Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu páníčky všech pejsků co mají mazlíka s epilepsii. Máme 5 a půl letého psa labradora a epilepsie se u něj poprvé objevila ve 2 letech. Záchvat mívá tak 1 do roka. Dodnes měl pokoj rok a půl bez záchvatu. Dnes jsem sním šla však na procházku jako každý den. Vše bylo v pořádku, běhal si jako vždy nebyl ani nějak zpomalený nebo tak. Pak si v parku přičichnul k trávě a zachytil nejspíš fenu. Když tohle vždy udělá tak zaskřípe zubama, zaslintá a jde dál. Dneska mu tekly sliny ale nekloktal zubama ale šel okamžitě do záchvatu. Vykulené oči, křeč v celém těle a tak dále. Záchvat znáte.Říkala jsem si jo, jeden záchvat tak to počkám pak mu dám napít a rychle domů to zvládneme. Ovšem po prvním následoval další a pak opět další. Při těch 3 záchvatech se mi poblil, lítal z něj průjem a slintal jak o život. Okamžitě jsem volala veterináře protože mi nereagoval vážně na nic a začal třískat hlavou o asfalt. Veterinář mi poradil pár rad co na něj zkusit nic však nepomohlo. Omakžitě bez váhání zjistil naši polohu a do 5 minut přiběhl s kufříkem do parku a hned pomáhal a píchal injekce. Po té se uklidnil ale jen co pan veterinář nasedl do auta záchvat byl další, delší a intenzivnější. Za dnešek bylo nesnesitelných 8 epileptických záchvatů. Proto se chci zeptat. Miluju svého psa víc než cokoli a chci mu to nějak ulehčit. Bere už od 2 let Pexion tabletu 2x denně, ale chci at mu tato nemoc vadí co nejméně. Neznáte něco jak mu ulevit při záchvatech, jak se jim co nejvíce vyvarovat? A také plavání. Náš miluje plavání, ale představa že tam dostane záchvat a já tam nestihnu doplavat v čas je nepředstavitelná. nemáte proto někdo zkušenosti se záchranou vestou? jestli psovi při plavání nevadí? Děkuji mockrát za jakoukoli radu. PS.( Prošlo kolem nás asi 50 dospělých a nikdo nenabídl pomoc, jen jeden 9letý klučina s míčem co se nabídl a byl ochotný držet mi mobil a podávat mi věci když jsem ho požádala.).
Mame fenku, ktera mela zachvaty. Dle slov naseho veterinare chce vyzkouset leky a nasadit ten, ktery zabere...je to ciste individualni. Pokud psovi tabletky uz nezabiraji, zkuste na veterine domluvit jejich zmenu. Je to beh na delsi trat, ale je dulezite, aby pes zbytecne netrpel.
S netecnym okolim je to des ... neni to o dobe, jak slychvam vsude kolem, ale o lidech samotnych.
Měla jsem chodandu s epilepsii, taky se jí poprvé projevila ve dvou letech, záchvaty byly docela děs, párkrát nás to chytlo na procházce, to jsem myslela, že Agatku nedostaneme domů. Někdy byly záchvaty kratší a míň intenzivní, někdy nekonečně dlouhé. Někdy přišly tak jednou za měsíc, někdy třeba i ob den a přes prášky. Brala Phlego něco nikdy jsem si to nepamatovala, musela jsem podle krabičky. Ale prý to byly léky na epilepsii i pro lidi.
Co jsem tak četla info na netu, hlavně nesmí kolísat hladina těch léků a že záchvat může přijít po nějakém vzrušení.
Držím palce je to někdy těžké, ale dá se na to zvyknout.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel lhostejnost lidí je v tomhle hrozná, málo kdo je ochoten pomoci člověku natož psovi.