Dobrý den, mému pejskovi asi v půl roce vypadala podsada a teď má pod hrubou srstí jen pár chloupků. Oba jeho rodiče i sourozenci podsadu mají. Když se otrimuje, tak je úplně holý. Zkoušela jsem dělat testy na alergii, dávala jsem biotin, chllorelu. roboran na srst, lososový olej, ale nic nezabralo. Nemáte zkušenosti s něčím, co by mohlo zabrat? Děkuji.
Ebi
napsal(a):
Také to tak máme s jedním pejskem, když se otrimuje - přesně jako vaše - je skoro bez srsti, podsadu téměř nemá žádnou.
Obávám se, že vám nějaké přípravky nepomohou, že to je prostě vada, podobně jako u našeho.
A jinak má srst kvalitní? tvrdou?
Ano má. Než mu v půl roce podsada vypadala, tak měl podsady hodně, byl nejchlupatější štěňátko z vrhu. Problém pravděpodobně nastal kvůli obojku Foresto na který dostal alergii a teď nic nepomáhá.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.209.61
Máme podobný problém, srst štěněti na jednom místě vůbec nenarostla, byla nám doporučena mořská řasa http://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/bio-allvia-biopolym-morska-rasa-kapky-100ml/specifikace/#section
Srst na problematickém místě tedy zatím nedorostla, jsme v půlce dvouměsíční kúry, ale celkově je srst o poznání hebčí a lesklá. Vliv na srst řasa tedy nepochybně má, jen holt asi v případě genetické vady nic nezmůže..
lev
napsal(a):
A kde je pes ustájen ? Pokud v teple a spí v posteli, podsadu nepotřebuje. Pokud bude v kotci, budete se divit, jak rychle mu naroste. Naši psi letos podsadu také téměř nemají. Z toho usuzuji, že bude mírná zima.
No jo, ale myslím si, že je trochu rozdíl, jestli to je "trimovací"
pes, drsnosrstý, tam by ta podsada měla být stále, nikoliv podle počasí - alespoň se domnívám, u mých ostatních psů tomu tak je.
U drsnosrstých psů změna husté zimní srsti na lehký letní kožíšek neprobíhá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Waynie
napsal(a):
Dobrý den, mému pejskovi asi v půl roce vypadala podsada a teď má pod hrubou srstí jen pár chloupků. Oba jeho rodiče i sourozenci podsadu mají. Když se otrimuje, tak je úplně holý. Zkoušela jsem dělat testy na alergii, dávala jsem biotin, chllorelu. roboran na srst, lososový olej, ale nic nezabralo. Nemáte zkušenosti s něčím, co by mohlo zabrat? Děkuji.
Myslím, že bude problém v genetice. Taky když vypadávala srst, bylo pesanovi okolo 6 měsíců, pokud je to menší rasa, dospívá dříve, takže hormonální příčina a myslím, že jaká srst narostla po tomto období, tak už zůstane. Potravními doplňky na srst nic nezkazíte, ale myslím, že to nepomůže tak, jak si představujete. Zkusit můžete ještě dermacare, konopnou pastu, pupalkový nebo krilový olej. Lososák není až takový zázrak na srst, jak se traduje.