Bartos

XXX.XXX.181.79
Terven
napsal(a):
Už to tu určitě bylo, nejde to - vnitřek tablety je takový polotekutý.
Děkuji. Já jeden právě měl /velká tableta/, ale dovnitř jsem nekoukal. Takže je tedy třeba koupit pro každého psa jednu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terven
napsal(a):
Už to tu určitě bylo, nejde to - vnitřek tablety je takový polotekutý.
tak ja bych přísahala, ze v tech tabletách nic polotekutého nebylo. nesmysl.
nedoporucuji se delit, ze nemusi byt ucinná latka v cele tablete rovnomerne obsazena.
napsal(a):
nedoporucuji se delit, ze nemusi byt ucinná latka v cele tablete rovnomerne obsazena.
Psala to i bodlinka, možná dohledám. Polotekuté možná ne, ale konzistence jako žvejkačka
napsal(a):
Jo, tak už jsem to dohledala - tam šlo ale o něco jinýho- někdo si tu půlku chtěl schovat pro příští použití, což je samozřejmě nesmysl.
Teoreticky by to pro dva malý psy rozpůlit asi šlo, ale já bych to nedělala.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3556984/bravecto?from-list=1#a3557400

Musela jsem tabletu svému psovi nakouskovat a nic tekutého ani zvykackoviteho v ní nebylo. Ale taky bych nedelila mezi psy, jen můj ji nechtěl sníst sám od sebe,michala jsem kousky do krmení.
napsal(a):
Musela jsem tabletu svému psovi nakouskovat a nic tekutého ani zvykackoviteho v ní nebylo. Ale taky bych nedelila mezi psy, jen můj ji nechtěl sníst sám od sebe,michala jsem kousky do krmení.
Jo, polotekutou konzistenci odvolávám, šlo o to, že to není klasická tableta, ale vypadá to jako kostka bujónu, k půlení to není určené a k uchovávání té druhé poloviny už vůbec

Já si zase myslím že ta tableta nestojí majlant aby ji člověk nemohl koupit ve velikosti na svého psa... A pokud na to někdo nemá, nemá mít psa, jednoduché.
Jinak jo, kostka bujonu je nejlepší přirovnání, jen kulatá 😁
Staršina

XXX.XXX.172.219
Bravecta se používá na srsti jako pipeta, takže na vnitřní orgány nemá vliv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15
Já to tedy někdy dělím a funguje to perfektně. Nic tekutého jsem tam nenašla.
Staršina
napsal(a):
Bravecta se používá na srsti jako pipeta, takže na vnitřní orgány nemá vliv.
Antiparazitika podávaná na kůži mají úplně stejný vliv "na vnitřní orgány" jako tablety. Transdermální způsob je účinná forma podání léku - jak jinak by mohly fungovat třeba analgetické nebo antikoncepční náplasti, pokud by se účinek omezoval jenom na kůži?
Že je to "jenom na kůži", tudíž šetrnější, to je takový oblíbený laický omyl.

Kdysi jsem asi Bravecto dávala, dokonce si myslím, že na váhu mi vet řekl, že mám půlit a další půlku dát po půl roce....tableta je žvýkací a s nějakou příchutí, a půlila se dobře nic neteklo, tak to asi "vylepšili" že teď bych si to nekoupila i před cca dvěma lety to stálo 800kč....ten repelentní účinek to nemá, což mi vadilo a již dál nekupovala.
napsal(a):
Kdysi jsem asi Bravecto dávala, dokonce si myslím, že na váhu mi vet řekl, že mám půlit a další půlku dát po půl roce....tableta je žvýkací a s nějakou příchutí, a půlila se dobře nic neteklo, tak to asi "vylepšili" že teď bych si to nekoupila i před cca dvěma lety to stálo 800kč....ten repelentní účinek to nemá, což mi vadilo a již dál nekupovala.
Repelent to rozhodně není. Ale nemusíte každý den klečet u psa s kleštičkami a vybírat jedno klíště za druhým, u nás z dlouhého kožichu. Občas najdu nějaké přicuclé, ovšem sušené.
Pokud je pes vodomil, přijde mi sprosté, stříkat repelentem. Co mám zkušenost, repelenty škodí vodním živočichům. Bohužel nemohou nikam odejít, než se narepelentovaní psi vykoupou.

sisi58
napsal(a):
Repelent to rozhodně není. Ale nemusíte každý den klečet u psa s kleštičkami a vybírat jedno klíště za druhým, u nás z dlouhého kožichu. Občas najdu nějaké přicuclé, ovšem sušené.
Pokud je pes vodomil, přijde mi sprosté, stříkat repelentem. Co mám zkušenost, repelenty škodí vodním živočichům. Bohužel nemohou nikam odejít, než se narepelentovaní psi vykoupou.
Souhlasím, dopad na životní prostředí je nezpochybnitelný.
Já než něco vymyslím na klíšťata, tak bude po nich. Jak jsem už psala, s Bravectem jsem byli spokojeni, než jsem objevila tuhle diskuzi. Teď fakt nevím. Nemyslím si, že by na to mohl pes vysloveně uhynout, jak někdo píše výše, možná uhynul s Bravectem /jako se psalo, jak jsou nebezpečné čipy, kdo a kdy na čipování uhynul/, ale jako odpůrce chemie v organizmu je mi to trochu proti srsti. Do psů nic jiného nervu, neodčervuji, tak bych raději něco přírodního, ale to zřejmě neexistuje.Taky nevím, jestli by to neohrozilo starého psa (skoro 16 let), jehož vnitřní orgány už asi nejsou nic moc, u mladé fenky se tak nebojím. Celou diskuzi jsem nečetla, je to dlouhý, takže jestli něco doporučíte, budu ráda, kromě obojku, ten nechci.
eli22
napsal(a):
Já než něco vymyslím na klíšťata, tak bude po nich. Jak jsem už psala, s Bravectem jsem byli spokojeni, než jsem objevila tuhle diskuzi. Teď fakt nevím. Nemyslím si, že by na to mohl pes vysloveně uhynout, jak někdo píše výše, možná uhynul s Bravectem /jako se psalo, jak jsou nebezpečné čipy, kdo a kdy na čipování uhynul/, ale jako odpůrce chemie v organizmu je mi to trochu proti srsti. Do psů nic jiného nervu, neodčervuji, tak bych raději něco přírodního, ale to zřejmě neexistuje.Taky nevím, jestli by to neohrozilo starého psa (skoro 16 let), jehož vnitřní orgány už asi nejsou nic moc, u mladé fenky se tak nebojím. Celou diskuzi jsem nečetla, je to dlouhý, takže jestli něco doporučíte, budu ráda, kromě obojku, ten nechci.
Máme dva knírače - "matku a dceru". U obou používáme Bravecto a nikdy jsme se s žádným problémem nesetkali.
Romanofatale

XXX.XXX.22.142
Dobrý den bravecto jsem jednou zkusil přímo na doporučení od svého veterináře, jelikož jsem už nevěděl jak zbavit svého pejska klíšťat a hlavně blech,stačil se jen ochomejtnou okolo nějakého psa nebo ikdyby byla jedna blecha tak ji chytil,po používání bravecta naprostá spokojenost a už ho používám deset let opravdu mohu doporučit...

Romanofatale
napsal(a):
Dobrý den bravecto jsem jednou zkusil přímo na doporučení od svého veterináře, jelikož jsem už nevěděl jak zbavit svého pejska klíšťat a hlavně blech,stačil se jen ochomejtnou okolo nějakého psa nebo ikdyby byla jedna blecha tak ji chytil,po používání bravecta naprostá spokojenost a už ho používám deset let opravdu mohu doporučit...
Asi jsem divna, ale - proc ma nekdo potrebu psat takovyhle prispevek?
"Osobni 10ti-leta zkusenost" s pripravkem, co je v EU registrovany od r. 2014?
Ani vlastni zkusennost, ani reklama - proc?
Ahoj,
Bravecto můžu jen doporučit, používáme už 6let. Nasazují ho jen od jara do léta, chrání přes celou sezónu, kdy jsou klíšťata. Nikdy po jeho použití neměl blechy a klíště z něj spadne paralyzované a brzy umře. Volila jsem prášek protože psa často koupu, nebo je pořád ve vodě a pipety ani obojky nikdy nevydržely tak dlouho účinné jak slibují a vždy si něco na sobě přinesl. Doporučuji taky pro dlouhosrsté psy, kde je problém s prolínáním antiparazitockých přípravků a nejsou účinné po celém těle.
Nikdy jsme neměly žádné zdravotní komplikace po pilulce, ani sníženou chuť k jídlu, únavu, malátnost, prostě žádné vedlejší účinky.
Za mě 100% doporučuji a chráním svého parťáka. Cena je vyšší, ale zdraví má jen jedno

A na sobě jste to už taky zkusila? Já pipetu jo, ale na tu tabletu ještě pořád sbírám odvahu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
MARTINA11

XXX.XXX.167.69
Za mně,to velice závisí,jak pes snáší obojek proti klíštatům,současný pes se neskutečně drbe do krve,když mu dám obojek a to kvalitní,žádný šunt za 160,-kč.
Takže už třetí rok dávám Bravecto a pes je v pohodě.
Minulý pes obojek snášel,takže ho nosil,
je to velmi individuální a navíc je lepší něco,co zvířeti sedí a je chráněný,než nic.

Moje fenka po pipetě zplešatěla. Začala se drbat a už nemá skoro co. Obojek taky nesnese.

napsal(a):
Moje fenka po pipetě zplešatěla. Začala se drbat a už nemá skoro co. Obojek taky nesnese.
A můžete specifikovat po jaké pipetě? To je docela nic neříkající informace, jak to takhle podáváte.
Můj pes naopak po březnovém dokonalém ostříhání a pokud možno co největším odstranění podsady je opět tak chlupatý, že to není možný. Včera jsem z něj opět vyčesala půl koše podsady a zjistila jsem, že na některých místech se mu pokožka teď po bouřkách opět zapařila. Pipeta, která loni účinkovala na 100%, je letos úplně k prdu. A zajímavé, že fena, která teď hárá a druhá je po porodu a stále se čistí, klíšťata ani jedna nemají a ošetřené nejsou, dostávají jen pivovarské kvasnice.

napsal(a):
Nezlobte se, ale v jiném vlákně zde řešíte, co má fenka za problém. Zatím nevíte zhola nic, ve hře je X možných příčin a sem teď napíšete, že to způsobila pipeta??

napsal(a):
Ve vedlejším vlákně píšete, že má potravinovou alergii...
muf1234

XXX.XXX.229.65
Koupil jsem žvýkací tabletu Bravecto od veterináře a pes po 15-ti dnech po podání uhynul. Asi to nebude jen tak neškodná pilulka. Přeji vám všem, aby jste to nezažili.

muf1234
napsal(a):
Koupil jsem žvýkací tabletu Bravecto od veterináře a pes po 15-ti dnech po podání uhynul. Asi to nebude jen tak neškodná pilulka. Přeji vám všem, aby jste to nezažili.
dříve či později úhyn psa zažije úplně každý, kdo ho má, pokud dřív neuhyne sám.
bravecto používám už několik let, od doby, kdy přišlo na trh. zatím se jako jed neosvědčilo.

fikovnice
napsal(a):
A nechal jste provést u psa pitvu?
Proč? Zadavateli je přece jasné, že za to mohlo Bravecto. Ještě bych brala, kdyby k úhynu došlo pár hodin po aplikaci. Tam bych zvažovala možnost nějaké individuální nesnášenlivosti a akutní otravy. Ale po 15 dnech?

Trojku neznam, s jednickou to muzou
Terven
napsal(a):
Žádné takové omezení není. To by pak tabletu mohli dostat jenom psi, kteří mají test na MDR, což je blbost.
MDR 3 neznám...tipuju, že neexistuje.
Navíc jsem k tomu našla toto:
"Veterinární léčivý přípravek byl dobře tolerován u psů plemene kolie s deficientním multidrug-resistence proteinem 1 (MDR 1-/-) po jednorázovém perorálním podání 3násobku doporučené dávky."
Donny

XXX.XXX.2.242
Máme australana, po prvnim podání bravecto na léto přesto musel chytit klíště a s ním anaplazmózu ruku v ruce šlo selhání ledvin, anémie, bílé krvinky na minimálních hodnotách, léky na štítnou žlázu, do dnes problémy se srdcem. Ani vet nevěřil, že přežije. 5 dní ležel, téměř nežral, pití ze začátku stříkačkou a nějaké preparáty od veta. S velmi aktivního psa byl pes, který zadní tahal za sebou o jednu přední zakopával. Na venčení ani nápad. Po 6 týdnech jsme jej dali jakž takž do kupy. Po 10 m běhu se zadýchával a sám od sebe hledal úlevu. Ani vet si nedal do možné souvislosti. Velká většina je anaplazmózou, ale na druhou stranu pokud by nebyl v organismu taková zátěž imunita to mohla zvládnout. Takto těžká zkušenost Nemusí to tak být, ale já vím, že už vícekrát tento přípravek ne. Už 2 roky čistíme organismus a používáme obojky. Díky bohu je na tom lépe, ale procházky jsou max 1hod naše 2-3hodinové nehrozí. A aktivní hrátky ani náhodou do toho se mu ani již nechce. Než podáte bravecto hledejte recenze, studujte příbalový leták, zjistěte si detailně co které látky mohou způsobit a pak se rozhodněte.
Momentálně si hledám všechno možné o antiparazitikách a dočetla jsem se tu několikrát, že pan Mvdr. Šťourač je proti obojkům, tabletám atd. Pak jsem se na webu dočetla, že provozuje akupunkturu a homeopatii, což já pokládám za nevěrohodné (nevěřím, že to funguje, ale každý má jiný názor). Tak je jasné, že takový člověk bude proti chemii :) já osobně taky nechci cpát do psa zbytečnou chemii, ale zrovna u těch klíšťat si myslím, že nic jiného bohužel nezbývá...
hanDy7
napsal(a):
Momentálně si hledám všechno možné o antiparazitikách a dočetla jsem se tu několikrát, že pan Mvdr. Šťourač je proti obojkům, tabletám atd. Pak jsem se na webu dočetla, že provozuje akupunkturu a homeopatii, což já pokládám za nevěrohodné (nevěřím, že to funguje, ale každý má jiný názor). Tak je jasné, že takový člověk bude proti chemii :) já osobně taky nechci cpát do psa zbytečnou chemii, ale zrovna u těch klíšťat si myslím, že nic jiného bohužel nezbývá...
Zkoušela jsem cosi bio a bylo to k ničemu. Jen pes voněl jako pepermitka.
hanDy7
napsal(a):
Štourač. Vždycky Štourač.