Zravím, chtěla jsem se zeptat, máte někdo zkušenost s otlakama na loktech u psa v bytě? psice má doma čtyři měkká místa vyhrazená čistě pro ni, včerně kennelky a křesla, ale nejraděj spí v noci na koberci... otlaky jsou malé, nejsou červené, nepraskají..jenom je to prostě kus silnější kůže bez chlupů, vypadá to na černém psovi hrozně.. veterinář to viděl a nijak to neřešil. přemýšlela jsem že bych psovi lokty mazala, ale mám strach, aby mazáním kůže nezměkla moc a nebyla pak třeba odřená.. nebo myslíte, že to mám fakt nechat být?
Zdravím.Já jsem to řešila u mého zl.retrívra, žil v domě a otlaky měl taky.Veterinář mi dal do stříkačky nějaký žlutý roztok a tím jsem mu to vždycky pokapala.Jak byl mladý tak se mu to vždycky zlepšilo, ale potom na stáří už to nepomáhalo.Jen nevím jak se to jmenovalo, ale doktor by určitě věděl.Popř.existuje určitě víc přípravků, já bych e zkusila poptat.
Odstraní je jedině to, že pes bude ležet na měkkém, jinak nic. Bohužel koberec nestačí. Mým psům dělám lehátka - dávám tam desku (vyříznu rozměr) z polyethylenové (PE) pěny (něco jako karimatku, ale silnější) a na to silnou plachtu (třeba na zakrývání vozíků), takže to jde otřít a je uklizeno. V létě, když je horko a leží na betonu, tak se jim otlaky (mírné) udělají, ale s postupující zimou zase zmizí, protože spí na lehátku nebo v boudě, která má dno se stejným systémem.
Náš Labrador má 3 pelechy a lehává nejraději na tvrdém, někde u zdi, dveří na balkon atp. A to nemáme doma (v bytě) přetopeno. Je mu 6 let a otlaky má také. Veterinář mi poradil mazat Niveou a masírovat. Dělám to prakticky každý den a pomáhá to proti ztvrdnutí kůže a mírnému "zachlupení" po okrajích otlaků, ale domnívám se, že už to nikdy nebude jak když byl štěňátko
Uživatel s deaktivovaným účtem

KarlaN
napsal(a):
Náš Labrador má 3 pelechy a lehává nejraději na tvrdém, někde u zdi, dveří na balkon atp. A to nemáme doma (v bytě) přetopeno. Je mu 6 let a otlaky má také. Veterinář mi poradil mazat Niveou a masírovat. Dělám to prakticky každý den a pomáhá to proti ztvrdnutí kůže a mírnému "zachlupení" po okrajích otlaků, ale domnívám se, že už to nikdy nebude jak když byl štěňátko
Neřekla bych že je to měkkým nebo tvrdým podkladem, měla sem labradořího křížence, spával v posteli a otlaky měl, ted mám labradora, nechce ležet na měkkém, nejradši leží na zemi a přesto jako jeden z mála labíků otlaky nemá. jinak i na výstavách vidím že opečovávaní psi je mají, zajímalo by mě taky proč, ale řekla bych že tím na čem leží to tolik nebude.
Já jsem to ještě chápala, když jsem mívala čubinu dřív v kotci..protože spávala na střeše boudy a pozorovala okolí, kde se co šustne..ale teď už je několikátý rok v bytě, má svoje křeslo, plastovou přepravku, v tý spí nejraděj, ale v ní má měkkou deku, a pak má dva pelíšky, opět vystlané dekou.. ale v noci je rozpláclá na koberci.. taky právě nevím jak s tím mazáním abych kůži víc nezhoršila.. veterinář ju viděl a říkal mi, že se to hold stává a že by to neřešil.