Klaudiemo

XXX.XXX.220.27
Zdravím,
Po zjištění jak je to s dostupností klee kaiů jsem se snažila najít nějakou alterativu. Bohužel neúspěšně, bych se ráda zeptala vás jestli byste o něčem nevěděli. Miluju vlky, takže za nějaké plemeno, co je aspoň trochu připomíná bych byla vděčná. Často chodím do lesa fotit a to je občas dost namáhavé. Již mám bostonka, ale ten tyto výpravy bohužel moc nezvládá. Je to spíš takovej můj gaučák. Nemám popravdě moc ráda, když je pes hodně uštěkaný. Mám zahradu. Pejsci jako československý ovčák jsou sice nádherní, ale nevím jak je to s tou jejich nezávislostí, chtěla bych dobrého parťáka. Také by bylo fajn, kdyby nebyl doslova hyperaktivní a nevyžadoval neustálou pozornost. Kdyby vás nic nenapadalo, nevěděli byste alespoň o nějaké "chovné stanici" kai klee blíže než v UK? Vím, že je to těžké kvůly tomu, že nejsou uznáni v FCI. Děkuju za všechny rady.
ČSV se dokáží hodně fixovat na pána akorát jsou to osobnosti a mají svůj rozum, ne dokola bezhlavě plnící povely NO (nic proti nim... ).Hezky je to napsáno tady-http://www.wolfdogs.cz/index.php/vychova-a-vycvik
Hlavně padám ze židle z té fotky se srnkou.
Obavám se, že plemeno Klee kai v Evropě jen tak snadno neseženete.A povaha nebude asi moc odlišná od ČSV nebo Husky.
Já nevím, ale když si nejste jistá ohledně nezávislosti u čévéček, není tam trochu kontraindikace? Každý pes, který má blíže k v vlku bude nezávislý. Alternativa pro Československého může být třeba Sarloos. Jako alternativa ke Klee kai mě napadá třeba lajka, nebo nějaké jiné severské plemeno.
Klaudiemo

XXX.XXX.220.27
To mi vůbec nevadí, že nebudou slepě plnit povely. Spíš jsem tím myslela aby při procházkách nechodil až příliš daleko ode mě a hlavně neutíkal. Někde jsem četla, že je to hodně problém u huskyho. Aby byl prostě jednoduše řečeno loajální.
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
No tak odběhne, neva, chytíte ho .
Máte nějakou zkušenost ?
Svobodomyslné zvíře je bezva.
Neomrzí se. Je to fakt originální - ten věčný boj .
S pitomým, otrocky poslušným NO se to nedá rovnat.
Vy zas perlíte !
Klaudiemo

XXX.XXX.220.27
Ještě mě napadl vallhund, nemáte s ním někde zkušenosti?

Musela jsem si ten zázrak najít na internetu. Podobný mu je asi malamut a pak americká akita. Ale obojí bude na výchovu dost oříšek. Ani jedno z těch plemen nebude moci běhat volně po lese. Americké akity jsou krásné, se zdravím asi nic moc.
Já tedy znám blíž jen jednoho, lidi má rád, se psy je to horší - tedy blbé, obě nohy po operaci - DLK.

I vallhunda jsem si musela najít. Protože o něm píší "staré pastevecké plemeno" (myšleno spíš honácké, ovčácké), měl by být, z vámi jmenovaných plemen, nejvhodnější.
Podle popisu - pes ideál ! Jen se bude těžko shánět, a tím pádem cena...
Velškorgi je podobný.
Klaudiemo

XXX.XXX.220.27
Ta akita je nádherná, škoda, že je takový problém s výchovou.
Jahůdka15
napsal(a):
Dobrý den, už od malička si přeji aljašského klee kaie a docela dost by mi pomohlo kdyby ho někdo měl. Věk, cena, nebo z jaké části Česka nebo Slovenska nerozhoduje! Jestli by jste mi třeba aspoň nedali odkaz na chovnou stanici nebo útulek moc by mi to pomohlo. Předem děkuji.
Takováto rasa se myslím v Česku zatím nechová, nehledala jsem, ale určitě by nebyl problém to najít. Tudíž počet jedinců u nás bude minimální a v útulku...to by se rovnalo zázraku Nejjednodušší by byl import z chovky země původu, tedy USA, možná Rusko? Hodně podobná je lapinkoira, ta už tu myslím chovku má.
Jahůdka15
napsal(a):
Dobrý den, už od malička si přeji aljašského klee kaie a docela dost by mi pomohlo kdyby ho někdo měl. Věk, cena, nebo z jaké části Česka nebo Slovenska nerozhoduje! Jestli by jste mi třeba aspoň nedali odkaz na chovnou stanici nebo útulek moc by mi to pomohlo. Předem děkuji.
Zrovna na mě jukl na FB voříšek křížený s huskym, co trochu vypadá jako klee kai...
https://www.facebook.com/pg/voriskov/photos/?tab=album&album_id=1388204804560065.
Žužu123

XXX.XXX.66.81
Dobrý den, plemeno Klee kaie mě hodně zaujalo ale nikde jsem nenašla jaká by za něj přibližně byla cena. Neporadil by mi prosím někdo?
Žužu123
napsal(a):
Dobrý den, plemeno Klee kaie mě hodně zaujalo ale nikde jsem nenašla jaká by za něj přibližně byla cena. Neporadil by mi prosím někdo?
podle zahraničních zdrojů z roku 2019 byla cena 1500 - 3000 USD, tj. cca 35 000 - 70 000 CZK v přepočtu jen základ (+ doprava, procesní náležitosti atd.) v této době, s vysokou poptávkou po štěňatech obecně, nejenom v ČR, počítejte s horní hranicí rozpětí i výše.
právě koukám na diskuzi na petforums, pod £1000 teď nejde ani v UK
https://www.petforums.co.uk/threads/alaskan-klee-kai-price.101291/

Dobrý den, pokud by to stále někoho zajímalo, mohu dát kontakt na Ruskou chovatelku, která chová Alskan Klee Kai a je zapsaná v Americkém klubu a je oficiální registrovanou chovatelkou. Zařídí transport štěněte do České republiky. Každopádně počítejte, že ceny Klee Kai jsou úplně někde jinde, než se uvádí zde v diskuzi. Dost velká a zásadní věc je, že Vám můžou poslat štěně nejdříve ve 4 měsících skrz vakcinace, což je velký kámen úrazu. My máme naši AKK týden doma a učíme ji na vodítku plus socializaci venku. Není absolutně zvyklá na venkovní ruch (cizí lidé, kola, atd.) Doma už je jako ryba ve vodě a úplný miláček. V lese, na poli je taky ok, ale jakmile jdeme na stezku nebo kamkoli kde je ruch, tak je pro nás pro všechny procházka jen stres. Ale vidíme, že za ten týden dělá pokroky. Snad se nám to postupně podaří úplně odbourat. Každopádně dostat 9 týdnu staré štěně a dvakrát tak staré štěně, které bylo 4 měsíce jen na zahradě je sakra rozdíl. Takže rozmyslete…. Jinak mimo jiné jsou to nádherní psi. S naší AKK jsme chtěli chovat, ale vůbec nevíme, jak to celé ještě dopadne. Tak nám držte palce 😉

napsal(a):
Dobrý den, pokud by to stále někoho zajímalo, mohu dát kontakt na Ruskou chovatelku, která chová Alskan Klee Kai a je zapsaná v Americkém klubu a je oficiální registrovanou chovatelkou. Zařídí transport štěněte do České republiky. Každopádně počítejte, že ceny Klee Kai jsou úplně někde jinde, než se uvádí zde v diskuzi. Dost velká a zásadní věc je, že Vám můžou poslat štěně nejdříve ve 4 měsících skrz vakcinace, což je velký kámen úrazu. My máme naši AKK týden doma a učíme ji na vodítku plus socializaci venku. Není absolutně zvyklá na venkovní ruch (cizí lidé, kola, atd.) Doma už je jako ryba ve vodě a úplný miláček. V lese, na poli je taky ok, ale jakmile jdeme na stezku nebo kamkoli kde je ruch, tak je pro nás pro všechny procházka jen stres. Ale vidíme, že za ten týden dělá pokroky. Snad se nám to postupně podaří úplně odbourat. Každopádně dostat 9 týdnu staré štěně a dvakrát tak staré štěně, které bylo 4 měsíce jen na zahradě je sakra rozdíl. Takže rozmyslete…. Jinak mimo jiné jsou to nádherní psi. S naší AKK jsme chtěli chovat, ale vůbec nevíme, jak to celé ještě dopadne. Tak nám držte palce 😉
Pokud by byla chovatelka rozumná, štěňata by sama socializovala

impact
napsal(a):
Nepotřebuje. Evidentně to za raketu střelí tak jako tak, tak proč se namáhat.
Určitě, nějaká zodpovědnost jde stranou.

me jen hlava nebere, ze i tak davate doporuceni dal....

Zrzavci
napsal(a):
asi aby v tom nebyla sama?
nevim.
ale dokud lidi budou branit takovahle stenata, ze to je OK nikdo nebude menit zvyky a neco je i ucit
rikam to porad dokola - stene ma byt "vsudezdejsi"
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
napsal(a):
Zdravím, zajímal by mě ten kontakt na tu paní 🧚