Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy je nejlepší pořídit psovi kamaráda aby nebyl sám?
Jde o to, že v pondělí jsem musela nechat utratit fenku dalmatina a doma mám jejího syna křížence dalmatina, který má již 7 let a byl zvyklý že tady někoho má. Od té doby vyžaduje více naší pozorosti, často kňučí a já zvažuji pořízení štěněte malého knírače. Rozhoduji se zda jej pořídit hned a nebo až za měsíc a půl, na Vánoce. Také řeším zda by se snesl se psem nebo raději pořídit fenku?
Poradí někdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nellušák
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy je nejlepší pořídit psovi kamaráda aby nebyl sám?
Jde o to, že v pondělí jsem musela nechat utratit fenku dalmatina a doma mám jejího syna křížence dalmatina, který má již 7 let a byl zvyklý že tady někoho má. Od té doby vyžaduje více naší pozorosti, často kňučí a já zvažuji pořízení štěněte malého knírače. Rozhoduji se zda jej pořídit hned a nebo až za měsíc a půl, na Vánoce. Také řeším zda by se snesl se psem nebo raději pořídit fenku?
Poradí někdo?
Je to jefno, kdy. K psovi? Fenku.
Nellušák
napsal(a):
Poradí někdo?
My jsme většinou pořídili nové štěndo za 2-4 týdny. Pravdou je, že máme běžně 5-6 psů, takže nikdy to nebylo, že zůstal jeden zcela sám. V tom případě pokud bych štěně chtěla, tak bych ho pořídila dříve, ne až na Vánoce, i když teď spíš bude záležet kolik chovek má nyní k odběru štěňata.
Jinak je to na Vás, co Vám víc sedí - měl by se Vám v pohodě snést s fenou i psem. U feny budete muset hlídat hárání (což jste asi stejně dělali do teď, pokud nebyl jeden z nich kastrovaný). U psa toto odpadne + by od sebe byli stejně 7 let, takže ani nějaké boje o pozici ve smečce moc čekat nelze. max. až ten starší bude přicházet o síly, tak to převezme mladý, ale u většiny psů se to obejde bez bojů.
Tak musite vedet jak moc vychazi s jinymi psy? Pokud je uplne bez konfliktni bezte do psa.. pokud preci jen sem tam provokuje a ma chut se porvat volte radsi fenku, musite sice hlidat pri harani (a vaseho pejska bud vykastrovat nebo extremne hlidat a oddelovat)
Jinak do stenika bych sla hned.. na Vanoce bude vetsi mraz, jak budete ochotni se stenetem behat v noci v zime na louzicku? navic u maleho stenete tim riskujete zapal plic.. Nasi meli stene v zime jen jednou a od te doby by si nikdo z nas nekoupil stene v te dobe.. Kdyz si ho koupite ted, bude uz starsi, o neco vetsi, proste nebude to tak narocne...
Psovi je to jedno a mozna driv prijme novacka nez az si za mesic zvykne na pozici jedinacka...
https://youtu.be/xWfDRBkCids tady je video jak se seznamila moje stredacka s novym prirustkem :)
Volbu maleho knirace vam rozhodne schvaluju, jen poprosim kupte si prosim zasadne s PP... rozdil v cene s PP a bez PP je minimalni (u bile barvy v soucasnosti kolem 2-3 tisic to neni az zase takova palka)... diky.