám, ale abych vůbec rozumněla, o čem mi říká a mohla se ptát, musím vědět víc než že pes má čtyři nohy.
KOneckonců, pokud jste napsala tohle
och, tapina, velmi ti přeji, aby tvá víra ve veterináře nestála nějaké tvé zvíře zdraví, ne-li život...a to teď myslím zcela obecně
možná to máte nějak podobně

já jsem velmi velmi nevěřící...
tady jsou vidět ta úskalí internetové komunikace, neb já jsem psala tu poznámku o zodpovědnosti myšlenou tak, že je právní rozdíl mezi zodpovědností veterináře a výcvikáře a jejich odborností...
jinak, rada jednoho veterináře je zde :
http://www.deutsche-dogge.cz/question/tableta-bravecto/.

to není rada, ale názor
tohle je rada
akorát že nefunguje (a kvůli rezistenci nebude letos fungovat ani takový fipronil, už je tu dlouho, třeba)
http://www.deutsche-dogge.cz/question/klistata-blechy/
no a zas že zůstane v kůži.. hmm.
napsal(a):
Netvrdím, že je Bravecto repelent, ale musím říci, že od té doby, co si pes Bravecto vzal, jsem na něm našel 2 mrtvá klíšťata a žádné živé. Předtím to bylo tak 30 živých denně, Třeba mají ta klíšťata nějaký pud sebezáchovy
Ta diskuze od Bravectu se nějak moc rozrostla a řeší se tu kdeco, dokonce i HA . Už mám potíž najít reakce na své příspěvky. Asi by se to mělo nějak specializovat. Samozřejmě HA je tak nejvýš na úrovni Bravecta, navíc o ní se ví, že škodí, ale nesmí se to publikovat vzhledem k obrovskému kšeftu s tím. O Bravectu jsou jen domněnky...
napsal(a):
Funguje ten sprej s euaklyptem? Takové ty z rozmarýnu, doma dělané výluhy co kolvaly po netu nám nefungují.
Dobrý den
rád se tu s Vámi podělím o jednu reakci na Bravecto z FB. Omluvte za špatný překlad, ale zkopíruju i originál v ang. jazyce. Jinak za mne BRAVECTO letělo do koše !
Benedikte Bjerre
Dánsko
Musela jsem napsat tento příběh, jako každý musí být varován ohledně bravecto :(
Už jsem to věděl, jak psi zemřeli v Řecku z toho, že to bylo velmi toxické, ale včera jsme museli eutanazii jednoho z našich foster psů v Dánsku, po veterináři, nevědomky k nám jí dali bravecto..
Začala být nemocná brzy potom, jen se necítila dobře, měla legrační žaludek, pak začala mít těžké bolesti žaludku, pak ztratila kontrolu nad ji nohama, dokud nebyla úplně ochrnutá, a včera ráno začala. Taky máme problémy s dýcháním, tak jsme se rozhodli, že ji necháme jít..
Před 2 měsíci měla krevní testy, to bylo fajn, a ještě teď,10 dní poté, co dostala bravecto, je mrtvá :(
Prosím prosím nedávejte svým psům tohle, i když jste to tak už udělali, někteří psi to dostanou jednou nebo dvakrát dřív, než je to ovlivní, takže jen proto, že už to měli předtím, neznamená, že váš pes nemůže být další :(
Vím, že všechny ty jedy jsou špatné pro naše mazlíčky, ale bravecto je ústní pilulka, pokrývající 3 měsíců, takže to asi samo o sobě by mělo být varování, jak je to silné :(
PS, vím, že mnoho veteránů řekne, že to bylo asi něco jiného, pes měl něco jiného, jako jak můžete dokázat fakt, že játra havarovala náhle je přesně z na a samozřejmě nemůžete, ale můžete si udělat vlastní Závěry a rozhodnout se, zda to riziko stojí za to, nebo ne?
R.I.P. Flower, tak promiň, že jsi musel jít tudy, ale aspoň vím, že jsi ve skvělé společnosti na druhé straně
A ZDE ORIGINÁL
I had to write this story, as everybody has to be warned about Bravecto :(
I knew already, as dogs have died in Greece from it, that it was very toxic, but yesterday we had to euthanise one of our foster dogs in Denmark, after the vet, unknowingly to us had given her Bravecto..
She started to become ill soon after, just not feeling right, had a funny stomach, then she started to have severe stomach pains, then she lost the control of her back legs, until she was completely paralysed, and yesterday morning, she started to have trouble breathing also, so we decided to let her go..
She had blood tests 2 months ago that was fine, and yet now,10 days after she was given Bravecto, she is dead :(
PLEASE PLEASE dont give your dogs this, even if you have done so before, some dogs gets it once or twice before it affects them, so just because they have had it before, does not mean your dog cant be next :(
I know all these poisons are bad for our pets, but Bravecto is an oral pill, covering 3 months, so I guess that in itself should be a warning to how strong it is :(
PS, I know many vets will say, it was probably something else, the dog had something else, as how can you prove the fact the liver crashed suddenly is exactly from the Bravecto, and of course you cannot, but you can make your own conclusions, and decide whether or not its a risk worth taking ?
R.I.P. Flower, so sorry you had to go this way, but at least I know you are in great company on the other side.

napsal(a):
Stačí, když na ni nechtěně šlápne, jed podráždí packu a špatně se to hojí.
Děti si snad stačí rodiče ohlidat, větší nutno poučit.
Před pár lety jsem sebrala Majku- všechno beru do ruky, samozřejmě mě "pochcala"- jedovatá tekutina je žlutá, s kámoškou jsme vymýšlely, co jen o ní víme, něco jako jo, ale co? Čichala jsem k ní, nic, no majku jsem pustila, ruku otřela a šlo se dál...doma jsem vygůglila něco o jedu, jelikož jsem byla doma sama, šla jsem umřít mezi lidi do hospody...abych doma neležela dlouho.
Třesavk jsou pěkně mazaný, umí zdrhnout i před vysavačem...¨
Letos je klíšťat mraky- na některá místa už raději nechodíme- za pět minut 3 klíšťata lezoucí a jedno už zacuclé...
Bravecto se mi minulý rok neosvědčilo- nebyl tam repelentní účinek, psina nosila klíšťata až na gauč. Letos zkusím jem psa stříkat " černým ultra šíltem" na koně (a psy je to taky).

Právě čtu tu reakci na Bravecto z FB z Dánska o pár příspěvků výše. Jak jsem už dříve psal, četl jsem pár podobných příspěvků na německé diskuzi, (FB nemám a nechci) a zase řadu jiných, kteří to chválí. Já Bravecto použil již pro druhého psa druhý rok a nebyla u žádného absolutně žádná reakce. A za týden jsem objevil 2 mrtvá klíšťata a absolutně žádné živé. Předtím měl NF každý den kolem 30 živých a zakusovala se vydatně.
Samozřejmě to nikomu nevnucuji, pes je očkován, ale při tom enormním počtu se velmi lehce přihodí, že jej nějaké klíště infikuje a okamžitě mít problémy bude. Můžete psa samozřejmě postřikovat ekologickými a vůbec nefungujícími vodičkami, které vám budou tahat jen peníze z kapsy. Budete tak mít mylný pocit, že je pes nejlépe ošetřen...

tero
napsal(a):
Funguje ten sprej s euaklyptem? Takové ty z rozmarýnu, doma dělané výluhy co kolvaly po netu nám nefungují.
Jo, funguje, na mě i na psovi, ale musí se stříkat denně před prochajdou.

Karel V
napsal(a):
Právě čtu tu reakci na Bravecto z FB z Dánska o pár příspěvků výše. Jak jsem už dříve psal, četl jsem pár podobných příspěvků na německé diskuzi, (FB nemám a nechci) a zase řadu jiných, kteří to chválí. Já Bravecto použil již pro druhého psa druhý rok a nebyla u žádného absolutně žádná reakce. A za týden jsem objevil 2 mrtvá klíšťata a absolutně žádné živé. Předtím měl NF každý den kolem 30 živých a zakusovala se vydatně.
Samozřejmě to nikomu nevnucuji, pes je očkován, ale při tom enormním počtu se velmi lehce přihodí, že jej nějaké klíště infikuje a okamžitě mít problémy bude. Můžete psa samozřejmě postřikovat ekologickými a vůbec nefungujícími vodičkami, které vám budou tahat jen peníze z kapsy. Budete tak mít mylný pocit, že je pes nejlépe ošetřen...
Jaký bude mít problémy, když je očkován?

napsal(a):
Jaký bude mít problémy, když je očkován?
Ze zhnisané jizvičky po odpadnutí klíštěte? Navíc se i u nás objevují "strakatá klíšťata" s možností nákazy novou nemocí.

napsal(a):
Ze zhnisané jizvičky po odpadnutí klíštěte? Navíc se i u nás objevují "strakatá klíšťata" s možností nákazy novou nemocí.
No však proto se ptám, zatím nemám zkušenost a je určitě lépe být připraven, než překvapen.
Strakaté klíště? To jsem nikdy neslyšela...

napsal(a):
No však proto se ptám, zatím nemám zkušenost a je určitě lépe být připraven, než překvapen.
Strakaté klíště? To jsem nikdy neslyšela...
Piják lužní je v Evropě přenašečem závažného onemocnění psů - psí babeziózy. Výskyt babeziózy logicky kopíruje rozšíření jejího přenašeče a znalost o výskytu pijáka je tak na regionální úrovni klíčová jak pro majitele psů tak pro veterinární lékaře.
https://najdipijaka.cz/.

napsal(a):
Piják lužní je v Evropě přenašečem závažného onemocnění psů - psí babeziózy. Výskyt babeziózy logicky kopíruje rozšíření jejího přenašeče a znalost o výskytu pijáka je tak na regionální úrovni klíčová jak pro majitele psů tak pro veterinární lékaře.
https://najdipijaka.cz/.
Safra, to jsem fakt ještě neviděla, díky za upozornění, pročtu si to.

Karel V
napsal(a):
Co ma spolecneho ockovani a klíšťata?
podle me neexistuje ockovani na nemoci, co prenasi klíšťata u psu?
Cokoli, co ulehčí pejskům a majitelům boj proti klíšťatům je žádoucí.
Pohybuji se celý život v přírodě, teď jako důchodce ještě víc a tolik klíšťat jsem ještě nezažila! Nikdy! Na mě klíšťata nejdou, už ani nevím, kdy jsem dřív nějaké měla. Ale teď postupně 3 kousky za 4 dny. Fakt hnus. Stačí jít kousek trávou a vidíte, jak po vás lezou v rojnicích!

napsal(a):
Co ma spolecneho ockovani a klíšťata?
podle me neexistuje ockovani na nemoci, co prenasi klíšťata u psu?
Psa je možné očkovat proti borelioze - na rozdíl od lidí.
https://hobby.idnes.cz/ockovani-proti-borelioze-ma-smysl-pro-psy-pro-kocky-je-zbytecne-pwy-/hobby-mazlicci.aspx?c=A100308_161939_hobby-mazlicci_mce.

napsal(a):
Psa je možné očkovat proti borelioze - na rozdíl od lidí.
https://hobby.idnes.cz/ockovani-proti-borelioze-ma-smysl-pro-psy-pro-kocky-je-zbytecne-pwy-/hobby-mazlicci.aspx?c=A100308_161939_hobby-mazlicci_mce.
jo tohle.
to uz jsem zapomněla
od te doby, co jsou mnohem presnejsi testy na ty klisteci nemoci - se ukazalo, ze borelióza psa téměř neohrozuje.
zato nezadouci reakce po tomhle ockovani je skoro jistota.

napsal(a):
jo tohle.
to uz jsem zapomněla
od te doby, co jsou mnohem presnejsi testy na ty klisteci nemoci - se ukazalo, ze borelióza psa téměř neohrozuje.
zato nezadouci reakce po tomhle ockovani je skoro jistota.
Nikdy žádnej můj pes neměl nežádoucí účinky po očkování proti borelióze, to bude info z nějakýho webu proti očkování, ne?

napsal(a):
Nikdy žádnej můj pes neměl nežádoucí účinky po očkování proti borelióze, to bude info z nějakýho webu proti očkování, ne?
" to bude info z nějakýho webu proti očkování, ne?"
svoje zdroje infa si vybiram opravdu lepe

napsal(a):
" to bude info z nějakýho webu proti očkování, ne?"
svoje zdroje infa si vybiram opravdu lepe
To říkají všichni odpírači očkování
A to rozhodně neočkuju proti všemu.

napsal(a):
To říkají všichni odpírači očkování
A to rozhodně neočkuju proti všemu.
a kde pisu, ze neockuju?
neockuji boreliózu.
Tyjo za necelý měsíc si dovezu štěně hovawarta a nevím vůbec jestli mám odčervovat a používat výrobky proti klíšťatům a blecham nebo ne když to tak čtu tady tak je to hrozný jaké jsou nějaké reakce na tady tohle... Poradila bych se s veterinářem, ale řekla bych že výrobky, kterým mají dělat reklamu budou vychvalovat do nebe.. a co třeba vectra? To se teď celkem rozjelo bych řekla..

"Tyjo za necelý měsíc si dovezu štěně hovawarta"
jestli se mohu ptát, z jaké CHS?
"jestli mám odčervovat"
k odčervení : http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/772/odcerveni-stenat-kotat-dospelych-psu-a-kocek
štěně jo, u dospělce bude vhodnější to vyšetření trusu a odčervit jen když je co
"používat výrobky proti klíšťatům a blecham nebo ne"
ono se to bude odvíjet i od toho, kde bydlíš - od výskytu nakažených klíšťat
já bych asi štěně neošetřila ale prohlížela a vytahovala (pokud nebydlíš někde, kde je babézka či anaplazmóza jako doma), co se týče blech dtto
vectru 3d používám třetí rok (současného psa ošetřuji, neb je hotspoťák), uplynulé dva roky 100%ní spokojenost, letos klíšťata tahám
veterináře na tohle mám borce, nabízel mi obojek a ve stejné větě si pochválil, jak sousedovic SAO měl po nasazení obojku úplně všechny nežádoucí účinky včetně agresivity...

No, jako letos je klíšťat fakt hodně, my letos dali jednou pipetu, zatím, jenže malá se furt koupe a taky už to ztrácí tu účinnost nebo co. Takže statečně a vytrvale každý den stříkám před odchodem ven sprejem z DM a po návratu vyčesávám. Včera jen dvě lezoucí klíšťata na hlavě, ve čtvrtek jich bylo asi 10, přicucnutý jsem zatím od minulýho pondělka nenašla.
Uvidíme, jak dlouho to vydržíme. Obojek jsem zatím nedala nikdy, tabletu zatím nechci a pokud snad, tak asi Symparicu, kterou už vyzkoušela chovatelka na svých psech.
Ta Vectra 3D je něco nového? Koukám, volně prodejné to není...jaká je asi cena?
napsal(a):
No, jako letos je klíšťat fakt hodně, my letos dali jednou pipetu, zatím, jenže malá se furt koupe a taky už to ztrácí tu účinnost nebo co. Takže statečně a vytrvale každý den stříkám před odchodem ven sprejem z DM a po návratu vyčesávám. Včera jen dvě lezoucí klíšťata na hlavě, ve čtvrtek jich bylo asi 10, přicucnutý jsem zatím od minulýho pondělka nenašla.
Uvidíme, jak dlouho to vydržíme. Obojek jsem zatím nedala nikdy, tabletu zatím nechci a pokud snad, tak asi Symparicu, kterou už vyzkoušela chovatelka na svých psech.
Ta Vectra 3D je něco nového? Koukám, volně prodejné to není...jaká je asi cena?
Ne, Vectra není nijak nová, ale je myslím k dostání jen na veterině, za kolik jsme ji měli už si nepamatuju, ale myslím, že o něco levněji než Advantix, Advocate. Brala jsem si vždycky tu největší pipetu a roztáhla si ji do dvou dávek (na 25 kg psa). Má repelentní účinky, je na měsíc, koupání by nemělo vadit. U nás loni klíště snad žádné, na celou sezónu mi stačily dvě aplikace, letos zatím jedno, poprvé do vody vletěl tak 2 hoďky po nakapání. Pes je plavací a koňodoprovodný, bez nečeho proti mrchám se neobejdem. Bravecto měl dvakrát, ale podruhé mu odpoledne (tbl ráno) bylo špatně, nevím ovšem, jestli to bylo vysloveně kvůli tabletě, mohl i někde pojíst jiného fujtajblu. Jinak k tématu - za 4 roky na veterině jsem se s reakcí na Bravecto nepotkala.

"za 4 roky na veterině jsem se s reakcí na Bravecto nepotkala."
no, a možná že potkala, jenom si to nikdo s bravectem nedal dohromady...
... a už tu máme Bravecto Plus.
Hmn_, myslíte, že by si to s tím bravectem nakonec fakt nikdo nedal dohromady? Přecejen, prodal to veterinář - pokud člověk se zvířetem chodí na jedno pracoviště a vedou dokumentaci, a vzhledem k tomu, jaká "masáž" okolo toho je, neříkejte, že i ti veterináři s ohledem na svoji reputaci nebudou obezřetní.
Pokud člověk se psem půjde někam jinam než kde koupil Bravecto, snad to i zmíní, když se zeptají na anamnézu.
Jako jo, asi je to u nás krátce, jeden veterinář ve svojí praxi třeba nenasbíral tolik podání, aby k tomu měl za sebe šanci něco pozorovat. Tak od toho jsou ale instituce k hlášení veškerých příhod u uživatelů všech přípravků - někdo jiný tam pak hledá tu souvislost, nemusí každý vet. hledst sám pro svou praxi - ve světě má to hlášení úplně jinou kulturu než v ČR. Že ČR nehlásí, nenachází... bych za směrodatné nebrala. Ale tak není to lék prodávaný jen v ČR a zemích ČR kulturou hlášení blízkých.
Nevím no. Čas ukáže.
Jinak, trochu odbočka, máme tu k dispozici další lék pro alergiky, celkem krátce po Apoquelu je tu Cytopoint. Vzhledem k tomu, jak bylo dlouhé období, kdy byly jen kortikoidy nebo cyklosporin a s těmi antiparazitiky to bylo podobné, taky bylo celkem dlouhé období, kdy se nic nového neobjevovalo. A teď? Podle mě za tím bude něco hlubšího než "jen" byznys.
Na druhou stranu, je mi to skoro i jedno. Pes žije deset patnáct let, není neobvyklé, že i méně, stanou se věci, které u zvířat nemají řešení. Pokud má fakt nějaký problém který s sebou sám nese větší utrpení a jisté utrpení, tak to mi nějaká potencionální rizika asi budou tak, jakože "až se stanou realitou, tak je budem řešit".

dohromady si dá každý majitel psa úplně všecko - za vše může doktor
spojí si někdo spot on každý měsíc s něčím za rok ?
jedno blbé klíště, špatná strava, stres... ? jak to, že psi umírají teď tak mladí, a z jakých příčin, jak dlouho se Bravecto prodává..
Bravecto je taková tabletka, dá se vzít do ruky, to už je vážnější, to bude určitě kvůli ní
potřebuji psa chránit proti bleší/klíštěcí invazi, protože..
jaké riziko tím podstupuji vs. nemít Bravecto (když jiné nic nefunguje), tak je na tom pes jinak zdravotně špatněji
a že alergiků na bleší kousnutí není málo
před deseti lety nebylo tolik blech, psů, a nezodpovědných majitelů, nepotřebovali jsme ani pipety, ani tablety (co se dávalo dřív ? difusil ? ten byl zdravý )
a letos bych já osobně kvůli klíš. nedala nic (ale blech je všude moc)
blahopřeji a dík tomu, kdo objevil, že zabírá na demodex a bleší epidemie
ten Cyto.. jak se liší od Apoq. ? bude lepší ? je to dobrá zpráva, mám udělat smajlíka ?
napsal(a):
"za 4 roky na veterině jsem se s reakcí na Bravecto nepotkala."
no, a možná že potkala, jenom si to nikdo s bravectem nedal dohromady...
Jistě, to je možné. Ale mezi pravidelnými pacienty, kde se toto samozřejmě zanese do karty, prostě žádná reakce nebyla. Minimálně ne taková, že by s ní majitelé šli na veterinu, nebo že by nám ji považovali za nutné sdělit. Nikomu jsme Bravecto nenutili, pouze uváděli jako jednu z možností, včetně uvedení rizik (například toho zde často zmiňovaného, že obojek se dá sundat a pipeta vymýt). Většinou se k tomu lidi další sezónu vraceli, je to prostě holt nejpohodlnější a většinou to drží i déle než ty tři měsíce. Samozřejmě je na každém, co svému zvířeti dá. Jen píšu, že z vlastní zkušenosti znám několik desítek psů, kteří Bravecto opakovaně dostali a žádnou negativní reakci neměli. Jestli je to "zatím" nebo "prostě ne", to netuším, nejsem věštec. U některých z nich se dělaly i krve a vše ok.
Jinak ještě přidám osobní historku - koupila jsem před dvěma lety psovi tu největší, že ji rozpůlím a tím pádem mám vyřešeno na půl roku. Zbylou půlku jsem dala zpátky do toho plata a do krabičky a nechala ji v ložnici na stole. Vůbec mě nenapadlo, že by se tím mohla zaobírat kočena, nikdy ji nic takového nenapadlo (snad leda kdyby v té krabičce byla hovězí panenka) a s předměty takové velikosti si ani nehraje, ale prostě to rozebrala a tabletu sežrala.3,5 kg kočka tabletu pro 30 kilo psa. Byla jsem samozřejmě strachy bez sebe, ale kočce se nestalo vůbec nic. Krve má v pořádku.

to není normální
Pokud je to reakce na moji kočku, tak to určitě není Stejně jako mi nepřijde normální, že by se kočka dobývala do krabičky pro tabletu. Ne kotě, osmiletá kočka, nakrmená, s dostatkem pohybu i podnětů, kterou nikdy nic takového nenapadlo. Někdy se dějou zvláštní věci, no. V tomhle případě naštěstí.
Naší fence 12-leté bišonce jsme před dvěmi lety dali tabletu proti klíšťatům, zřejmě to byla Bravecto, jiná asi není na trhu. Po asi 1 nebo 2 měsících měla játra plná nádorů a metastázy všude možně, do té doby byla zdravá, museli jsme ji nechat uspat. Nevím zda to souvisí, jen pro info.
Lucie.
napsal(a):
Naší fence 12-leté bišonce jsme před dvěmi lety dali tabletu proti klíšťatům, zřejmě to byla Bravecto, jiná asi není na trhu. Po asi 1 nebo 2 měsících měla játra plná nádorů a metastázy všude možně, do té doby byla zdravá, museli jsme ji nechat uspat. Nevím zda to souvisí, jen pro info.
Téměř jistě to nesouvisí, některé nádory sice rostou rychle, ale že by takto a ještě se stačily vytvořit i metastázy, to pochybuju.
Psi prostě na nádorová onemocnění umírají, nad deset let věku to není žádná vzácnost.
Fenka do té doby zcela jistě nebyla zdravá, pokud už měla metastázy, jen jste o jejím onemocnění nevěděli.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937150/bravecto-zkusenosti
viz můj 1. příspěvek v diskuzi (15.5.2018, 17:06)
tuším (ale nevím jistě) šlo o těžký zánět žaludku, v tomto příspěvku to neuvádí
tohle se spot onem nepovede....

na internetu se toho najde :D
citliví psi po tom mají průjem.
napsal(a):
na internetu se toho najde :D
citliví psi po tom mají průjem.
Jako že kámoška něco vygooglila? To je možné, SPC já samozřejmě věřím, a dle něj se mi to jako nějaké svinstvo nejeví. Ale zase "hmn_" píše negativní zkušenost (zatím jsem to vlákno ještě neprošla).... Každopádně díky oběma za rychlou reakci.
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937150/bravecto-zkusenosti
viz můj 1. příspěvek v diskuzi (15.5.2018, 17:06)
tuším (ale nevím jistě) šlo o těžký zánět žaludku, v tomto příspěvku to neuvádí
tohle se spot onem nepovede....
"Hmn_" toto jste psala v dubnu 18: "ono, když pes bude mít někdy později problémy s játry, ledvinami..., tak si to asi málokdo spojí s bravectem
a na to patrně nikdo nikdy nikoho netestoval..."
Já zas předpokládám, že jako přípravek mající statut léku byly dělány testy chronické toxicity. Nechci Vám nikterak odporovat, ale stran této věci by si to výrobce nelajznul, teda aspoň podle mě.

Já zas předpokládám, že jako přípravek mající statut léku byly dělány testy chronické toxicity. Nechci Vám nikterak odporovat, ale stran této věci by si to výrobce nelajznul, teda aspoň podle mě.
fíkovnice, a velmi se omlouvám, že nedám odkaz, on možná v nějaké té starší diskuzi i je, jsem se dívala na co to bylo testováno, a právě že nic v dlouhodobém horizontu tam nebylo (u nějaké instituce povolující léčiva, asi...)
Chápej, mě to až tak netrápí, takže si to nijak do paměti neukládám....
A ještě k bravectu - nemá repelentní účinek
DANA44

XXX.XXX.231.33
Dáváme Bravecto čtyři roky. Máme dva jorky a maltíka. Některé pejskařky mi říkají, že své psy vraždím.... Nevím, možná jim o něco málo zkrátím život (11, 9 a 4 roky), ale taky vím, jaké to je, když psi potkají blechy a jaký problém bývá s klíšťaty. Nic jiného nám tak dobře nikdy nezabralo a psí kluci to zvládají bez problémů.

Nemá. Mně osobně to vadí. Ale to je holt vlastnost této skupiny antiparazitik a není to jediná skupina antiparazitik, která repelentní účinek nemá, respektive jediná antiparazitika s rozumným repelentním účinkem jsou pyrethroidy.
To, že nemá repelentní účinek však neznamená, že nemá účinek nebo že je škodlivý, jsou to prostě různé od sebe oddělené vlastnosti té věci.
napsal(a):
Nemá. Mně osobně to vadí. Ale to je holt vlastnost této skupiny antiparazitik a není to jediná skupina antiparazitik, která repelentní účinek nemá, respektive jediná antiparazitika s rozumným repelentním účinkem jsou pyrethroidy.
To, že nemá repelentní účinek však neznamená, že nemá účinek nebo že je škodlivý, jsou to prostě různé od sebe oddělené vlastnosti té věci.
Sice nemá repelentní účinek, ale nevím, jak je to možné, ty dvě sezóny, co jsem to používala, jsme nevěděli, co je to klíště. A to fena je denně v přírodě, v lese, vymetá houští a vysokou trávu.
Našla jsem jich v srsti úplné minimum přisátých a uschlých, ale pokud by byla bez antiparazitika, měla by jich denně desítky.
Nešly by ty dvě diskuse sloučit? To jen na okraj Jinak: musím se rozhodnout, čím letos ochránit psa, protože už jsem mu od začátku roku vytáhnula jistě víc než 10klíšťat. Dvě ve fázi: obr klíště (v té jeho srsti se to fakt nedá )Uvažovala jsem letos nad bravectem, protože nějak nic moc neúčinkuje. Kvůli kočkám a kočkám jsem dávala Frontline a podobné. Na rozdíl od lidí tu( se zdravotním zaměřením) nějak nevím, jak to vlastně funguje(tedy zatím jsem v tom ani nebádala) a prostě mechanismus účinku zevnitř ven, mne dost odrazuje. Něco jiného je napatlat spot na kůži. Prostě si nedovedu představit, že to nic neovlivní, ledviny ani játra

lesnížínka
napsal(a):
Nešly by ty dvě diskuse sloučit? To jen na okraj Jinak: musím se rozhodnout, čím letos ochránit psa, protože už jsem mu od začátku roku vytáhnula jistě víc než 10klíšťat. Dvě ve fázi: obr klíště (v té jeho srsti se to fakt nedá )Uvažovala jsem letos nad bravectem, protože nějak nic moc neúčinkuje. Kvůli kočkám a kočkám jsem dávala Frontline a podobné. Na rozdíl od lidí tu( se zdravotním zaměřením) nějak nevím, jak to vlastně funguje(tedy zatím jsem v tom ani nebádala) a prostě mechanismus účinku zevnitř ven, mne dost odrazuje. Něco jiného je napatlat spot na kůži. Prostě si nedovedu představit, že to nic neovlivní, ledviny ani játra
To je čistě psychologie. Ono můžete klidně koupit bravecto spot on, pokud vás odrazují tablety, ale účinek bude v obou případech stejný, je to jen rozdíl v lékové formě.
Ono totiž i spot-on se vstřebává do těla.
fikovnice
napsal(a):
"Hmn_" toto jste psala v dubnu 18: "ono, když pes bude mít někdy později problémy s játry, ledvinami..., tak si to asi málokdo spojí s bravectem
a na to patrně nikdo nikdy nikoho netestoval..."
Ono, když pes má někdy později problémy s játry a ledvinami, nikdo si to nespojí ani se spot onem nebo obojkem. Tyhle látky se do oběhu dostanou úplně stejně. Mechanismus vstupu do organismu je jiný, výsledek stejný.
Často se tu argumentuje tím, že když vznikne alergie, obojek se sundá, pipeta vymeje...dobře. Ale pokud alergie nevznikne, což je ve většině případů, nikdo nic nesundá ani nevymeje a působení na játra, ledviny či bůhvíco nic nebrání.
lesnížínka
napsal(a):
Lesnížínko, já už jsem to psala v té minulé diskuzi- ono přes kůži se to dostane dovnitř stejně efektivně jako když to pes sežere. Vemte si, že existují analgetické náplasti na kůži, které uspěšně tlumí bolesti onkologických pacientů anebo antikoncepční náplasti - kdyby se to nedostalo do oběhu, nefungovalo by to.
Terven
napsal(a):
Lesnížínko, já už jsem to psala v té minulé diskuzi- ono přes kůži se to dostane dovnitř stejně efektivně jako když to pes sežere. Vemte si, že existují analgetické náplasti na kůži, které uspěšně tlumí bolesti onkologických pacientů anebo antikoncepční náplasti - kdyby se to nedostalo do oběhu, nefungovalo by to.
Ano, to máte pravdu, to mne ani nenapadlo(nevzpomněla jsem si na to) Tak ho asi koupím, protože s klíšťaty to u nás začíná být děs. Neřkuli, že vloni jsem ze psa tahala opět pijáka lužního Ještě k tomu repelentnímu účinku. To jako, že klíště zdechne, ale až si cucne? To je ale zase dost naho.no O nějaké borelce se píše, že musí být klíště přicuclé několik hodin? ale nevím co třeba ten lužní a anplasma(či jak se ta sviň jmenuje )
lesnížínka
napsal(a):
Ano, to máte pravdu, to mne ani nenapadlo(nevzpomněla jsem si na to) Tak ho asi koupím, protože s klíšťaty to u nás začíná být děs. Neřkuli, že vloni jsem ze psa tahala opět pijáka lužního Ještě k tomu repelentnímu účinku. To jako, že klíště zdechne, ale až si cucne? To je ale zase dost naho.no O nějaké borelce se píše, že musí být klíště přicuclé několik hodin? ale nevím co třeba ten lužní a anplasma(či jak se ta sviň jmenuje )
Jako jo, no...v příbalovým letáku se píše, že Bravecto nezabrání přenosu onemocnění. Je fakt, že hlavní důvod, proč jsem to dala, nebyla prevence nákazy, ale aby se nám doma neválely mraky nacucaných koulí.
A vloni jsem nedala nic, jen Faunaspot z Aromafauny + jejich repelentní sprej. Asi těch klíšťat bylo o něco míň, ale účinek nikterak oslňující.
Je to takové moje nekonečné dilema, já vlastně Bravecto dávat nechci, ale obojek mi přijde ještě o dost horší. Fena spí v posteli a i kdyby ne, představa, že má trvale něco na krku mi hodně vadí. Zvlášť, když navíc je to pěkný svinstvo.
Letos zřejmě půjdu cestou ostříhání úplně nakrátko a budem kontrolovat, plus ta Aromafauna k tomu.
Což u vás asi nepůjde

lesnížínka
napsal(a):
údajně by bravecto mělo zabít to klíště rychleji než se z něj stačí něco přenést. i ta babésióza potřebuje nějakej čas k přenosu.
Terven
napsal(a):
Jako jo, no...v příbalovým letáku se píše, že Bravecto nezabrání přenosu onemocnění. Je fakt, že hlavní důvod, proč jsem to dala, nebyla prevence nákazy, ale aby se nám doma neválely mraky nacucaných koulí.
A vloni jsem nedala nic, jen Faunaspot z Aromafauny + jejich repelentní sprej. Asi těch klíšťat bylo o něco míň, ale účinek nikterak oslňující.
Je to takové moje nekonečné dilema, já vlastně Bravecto dávat nechci, ale obojek mi přijde ještě o dost horší. Fena spí v posteli a i kdyby ne, představa, že má trvale něco na krku mi hodně vadí. Zvlášť, když navíc je to pěkný svinstvo.
Letos zřejmě půjdu cestou ostříhání úplně nakrátko a budem kontrolovat, plus ta Aromafauna k tomu.
Což u vás asi nepůjde
no to nepůjde. Právě, že obojek vůbec, je na krku odraný i od obojku, který dostává 4krát za týden ven. Pak už zbývají jen spreje a spoty. Vloni jsem stříkala dětským repelentem, nějakým údajně neškodným. Mě jsou nacucaná klíšťata jedno( i to že denně hodinu probírám psa a tahám po 20ks) sem tam ho pravda najdu i odpadlé po baráku, ale to je stejně i od koček. Mě jde vyloženě jen o ten přenos nemocí, protože si pořád myslím, že berňák umřel na babesiosu.
lesnížínka
napsal(a):
no to nepůjde. Právě, že obojek vůbec, je na krku odraný i od obojku, který dostává 4krát za týden ven. Pak už zbývají jen spreje a spoty. Vloni jsem stříkala dětským repelentem, nějakým údajně neškodným. Mě jsou nacucaná klíšťata jedno( i to že denně hodinu probírám psa a tahám po 20ks) sem tam ho pravda najdu i odpadlé po baráku, ale to je stejně i od koček. Mě jde vyloženě jen o ten přenos nemocí, protože si pořád myslím, že berňák umřel na babesiosu.
Já se nacucaných klíšťat taky neštítím, ale fena si s nima po odpadnutí hraje, takže na zemi to pak najdu jako krvavou šmouhu a mít to v posteli už vůbec netoužím
Terven
napsal(a):
Já se nacucaných klíšťat taky neštítím, ale fena si s nima po odpadnutí hraje, takže na zemi to pak najdu jako krvavou šmouhu a mít to v posteli už vůbec netoužím
Blééé...to věřím, já už několikrát(jelikož doma chodíme na boso) šlápla milimetr od této koule Naštěstí si toho psi nikdy nevšímali, kocour taky ne, nevím co teď mladá koča.

lesnížínka
napsal(a):
Blééé...to věřím, já už několikrát(jelikož doma chodíme na boso) šlápla milimetr od této koule Naštěstí si toho psi nikdy nevšímali, kocour taky ne, nevím co teď mladá koča.
Bleee
víte to ještě lepší? když naboso nešlápnete ten milimetr vedle

Mechanismus vstupu do organismu je jiný, výsledek stejný.
no však ano! a v tom právě může být ten problém (navíc) u tablety....
napsal(a):
Mechanismus vstupu do organismu je jiný, výsledek stejný.
no však ano! a v tom právě může být ten problém (navíc) u tablety....
Asi úplně nerozumím...měla jsem na mysli, že to tam sice jde jinudy, ale dostane se to ke stejnému cíli. Takže jediné malé plus u těch věcí na kůži může být u nějaké časné alergické reakce. Ale opravdu malé plus, protože o hodně blbých reakcích na obojek už jsem slyšela, v případě spot -on to samé.
Co se týče možného vlivu na játra a ledviny, vyjde to úplně nastejno.
Terven
napsal(a):
Asi úplně nerozumím...měla jsem na mysli, že to tam sice jde jinudy, ale dostane se to ke stejnému cíli. Takže jediné malé plus u těch věcí na kůži může být u nějaké časné alergické reakce. Ale opravdu malé plus, protože o hodně blbých reakcích na obojek už jsem slyšela, v případě spot -on to samé.
Co se týče možného vlivu na játra a ledviny, vyjde to úplně nastejno.
Možná to chápu....k cíli ano, ale nemyslí hmn spíš právě kudy, přes co, tu trasu na které může to, co ovlivnit?

ano, nějak už nevím, jak jasněji to už napsat.....

lesnížínka
napsal(a):
Možná to chápu....k cíli ano, ale nemyslí hmn spíš právě kudy, přes co, tu trasu na které může to, co ovlivnit?
v obou případech se látka dostane do krve, kde působí. jestli se tam dostane vstřebáním ze střeva nebo přes kůži je celkem jedno.

ach jo
takže ještě jinak
nežádoucí účinky u spotu :
Mírné a přechodné reakce na kůži v místě aplikace jako jsou zarudnutí nebo alopecie byly často pozorovány v klinických studiích (1,2 % léčených psů).
nežádoucí účinky u tablet:
V klinických studiích byly často pozorovány tyto nežádoucí účinky (1,6 % léčených psů): mírné a přechodné gastrointestinální účinky jako jsou průjem, zvracení, nechutenství a slintání
proč jsou u každé formy jiné nežádoucí účinky?:...když se u obou forem dostanelátka do krevního a blabla.......

napsal(a):
ach jo
takže ještě jinak
nežádoucí účinky u spotu :
Mírné a přechodné reakce na kůži v místě aplikace jako jsou zarudnutí nebo alopecie byly často pozorovány v klinických studiích (1,2 % léčených psů).
nežádoucí účinky u tablet:
V klinických studiích byly často pozorovány tyto nežádoucí účinky (1,6 % léčených psů): mírné a přechodné gastrointestinální účinky jako jsou průjem, zvracení, nechutenství a slintání
proč jsou u každé formy jiné nežádoucí účinky?:...když se u obou forem dostanelátka do krevního a blabla.......
No, prostě proto, že popisované nežádoucí účinky nezpůsobuje samotná účinná látka, ale různé látky přídavné, takže samozřejmě co se dává na kůži může na kůži dráždit - to platí úplně o čemkoliv včetně vody:D a co se baští může podráždit žaludek nebo střeva, opět, to se netýká jen léků.

takže jsme se dlouhou cestou dobraly k tomu, že cesta jedno není....
a je zcela jedno, jaká složka/složky/kombinace problémy způsobuje, protože přípravek se vyrábí, prodává, podává i působí jako jeden CELEK

napsal(a):
a je zcela jedno, jaká složka/složky/kombinace problémy způsobuje, protože přípravek se vyrábí, prodává, podává i působí jako jeden CELEK
Z hlediska toho antiparazitika cesta jedno je. Pokud se bavíme o strašidelných příbězích o psech, kterým tableta proti klíšťatům zničila játra a ledviny, jde primárně o tu účinnou látku, která dle těchto příběhů škodí strašlivě prostě tím, že tableta funguje tři měsíce.
To ostatní už jsou detaily. Když máte intoleranci laktózy, taky holt koupíte prášek na teplotu bez laktózy a psovi nebudete dávat nic, co je slazené xylitolem a pokud máte psa, co se při sebemenší příležitosti hned pokadí, tak mu radši dáte spot-on. Ale klidně bravecto, nemusíte se vracet k frontlinu.

Pokud se bavíme o strašidelných příbězích o psech, kterým tableta proti klíšťatům zničila játra a ledviny, jde primárně o tu účinnou látku,
bodlinka, ale já dávala zkušenost s postižením zažívacího traktu (a myslím, že to byl ten žaludek)........
napsal(a):
Myslela jsem, že vám jde hlavně o budoucí blaho jater či ledvin...z tohoto hlediska to jedno je.
Přechodné zažívací problémy může způsobit kterejkoliv lék podanej do tlamy, ať už jsou to antibiotika, analgetika, léky na srdce, cokoliv. Prostě dráždí ta forma, nic to nevypovídá o vlivu hlavní účinné látky na organismus.
U lidí dost často dráždí forma želatinových tobolek a uvnitř může být klidně jen železo nebo multivitamín.
napsal(a):
Pokud se bavíme o strašidelných příbězích o psech, kterým tableta proti klíšťatům zničila játra a ledviny, jde primárně o tu účinnou látku,
bodlinka, ale já dávala zkušenost s postižením zažívacího traktu (a myslím, že to byl ten žaludek)........
Ale v tom zažívacím traktu je to chvíli...pak se to vstřebá do krve. Určitě psovi nepoškodí žaludek tableta, která se bere 2x do roka, to už spíš něco, co užívá denně nebo prostě často.

Prostě dráždí ta forma, nic to nevypovídá o vlivu hlavní účinné látky na organismus.
tak to si dovolím oponovat, že problémem je pouze FORMA
napsal(a):
Prostě dráždí ta forma, nic to nevypovídá o vlivu hlavní účinné látky na organismus.
Ale ta FORMA tak maximálně způsobí, že pes má chvíli nechutenství nebo se pobleje. Nic fatálního, nevratnýho. Jen prostě podráždí ta tableta, to se vám může stát i po Paralenu, máte-li citlivější zažívání. To byste podle této logiky musela mít vítr z každého perorálně podaného léku psovi, což evidentně nemáte.
Pokud jde o fluralaner - tolik diskutovanou účinnou látku Bravecta - tak ta má záhy po sežrání volné pole působnosti v organismu psa po dobu cca 3 měsíců. Stejně tak jako účinné látky z pipet nebo obojků.

napsal(a):
Ale ten pes se nepozvrací z toho fluralaneru. Pozvrací se z té tablety a pozvracel by se, i kdyby dostal tabletu bez fluralaneru, jen ten bujonek, prostě proto, že holt tomu konkrétnímu psovi něco na tom bujonku nesedí. Stejně jako se pes může poblít po psí konzervě, když mu nesedne.

och bóže....
a kde něco píšu o tom, že pes blije z každé tablety?!
a fakt si někdo myslí, že pokud pes blije po každé piluli, že mu je majitel bude pořád cpát?!
Fíkovnice chtěla zkušenosti, tak jsem jí jednu dvojnásobnou předala....
napsal(a):
och bóže....
a kde něco píšu o tom, že pes blije z každé tablety?!
a fakt si někdo myslí, že pokud pes blije po každé piluli, že mu je majitel bude pořád cpát?!
Fíkovnice chtěla zkušenosti, tak jsem jí jednu dvojnásobnou předala....
Tak ono by možná stačilo ujasnit si, čeho se vlastně bojím. Pokud často diskutovaného kontroverzního fluralaneru, tak Bravecto určitě nepodávat a to ani ve formě spot-on.
A pokud se bojím nežádoucích účinků perorálně podaného léku, páč pes je cíťa na žaludek, tak léky do tlamy pokudmožno nepodávat a klidně dát to Bravecto spot-on.
Upřímně, ještě jsem neviděla lék (humánní ani veterinární), kterej by se podával per os (ústy či tlamou) a neměl by jako vedlejší účinek uvedenou nevolnost, zvracení, průjem. To je prostě u všeho. A nedělá to ten fluralaner.
Terven
napsal(a):
Myslela jsem, že vám jde hlavně o budoucí blaho jater či ledvin...z tohoto hlediska to jedno je.
Přechodné zažívací problémy může způsobit kterejkoliv lék podanej do tlamy, ať už jsou to antibiotika, analgetika, léky na srdce, cokoliv. Prostě dráždí ta forma, nic to nevypovídá o vlivu hlavní účinné látky na organismus.
U lidí dost často dráždí forma želatinových tobolek a uvnitř může být klidně jen železo nebo multivitamín.
"U lidí dost často dráždí forma želatinových tobolek a uvnitř může být klidně jen železo nebo multivitamín. "
Tak zrovna želatinové kapsle dráždivé nejsou. Opravdu, věřte mi. Kdežto to "obyčejné" železo snese bez GIT problémů málokdo - spousta lidí se z toho pokadí nebo má opačný problém.
napsal(a):
Samozřejmě, že nejde jen o lékovou formu - naopak vehikula (rozpouštědla) lékových forem jsou dnes vyráběna jako nedráždivá a opravdu jen u malého procenta se objeví nějaká intoleranční reakce (viz výše - intolerance laktózy - ta se dává jako vehikulum do tablet). Takže v souhlasu s Vámi - obsah je to, co event. způsobí problém (krom výše uvedených výjimečných situací).

Lesní žínko, vnutím se sem s pijákem :
https://najdipijaka.cz/
Nejste s nimi ve spojení ? Jestli ne, nechcete se připojit k mapování ?
fikovnice
napsal(a):
"U lidí dost často dráždí forma želatinových tobolek a uvnitř může být klidně jen železo nebo multivitamín. "
Tak zrovna želatinové kapsle dráždivé nejsou. Opravdu, věřte mi. Kdežto to "obyčejné" železo snese bez GIT problémů málokdo - spousta lidí se z toho pokadí nebo má opačný problém.
Ono těch preparátů železa je vícero a i snášenlivost se liší.
A ano, někdo má po železe zácpu, po hořčíku zase průjem, ale když se ty přípravky vysadí, vše se vrátí do normálu bez trvalých následků.
Samozřejmě, že může dráždit i obsah - třeba po antibiotikách vám může být šoufl, můžete zvracet, to samé po Acylpyrinu třeba...ale s vysazením léku (anebo jen s jeho vyloučením ze žaludku) tyto obtíže pominou. A pokud ten konkrétní lék neužíváte dlouhodobě nebo prostě často, žaludek to nijak nepoznamená.
Takže Bravecta 1-2x za sezónu bych se z tohoto pohledu nebála.
Co se týče želatinových tobolek, z vlastní zkušenosti nemohu soudit, mně není blbě skoro po ničem. Ale opakovaně jsem zažila, že si lidi stěžovali, že je tobolky "v žaludku tlačí" a to i přes to, že se jednalo o multivitamín anebo třeba o Essentiale, kde by obsah žaludek dráždit neměl.
Sinikka

XXX.XXX.12.130
Dobrý den, reaguji na příspěvek Bravecto. Mám 3 psy do 10ti kilo, spí s námi v posteli a Bravecto jim dáváme. Dva z nich jsou potravinoví alergici, jedna mívá anafylaktický šok po bodnutí vosou, či včelou. Bravecto snáší v pohodě a nacházím na nich na každém za sezónu tak max 2 mrtvá klíšťata. Navíc kupuji Bravecto pro 20-40ti kilového psa a každému z mých psů dám 1/3. Funguje to úplně stejně a ušetřím. Existuje i přírodní cesta - já jsem měla https://www.baron.cz/psi/prirodni-lekarna/antiparazitika/ nebo později už jen čistý přírodní olej z levandule pro lidi, kterého se 1 kapka po dobu 21 dní vtírá na takový ten výčnělek uvnitř ušního boltce. Po době 21 dní přejde levandule do lymfatických cest a klíšťata a blechy rovněž z velké části odpuzuje. Pak se má pes natírat jen jednou týdně. Dělám to tak sobě i synovi. Přiznám se, že jsem to takto dělala asi dva roky, ale je to dost náročné nezapomenout. Funguje to ale dobře. Vloni a předloni jsem z nedostatku času a dispciplíny používalala Bravecto a taky super. Žádné potíže, žádné blechy ani klíšťata (teda synovi jsem to nedávala ).
Sinikka
napsal(a):
Dobrý den, reaguji na příspěvek Bravecto. Mám 3 psy do 10ti kilo, spí s námi v posteli a Bravecto jim dáváme. Dva z nich jsou potravinoví alergici, jedna mívá anafylaktický šok po bodnutí vosou, či včelou. Bravecto snáší v pohodě a nacházím na nich na každém za sezónu tak max 2 mrtvá klíšťata. Navíc kupuji Bravecto pro 20-40ti kilového psa a každému z mých psů dám 1/3. Funguje to úplně stejně a ušetřím. Existuje i přírodní cesta - já jsem měla https://www.baron.cz/psi/prirodni-lekarna/antiparazitika/ nebo později už jen čistý přírodní olej z levandule pro lidi, kterého se 1 kapka po dobu 21 dní vtírá na takový ten výčnělek uvnitř ušního boltce. Po době 21 dní přejde levandule do lymfatických cest a klíšťata a blechy rovněž z velké části odpuzuje. Pak se má pes natírat jen jednou týdně. Dělám to tak sobě i synovi. Přiznám se, že jsem to takto dělala asi dva roky, ale je to dost náročné nezapomenout. Funguje to ale dobře. Vloni a předloni jsem z nedostatku času a dispciplíny používalala Bravecto a taky super. Žádné potíže, žádné blechy ani klíšťata (teda synovi jsem to nedávala ).
Ten olejíček pro psy jsem používala vloni, poctivě. A bohužel nevidím moc rozdíl v tom, jestli má pes klíšťat 5 nebo 10denně. Nepomáhal.
napsal(a):
A je něco, co by i zabíjelo i odpuzovalo? Nemusí to být na půl roku. Ale aby to fungovalo.
Nemistr

XXX.XXX.214.83
Taky nevím co použít,dřív jsem používal pro své německé ovčáky obojky a byl jsem na výsost spokojený,teď mám ale ovčáka dlouhosrstého a tam obojek nebude účinný,asi půjdu do tablety,přijde mi to jako nejlepší řešení. Zrovna dnes z něj vypadlo klíště jako borůvka. Hnus.

Zdravím,
dá se prosím někde koupit tableta na klíšťata online na internetu, nebo musím k veterináři?
Romcaaa

XXX.XXX.148.172
Dobry den,diskuzi jsem precetla jen z male casti..pisi sem jen z jedineho duvodu a rekla jsem si,ze si dam tu praci a napisu to vsude,kde bude diskuze ohledne tablet Bravetco!!! TYHLE TABLETY NE!!! NIKDY,ANI O TOM NEPREMYSLET!!! Ve zkratce: Mela jsem jorksirku..byly ji tri roky kdyz mi pred 2,5roky umrela..nikdo nevi proc..,vet tvrdil,ze otrava to nebyla..priznaky sedi tomu,co jsem cetla ohledne nezadoucich ucinku techto tablet..malatnost,dehydratace,zvraceni,prujem,totalni vycerpani organismu..nasledoval vet,nechali si ji tam,o par hodin se zlepsila,pote umrela..vubec me nenapadlo,ze to je takhle zle,vet tvrdil,ze se lepsi..nikdy se uz nedozvim,co se ji vlastne stalo..a cas clovek nevrati..chybi mi kazdy den! Nevim,zda to opravdu bylo touhle tabletou,ale jestli ano,nikdy si to neprestanu vycitat..bohuzel mi to doporucilo nekolik mych znamych..a ja jsem byla malo obezretna:( a neskutecne hloupa! Pamatuji si,ze tak rok pred tim nez umrela,rano jsem se vzbudila a vsude byl sliz s krvi..museli jsme ihned na kapacky,ale tehdy to jeste dobre dopadlo..mohlo za to taky Bravetco?! Zabila jsem si sveho psa vlastni hlouposti?!!!! Jedno vim jiste..je to SVINSTVO!!!

Zvracení a průjem a rozvrat organismu způsobený dehydratací u malého psa, to jsou natolik obecné příznaky, že myslet si, že za to může určitě bravecto je s prominutím hloupost. stejně tak to mohla být jakákoliv střevní infekce.... jakákoliv.
Víte, je zvláštní, že se občas objeví anonymní výkřik o tom, jak tomu a tomu bravecto či jiná tableta na klíšťata natuty před očima zabila psa, přitom každoročně se toho jen v česku prodají kamiony a mrtví psi se nějak nehromadí a nehromadí... naopak, místo toho, aby mi pacientů ubývalo, zákazníků žádajících právě tohle každý rok přibývá tak 2x.
Romcaaa
napsal(a):
Dobry den,diskuzi jsem precetla jen z male casti..pisi sem jen z jedineho duvodu a rekla jsem si,ze si dam tu praci a napisu to vsude,kde bude diskuze ohledne tablet Bravetco!!! TYHLE TABLETY NE!!! NIKDY,ANI O TOM NEPREMYSLET!!! Ve zkratce: Mela jsem jorksirku..byly ji tri roky kdyz mi pred 2,5roky umrela..nikdo nevi proc..,vet tvrdil,ze otrava to nebyla..priznaky sedi tomu,co jsem cetla ohledne nezadoucich ucinku techto tablet..malatnost,dehydratace,zvraceni,prujem,totalni vycerpani organismu..nasledoval vet,nechali si ji tam,o par hodin se zlepsila,pote umrela..vubec me nenapadlo,ze to je takhle zle,vet tvrdil,ze se lepsi..nikdy se uz nedozvim,co se ji vlastne stalo..a cas clovek nevrati..chybi mi kazdy den! Nevim,zda to opravdu bylo touhle tabletou,ale jestli ano,nikdy si to neprestanu vycitat..bohuzel mi to doporucilo nekolik mych znamych..a ja jsem byla malo obezretna:( a neskutecne hloupa! Pamatuji si,ze tak rok pred tim nez umrela,rano jsem se vzbudila a vsude byl sliz s krvi..museli jsme ihned na kapacky,ale tehdy to jeste dobre dopadlo..mohlo za to taky Bravetco?! Zabila jsem si sveho psa vlastni hlouposti?!!!! Jedno vim jiste..je to SVINSTVO!!!
Vzhledem ke zdravotnímu stavu populace jorků v ČR, stačí silněji kýchnout a půlka jich padne.
Pokud vám pitva nepotvrdila, že pejsek zemřel následkem požití Bravecta, jsou vaše odhady irelevantní.
Pokud by Bravecto neobsahovalo to, co obsahuje, nebylo by účinné. Je to takové vyhánění čerta ďáblem. Dáte bravecto,nebudou parazité, nedáte, může vám pes onemocnět nějakou smrtelnou nemocí.
https://www.chranime-psy-proti-klistatum.cz/zverolekarka-svobodova-onemocneni-psu-prenasena-klistaty/
napsal(a):
Zvracení a průjem a rozvrat organismu způsobený dehydratací u malého psa, to jsou natolik obecné příznaky, že myslet si, že za to může určitě bravecto je s prominutím hloupost. stejně tak to mohla být jakákoliv střevní infekce.... jakákoliv.
Víte, je zvláštní, že se občas objeví anonymní výkřik o tom, jak tomu a tomu bravecto či jiná tableta na klíšťata natuty před očima zabila psa, přitom každoročně se toho jen v česku prodají kamiony a mrtví psi se nějak nehromadí a nehromadí... naopak, místo toho, aby mi pacientů ubývalo, zákazníků žádajících právě tohle každý rok přibývá tak 2x.
No, paní zde vyhledala i tu druhou diskuzi o Bravectu a napsala tam totéž, co sem. Tam jsem jí napsala něco podobného, co Vy. V popisu není jediný jasný důkaz o kauzalitě mezi užitím Bravecta a úmrtím pesana.
AdkaM

XXX.XXX.216.229
Ja Bravecto používam každý rok a psík nemal od vtedy ani jedného kliešťa a žiadne nežiadúce účinky. Nič iné už nechcem.
Romcaaa
napsal(a):
Dobry den, mohla byste prosim napsat za jak dlouho po podani Bravecta se v obou pripadech vyskytly potize?
Terka256

XXX.XXX.110.99
Našemu Barymu je 5 let, když byl malý měl obrovské problémy s kožními parazity byly doby kdy neměl srst jen boláky na nožičkách...nic nám tenkrát nepomáhalo až nám doktorka poradila Bravecto sice je především na klíšťata a blechy, ale mi tenkrát byly bezradní a tak jsme lék který byl tenkrát nový zkusily a super nejen že se ze všech problémů dostal ale na klíšťata paráda máme ho už po 4. dáváme vždy jeden prášek ročně vždy koncem května a vydrží cele léto ani jeden klíšťak 😊 a chemie?... prlačku 😂 bez bravecta by sme létaly po dokterech ještě teď díky němu je nás pes zdravý a na všech vyšetřeních bez problémů ať jde o játra či žaludek takže doporučuju 😉

Terka256
napsal(a):
Našemu Barymu je 5 let, když byl malý měl obrovské problémy s kožními parazity byly doby kdy neměl srst jen boláky na nožičkách...nic nám tenkrát nepomáhalo až nám doktorka poradila Bravecto sice je především na klíšťata a blechy, ale mi tenkrát byly bezradní a tak jsme lék který byl tenkrát nový zkusily a super nejen že se ze všech problémů dostal ale na klíšťata paráda máme ho už po 4. dáváme vždy jeden prášek ročně vždy koncem května a vydrží cele léto ani jeden klíšťak 😊 a chemie?... prlačku 😂 bez bravecta by sme létaly po dokterech ještě teď díky němu je nás pes zdravý a na všech vyšetřeních bez problémů ať jde o játra či žaludek takže doporučuju 😉
Takže alergie na blechy nebo demodex.
Paráda.
Ještě že je to bravecto, kam se hrabe alergologie. Nebo dermatologové. Na co :-)
Ifauna se fakt odebrala do ... reklama blbá nebo blbší

napsal(a):
Paráda.
Ještě že je to bravecto, kam se hrabe alergologie. Nebo dermatologové. Na co :-)
Tak ono zase v dermatologii je to tak, že paraziti dělají kožní potíže pěkně často a ne vždy je najdete v seškrabu, třeba na sarkoptes to chce štěstí jak sviňa. A bravecto na to funguje taky. Co je vynalezený bravecto a spol, tak je demodikóza léčitelná záležitost, ne těžko zvladatelný vopruz.
Dermatologové dobře ví, že kožnímu pacientovi se nejdřív dá bravecto a další věci se řeší až když se drbe i potom :D
napsal(a):
Paráda.
A proč by to nemohlo fungovat? Mě u kobyly fungují vyvazovače mykotoxinů (ve žrádle) na dušnost (dýchání). Je to divné,ale je to tak. Pokud ale budete dál pátrat, zjistíte, že to až taková pitomost není.

sisi58
napsal(a):
A proč by to nemohlo fungovat? Mě u kobyly fungují vyvazovače mykotoxinů (ve žrádle) na dušnost (dýchání). Je to divné,ale je to tak. Pokud ale budete dál pátrat, zjistíte, že to až taková pitomost není.
Já nic takového neřekla.
Náhodou o těch "vedlejších účincích" každoročně připisovaných do příbaláků vím..
Jen ta forma podání zde je neštastná, bodlinka dobře vysvětlila.

fikovnice
napsal(a):
Každoročně? Revize se dělají tak min. po 5 letech.
Jaké revize? To se mě ptá člověk z oboru, to vážně? Tady snad jde o to, že na to přišli náhodou a tak to připsali, ne? To nebyla revize ve smyslu kontroly, ale úplně nechtěný "vedlejší účinek".
A nebyli jediní.
Přece si tam tu výhodu napíšu.
Ony se nehlásí jen problémy.
Normálně, víte co, bordel v kuchyni, vyroste plíseň a máte penicilin.
Jenže když neohlásím, že jsem líná jak prase, tak nedostanu Nobelovku.
napsal(a):
Jaké revize? To se mě ptá člověk z oboru, to vážně? Tady snad jde o to, že na to přišli náhodou a tak to připsali, ne? To nebyla revize ve smyslu kontroly, ale úplně nechtěný "vedlejší účinek".
A nebyli jediní.
Přece si tam tu výhodu napíšu.
Ony se nehlásí jen problémy.
Normálně, víte co, bordel v kuchyni, vyroste plíseň a máte penicilin.
Jenže když neohlásím, že jsem líná jak prase, tak nedostanu Nobelovku.
"Jaké revize? To se mě ptá člověk z oboru, to vážně?"
Megi, ano můj obor je blízký, ale ne úplně stejný. Revizemi příbaláků či psaním SPC se nezabývám. Tak jsem se normálka zeptala, a napsala jaké zkušenosti mám s PIL já. Od toho je iFAUNA (a nebo třeba není, co já vím )...

marcelaamax
napsal(a):
Setkal jste se někdo s tím, že by bravecto psovi "nesedlo"? Jak se to pak řeší? Když je to obojek tak ho sundám, když je to pipeta nebo sprej tak to alespoň částečně vymeju z kůže, ale co s tabletou?
antidotum není, je to v příbaláku :-)
ale furt radši dám bravecto, comfortis, ... než zablešený barák a rozkousaný pes
dostat by to mělo zvíře zdravé
asi tak jako drsnější očkování

marcelaamax
napsal(a):
Setkal jste se někdo s tím, že by bravecto psovi "nesedlo"? Jak se to pak řeší? Když je to obojek tak ho sundám, když je to pipeta nebo sprej tak to alespoň částečně vymeju z kůže, ale co s tabletou?
setkala, prostě se poblil a několik set v řiti :D citlivá bříška můžou taky mít průjem. těmhle expertům můžu dát příště bravecto spot on.
jo, z kůže nic nevymyjete, antiparazitika jsou rozpustná v tucích a celkově se vstřebávat umí, koneckonců jak jinak by mohl fungovat broadline nebo stronghold i na vnitřní červy, že. je to odlišná léková forma, akorát.
a nejhorší reakci na antiparazitika měla před lety Myš na obojek Foresto.On ten imidakloprid kontaktní dermatitidu vyvolat umí a u Myši teda vyvolal fest, měla celej krk kde se dotýkal obojek kolem dokola krvavej strup a ani brzký sundání a koupání to nezachránilo.
Blaženka

XXX.XXX.171.11
Já dávám několik let (pouze přes sezónu, stačí jednou a vydrží 5mesicu přestože jsme lachtani) a novofundlacku se mi na tom dožil 16let a nezemřel na játra ani ledviny......delam záchrany tyranych zvířat a dávám všem co na to mají kondici. A jsem víc než spokojená 😌
Pro anglicky mluvící:
https://www.veterinaryplace.com/dog-medicine/bravecto/
Na uvedeném odkazu je seznam hlášených vedlejších negativních reakcí - viz.: CVM ADE: Report of side effects
Shrnutí:
Bravecto may cause these adverse effects:
Most Common
Vomiting (by far the most common)
Loss of appetite
Increased thirst
Weight loss
Lethargy
Diarrhea
Itching
Gas
Others
Edema
Changes in behavior
Increased thirst
Blood in stools
Hyperemia
Seizures

takže jako paracetamol
a ten se polyká jak lentilky
mě spíše děsí, že Bayer spolkl Monsanto
se jim to pomíchá a co
tam na fb je varování - dvouletý jezevčík zemřel do 24h od podání tablety, fluaraner v játrech .. no já nejsem dr., ale to měl ta játra asi dost rozbitá, ne?
a že nebyly uvedeny všechny vedlejší účinky v roce 2015, že by mu to jako nedali
v roce 2018 se příbalový leták upravil.. a pak teda už by to jezevčíkovi nedali
no jo, ale to je přece se všemi léky ...
vedlejší účinky přidané v roce 2018 - kožní, trávicí, .. neurologické poruchy
tak to bylo jasné už předtím... i po obojku nebo pipetě téměř jakékoli jiné značky/složení se pes může začít třást a ..
jsou to všechno insekticidy proboha
Chtěla jsem koupit Worikovi bravecto, bylo vyprodáno, tak muž přivezl nexgard - prý totéž. Tabletu má 14dní, klíště od té doby sem tam, ale odpadávají mrtvá. Pro nás úspěch velký, protože po pipetě(jiné značky) to bylo, jako by ani neměl. Tedy místo 30klíšťat denně, měl třeba jen 15. Tak snad to vydrží. Vedlejší účinky jsem nezachytila žádné.
Šáruša

XXX.XXX.168.151
Přesně tak v každém přípravku něco je,jinak by to asi nehubilo.A jen tak se přeci nerozdělují pipety pro kočky a pipety pro psi atd..Bravecto používáme už několik let a co se týče blech a klíšťat máme klid.Z obojků se mi pes míní uškrábat (vyzkoušela jsem už několik druhů).Kupuji tři tablety za rok( buď je na 3 měsíce nebo na dva) mezi tím chvilku pauza a vždy to krásně vychází.... Musí se to dávat po jídle.Pokud to pejskovi nesedne......prý to vyzvrací (nám se to nikdy nestalo).Držím pěsti v boji proti parazitům
RadekCh

XXX.XXX.65.113
Proč píšete psisko? Vždy je to pejsek!!!
Laci

XXX.XXX.200.65
dobrý deň. ja som tabletky Bravecto dával môjmu psíkovi na odporučenie veterinára a som veľmi spokojný. tabletky dávam už štyri roky a nikdy pes nemal ani jedného kliešťa. žiadne vedľajšie účinky som nikdy nepostrehol
Bartos

XXX.XXX.181.79
Chtěl bych se zeptat (celé vlákno jsme nečetl, možná to tu je, v tom případě se omlouvám), zda je možné pro dva psy koupit jednu tabletu Bravecta a podle váhy ji rozdělit na dva díly. Děkuji