Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
Včera 10:48
Dan.

XXX.XXX.127.74

Zdravím vás, před půl rokem jsem si přivezla 2,5 letého vlčáka, po velmi vážném úrazu jeho minulé majitelky.. je to šikovný, chápavý, zdravý pes se základním výcvikem.
Obracím se na vás, ty kteří mají nějakou zkušenost s prací v oboru kynologie, služební kynologie jako psovod..
Ráda bych tomuto vlčákovi dopřála využití, něco na práci, přijde mi škoda jej mít jen tak na zahradě, a chtěla bych s ním do služby. Zkoušeli jsme úspěšně pár pachových stop. Takže myslím, že šanci bude mít.
Uvažovala jsem nad prací u celní správy, na vyhledávání např drog, tabáku, atd.. nevím však jestli není lepší začít přímo u policie a zde postupně nabírat zkušenosti.
(ale práci u policie bych se spíše chtěla vyhnout, leda že bych se mohla opravdu věnovat jen kynologii)

Vhodnější variantou se mi zdá záchranářství, psovod u záchranářů/hasičů/horské služby, vyhledávání osob v terénu..

Na to jak fyzicky náročná je práce psovoda se neptám:) něco vydržím a to o sobě vím.
Mám taky střední školu veřejnosprávní činnost, nějaký základ tam je, jen by to chtělo nabrat praxi ohledně výcviku psů.

Prosím o radu zkušenějších, zda si to nepředstavuji moc jako pohádku, nebo je reálné se takto uplatnit, případně jak na to.

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík