Prosím majitele tohoto plemene, jestli by mohli popsat svoje zkušenosti a zážitky s touto rasou, jestli je opravdu tak temperamentní, jak se o něm často říká, že je až k neutahání atd. Moje kamarádka měla labradorku 15 roků, teď by si chtěla pořídit menší fenečku a tato rasa jí nejvíc oslovila.
Není k neutahání, je to jen o tom se psovi věnovat, poskytnout mu jak fyzické tak i psychické vybití no a hlavně ho i naučit odpočívat. Bohužel si je často pořizují lidé, kteří neví, co to znamená slovo teriér, položí je na gauč místo polštáře a pak říkají, jak je ten jejich russel k neutahání (vždyť já mu házím míček třeba hodinu a nic!). Je to tedy podle náruživý pracant, ideální pro nějakou činnost s páníčkem, nevhodný pro notorické povaleče :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tolik plemen a každý musí mít russela, borderu, nebo maďara !
Nonetka
napsal(a):
Prosím majitele tohoto plemene, jestli by mohli popsat svoje zkušenosti a zážitky s touto rasou, jestli je opravdu tak temperamentní, jak se o něm často říká, že je až k neutahání atd. Moje kamarádka měla labradorku 15 roků, teď by si chtěla pořídit menší fenečku a tato rasa jí nejvíc oslovila.
Teriér je prostě temperamentí, bude vždy 10000x temperamentnější, než labrador, vždy 10000x samostatnější než labrador. A rozhodně bude vyžadovat o 10000% víc zaměstnání než labrador. Je to prostě rtuťovíté plemeno, které bude vyžadovat opravdu o dost víc než labík.