Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2015 18:48
Lenyshka

XXX.XXX.67.214

Dobrý den, můžete mi prosím poradit. Mame 5letého pejska, křížence. Začal být agresivní na našeho 2letoho kluka. Přemýšleli jsme o kastraci.. Myslite, že by to pomohlo? Máte stim prosím někdo zkušenosti? Děkuji.

18.10.2015 18:54
shavoid

XXX.XXX.152.1

Kastrace nepomůže. Pomůže trpělivost, spousty práce se psem a správný přístup k jeho výchově. Možná by bylo dobré se rozepsat - jak se mu věnujete, jak se jeho agresivita projevuje a jak s ním v takovém případě zacházíte.

18.10.2015 19:49
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Kastrace toho dvouletého kluka to rozhodně nevyřeší... Je málo informací, něco je špatně ve vztahu u vás v rodině. Troškku víc to rozveďte.

18.10.2015 20:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Dítě si psa jistě nevšímá, to je jasný, že si to hlídáte...
Pes má svůj klid,
ale jak vidí dítě jde po něm ?
Kastrace psa,
ty dva opravdu nevychová.
To je jen na Vás.

18.10.2015 20:36
Lenyshka

XXX.XXX.67.214

Lenyshka napsal(a):
Dobrý den, můžete mi prosím poradit. Mame 5letého pejska, křížence. Začal být agresivní na našeho 2letoho kluka. Přemýšleli jsme o kastraci.. Myslite, že by to pomohlo? Máte stim prosím někdo zkušenosti? Děkuji.

Jelikož nevím, jak se to dá upravit, tak to nápisů tahle.

Pejskovi se věnuje mě maximálně jako našemu synovi. Dlouhé procházky u kterých cvicime povely, hrani, mazlení atd. Agresivita u nebo začala cca před 4mesici a stupňuje s to čím dal víc. Agresivita se u něho projevuje, když syn se jen k němu přiblíží, že ho chce pohladit nebo když jde jen okolo. Když jsme venku se psem, je hodný ale jakmile jsme doma stává se z něho agresor. Syn mu nic neudělal, je to jeho kamarad. Řešíme placnutim na zadek a na místo..

18.10.2015 20:39
Lenyshka

XXX.XXX.67.214

rapotacka11 napsal(a):
Dítě si psa jistě nevšímá, to je jasný, že si to hlídáte...
Pes má svůj klid,
ale jak vidí dítě jde po něm ?
Kastrace psa,
ty dva opravdu nevychová.
To je jen na Vás.

Pes má svůj klid.. Ale jak vidí syna jde po něm, jak pisete. Kastrace je volba, zda se zklidní nebo ne. Nechci, aby se stalo něco vážnějšího.. :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2015 20:40

Lenyshka napsal(a):
Jelikož nevím, jak se to dá upravit, tak to nápisů tahle.

Pejskovi se věnuje mě maximálně jako našemu synovi. Dlouhé procházky u kterých cvicime povely, hrani, mazlení atd. Agresivita u nebo začala cca před 4mesici a stupňuje s to čím dal víc. Agresivita se u něho projevuje, když syn se jen k němu přiblíží, že ho chce pohladit nebo když jde jen okolo. Když jsme venku se psem, je hodný ale jakmile jsme doma stává se z něho agresor. Syn mu nic neudělal, je to jeho kamarad. Řešíme placnutim na zadek a na místo..

Takhle to nevyřešíte, to toho psa ještě víc zkazíte. Dítě k psovi nepouštějte, psa něčím ohraďte ať má llid.

18.10.2015 20:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Řešíte to "zajímavě". Výsledek tomu odpovídá.
Byl tu zveřejněn příběh, napadení děcka holandským ovčákem.
Zkopírovala jsem kousek z cz.pes.
Z r.2011 cz.pes - jestli z toho něco pochopíte...

v okamžiku, kdy se s dětmi (zejména malými) nějakým způsobem octne v omezeném prostoru (uzavřená místnost v domě, malý výběh, nebo je uvázaný na vodítku – např. ke stromu či lavičce).
Nejvíce je nervózní, když v takovém případě k němu dítě přileze po čtyřech – pak působí jako by se z nějakého důvodu cítil ohrožený."

Tak oni tohle ví a nechají ho o samotě s dítětem...neuvěřitelný!
a že si pes nechává od děcka všechno líbit?
Co takhle dítě poučit že pes není jeho hračka..
vím že tady debatama tomu psovi nepomůžu, ale tohle uvažování lidí o psech mě vždycky nadzvedne ze židle...
tak ho popisujou jeho majitelé!
no a jak píšu, tipuju si, že - jak jsem i napsala - je to psaný pod dojmem toho co se už stalo teď.
ale co já vím, třeba ne,
třeba holčičku nechávali aby psa znervozňovala a znervózňovala až jí pes poslal na Jipku.

18.10.2015 21:51
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nemohu se zbavit dojmu, že v té rodině je něco špatně ve vztazích - pán - pes - dítě. A myslím, že kastrace to nevyřeší, není to zázračný lék na všechno. Je mě divné, že pes byl dosud v pohodě. Muselo se něco stát. Možná o tom zadavatel/ka ani neví - třeba dítě, byť nechtěně, psovi způsobilo něco nepříjemného. Pes se nejspíš cítí ohrožen, hlavně v uzavřeném prostoru, bojí se, a tak se brání. Možná. Takhle je těžké soudit, tyto problémy v chování se dost těžko řeší na diskusi, kdy informace je hodně jednostranná a neúplná. V těchto věcech je dost podstatné nejen slyšet, ale i vidět - jak se opravdu pes v dané situaci chová, reakce majitele i psa. Plácnutí a odvelení psa na místo asi taky nebude úplně nejlépe. Spíš bych se zatím snažila, aby dítě se ke psu nepřibližovalo. A pak bych sehnala někoho, kdo psům opravdu rozumí, aby se pokusil přijít na příčinu a potom už by bylo jednodušší najít řešení.

18.10.2015 22:09
Lenyshka

XXX.XXX.67.214

rapotacka11 napsal(a):
Řešíte to "zajímavě". Výsledek tomu odpovídá.
Byl tu zveřejněn příběh, napadení děcka holandským ovčákem.
Zkopírovala jsem kousek z cz.pes.
Z r.2011 cz.pes - jestli z toho něco pochopíte...

v okamžiku, kdy se s dětmi (zejména malými) nějakým způsobem octne v omezeném prostoru (uzavřená místnost v domě, malý výběh, nebo je uvázaný na vodítku – např. ke stromu či lavičce).
Nejvíce je nervózní, když v takovém případě k němu dítě přileze po čtyřech – pak působí jako by se z nějakého důvodu cítil ohrožený."

Tak oni tohle ví a nechají ho o samotě s dítětem...neuvěřitelný!
a že si pes nechává od děcka všechno líbit?
Co takhle dítě poučit že pes není jeho hračka..
vím že tady debatama tomu psovi nepomůžu, ale tohle uvažování lidí o psech mě vždycky nadzvedne ze židle...
tak ho popisujou jeho majitelé!
no a jak píšu, tipuju si, že - jak jsem i napsala - je to psaný pod dojmem toho co se už stalo teď.
ale co já vím, třeba ne,
třeba holčičku nechávali aby psa znervozňovala a znervózňovala až jí pes poslal na Jipku.

Tento článek jsem právě četla také, ale děkuji, že jste mi ho připomněla. Právě, e pes má volnost na vodítko se nenaučil, ale poslouchat výborně na slovo. Syn nikdy psa neuhodil. Osamote nezustava ji. Pes vyjíždí na syna úplně bez důvodu. Kdyby byl aspoň důvod, ale ten není. Pejska milujeme všichni, ale nemohu riskovat, že zaútočí na syna nebo jiné dítě :(.

18.10.2015 22:18

Lenyshka napsal(a):
Tento článek jsem právě četla také, ale děkuji, že jste mi ho připomněla. Právě, e pes má volnost na vodítko se nenaučil, ale poslouchat výborně na slovo. Syn nikdy psa neuhodil. Osamote nezustava ji. Pes vyjíždí na syna úplně bez důvodu. Kdyby byl aspoň důvod, ale ten není. Pejska milujeme všichni, ale nemohu riskovat, že zaútočí na syna nebo jiné dítě :(.

Úplně bez důvodu to asi nebude Že důvod sama neznáte neznamená, že není.

18.10.2015 22:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Už jenom to, když se dítě na vratkých nožkách blíží k ležícímu psovi.
U nás před ním zdrhá všechno... mohou ven, vyhýbají se mu jak mohou.
Ale já jim rozhodně rozumím.

18.10.2015 23:30

Byla u nás v sídlišti mladá rodina s malým mladým křížencem ( nepořídili si ho sami, byl ji vnucen ). Když se jim narodil klouček, vypadalo všechno idylicky. Pes hlídal kočárek, malého miloval, dokud ten ležel v postýlce. Jakmile začal malý lézt, pes na něj začal útočit, čím dál víc natvrdo. V garsonce byla situace neřešitelná, dítě nesmělo na zem, pes musel pryč.

19.10.2015 08:23
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Lenyshka napsal(a):

Místo kastrace nasadit náhubek, vychovávat a klukovi zakázat za psem dolézat.Evidentně se klukem cítí ohrožen.

19.10.2015 08:51
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Tuším, že nedávno tu někdo zmiňoval agresivní utok malamuta proti dítěti- pes byl po útoku utracen- a v uchu mu našli- zalomenou pastelku , chudák pes.

19.10.2015 10:52
shavoid

XXX.XXX.152.1

Lenyshka napsal(a):

Pes nikdy nedělá nic bezdůvodně, je to naprosto bezprostřední a přímočarý tvor, neumí nic, co byste ho nenaučila a naopak, někde jste musela udělat zásadní chybu. Bohužel přes diskuzi se taková situace nedá vyřešit, málokterý majitel psa je schopen přiznat svoje vlastní chyby a analyzovat objektivně nastálou situaci. Napište nám, kde bydlíte a budeme vám schopni doporučit individuálního výcvikáře. Pozvete ho k sobě domů a on vám řekne svůj nestranný názor na věc a poradí vám, jak se ke psovi chovat. Evidentně moc zkušeností nemáte, resp. "dám psovi na zadek a pošlu na místo", to je velice neuvědomělý a laický přístup, ve finále může takové chování psa ještě vygradovat v neprospěch dítěte.

19.10.2015 10:57
shavoid

XXX.XXX.152.1

Lexaurin napsal(a):
Tuším, že nedávno tu někdo zmiňoval agresivní utok malamuta proti dítěti- pes byl po útoku utracen- a v uchu mu našli- zalomenou pastelku , chudák pes.

Ano, o tom jsem také četla - bylo to v jednom z novějších článků na ifauně .

19.10.2015 11:03
milannn

XXX.XXX.90.222

rapotacka11 napsal(a):
Už jenom to, když se dítě na vratkých nožkách blíží k ležícímu psovi.
U nás před ním zdrhá všechno... mohou ven, vyhýbají se mu jak mohou.
Ale já jim rozhodně rozumím.

Docela i takové vyhýbavé chování psa chápu, nicméně... připadne mi, že podobných "bezdůvodných" agresí psů vůči dětem přibývá, resp. jsou více slyšet okolo. Podle mého to může být způsobeno i tím, že narůstá koncentrace lidí, potažmo dětí, stejně tak psů a také psů labilních a povahově všelijak divných.
Je totiž nepřirozené, aby psi takto tvrdě a nekompromisně útočili na děti (mláďata ve smečce), byť důvodně, kvůli šlápnutí na psa třeba (lámání pastelky v uchu pomiňme). Podíváme-li se na chování primitivních psů v původním prostředí, takové útoky by nepřipadaly v úvahu.

A dalším faktem je to, že lidé (rodiče nebo dospělí kolem dvojice dítě-pes) situaci podceňují a zlehčují. Mám plemeno, které je často prezentováno jako ochránce dětí + spousta dokumentů, obrázků apod. k tomuto a neměl by dítě "bezdůvodně" napadnout a MYSLÍM SI, že by ani nenapadl. Ale právě proto, že si to JEN MYSLÍM, tak bych ho nenechal s dítětem o samotě ani pár vteřin.

19.10.2015 11:10
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ono je to všechno složitější. Jednak medializace jakéhokoliv takového případu, A pak, za našich "mladých" let, pokud pes kousl dítě, dostalo dítě na zadek, protože nemělo ke psovi chodit, nemělo ho zlobit, něco mu udělalo,...
Dnes je módní vidět v každém psovi přítele celého světa a k tomu volná výchova dětí... smrtící kombinace.

19.10.2015 11:47
milannn

XXX.XXX.90.222

anonymx napsal(a):
Ono je to všechno složitější. Jednak medializace jakéhokoliv takového případu, A pak, za našich "mladých" let, pokud pes kousl dítě, dostalo dítě na zadek, protože nemělo ke psovi chodit, nemělo ho zlobit, něco mu udělalo,...
Dnes je módní vidět v každém psovi přítele celého světa a k tomu volná výchova dětí... smrtící kombinace.

Souhlas. Ale co já jsem slyšel, tak pokud pes v dřívějších dobách kousl dítě, tak byl (v tom lepším případě) bez velkých okolků a odkladů zastřelen.

19.10.2015 11:49
anonymx

XXX.XXX.27.66

milannn napsal(a):
Souhlas. Ale co já jsem slyšel, tak pokud pes v dřívějších dobách kousl dítě, tak byl (v tom lepším případě) bez velkých okolků a odkladů zastřelen.

Tak to jsem tedy neslyšela, možná pokud šlo opravdu o smrtelné napadení, ale běžné kousnutí se prostě neřešilo.

19.10.2015 13:05
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

anonymx napsal(a):
Tak to jsem tedy neslyšela, možná pokud šlo opravdu o smrtelné napadení, ale běžné kousnutí se prostě neřešilo.

Souhlasím. Tady stejně. Velkých psů na vesnici nebylo, většinou vořeši, maximálně střední velikosti. Každé druhé děcko bylo psem kouslé, protože psi byli většinou nervní na řetězu(takže se jim člověk ani nemohl divit) a děcka k nim nesměla chodit, jinak to většinou skončilo nějakým tím kousancem. Děcko doběhlo s řevem domů a dostalo ještě na zadek, že neposlechlo.
Milannn má pravdu ve velké koncentraci psů a dětí, módnost mít to na bytě, kde se všichni pořádně nepohnou a psi nemají úniku. Zrovna onehdá bylo v těch kravinách na Primě jak malá, cca 5letá holka hrála nějakému bullovi do ksichtu na foukací harmoniku a bylo vidět, jak je pes z toho nervní, stahuje uši, olizuje se, apod. nakonec začal výt, tak se to točilo, jak je to vtipné. Další reakci psa vidím, že vyrve harmoniku děcku z huby i s kusem ksichtu...ale kdo chce kam...

19.10.2015 13:46
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Ono malé dítě psovi ani nemusí nic přímo udělat, ale má třeba dost vysoký hlásek a jelikož má pes citlivý sluch, může mu vadit už jen to detské výskání, to si mnozí lidé neuvědomují.

19.10.2015 14:01
milannn

XXX.XXX.90.222

Já to povětšinou slyším jinak a je jen dobře, že zřejmě žijete v civilizovanější oblasti. Kousnutí někoho doma se rovnalo většinou konec. A pokud to bylo zastřelení, měl pes ještě štěstí, protože náboj "byl drahý". O kolika zabitých psech jsem jenom slyšel, protože buď kousli, nebo kradli vajíčka, naháněli slepice, někdo viděl psa hnát srnčí atd. atd. Snad každý myslivec dřívějšího ročníku, co znám, byl někomu střílet psa, a ne jednou. Bohužel, je to smutné a důkaz neschopnosti řešit situace, ale je to fakt.

"Ono malé dítě psovi ani nemusí nic přímo udělat, ale má třeba dost vysoký hlásek a jelikož má pes citlivý sluch, může mu vadit už jen to detské výskání"
A to má zase co dělat s psychikou psa. Jsem přesvědčen o tom, že psychicky stabilní pes tohle nemůže mít jako důvod k útoku (u dítěte patřícího do rodiny).

19.10.2015 14:43
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

milannn napsal(a):
Já to povětšinou slyším jinak a je jen dobře, že zřejmě žijete v civilizovanější oblasti. Kousnutí někoho doma se rovnalo většinou konec. A pokud to bylo zastřelení, měl pes ještě štěstí, protože náboj "byl drahý". O kolika zabitých psech jsem jenom slyšel, protože buď kousli, nebo kradli vajíčka, naháněli slepice, někdo viděl psa hnát srnčí atd. atd. Snad každý myslivec dřívějšího ročníku, co znám, byl někomu střílet psa, a ne jednou. Bohužel, je to smutné a důkaz neschopnosti řešit situace, ale je to fakt.

"Ono malé dítě psovi ani nemusí nic přímo udělat, ale má třeba dost vysoký hlásek a jelikož má pes citlivý sluch, může mu vadit už jen to detské výskání"
A to má zase co dělat s psychikou psa. Jsem přesvědčen o tom, že psychicky stabilní pes tohle nemůže mít jako důvod k útoku (u dítěte patřícího do rodiny).

Jo jo, dozvěděla jsem se, že můj tchán zastřelil svého vlčáka za to, že skočil packama do kočárku se spícím miminem, který stál zaparkovaný na zahradě, kde měl pes volný pohyb.

19.10.2015 15:18
koňadra

XXX.XXX.128.31

milannn napsal(a):

Máte pravdu - bohužel. Dřív se psi zabíjeli (a mnohdy ne zrovna šetrným způsobem) za mnohem menší prohřešky než je kousnutí dítěte. Pes byl brán za míň než hospodářská zvířata - z těch byl alespoň nějaký užitek. Je dobré, že se vztah ke psům změnil, ale dnes mám někdy pocit, že to je zase opačný extrém.

19.10.2015 19:47
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Lenyshka napsal(a):

Kastrace nepomůže, je třeba ukázat hranice psovi i synovi, co si můžou dovolit.Agrese začala z nějakého důvodu.Nejlépe by vám poradil někdo, kdo by viděl danou situaci, jak se pes chová, kdy se to stává a co dělá syn.Je třeba vychovat prostě oba dva

Přidejte reakci

Přidat smajlík