Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtela bych se zeptat nekoho kdo tyto pejsky chova na par zakladnich informaci.
Kolil kilo sní? (Krmim psy masem) a jednalo by se o fenu
Dobra chovatelska stanice-zajem mam prdevsim o harlekyna
Na jake nemoci toto plemeno trpi
Muze travit většinu času na zahradě?
Ma ochranářské sklony ? Myslim predevsim hlidani rodiny a zvirat v ni ani tak dum.
Jak je narocna výchova
A dožívají se opravdu tak málo nebo to lze ovlivnit ?

napsal(a):
Chtela bych se zeptat nekoho kdo tyto pejsky chova na par zakladnich informaci.
Dobra chovatelska stanice-zajem mam prdevsim o harlekyna
Na jake nemoci toto plemeno trpi
Muze travit většinu času na zahradě?
Ma ochranářské sklony ? Myslim predevsim hlidani rodiny a zvirat v ni ani tak dum.
Jak je narocna výchova
A dožívají se opravdu tak málo nebo to lze ovlivnit ?
Zadejte si bonoda.cz, jsou to stránky Mvdr. Štourače, který je chová 40 let, (mezinárodní rozhodčí na výstavách), jsou tam různé články, sloupeček vlevo, když si otevřete, hodně se dozvíte. Taky jsou tam, na média, rozhovory v rozhlase na různá témata( lze je přehrát) a fantastická poradna, kde pokud budete mít problém, nebo by vás něco zajímalo, napíšete dotaz a pan doktor vám odpoví.Tak do týdne.
O, co se týče dlouhověkkosti, tak pan doktor kvůli tomuto zatím další dogu mít nebude...
Jinak když obřík roste, masíčka spočívá hodně, dospělý už tak strašně nežeře, ale spočítejte si to na 60 - 80 kg živé váhy, mě to vychází cca půl kila. Záleží i na pohybu, který bude mít. Každopádně pokud chcete mít dogu venku tak teplá bouda.

inusanka
napsal(a):
O, co se týče dlouhověkkosti, tak pan doktor kvůli tomuto zatím další dogu mít nebude...
Jinak když obřík roste, masíčka spočívá hodně, dospělý už tak strašně nežeře, ale spočítejte si to na 60 - 80 kg živé váhy, mě to vychází cca půl kila. Záleží i na pohybu, který bude mít. Každopádně pokud chcete mít dogu venku tak teplá bouda.
Půl kila masa denně? To žrávali mí ovčáci..
inusanka
napsal(a):
A už ji má
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
inusanka
napsal(a):
Půl kila masa denně žerou mí dospělí sotva 30 kiloví maliňáci, dorostenci dostávají kilo, jinak by vypadali jako z Dachau!
inusanka
napsal(a):
Pol kila je strašne málo, mám vlkodavku čo je doge dosť podobné veľkosťou a zožerie tak 1,2 kg mäsa + prílohu.
Bohužiaľ čo sa veku týka ani doga ani vlkodav nepatria medzi dlhoveké plememá a aj keď sa chovatelia snažia vek predlžovať realita je taká, že ak sa dožijú 10 rokov tak to je už úplne že mega super. Väčšina psov uhynie medzi 6-8 rokom.
Jsem velmi ráda, že si pan doktor pořídil novou dogu
Napsala jsem, že když pes roste, je to síla. Rostl mi NF který měl v dospělosti metrák, takže představu o konzumaci mám. Metrákový obřík měl půl kila masa plus přílohy, kamarádova domácí doga 80 kg s minimem pohybu měla maximálně půl kila. Možná je to dáno i množstvím kostí a příloh, moje zkušenost s obříky je pouze asi 25 let
Zrzavcovic vyžlík je v růstu s takovým množstvím pohybu, že se těm 600g ani nedivím. Takže stále platí to záleží na pohybu.
inusanka
napsal(a):
Jsem velmi ráda, že si pan doktor pořídil novou dogu
Napsala jsem, že když pes roste, je to síla. Rostl mi NF který měl v dospělosti metrák, takže představu o konzumaci mám. Metrákový obřík měl půl kila masa plus přílohy, kamarádova domácí doga 80 kg s minimem pohybu měla maximálně půl kila. Možná je to dáno i množstvím kostí a příloh, moje zkušenost s obříky je pouze asi 25 let
Zrzavcovic vyžlík je v růstu s takovým množstvím pohybu, že se těm 600g ani nedivím. Takže stále platí to záleží na pohybu.
No... mám metrák... a když mám za den půl kila masa, k tomu hromadu hranolků, bramborový salát, svíčkovou s osmi... tak to beru jako normální krmnou dávku. Ale opravdu u psa této velikosti mi to přijde dost málo! .

Tak při krmení syrovým se teoreticky udává denní dávka pro dospělce 2%hm.psa a více.
Atalin
Četla ?
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7707/nemecke-dogy-v-mem-zivote/.
Píše, že je výživa náročná (aby z toho byla doga a ne "grey"...).