Pes a jeho menší "kamarád"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.10.2015 16:34
Danczéz

XXX.XXX.210.183

Zakládám diskuzi jen tak pro zajímavost, vždy mne zajímají zkušenosti a historky ostatních. smajlík
Cca před dvěma měsíci jsem si pořídila morče. Moje fenka z toho samozřejmě úplně šílela, neustál útočila na klec (je to docela "lovec", už několikrát i venku zakousla myš apod.). Učila jsem jí, že to nesmí. Nakonec jsme se dopracovali k tomu, že morče může být puštěné a jsou spolu na volno v pokoji. (pro jistotu má vždy náhubek). Hrozně jí zajímá, pořád k němu čmuchá. Když je zavřené v kleci, vždy okamžitě přiběhne jak pískne.
Máte někdo podobnou zkušenost? Vyjma pejsků, kteří jiná zvířátka milují. Jak myslíte, že ho bere? Jako "kamaráda" (uvozovky jsou, prosím, OBROVSKÉ ;-) ) nebo pořád jako potencionální kořist? Vím, že někteří lidé tvrdí, že pes si zvykne na "své" zvíře doma a neublíží mu, zato cizí by pořád lovil.
Jen mne zajímá co Vaši pesani na drobotinu doma. (občas se na ifauně objeví příhody, co mne skutečně pobaví smajlík ).

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2015 16:43

Syn měl terierku, keryčku. Veliký lovec a rváč. Musela si zvyknout na domácí kočku ( cizí proháněla dál ) a na králíka. a to tak dalece, že na ní kočka obča nevybíravě skočila až fena kňučela. Ale kočce pak nabančil králík a zas byl chvíli klid.

10.10.2015 18:02
Danczéz

XXX.XXX.210.183

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Syn měl terierku, keryčku. Veliký lovec a rváč. Musela si zvyknout na domácí kočku ( cizí proháněla dál ) a na králíka. a to tak dalece, že na ní kočka obča nevybíravě skočila až fena kňučela. Ale kočce pak nabančil králík a zas byl chvíli klid.

To je super

10.10.2015 18:33
Clayton

XXX.XXX.104.9

To náš ohař si na morče (ačkoliv bylo doma dříve než pes) nikdy nezvykl.Kočku si doma nedovedu představit.

10.10.2015 18:53
lucias

XXX.XXX.173.128

No tak u nás to momentálně vypadá takhle No ale naše australačka je nadstandardní pečovatelka o všechno.

10.10.2015 18:57

lucias napsal(a):
No tak u nás to momentálně vypadá takhle No ale naše australačka je nadstandardní pečovatelka o všechno.

Tak to je síla. Co to je za zvířátka. Vypadá to jako surikaty ?

10.10.2015 19:00
shavoid

XXX.XXX.152.1

lucias napsal(a):

Úžasné :), mimochodem vy máte doma surikaty? Snad to nebude příliš smělé, ale smím se zeptat jakto?

10.10.2015 19:14
Danczéz

XXX.XXX.210.183

lucias napsal(a):

Jů! To je skvělý! A jak to berou surikaty? Očividně je vůbec netrápí, že velkej kámoš je šelma

10.10.2015 20:26
lucias

XXX.XXX.173.128

shavoid napsal(a):
Úžasné :), mimochodem vy máte doma surikaty? Snad to nebude příliš smělé, ale smím se zeptat jakto?

Dal by se říct profesionální deformace Pokud člověku nechybí prostory, vůle jim zařídit dobré podmínky a velikánská dávka porozumění pro tyhle specifické šelmičky, jde to

10.10.2015 20:30
lucias

XXX.XXX.173.128

Danczéz napsal(a):
Jů! To je skvělý! A jak to berou surikaty? Očividně je vůbec netrápí, že velkej kámoš je šelma

To je fakt netrápí, jsou to taky šelmy a jejich sebevědomí je asi desetinásobné oproti průměrnému hafanovi Ale jelikož jsou velice kontaktní a zároveň nesmírně inteligentní, pes žijící ve společné domácnosti je pro ně prostě člen skupiny stejně tak jako lidé okolo.

10.10.2015 20:46
noemi

XXX.XXX.64.236

lucias napsal(a):

Nadstandardní pečovatelka?...
Podle mne je pes zrovna u surikatího zubaře .
Případně se surikata dívá, kam až vede ten tunel pře ní . Právě zkoumá, zda je to vytunelovaná Blanka

10.10.2015 20:48
Danczéz

XXX.XXX.210.183

lucias napsal(a):
To je fakt netrápí, jsou to taky šelmy a jejich sebevědomí je asi desetinásobné oproti průměrnému hafanovi Ale jelikož jsou velice kontaktní a zároveň nesmírně inteligentní, pes žijící ve společné domácnosti je pro ně prostě člen skupiny stejně tak jako lidé okolo.

Děkuji za info. Skutečně zajímavé. Že jsou surikaty velice sociální jsem věděla, skrze dokumenty etc. ale že by se s nimi dalo žít ve "smečce" společně, bych si nikdy nepomyslela! Nicméně vážně paráda, doma se asi nenudíte, že?

10.10.2015 20:51
lucias

XXX.XXX.173.128

noemi napsal(a):
Nadstandardní pečovatelka?...
Podle mne je pes zrovna u surikatího zubaře .
Případně se surikata dívá, kam až vede ten tunel pře ní . Právě zkoumá, zda je to vytunelovaná Blanka

Konečně na to někdo kápnul . On ten malej trubka nakonec do té psí tlamy skoro vlezl, ale Cookie je naštěstí zvyklá a počkala, až zase vypadne. Akorát se tvářila hooodně udiveně

10.10.2015 20:56
lucias

XXX.XXX.173.128

Danczéz napsal(a):
Děkuji za info. Skutečně zajímavé. Že jsou surikaty velice sociální jsem věděla, skrze dokumenty etc. ale že by se s nimi dalo žít ve "smečce" společně, bych si nikdy nepomyslela! Nicméně vážně paráda, doma se asi nenudíte, že?

Nuda fakt nehrozí. Ti prckové na fotkách jsou zhruba měsíc staří, mamina měla první a péči tak úplně nezvládala, takže je odchovávám já coby teta surikata. Velká surikata z fotky je, můj osobní démon" který se ode mě prakticky nehne, momentálně mimča adoptovala a zasvěcuje je do surikatích her a sociálních dovedností. No a kromě surikat se nám toho prohání domem ještě mnohem víc

10.10.2015 21:19
Danczéz

XXX.XXX.210.183

lucias napsal(a):
Nuda fakt nehrozí. Ti prckové na fotkách jsou zhruba měsíc staří, mamina měla první a péči tak úplně nezvládala, takže je odchovávám já coby teta surikata. Velká surikata z fotky je, můj osobní démon" který se ode mě prakticky nehne, momentálně mimča adoptovala a zasvěcuje je do surikatích her a sociálních dovedností. No a kromě surikat se nám toho prohání domem ještě mnohem víc

Jé, povídejte

10.10.2015 21:33
lucias

XXX.XXX.173.128

Danczéz napsal(a):
Jé, povídejte

No tak třeba rodinka mangust trpasličích, což je vlastně surikata v malém balení, teď zrovna mají týden staré potomky. Pak ještě komby ušaté Casper a Winky, kteří sdílejí pokoj s mojí dcerou, jeden kůň, kromě australačky ještě ne úplně čistokrevná bassetka Buffinka, manžel vyznačující se svatozáří... No a každou chvíli mi na výchovu přistane nějaké zvířecí mimčo, od lemura až po lvíče

10.10.2015 23:08
Danczéz

XXX.XXX.210.183

lucias napsal(a):
No tak třeba rodinka mangust trpasličích, což je vlastně surikata v malém balení, teď zrovna mají týden staré potomky. Pak ještě komby ušaté Casper a Winky, kteří sdílejí pokoj s mojí dcerou, jeden kůň, kromě australačky ještě ne úplně čistokrevná bassetka Buffinka, manžel vyznačující se svatozáří... No a každou chvíli mi na výchovu přistane nějaké zvířecí mimčo, od lemura až po lvíče

Jé, vy jste takový ten "šílenec", kterého já hrozně obdivuji Mně stačí pes, morče, přítel a mám dost! A co bassetka? Taky má ráda malé "potvůrky"?

11.10.2015 13:31
lucias

XXX.XXX.173.128

Danczéz napsal(a):
Jé, vy jste takový ten "šílenec", kterého já hrozně obdivuji Mně stačí pes, morče, přítel a mám dost! A co bassetka? Taky má ráda malé "potvůrky"?

Bassetka je naše zlatíčko nejlepší, myslím, že by pečovala i o krokodýla Až je mi jí někdy líto, co si od těch malejch příšerek nechá líbit. Malej lemur se učil chodit tak, že se jí držel za ucho a ona se posunovala po malých krůčcích, aby ho neshodila

11.10.2015 19:34
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak u nás to vypadá takhle , kocour se psem spí, užírá mu z misky, blbnou spolu...

12.10.2015 11:54
DExi

XXX.XXX.119.130

lucias napsal(a):
Bassetka je naše zlatíčko nejlepší, myslím, že by pečovala i o krokodýla Až je mi jí někdy líto, co si od těch malejch příšerek nechá líbit. Malej lemur se učil chodit tak, že se jí držel za ucho a ona se posunovala po malých krůčcích, aby ho neshodila

To je úžasný!

12.10.2015 12:01
DExi

XXX.XXX.119.130

kobylatko napsal(a):
Tak u nás to vypadá takhle , kocour se psem spí, užírá mu z misky, blbnou spolu...

Kdyby to takhle bylo i u nás..
Kocour si nechá líbit všechno až se někdy bojím..
Ale psikovo misky se nikdo dotknout nemůže a vždy si radši sežere vše, než by tam nechal něco, co by mu kočka mohla sežrat , takže na druhou stranu není šance, ze by měl v misce granule cely den.

12.10.2015 12:10
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lucias napsal(a):

Ano ano, pamatuju si Lucko, jak u vás Bubi nakráčela ke stojící surikatě s výrazem: "Tebejásiulo..."..."A ne, neulovim, neulovim, je vás najednou moc!", když tam pak nakráčelo celý komando.
Madam z Austrálie, koukám zapadla do domácnosti víc než dokonle!

Rumíček má taky přátele. Tuhle si vedl domů z pole myšu a zachránil vrabčáčka smajlík, článek už je ve výrobě.

12.10.2015 12:24
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Clayton napsal(a):
To náš ohař si na morče (ačkoliv bylo doma dříve než pes) nikdy nezvykl.Kočku si doma nedovedu představit.

Náš první ohař, přišel domů asi 14 dní po andulákovi, do konce života byli nerozlučná dvojka, kdy andulák se dokázal prosadit a pesan ho respektoval (a dělal mu autobus smajlík ) Když našel na zahradě zajičky, poctivě je hlídal, neublížil. Feňule vižlí z útulku je odnaučený lovec, ale bez dozoru bych jí asi nevěřila, nevím. Současný vižlík se taky jeví, jako psí ochránce - má na kontě zachráněné mládě vrabčáčka, které našel a ohlásil (a následně pod stromem, pod budkou oplakával jeho ztrátu a vypadalo to, že se snad naučí šplhat a nastěhuje se jim do budky :-D).

12.10.2015 15:15
chika

XXX.XXX.115.30

lucias napsal(a):

Jeeeee, to je naprosto boží. Hned bych si jednu nebo ze pět surikat vzala domů. A jak to tak čtu, tak vy se doma vážně nenudíte. Máte to takové akční. To teda koukám. Máte můj velký obdiv

Neregistrovaný uživatel

14.10.2015 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.251

Také jednu přidám

Jelikož mám chovatelskou stanici činčil jihoamerických, tak není výjimkou, že čas od času se na ně přijde podívat i má psiska. (To platí hlavně v létě, kdy venku jsou šílené teploty a v činčilárně je 20 stupňů - psiska se tam chodí chladit)

Tady Caesar s Charliem

Přidejte reakci

Přidat smajlík