Ahoj,
chtěla bych se trochu poptat na psí pubertu. Odvíjí se puberta od pohlavní dospělosti? Všude jsem četla, že puberta začíná okolo desátého měsíce. Naše fenka (7 měsíců) právě poprvé hárá, chováním je trochu jiná, je trochu nepozorná, nervózní, ale víc mazlivá, nic dramatického. Ale poslední dva dny se tváří, že zapomněla povely. Sedni umí velice dobře od 4 měsíců a dnes koukala jako když neví co se po ní chce. Nebo "k noze", místo aby mě obešla z prava a sedla si vedle levé nohy, došla jen za mě a tam si sedla. Taky se nám v sobotu na cvičení rozběhla do pole, otočila to až na třetí zavolání. Tak nevím jestli "blbne" kvůli hárání nebo jestli ji začíná puberta? Popřípadě co mám od puberty ještě očekávat? U svoji první fenky jsem nic takového nepozorovala.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"...Taky se nám v sobotu na cvičení rozběhla do pole, otočila to až na třetí zavolání..."
Tahle věta mě docela překvapila. Necháváte háravou fenu běhat do pole ?
tlupa
napsal(a):
Pokud není v krycích dnech, proč ne?
Protože je to první hárání a krycí dny nemají vypozorované, začátek hárání jim mohl uniknout... Ale možná mají doma prubíře a pak máte pravdu.
Iliena
napsal(a):
My chodime cvičit soukromě, ne na cvičák. S paní se scházíme za městem na louce u letiště. Žádný plot tam tedy není. Nebyla to extra dálka, ale bylo to dál než se obvykle drží.
Jestli si nejste opravdu jistá, že není v krycích dnech, pak dost riskujete. Za městem na louce u letiště se může vořech objevit hóóódně rychle a ona za ním může vzít tak rychle čáru...
Iliena
napsal(a):
Prubíře?
No psa, který její krycí dny spolehlivě pozná.
Iliena
napsal(a):
Dobře, zkuste vynechat tuhle jednu větu. To zapomenutí a nedodelání povelu myslíte, že je to k tomu hárání? Nebo začíná puberta?
Neposlušnost ( snížená poslušnost ) určitě s háráním ( prvním ) souvisí. Lomcují s ní hormony... Určitě jsou feny, které se naučí poslouchat tak důsledně, že poslouchají hárání, nehárání, ale asi to nebude většina. Většina háravek by v krycích dnech utekla s ženichem. Volání, pískání...