Cestování - je nutná přepravka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2015 20:18
Saska28

XXX.XXX.127.0

Dobrý den,
pro cestování potřebujete přepravku nebo jsou i jiné způsoby? Asi nemůžete jen tak psa nechat sedět na sedadle v pelechu, že?
Děkuji.

30.9.2015 20:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Bezpečné kšíry.

30.9.2015 20:29
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Kšíry, přepravka, oddělený zavazadlový prostor... ale naši starou a slepou jezevčici policie tolerovala i na zemi pod předním sedadlem... po vysvětlení, že bez dotyku blízké osoby propadá hysterii, že se ztratila. A tam se dotýká nohy paničky.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2015 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Způsobů je několik...
Buď v přepravce, na kšírech nebo v kufru (oddělen mříží nebo sítí) nebo vozejk za psy - což je dnes nejbezpečnější způsob dopravy.
Pokud je pes na kšírech nebo na volno v kufru, měl by mít koš (to mi sdělil hasič a potvrdil policajt i holky, co jezdí sanitkama). Proč by měl mít koš? Aby se s ním dalo v případě nehody manipulovat. Jen málokdo strčí ruku k nezajištěnému psovi, který je v šoku. Nikdy člověk neví, co pes udělá a být v kůži hasiče a nechat se dobrovolně pokousat cizím psem, to fakt není žádná lábuš...
Psa v přepravce odlifrujete z auta během chvíle - je zajištěn v přepravce a s přepravkou se dá manipulovat, vozejk se psama odpojíte od auta, ale se psem na volno v autě a ještě zaseklým pásem v přesce, nic moc... Proto se nedivím, že díky těmto neštěstí umírá i taková spousta psů. Nikdo se dobrovolně nenechá pokousat, ani hasič, ani policajt a pustit psa z auta (např. na dálnici), také nepřipadá v úvahu - ohrožení dalších řidičů....

Nelze myslet jen na to, jak obejít zákon, ale jde přece o to, jak zabezpečit svého miláčka!

Za mě na psa do auta přepravka, na víc velkých psů vozejk...

2.10.2015 12:31
snehula

XXX.XXX.235.129

Máme pro psa přepravku, ale použili jsme ji jen výjimečně, když jsme jeli autem někoho jiného společně na hory. Pes z ní moc nadšený nebyl, i když jsme ho v ní zvykali. Jinak ho vozíme na postroji připnutém na takový ten speciální kšír co vypadá úplně jako pás v autě, akorát je to přídavná část k pásu právě na psa. Zkrátka sedí normálně na sedadle na dece, bezpečně připoután, může koukat z okýnka a je spokojený. Ale to co tu píše wulfina mě vůbec nenapadlo, je vidět, jak je člověk blbý, to s tím košíkem je opodstatněné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2015 13:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

S tím košíkem mě to taky nenapadlo, ale pravda to je. No my košík ani nevlastníme, ještě se nepodařilo ho sehnat. A bylo by mě líto psa, když si představím že tam leží v kufru s košíkem. CHystám se spíš pořídit nějakou tu přepravku.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2015 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S tím košíkem mě to taky nenapadlo, ale pravda to je. No my košík ani nevlastníme, ještě se nepodařilo ho sehnat. A bylo by mě líto psa, když si představím že tam leží v kufru s košíkem. CHystám se spíš pořídit nějakou tu přepravku.

Tak za mě raději s košem (na který, když je pes naučen, tak ho spíš nevnímá), než psa nechat zahynout třeba při požáru automobilu...

2.10.2015 21:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

snehula napsal(a):
Máme pro psa přepravku, ale použili jsme ji jen výjimečně, když jsme jeli autem někoho jiného společně na hory. Pes z ní moc nadšený nebyl, i když jsme ho v ní zvykali. Jinak ho vozíme na postroji připnutém na takový ten speciální kšír co vypadá úplně jako pás v autě, akorát je to přídavná část k pásu právě na psa. Zkrátka sedí normálně na sedadle na dece, bezpečně připoután, může koukat z okýnka a je spokojený. Ale to co tu píše wulfina mě vůbec nenapadlo, je vidět, jak je člověk blbý, to s tím košíkem je opodstatněné.

V případě cestování se psem v autě neřeším jestli je ze způsobu přepravy pes nadšený nebo ne. Psy vozím v přepravkách, a to nejen z důvodu bezpečnosti, ale i jejich vzájemné nesnášenlivosti, pořádku v autě apod. Vozím je tak od malička, takže když někam jedu, do přepravky jednoduše strčím malé štěně (žádné zvykání a lákání na piškotek a podobné opičárny nedělám) a později už ho tam ani nemusím strkat - všichni naši psi tam lezou sami. Jednak vědí, že jim stejně nic jiného nezbývá a druhak to většinou znamená cestu za nějakou jejich zábavou. A s tím košíkem mě to taky nenapadlo, ale je to fakt opodstatněné. Nicméně stejně si nedovedu představit, že bych psa dala jen tak do kufru - v košíku. Ani ty košíky nemám, psi na ně nejsou zvyklí. Ale snad se ty přepravky při autonehodě nerozpadnou a psi zůstanou v nich.
Dost často se setkávám s tím, že lidi řeší, že jejich (dospělý) pes do přepravky za žádnou cenu nechce, že ho tam nemohou dostat, že se mu tam nelíbí... nechápu, proč nezačnou hned od štěněte? Ale i starý pes se dá zvyknout, je to prostě o trpělivosti a důslednosti.

3.10.2015 12:49
hunter

XXX.XXX.22.6

Já jsem jeden z těch nezodpovědných hazardérů. Pokud jedu krátkou vzdálenost s jedním nebo dvěma psy, tak si leží na zadních sedačkách nepřipoutaní. Pokud jedu delší trať tak používám kšíry.
Zákon je v tomto ohledu strašně vágně formulovaný, nesmí být ohrožené ani osoby ani přepravovaná zvířata (tuším §52). Jestli budete mít jen oddělený zavazadlový prostor mříží a psa volně v kufru, tak nějaký aktivista vám flastr může dát a obhájí si to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík