Dobrý den,
přemýšlíme nad pořízením pejska ale je tu oyǎzka co trápí snad každého než si pejska pořídí. Fena nebo pes? My se chceme vyhnout hárání a kastrovat bychom nechtěli a má to i jiný důvody takže se přikláníme spíše k psovi.
Jenže bychom si chtěli pořídit Kern teriéra a u nich je napsáno - a v některých případech to je krutá pravda říká chovatelka- jsou trochu agresivní vůči ostatním samcům, jsou tvrdohlaví. Myslíte že s výcvikem by ho šlo naučit aby agresivní nebyl? Jak?
Děkuji :).
To, že psí chlapci frajeří mi přijde celkem normální, koneckonců jsou to psi, že. Jak říká rapotacka, budete- li mít v pořádku poslušnost, pes se bude v rušných místech soustředit na vás a vaše pokyny, nebude problém. Já tedy ani po svém psovi nechci, aby se kamarádil se všemi psy, proč taky. Přijde mi, že je v pohodě, je-li druhý pes vyrovnané povahy, u těch méně vyrovnaných (takoví ti frajírci, co vybuřují a neumí si hledět svého) si nenechá nic líbit. Jinak si hledí svého a mě, nic jiného ho nic moc nezajímá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"budete- li mít v pořádku poslušnost, pes se bude v rušných místech soustředit na vás a vaše pokyny, nebude problém."
no to jo, problém nebude, POKUD bude pes schopen se za jakýchkoliv podmínek soustředit na psovoda ...a v tom je ten problém , zejména s teriéří povahou a zvlášť u tempermentních jedinců...jak toho dosáhnout, že...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.15.2
Tohle záleží na docela dosti faktorech...
Záleží na plemeni, na momentálním rozpoložení psa, na jeho povaze a charakteru (pes od psa) a samozřejmě na výchově a výcviku (výchovou a výcvikem lze usměrnit každého jedince - některého více, některého méně)...
Nejde říct, že zrovna tento pes dané rasy bude takovej a makovej
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.15.2
rapotacka11
napsal(a):
Kupuje teriéra, snad tuší, o čem ten pes může být .
Tak snad ano...
Nicméně jsou takoví, co si koupí psa a vše okolo něj zjišťují, až když už je téměř pozdě...