Zdravím, musim se přiznat že nejsem schopná svého ročního maltézáčka naučit chodit ven čůrat.. Už z toho šílim.. Prosim o jakoukoli pomoc, radu, cokoli.. Je možné ho to ještě naučit? Doufala jsem že přes léto to půjde, šlo to na půl, ale jak začal podzim, ven prostě ne.. Díky Lenka..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak ho to učíš?

"vevnitř ho fláknu novinama.."
jak ho vevnitř učíš, že to, co chce udělat, má udělat venku?
MarNavr

XXX.XXX.115.30
Jak často s ním chodíš ven? Jak dlouho venku jste? Kdy vykonává potřebu doma? A další podrobnosti.
MarNavr

XXX.XXX.115.30
"Snažím se co nejvíc" není zrovna konkrétní pojem.3x denně? 4x denně? Po jídle? Před spaním? Po spaní? Cokoliv konkrétního.
Jakou má zábavu doma? Co doma dělá?
Předpokládám, že tedy značkuje? Dělá to v tvé přítomnosti, když ho vidíš? Nebo pak pouze najdeš očůranou věc nebo louži?
Lenka26
napsal(a):
Snažim se co nejvíc.. Když už jsme venku, tak to mu netrvá dlouho, venku jsme různě. A kdy doma? Přijde mi že pořád :) Očůrává každou věc co najde..
Tak ještě jednou. Jak dlouho jste venku? "Snažím se co nejvíc" a "venku jsme různě" není odpověď. Tak třeba kolikrát a jak dlouho jste byli venku včera? A v pátek (pracovní den)?
Když už jsme venku, tak to mu netrvá dlouho
U psa-samce je tohle obrovský omyl. Potřebuje zvednout nohu mockrát, aby byl vyčůraný. Takže se s ním musí chodit venku dlouho, aby těch patníků mohl očůrat, kolik potřebuje.
A mlácení novinama je hovadina.

Doma - když vidíš, že se chystá, tak ho okamžitě vem bez jakéhokoliv plácání čímkoliv (klidně řekni třeba "ne") a mazej s ním ven a tam ho za vyčurání pochval (vždy doporučuji naučit nějaký "čurací" povel, ať oba víte, o čem je řeč ).
Druhá věc je, že ti patrně značkuje - jak často a na jak dlouho chodíte ven?
Proč si lidi řídí psy ?
Jak budete učit dítě ?
Tady jste si to mohla natrénovat.
Ale nevychovat za rok psa ?
Vy to prostě nedokážete, vykašlete se na to .
Buďte klidná. Nejste sama. Je vás móóc.
http://www.sbazar.cz/DKobikova/detail/13513847-daruji-stene-krizenec-krysarik-s-grifonem-male.
Mája72

XXX.XXX.160.55
Máte doma nějakou podložku, kde se muže vyčurat?Mám taky Maltézáčka a doma chodil, když byl menší a potřeboval častěji na podložku a ven se za měsíc naučil taky bez problému, ale je pravda, že jsem s ním chodila každou hodinu. Mám ale spíš pocit, že si ten vaš rarach značkuje než že by se mu chtělo čurat a to se odnaučuje těžko. Můj pejsek to dělá, když k nám přijde na na návštěvu někdo s jiným psem, to pak taky obćurá kde co.Tak hodně zdaru.