Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Proč do boudy hladkosrstýho, společenskýho psa ?
Protože je zrzavý, hladkosrstý a má ridge.

Ale abych nebyla jen ironická : Máme v sousedství v baráčku ridgebacků asi 8. V zimě je na zahradě nevidíte, neslyšíte. Když mluvím s majitelem - válí se rozloženi u krbu !
Joye
napsal(a):
Dobrý den, planujeme si poříd rhodérskeho ridgebacka, chtelabych se zeptat na par věci: Může přes zimu bydlet v zateplene boudě? Jaké granule jsou pro něj nejlepší? Děkuji za odpovědi.
Taky považuji umístění ridgebacka do boudy či kotce za naprosto nevhodné, je to velice citlivý pes s velmi vysokou potřebou sociálního kontaktu a vazbou na člověka, většina ridgebacků je typickým příkladem tkzv. psa "jednoho pána", znám hodně případů zlomených ridgebacků právě z tohoto důvodu, kde tato zlomenost se může zvrtnout ve zbytečnou agresivitu nebo psychickou nevyrovnanost.Z fyziologického hlediska tento způsob chovu také považuji za nevhodný.Někteří lidé argumentují, že pokud se budou psovi ve volných chvílích maximálně věnovat, tak mu odložení do kotce nebude vadit - omyl- i kdyby jste se mu věnovali sebevíce bude toto nesdílení společného prostoru s vámi brát velice těžce, je to maximálně kontaktní pes, a to tak, že i v jedné místnosti si nejraději bude lehat tak, že alespoň kouskem těla se bude chtít dotýkat vás.Ridgeback - to je bezmezná a bezpodmínečná láska na celý život.Pokud se někdy ocitne v nouzi v útulku, ve většině případů umírá na následky psychické zátěže pocházející z izolace a kotcového přežívání.
Joye
napsal(a):
Dobrý den, planujeme si poříd rhodérskeho ridgebacka, chtelabych se zeptat na par věci: Může přes zimu bydlet v zateplene boudě? Jaké granule jsou pro něj nejlepší? Děkuji za odpovědi.
Ještě ohledně krmení - pokud granule, tak vždy s ohledem na vývojové fáze života(nejdříve štěněčí pro velká plemena, ) a určitě co nejkvalitnější, lépe bez obilovin a umělých konzervantů s kvalitním druhově určeným masem. My krmíme přirozenou stravou a granule máme pouze jako doplněk( Platinum, Wolfsblut, GO!, Annamaet), Maso je, ale maso, přidáváme zeleninu, bylinky, ovoce, jogurty, žloutek, tvaroh, lososový olej, chondroprotektiva na pohybový aparát...K tématu krmení je zde velmi mnoho vláken s vyčerpávajícími radami.
Pokud se opravdu rozhodnete pro štěně ridgbecka, vychovávejte ho s citlivou důsledností a láskou. Snažte se vyvarovat drilu a nespravedlnostem-je to vysoce inteligentní pes s citlivou duší a smyslem pro spravedlnost, který je schopen si řešit problémy svým úsudkem a velice těžce nese příkoří, které je schopen si pamatovat celý život a chyby se u něj těžce napravují.Pokud jeho výchovu nezanedbáte - bude Vám tím nejlepším parťákem, který je schopen za Vás položit život, pouto bývá velice silné. Proto se přimlouvám, pokud uvažujete o psovi do kotce, vyberte si uršitě plemeno jiné.

Ridgeback se opravdu nehodí na celoroční pobyt venku.prostě je původem z afriky a nemá na to srst.Jinak těchto psů znám osobně hodně, a nikomu bych ho nedoporučila.nevím, možná má někdo jinak vychované psy, než ty co znám, a jiný názor. Ale mě je to jedno z nejnesympatičtějších plemen. Znám samé neposlušné a agresivní jedince. Vyberte si jiné plemeno.
napsal(a):
Ridgeback se opravdu nehodí na celoroční pobyt venku.prostě je původem z afriky a nemá na to srst.Jinak těchto psů znám osobně hodně, a nikomu bych ho nedoporučila.nevím, možná má někdo jinak vychované psy, než ty co znám, a jiný názor. Ale mě je to jedno z nejnesympatičtějších plemen. Znám samé neposlušné a agresivní jedince. Vyberte si jiné plemeno.
To je právě možná příklad, který jsem měla na mysli. Víte, ridgeback se stal v posledních letech celkem módním plemenem a to je ten kámen úrazu, protože podle mého by si ho neměl pořizovat člověk, který si neprošel zkušenostmi a pořídit si ridgebacka dokonce jako prvního psa je vyloženě sázka do loterie. V jeho výchově mnohdy neplatí to, co funguje u jiných plemen, není to pes na výchovu metodou pokus x omyl, nic v tomto směru neodpustí a dlouho si pamatuje.Je nutná naprostá "laskavá" důslednost.Ridgebackovi musíte jít příkladem, vše se učí velice rychle-bohužel i špatné věci, když se výchova zanedbá nebo pokazí.Chovám psy přes 35 let, měla jsem a doposud mám i jiná plemena, ale ridgbeckové mě svou povahou fascinují a to mám zkušenost pouze se dvěma-jednoho mám od 10 měsíců, kdy jsem si ho koupila(byla přemluvena kamarádkou), abych ho zachránila od majitele-myslivce, který ho "protáhl krutým výcvikem, aby pak nad ním zlomil hůl a chtěl se ho zbavit.Tento pes ke mně přišel jako hromádka nervů-pár měsíců se ani nenajedl, pokud byl v místnosti kdokoli přítomen. Trvalo to zhruba 2 roky, než se z toho dostal a psychicky se dal dohromady.Můžu říci, že, ale poslušnějšího a oddanějšího psa jsem neměla. Je sice více fixovanější na mne, ale je naprosto v pohodě, dělám s ním záchranařinu(vyhledávání osob), je to parťák a super pes, V tomto roce jsme si vzali druhého psa, kterého si původně pořídila majitelka do panelákového bytu a pak ho na hodiny přivazovala k radiátoru, aby v její nepřítomnosti(která byla mnohdy několikadenní) neničil byt, Trhalo mi to srdce, když jsem ho poprvé uviděla, byl hubený jak plot a ve svých 6 letech měl zkušenosti a chování tříměsíčního štěněte. Mám vždy hrozný vztek, když vidím, co dokážou lidi provést se psem, když nepochopí a nejsou schopni znát jeho potřeby a spesifika. Pak nevychovaný pes je výsledkem v tom lepším případě...
Vím o tom, že se občas RR v zateplené boudě chová. Naprostá většina lidí však svého RR má doma. Je škoda se připravit o častý kontakt s parťákem tím, že ho umístím venku a uvidíme se občas. Pro mě je pes člen rodiny a proto bydlí se mnou uvnitř. Těch pár chlupů vysaju, zametu. Většina psů, kterým je dopřán takovýto kontakt s majitelem je "chytřejších" a líp si s pánem rozumí, lépe chápou jeden druhého. U nás doma není venku v boudě ani NO a ten na to tu srst s podsadou má.