Poraďte prosím, jakou pláštěnku koupit střednímu psovi. Nejde jen o déšť, který padá shora, ale i vodu, kterou si stříká na břicho a je pak úplně zmáčený. Nejraději bych koupila pláštěnku z PVC, ale mám starost, že se v ní bude pařit.
Myslíte, že by nylonová nepromokla a zároveň trochu dýchala?
(Jde mi o celodenní výlety, kdy nemrzne.).
Uživatel s deaktivovaným účtem

anonymx
napsal(a):
Ze by s nahacem na celodenni vylety ?
Prokristapana...má psa nebo barbienu?
Ja bych neodsuzovala, mam dlouhosrsta plemena, pri litani v desti srst pekne nasakne, v mekkem snehu jsou sama snehova koule, ktere se doma musi ve vane rozmrazit, takze trosku opruz, uvazuji take o nejakem overalu i na nohy, aby byla srst chranena, jednak je doma je dat zas dosucha casove narocnejsi, za druhe kvalita srsti trpi a v neposledni rade, kdyby nekdo nechal psa v mokre srsti, mel by pes zadelano na nemoc.Uvazuji o overalu Hurtta.
anonymx
napsal(a):
Ja jsem na ty oblecky silne alergicka. Nechapu. Radsi uklidim doma po mokrem psovi. Jeste chapu ve velkych mrazech toy plemena nebo nemocne, ale jinak...
Bez oblečků jsem se zatím obešla - až na jednu výjimku. Kdysi jsem měla dlouhosrsté plemeno, potřebovala jsem, aby fena byla v srsti na výstavu, ale to se vylučovalo, když běhala venku a ne ve městě po chodnících. Pohyb v trávě způsobil to, že na předních nohách z přední strany měla srst pěkně ořezanou nakrátko. Musela jsem ušít šusťákovou kombinézu a v tom chodila. No, trochu to zarostlo, stačilo to ale jen na VD. Ale mě to bylo jedno, že není exter. šampion, pro mne bylo důležité, co uměla a jaká byla. Jinak oblečky kvůli počasí také neuznávám - s výjimkou u naháčů a nemocných psů. Pes, který se hýbe, obleček nepotřebuje v žádném počasí a pokud by měl být v zimě někde uvázán na jednom místě, tak bych tam s ním nechodila.

"jestli se nebude pes pod nejobyčejnější pláštěnkou z PVC pařit"
bude.
Díky za tip, viz http://www.zerodc.cz/cs/eshop/13_plastenky-pro-psy-a-dalsi-zvirata.
Psy jsem nikdy neoblíkala, ale přiznávám, že o jednoduché pláštěnce uvažuji. Když silně prší, já potřebuji psy ráno rychle vyvenčít před cestou do práce, nemám čas je sušit, zdá se mi pláštěnka jako dobré řešení. Nevidím na tom nic špatnýho.
Ale na celodenní výlet bych do PVC určitě psa nezavřela, kůže bude trpět.
Před lety jsme měli tibetského teriéra, který byl v extra srsti. I po krátké ranní 20 minutové procházce v dešti v městském parku byl úplně nacucaný a zespodu z něj crčely potůčky špíny. Po procházce byl doma umyt a vytřen ručníkem, ale ještě po 8 hod. (po příchodu z práce) nás vítal vlhký. Je snadné oblékání psů do pláštěnek odsoudit, my co jsme takové psy měli doma dnešní výběr těchto pomůcek naopak vítáme.
manbea
napsal(a):
Před lety jsme měli tibetského teriéra, který byl v extra srsti. I po krátké ranní 20 minutové procházce v dešti v městském parku byl úplně nacucaný a zespodu z něj crčely potůčky špíny. Po procházce byl doma umyt a vytřen ručníkem, ale ještě po 8 hod. (po příchodu z práce) nás vítal vlhký. Je snadné oblékání psů do pláštěnek odsoudit, my co jsme takové psy měli doma dnešní výběr těchto pomůcek naopak vítáme.
Je smutné, že se takhle změnila srst u plemene, které bylo původně určené k hlídání stád v horách za jakéhokoliv počasí...
Čímž neříkám, že odsuzuji používání pláštěnek, pokud už pes takovouto srst má, naopak! To byl jen takový povzdech...

tlupa
napsal(a):
Je smutné, že se takhle změnila srst u plemene, které bylo původně určené k hlídání stád v horách za jakéhokoliv počasí...
Čímž neříkám, že odsuzuji používání pláštěnek, pokud už pes takovouto srst má, naopak! To byl jen takový povzdech...
Souhlas
anonymx
napsal(a):
Ze by s nahacem na celodenni vylety ?
A naháč jako není pes, co potřebuje pohyb?!? Neřeknu, kdyby paní chtěla psa oblíkat do růžových mašličkových oblečků, apod. co se blyští a kdesi cosi, ale brojit už i proti funkční pláštěnce?!?
Máme doma jorkšírku - taky jí mám říct, že když celý den lije je to jedno, však to přežiješ být mokrá až na kost... nebo v mrazech, ať jde x kiláků celá promrzlá... neříkám oblíkat chlupatá plemena, apod. /pokud nejde o staré psy či po operaci, apod./, ale u psů bez podsady či dokonce bez chlupů je ochrana potřeba. Vy taky nechodíte celoročně jen ve spodním prádle, ne?
Neznam moc majitelu nahacu, kteri jsou tak sportovne zalozeni, ze s nimi absolvuji celodenni trek. A psala jsem, ze to jakz takz chapu u toy plemen. I kdyz pokud je v pohybu neni mu zima. Pred lety mela znama velke psy a yorky, ti litali s velkyma venku zima, dest a nevadilo jim nic. Pravda vystavni srst tedy nemeli.
tlupa
napsal(a):
Ona se ta srst zase tak nezměnila, v Tibetu tito psi rozhodně nejsou česaní a koupaní, v podstatě jsou samý dred. Často jim zadredovatělý podvozek slouží i jako izolační podložka při ležení na zemi. Pokud byste do tibeťáka od mala nesáhla kartáčem a nekoupala, tak se také hned tak nepromáčí. Žít ovšem s takto neupraveným psem v bytě dost dobře nejde.
manbea
napsal(a):
Ona se ta srst zase tak nezměnila, v Tibetu tito psi rozhodně nejsou česaní a koupaní, v podstatě jsou samý dred. Často jim zadredovatělý podvozek slouží i jako izolační podložka při ležení na zemi. Pokud byste do tibeťáka od mala nesáhla kartáčem a nekoupala, tak se také hned tak nepromáčí. Žít ovšem s takto neupraveným psem v bytě dost dobře nejde.
Jo jo, tibetandu v srsti mam, vice mene bilou.
anonymx
napsal(a):
Neznam moc majitelu nahacu, kteri jsou tak sportovne zalozeni, ze s nimi absolvuji celodenni trek. A psala jsem, ze to jakz takz chapu u toy plemen. I kdyz pokud je v pohybu neni mu zima. Pred lety mela znama velke psy a yorky, ti litali s velkyma venku zima, dest a nevadilo jim nic. Pravda vystavni srst tedy nemeli.
To ale automaticky neznamená, že to není případ zadavatelky, že?
Tak my máme taky velké + k nim právě jorku a je schopná s nima lítat celý den. Ale v dešti je promočená za chvíli, takže tu pláštěnku má. A v zimě zas oblek, aby nenastydla na záda a břicho, protože je jaksi o dost blíže zemi než ti velcí. Žádnou křehotinku z ní nedělám, ale umím se do ní vcítit a nenechám ji mrznout, protože někdo s oblečky nesouhlasí... to fakt sorry.
lavacca
napsal(a):
To ale automaticky neznamená, že to není případ zadavatelky, že?
Tak my máme taky velké + k nim právě jorku a je schopná s nima lítat celý den. Ale v dešti je promočená za chvíli, takže tu pláštěnku má. A v zimě zas oblek, aby nenastydla na záda a břicho, protože je jaksi o dost blíže zemi než ti velcí. Žádnou křehotinku z ní nedělám, ale umím se do ní vcítit a nenechám ji mrznout, protože někdo s oblečky nesouhlasí... to fakt sorry.
No ono je rozdíl mít velkého psa, který si po vydatném děšti v loužích namočí akorát packy a nebo mít nějakého trpaslíka, který ty louže vytře břichem, anžto má krátké nožičky.
To si mnozí majitelé velkých plemen neuvědomují.