Někteří by zasloužili praštit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2015 19:45
Iliena

XXX.XXX.37.7

Musím se svěřit se svou dnešní zkušeností, protože ještě teď je mi úzko. Dnes jsme totiž s naší fenkou viděly to co je teď velmi populární: matka s kočárkem a velkým psem.
Bylo po páté odpoledne a my procházely ulicí s běžným ruchem. U kraje chodníku stála paní s asi 4letou holčičkou, kočárkem (v něm tak roční holčička) a krásným černým AST. Oba psi na sebe začali vrtět (čehož si paní nevšimla, protože koukala do mobilu) a pes vyrazil směrem k nám, takže s paní trhnul, ta jelikož to nečekala o půl metru popoletěla a narazila do stojícího kočárku (naštěstí se nepřevrátil). Ovšem reakci paní jsem nečekala, zaječela "ty de*le!" a psa (který už si mezitím sedl) s pěkným nápřahem kopla do zadku . Ve snaze zmírnit její hněv jsem vinu svedla na nás a omluvila se jí, že mi fenka dohárává. Odpověděla mi, že na tom nesejde, že je to de*il... Pes ji mezitím dosmýkal až k nám a když zabručela "no tak si jí teda očuchej" nechala jsem je ať se seznámí. Očuchali se, olízali si čumáky a začali plácat předními packami o zem a vyzývat se ke hře. To rozbrečelo holčičku v kočárku, podle té paní si myslela, že se perou. Tak jsem řekla, že jdeme, ať holčičku neděsíme. Ušly jsme asi 3 - 4 metry, když jsem zaslechla hrozné zvuky. AST se skoro plazil vedle kočárku a chrčel, chrčel až se z toho pozvracel, nevím co mu provedla, jestli s ním nějak hodně smýkla, nebo ho zas kopla, ale zaslechla jsem jenom "dobře ti tak ha*le"... nevím jestli jsem v tu chvíli byla víc naštvaná, nebo se mi chtělo brečet. Můžu v takové chvíli vůbec něco udělat? Měla jsem pocit, že bych to nakonec odnesla já se svojí fenkou...

30.10.2015 19:48
Iliena

XXX.XXX.37.7

Název diskuze zněl "Někteří by zasloužili praštit" nevím proč se to neuložilo...

30.10.2015 19:55
shavoid

XXX.XXX.152.1

Je to opravdu smutné, že ta paní pak dává takovýhle příklad svým dcerám, ty se pak asi budou chovat stejně. Dost často vídám lidi, co pořídí psa jako prozatimní náhražku za děcko a následně to vypadá takhle - aktivní plemeno vláčí na flexině s kočárem a za to, že si neumí psa vychovat ještě viní zvíře samotné. Vaše pocity chápu, taky je mi z toho nanic
Já se zase podělím se svým zážitkem. Na sídlišti si nějací lidé pořídili štěně ridgebacka, poprvé jsem ho viděla z otcem rodiny. Štěně cca tříměsíční sedělo a koukalo, přišel chlap a natvrdo s ním smýknul, co si to jako ten pes dovoluje. Podruhé jsem ho viděla s jejich haranty. Pes kluka absolutně neposlouchal, nepřiběhl na zavolání (předtím s ním dítě neustále smýkalo na vodítku a cosi řvalo), pes doběhl k nám, přiběhl harant a psa začal řezat vodítkem. Já hloupá jsem na něj nejdřív zařvala, co jako dělá, jestli to myslí vážně. Dítě se na mě vyděšeně podívalo a já jsem si s dobrým úmyslem chtěla zahrát na hodnou a začala jsem mu vysvětlovat, jak se správně učí přivolání, potom jsme spolu dokonce chvíli cvičili a kluk mi začal děkovat, jak to tomu psovi najednou jde a že byl hloupý, když ho bil, že jsem mu hezky vysvětlila, proč za to pejsek nemůže.. no a načež přílitla s řevem matka klanu, která mě spražila, co si to jako dovoluju.. a jedeme dál, je to furt dokola.

30.10.2015 19:59
shavoid

XXX.XXX.152.1

Jinak, co v takové chvíli dělat? Nevím, jak vy, ale mě osobně jsou takoví lidé kdesi u dolní části těla. Obecně mne baví lidi poučovat, tak je začnu moralizovat a poukazovat na jejich neznalost a hloupost (třeba jedna holka o byt dál vždycky vezme svého štěkajícího čokla do náručí, tak já pokaždé vysvětlím, proč to nemá dělat) - oni o to samozřejmě nestojí, začnou ječet a já mám kolem sebe klub lidí, kteří by mě nejraději shodili z útesu, kdyby k tomu dostali příležitost. Ale takové lidi bych za přátele stejně nechtěla ;).

30.10.2015 20:03
umpa.lumpa

XXX.XXX.51.228

Kdyby nebyla tupá a nečuměla do mobilu, tak by si pes nehledal zábavu sám. Kopnout do p*dele měla akorát tak sebe.

30.10.2015 20:05
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

shavoid napsal(a):
Jinak, co v takové chvíli dělat? Nevím, jak vy, ale mě osobně jsou takoví lidé kdesi u dolní části těla. Obecně mne baví lidi poučovat, tak je začnu moralizovat a poukazovat na jejich neznalost a hloupost (třeba jedna holka o byt dál vždycky vezme svého štěkajícího čokla do náručí, tak já pokaždé vysvětlím, proč to nemá dělat) - oni o to samozřejmě nestojí, začnou ječet a já mám kolem sebe klub lidí, kteří by mě nejraději shodili z útesu, kdyby k tomu dostali příležitost. Ale takové lidi bych za přátele stejně nechtěla ;).

Mam to podobne, take mam potrebu obcas lidi prevest na"viru pravou".

30.10.2015 20:05
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Proste cim vic poznavam lidi, tim vic miluji sve psy

30.10.2015 20:11
conie

XXX.XXX.206.202

Bohužel, část (ne všechny) dnešních matek má za to, že ke kočárku patří pes (plemeno doplň... většinou ke škodě psa). A nějak jim nedojde, že dítě i pes mají své nároky a dostát jim není úplně jednoduché. Ale - jak by MATKA vypadala, kdyby neměla toho pejska, když je to nyní moderní... Nepíšu jen tak, ale z vlastní zkušenosti - psa jsem měla od dosažení plnoletosti, tedy podstatně dříve než děti. První dítě se narodilo ke 2,5 leté fence menšího plemena, evropské šampionce, výstavně úspěšné a chovné, když bylo děcku 10 měsíců, fenka měla štěňátka a vše se zvládlo v pohodě. Dítě i pes vychováváni spravedlivě, ale přísně, prakticky stejně - odměna i trest, ale odměny silně převažovaly. Byla jsem na "mateřské dovolené", kterou jsem pojala tak, že je to hlavně pro dítě (a taky pro fenečku, která si to náramně užila). Jaksi mě nikdy nenapadlo, že bych se měla cítit "osaměle, nevytíženě, společensky odstrčeně apod." Prostě jsem si mateřskou vychutnávala i bez "klubů matek", internetových diskuzí, atd. Byla jsem máma na plný úvazek u prvního i u druhého dítěte, k tomu byli doma pesani a další drobná zvěř (křečci, morčata, rybičky, papoušci atd.). Děti jsou dnes dospělé, samostatné, s úžasným vztahem ke všemu živému, já mám krásné vzpomínky na dobu s nimi prožitou doma. A psů máme nyní ještě více, protože mám na ně víc času i energie. Mám mnohdy dojem, že dnešní mámy by potřebovaly hoooodně přibrzdit a zamyslet se nad tím, co je důležité...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2015 20:13

Iliena napsal(a):
Musím se svěřit se svou dnešní zkušeností, protože ještě teď je mi úzko. Dnes jsme totiž s naší fenkou viděly to co je teď velmi populární: matka s kočárkem a velkým psem.
Bylo po páté odpoledne a my procházely ulicí s běžným ruchem. U kraje chodníku stála paní s asi 4letou holčičkou, kočárkem (v něm tak roční holčička) a krásným černým AST. Oba psi na sebe začali vrtět (čehož si paní nevšimla, protože koukala do mobilu) a pes vyrazil směrem k nám, takže s paní trhnul, ta jelikož to nečekala o půl metru popoletěla a narazila do stojícího kočárku (naštěstí se nepřevrátil). Ovšem reakci paní jsem nečekala, zaječela "ty de*le!" a psa (který už si mezitím sedl) s pěkným nápřahem kopla do zadku . Ve snaze zmírnit její hněv jsem vinu svedla na nás a omluvila se jí, že mi fenka dohárává. Odpověděla mi, že na tom nesejde, že je to de*il... Pes ji mezitím dosmýkal až k nám a když zabručela "no tak si jí teda očuchej" nechala jsem je ať se seznámí. Očuchali se, olízali si čumáky a začali plácat předními packami o zem a vyzývat se ke hře. To rozbrečelo holčičku v kočárku, podle té paní si myslela, že se perou. Tak jsem řekla, že jdeme, ať holčičku neděsíme. Ušly jsme asi 3 - 4 metry, když jsem zaslechla hrozné zvuky. AST se skoro plazil vedle kočárku a chrčel, chrčel až se z toho pozvracel, nevím co mu provedla, jestli s ním nějak hodně smýkla, nebo ho zas kopla, ale zaslechla jsem jenom "dobře ti tak ha*le"... nevím jestli jsem v tu chvíli byla víc naštvaná, nebo se mi chtělo brečet. Můžu v takové chvíli vůbec něco udělat? Měla jsem pocit, že bych to nakonec odnesla já se svojí fenkou...

A jednou se budou divit, že je ten pes pokousal. Paničku, jedno nebo druhé dítě. Ty děti to budou napodobovat a co pes snese, třeba ze strachu, od paničky, to od děcka nesnese. Ať žije Nova.

30.10.2015 20:17
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Pary si dost casto misto ditete poridi napred psa. Co se ujisti, ze jsou schopni se postarat, poridi dite a pes je jen bremeno, ktere vlaci sebou a je na obtiz, vysilaji k nemu negativni energii, mnohdy nejen psychickou, pes se neciti dobre a nestesti je na ceste.

30.10.2015 20:19
Iliena

XXX.XXX.37.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A jednou se budou divit, že je ten pes pokousal. Paničku, jedno nebo druhé dítě. Ty děti to budou napodobovat a co pes snese, třeba ze strachu, od paničky, to od děcka nesnese. Ať žije Nova.

Přesně to mě taky napadlo, když jsme od nich odcházely. Jen doufám, že alespoň teď je ten pes v pořádku. Znělo to vážně nehezky

30.10.2015 20:20

conie napsal(a):
Bohužel, část (ne všechny) dnešních matek má za to, že ke kočárku patří pes (plemeno doplň... většinou ke škodě psa). A nějak jim nedojde, že dítě i pes mají své nároky a dostát jim není úplně jednoduché. Ale - jak by MATKA vypadala, kdyby neměla toho pejska, když je to nyní moderní... Nepíšu jen tak, ale z vlastní zkušenosti - psa jsem měla od dosažení plnoletosti, tedy podstatně dříve než děti. První dítě se narodilo ke 2,5 leté fence menšího plemena, evropské šampionce, výstavně úspěšné a chovné, když bylo děcku 10 měsíců, fenka měla štěňátka a vše se zvládlo v pohodě. Dítě i pes vychováváni spravedlivě, ale přísně, prakticky stejně - odměna i trest, ale odměny silně převažovaly. Byla jsem na "mateřské dovolené", kterou jsem pojala tak, že je to hlavně pro dítě (a taky pro fenečku, která si to náramně užila). Jaksi mě nikdy nenapadlo, že bych se měla cítit "osaměle, nevytíženě, společensky odstrčeně apod." Prostě jsem si mateřskou vychutnávala i bez "klubů matek", internetových diskuzí, atd. Byla jsem máma na plný úvazek u prvního i u druhého dítěte, k tomu byli doma pesani a další drobná zvěř (křečci, morčata, rybičky, papoušci atd.). Děti jsou dnes dospělé, samostatné, s úžasným vztahem ke všemu živému, já mám krásné vzpomínky na dobu s nimi prožitou doma. A psů máme nyní ještě více, protože mám na ně víc času i energie. Mám mnohdy dojem, že dnešní mámy by potřebovaly hoooodně přibrzdit a zamyslet se nad tím, co je důležité...

Je vidět, že nečtete časopisy pro ženy, zvlášť ty mladé. Dočetla byste se, že aby byly děti šťastné, musí být šťastná především matka. A aby byla matka šťastná, musí mít každý den minimálně hodinu pro sebe na relax. A každý týden jeden den...Když si k tomu připočtete kámošky na fejsbůku ( kterým musí nutně sdělit, že se dítě po... a ten debilní pes zas pob...), můžete mi říct, kdy má vychovávat děti a procházkovat psa ?

30.10.2015 20:40
conie

XXX.XXX.206.202

Je vidět, že nečtete časopisy pro ženy, zvlášť ty mladé. Dočetla byste se, že aby byly děti šťastné, musí být šťastná především matka. A aby byla matka šťastná, musí mít každý den minimálně hodinu pro sebe na relax. A každý týden jeden den...Když si k tomu připočtete kámošky na fejsbůku ( kterým musí nutně sdělit, že se dítě po... a ten debilní pes zas pob...), můžete mi říct, kdy má vychovávat děti a procházkovat psa ?

ÚÚÚÚžasná doba bez FB. Já - máma + moje dítě + můj pes (žádná móda: "A kdy už dáte pryč toho psa, když máte dítě?"), prakticky 24 hodin společných, bez PC, FB, doma, v přírodě, na výletech - a světe div se - dobrovolně, necítila jsem se odstrčeně, ublíženě atd. Věděla jsem, do čeho jdu, co chci dosáhnout a co mě to asi bude stát. Já jsem byla a jsem spokojená a doufám, že moje děti i psy (i když již nejsou s námi, ale ve psím nebi), taky. Děti jsou dospělé, vystudované (VŠ), samostatné (mají psy i kočky), ale stále se vracejí domů - za rodiči, psy, kočkami a další zvířenou. Přála bych totéž těm dnešním mámám, ale nevím...

30.10.2015 20:40

Jinak asi dnes byly skvrny na slunci ( i když tedy nesvítilo ). Také já jsem měla příhodu. Také já bych vraždila. Měla jsem po práci hodinu čas do tmy. Vyrazila jsem s fenou do příměstských lesů. Fenu na flexině ( ne, že by se ode mě hnula, ale po cestách v cizím lese nevím na co a na koho narazíme, třeba na běžce není zvyklá, mohla by zareagovat špatně ). Už jsme scházely do civilizace, když se z lesa na cestu přiřítil černý pes ( velikost labradora ), motal se po cestě, celkem na nás dlabal. Pak z lesa vyšly dvě dámy s dalším psem, černý pes podpořen svou smečkou přiběhl k nám. Ze strany majitelky ani náznak na odvolání. Aspoň ta druhá si psa uvázala. Ve chvíli kdy řekla : To je dobré, paní ho má na vodítku, černá obluda ( byla to fena ne pes ) na mou fenu skočila. Vlastně se nic nestalo, jen chumel psů, spousta řevu, ženská na nás s klackem, moje fena po ní...Nakonec tím klackem zmlátila svou fenu, když ta konečně boj vzdala a lehla si před naštvanou paničkou na záda.
No a co myslíte, ještě za mnou řvaly nadávky. Já snad ani procházku zkaženou neměla, ale jak k tomu přijde má fena ? Spořádaně si sedne k noze a čeká až dámy se psy odejdou a pak je v řevu škrcená na vodítku napadaná černou obludou ( to už spořádaně na vodítku neseděla, to už té sokyni taky vysvětlovala své ).

30.10.2015 20:52
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

To já jsem před pár dny také viděla matku s kočárem a psem. V tomhle případě ale šlo o štěně, které má tak maximálně 8 týdnů. Normálně jsem paní se stěndou viděla vždy jen u nedalekého paneláku, když venčím svou čtyřměsíční dračici. No tentokrát jsem je zahlédla na naši cestě z delší prochajdy a nevěřila jsem vlastním očím. Paní vezla kočár a za sebou na vodítku doslova vlekla to malinké nebohé štěně, které ani nevědělo kde je. Ta malá kulička chlupů, která asi nikdy nebyla od baráku dál jak několik metrů, byla vlečena na obojku, bez možnosti se jen trochu zastavit a rozkoukat. Paní měla očividně na spěch, na psa ani nekoukala a bez milosti to malé štěňátko špice táhla za sebou jako hadrovou panenku. Občas přemýšlím, proč si někteří lidé vůbec pořizují psa...bohužel je takových případů na našem sídlišti až moc.

30.10.2015 20:57
Iliena

XXX.XXX.37.7

Jinak asi dnes byly skvrny na slunci ( i když tedy nesvítilo ). Také já jsem měla příhodu. Také já bych vraždila. Měla jsem po práci hodinu čas do tmy. Vyrazila jsem s fenou do příměstských lesů. Fenu na flexině ( ne, že by se ode mě hnula, ale po cestách v cizím lese nevím na co a na koho narazíme, třeba na běžce není zvyklá, mohla by zareagovat špatně ). Už jsme scházely do civilizace, když se z lesa na cestu přiřítil černý pes ( velikost labradora ), motal se po cestě, celkem na nás dlabal. Pak z lesa vyšly dvě dámy s dalším psem, černý pes podpořen svou smečkou přiběhl k nám. Ze strany majitelky ani náznak na odvolání. Aspoň ta druhá si psa uvázala. Ve chvíli kdy řekla : To je dobré, paní ho má na vodítku, černá obluda ( byla to fena ne pes ) na mou fenu skočila. Vlastně se nic nestalo, jen chumel psů, spousta řevu, ženská na nás s klackem, moje fena po ní...Nakonec tím klackem zmlátila svou fenu, když ta konečně boj vzdala a lehla si před naštvanou paničkou na záda.
No a co myslíte, ještě za mnou řvaly nadávky. Já snad ani procházku zkaženou neměla, ale jak k tomu přijde má fena ? Spořádaně si sedne k noze a čeká až dámy se psy odejdou a pak je v řevu škrcená na vodítku napadaná černou obludou ( to už spořádaně na vodítku neseděla, to už té sokyni taky vysvětlovala své ).

Klackem by zasloužila paní a to pořádně . Cca 2 měsíce zpět na procházce ve městě vidím jak se k nám řítí AST (máme na ně štěstí, nebo jich je tu fakt hodně), za ní páníček křičí huláká, pes se ani neotočil. To už jsem si v tý době 5ti měsíční čubinu strčila za sebe připravená ji bránit. Naštěstí se nic nestalo, jen ji učuchala, ale mě tak vytočilo! Ani nevím kde se to ve mě vzalo, ale v tu chvíli jsem páníčka a jeho kámoše co šel s ním hrozně sjela .4x se mi omluvili a fenu si vzali na vodítko. Ale mám pocit, že takhle dopadá jen výjimečně

31.10.2015 10:01
amiš

XXX.XXX.11.225

No, taky se přidám. Byla jsem na návštěvě u známých na sídlišti a cestou tam (bez psa), jsem potkala mladou matku s kočárkem a na vodítku vláčela malé štěně černého pudlíka. Šla dost rychle, takže štěně nestíhalo, nakonec začlo protestovat a zastavilo se. A co udělala ona dáma? Zaječela na něj slova už toho mám dost a nařezala mu koncem vodítka a vláčela ho smykem dál. Nic jsem neudělala, co taky, ale štěněte mi bylo nesmírně líto, ale co dělat, kromě toho, začít tlouct dotyčnou, aby se jí rozsvítilo .

31.10.2015 10:26
koňadra

XXX.XXX.128.31

amiš napsal(a):
No, taky se přidám. Byla jsem na návštěvě u známých na sídlišti a cestou tam (bez psa), jsem potkala mladou matku s kočárkem a na vodítku vláčela malé štěně černého pudlíka. Šla dost rychle, takže štěně nestíhalo, nakonec začlo protestovat a zastavilo se. A co udělala ona dáma? Zaječela na něj slova už toho mám dost a nařezala mu koncem vodítka a vláčela ho smykem dál. Nic jsem neudělala, co taky, ale štěněte mi bylo nesmírně líto, ale co dělat, kromě toho, začít tlouct dotyčnou, aby se jí rozsvítilo .

Váš příběh mě asocioval takovou myšlenku. Plno lidí odsuzuje další lidi, co nemají psa v bytě, ale v kotci. Já mám také psy převážně v kotcích (ale jako štěňata vyrůstají v bytě a také si je do bytu beru později "na návštěvy", aby byli socializovaní a uměli se chovat - na návštěvě, na hotelu, ale to jen mimochodem). Se psy chodím ven, cvičím je. Když už si psa vezmu z toho kotce, že jdu ven, tak pochopitelně vím, že mám na něj (jenom na něj) nějaký čas a vím, že si ten čas užijeme, třeba i něco pocvičíme... Prostě se mě nestane, že bych psa zmlátila jen proto, že nechce jít (nota bene štěně!). Lidi, jako je ta paní z vašeho příběhu, si toho naberou více než stačí - dítě, pes, obyčejně chtějí vše stihnout najednou - vyvenčit psa (a to musí několikrát denně) a dítě a přitom ještě nakoupit, zajít na poštu... Není divu, že jsou nervózní a vytočí je i taková věc, že pejsek je moc "pomalý". A tak si říkám, že možná se ti moji psi, byť jsou v kotci, mají líp než u takových paniček v bytě. Když na ně nemám čas, tak jsou ve svém klidu, když jdeme ven, máme z toho radost všichni. Mají prostě jasně stanovená pravidla.

31.10.2015 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Jelikož mám teďka těžce nemocného psa, nezvládám takovýto příspěvek(zadavatelky) ani psychicky unést Takovou krávu bych asi momentálně zesmýkala vodítkem sama. Ano, je jich čím dál víc, je to velká móda a už když to vidím, otevírá se mi kudla v kapse Nečetla jsem ani všechny vaše reakce, proto jen k příspěvku koňadry: ano, já to chápu, že dítě je záhul, ale to by měla vědět převážně ona, která se pro něj rozhodla. V dnešní době to už ani nebývá 18letá, slečna" ale rodičky mívají alepoň přes 20let. Předpokládám, že když má toliko rozumu na děcko, měla by být s to, dát si dohromady, co obnáší k tomu ještě pes. V opačném případě doporučuju kastraci - majitelky.

31.10.2015 11:22
ropopi-an

XXX.XXX.228.23

Při pročítání Vašich reakcí se ve mě vaří krev a chce se mi brečet ! Hrůza a děs !
Předpokládám že paní - kterou popisuje zadavatelka - Byla velice IN a COOL a měla vše perfektně vystajlované, barevně sladěné (včetně dětí) a hodně drahý mobil...
Takové pindy mají psa bohužel jen na machrovinu ( pořizují si pitbula, staforda..ap) A chtějí vypadat co nejvíce drsně!
A nebo ( a to jsem viděla ve svém okolí) si psa pořídil chlap, který se mu věnoval a měl ho rád, ale ona slepice kterou si vzal, doma na mateřské musela se o psíka postarat když manžel pracoval. Chovala se k němu ( k psovi) obdobně, protože žárlila na psa kterého měl on rád. A ona o jeho pořízení moc nestála...

31.10.2015 11:28
ropopi-an

XXX.XXX.228.23

A ještě dodám : Vážím si každého kdo touží po psu ale dokáže říct - Psa si pořídit nemohu nemám na něho dostatek času, nebo máme malý byt pes by byl chudák... ap.
Popřípadě psa si pořídíme až do baráku cca za 2 roky.

31.10.2015 12:11

Jde mi z toho mráz po zádech...nejhorší na tom je, že si to ti lidé mohou dovolit...(.když vidím, co se stane lidem, kteří utýrají zvíře k smrti...a v nejhorším případě dostanou podmínku)...protože max jim vynadá někdo na ulici, jen nechápu PROČ si zvířata pořizují.

31.10.2015 16:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lexaurin napsal(a):
Pary si dost casto misto ditete poridi napred psa. Co se ujisti, ze jsou schopni se postarat, poridi dite a pes je jen bremeno, ktere vlaci sebou a je na obtiz, vysilaji k nemu negativni energii, mnohdy nejen psychickou, pes se neciti dobre a nestesti je na ceste.

Anebo zjistí, že spolu být nemohou a zase to odnese ten pes, protože bývá o něj hádka, tahanice, o jednoho pánečka přijde, anebo úplně naopak - nechce si jej nechat ani jeden z nich.
Příklad v mé rodině - rozchod, naštěstí následovala varianta č.1, chtěli si psa nechat oba, partner nakonec ustoupil.

31.10.2015 16:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ropopi-an napsal(a):
Při pročítání Vašich reakcí se ve mě vaří krev a chce se mi brečet ! Hrůza a děs !
Předpokládám že paní - kterou popisuje zadavatelka - Byla velice IN a COOL a měla vše perfektně vystajlované, barevně sladěné (včetně dětí) a hodně drahý mobil...
Takové pindy mají psa bohužel jen na machrovinu ( pořizují si pitbula, staforda..ap) A chtějí vypadat co nejvíce drsně!
A nebo ( a to jsem viděla ve svém okolí) si psa pořídil chlap, který se mu věnoval a měl ho rád, ale ona slepice kterou si vzal, doma na mateřské musela se o psíka postarat když manžel pracoval. Chovala se k němu ( k psovi) obdobně, protože žárlila na psa kterého měl on rád. A ona o jeho pořízení moc nestála...

"A nebo ( a to jsem viděla ve svém okolí) si psa pořídil chlap, který se mu věnoval a měl ho rád, ale ona slepice kterou si vzal, doma na mateřské musela se o psíka postarat když manžel pracoval. Chovala se k němu ( k psovi) obdobně, protože žárlila na psa kterého měl on rád. A ona o jeho pořízení moc nestála... "

No tak to je jistojistě ta slípka, co tu onehdá psala o havanském psíkovi! Otřesná diskuse!

1.11.2015 09:25
shavoid

XXX.XXX.152.1

Já to nějak nechápu, proč vám nadávaly, když vás napadla ta jejich fena? To by se měly spíš omluvit, ne?

1.11.2015 09:32
Iliena

XXX.XXX.37.7

ropopi-an napsal(a):

Ano, paní jste vystihl naprosto přesně...

1.11.2015 09:42
ropopi-an

XXX.XXX.232.228

fikovnice napsal(a):
"A nebo ( a to jsem viděla ve svém okolí) si psa pořídil chlap, který se mu věnoval a měl ho rád, ale ona slepice kterou si vzal, doma na mateřské musela se o psíka postarat když manžel pracoval. Chovala se k němu ( k psovi) obdobně, protože žárlila na psa kterého měl on rád. A ona o jeho pořízení moc nestála... "

No tak to je jistojistě ta slípka, co tu onehdá psala o havanském psíkovi! Otřesná diskuse!

O této diskusi nic nevím, nečetla jsem ji. Ale asi to bude podobný případ!

1.11.2015 10:59

shavoid napsal(a):
Já to nějak nechápu, proč vám nadávaly, když vás napadla ta jejich fena? To by se měly spíš omluvit, ne?

Jednak byly "na svém", t.j. v jejich venčícím rajonu a jejich psi jsou hodní ( když se tam jiný nevyskytne ! - takových znám ) a pak se asi potřebovaly uklidnit smajlík(
A omluvu ? Tu já už dávno neočekávám. Vy snad ano ?

1.11.2015 11:25
shavoid

XXX.XXX.152.1

Jednak byly "na svém", t.j. v jejich venčícím rajonu a jejich psi jsou hodní ( když se tam jiný nevyskytne ! - takových znám ) a pak se asi potřebovaly uklidnit smajlík(
A omluvu ? Tu já už dávno neočekávám. Vy snad ano ?

Asi jsem moc naivní. Mě se stalo, že mi místní labrador napadl mého psa, který byl uvázaný u stromu. Po nějaké době si mě paní odchytla a křičela na mě cosi o tom, jak jsem byla zlá na jejího miláčka a jak si něco takového vůbec můžu dovolit.

1.11.2015 15:39

shavoid napsal(a):
Asi jsem moc naivní. Mě se stalo, že mi místní labrador napadl mého psa, který byl uvázaný u stromu. Po nějaké době si mě paní odchytla a křičela na mě cosi o tom, jak jsem byla zlá na jejího miláčka a jak si něco takového vůbec můžu dovolit.

Spíš by se vám omluvil ten pes, než majitelka smajlík.
Ale abych jen nenadávala : Když potkám běžce, nebo cyklistu, beru si psa na pravou ruku. Už se mi párkrát stalo, že poděkovali smajlík.

1.11.2015 16:29

Spíš by se vám omluvil ten pes, než majitelka smajlík.
Ale abych jen nenadávala : Když potkám běžce, nebo cyklistu, beru si psa na pravou ruku. Už se mi párkrát stalo, že poděkovali smajlík.

Pravda a to mně děkovali i "koňáci s koňmi", když jsme je s čubou potkaly.

1.11.2015 21:08
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ještě zbožňuju tenhle typ lidí: příhoda z dneška. Jdeme po náměstí, feňule u nohy. U kraje chodníku stály 2 ženský a koukaly do výlohy. Měli sebou na flexině bišonka (nebo něco takovýho, už byla tma). Pejsek si to namířil přímo k nám, paní si toho samozřejmě nevšimla a mě nenapadlo kvůli němu dělat 10ti metrový oblouk nebo jít jinudy, šly jsme prostě po chodníku. Pejsek došel až k nám a začali se mojí čubinou očuchávat. Paní se otočila vytřeštila oči a škubla s vodítkem, že se chudák pes proletěl a začala ho sbírat do náručí se slovy "Panebože! Takovýho psa a ani to nemá náhubek!". Nevím jestli jsem byla víc překvapená já, moje fenka nebo chudák letící pes...

1.11.2015 21:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ropopi-an napsal(a):
O této diskusi nic nevím, nečetla jsem ji. Ale asi to bude podobný případ!

Pokud máte silné nervy, přečtěte si ji. Ale před spaním asi raději ne, zaavatelka je otřesná pinda nenávidící psíka svého manžela. Ten jí to "vrací" tím, že jí kadí všude možně, včetně postele. Název vlákna ale teď nevím.

1.11.2015 21:43

fikovnice napsal(a):
Pokud máte silné nervy, přečtěte si ji. Ale před spaním asi raději ne, zaavatelka je otřesná pinda nenávidící psíka svého manžela. Ten jí to "vrací" tím, že jí kadí všude možně, včetně postele. Název vlákna ale teď nevím.

Havanský psík:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2999743/havansky-psik#a3001084.

1.11.2015 21:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Havanský psík:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2999743/havansky-psik#a3001084.

Díky, že jste to našla za mě.

2.11.2015 10:39
jerry 22

XXX.XXX.90.117

Po přečtení, této diskuse je mi smutno, jsem také matka na rd a tahám všude sebou u kočárku i psa.Chodíme tedy i na procházky bez kočárku, ale většinou s ním, drncám s dcerou polními cestami, jen proto aby se náš miláček mohl volně proběhnout.Do přečtení této diskuse jsem si myslela, že to dělám dobře, že je pro psa dobře, když je pořád s námi, nikdy mě nenapadlo, že pes u kočárku je móda, jsem z vesnice a co vím, jsme tu takhle tři a my jsme nejstarší, ale když se nad tím zamyslím ve městech takových matek vídám víc.
Pro svou obhajobu psa jsem nikdy nekopla a ani ho nevláčela za sebou, jezdil pod kočárkem v košíku, dokud se tam vešel.

2.11.2015 11:15
vava69

XXX.XXX.136.28

Ano, to mě taky. Ale většinou slyším za zády takové to "ty krávo s tím blbým psem, uhni, nebo je po něm" apod. Takže jsme taky jednou skončili u toho, že ještě jednou mě pán takhle osloví, tak ho srazím z kola. Sousedka mi nevěřila, co se na stezce děje a uvěřila, až když to viděla na vlastní oči. Já se psem na levé straně asfaltu, pes v trávě u levé ruky a kolem jede namachrovaný blbeček našprcnutý v super trikotu, na super kole - bez super zvonku a strčí mě do ramene a praví "uhni krávo". Sousedka po chemoterapii sotva držela balanc a nechápala co se děje.

A k tématu - je to cca 14 dní, co jsem viděla kluka tak 8-10 let u Tesca nad parkovištěm drezírovat možná borderku. Nevím, bylo to menší chlupaté. Poté, co jsem uklidila nákup do auta a na kluka asi dvě minuty civěla, tak chlapec přestal a začal se chovat trochu líp. Ale dodnes nemám dobrý pocit z toho, že jsem tam nevlítla a nepřetáhla ho tím vodítkem. Ale po zkušenostech, kdy jsem vytáhla kluka v podstatě zpod velké tatry a ještě jsem dostala vynadáno, se do podobných záležitostí nemíchám.

2.11.2015 11:36
Iliena

XXX.XXX.44.252

jerry 22 napsal(a):
Po přečtení, této diskuse je mi smutno, jsem také matka na rd a tahám všude sebou u kočárku i psa.Chodíme tedy i na procházky bez kočárku, ale většinou s ním, drncám s dcerou polními cestami, jen proto aby se náš miláček mohl volně proběhnout.Do přečtení této diskuse jsem si myslela, že to dělám dobře, že je pro psa dobře, když je pořád s námi, nikdy mě nenapadlo, že pes u kočárku je móda, jsem z vesnice a co vím, jsme tu takhle tři a my jsme nejstarší, ale když se nad tím zamyslím ve městech takových matek vídám víc.
Pro svou obhajobu psa jsem nikdy nekopla a ani ho nevláčela za sebou, jezdil pod kočárkem v košíku, dokud se tam vešel.

Pokud pejska zvládáte a stíháte sledovat mimčo i psa, tak to nic špatného není. Chodíte s pejskem aby se mohl vyběhat. Ja tím nechtěla házet všechny do jednoho pytle, ale teď si spousta maminek pořizuje psa aby byla in. Pes zná jen procházky vedle kočárku, nic jiného nesmí...a vzteklá matka neví jestli dřív uklidňovat plačící dítě, nebo psa který si chce hrát a chová se k němu pak hnusně.

2.11.2015 12:28
ropopi-an

XXX.XXX.131.95

jerry 22 napsal(a):

Já jsem tím nechtěla urazit žádnou (normální ) maminku na MD, která vlastí psa či jiné zvíře. Jsem si vědoma toho že každá není stejná...díky bohu! A jak tu už někdo napsal neházím Vás maminky do jednoho pytle! Ale řeč tu byla o nafrněných slepicích, které nezajímá nic jiného (kolikrát ani ty děti) jen to jak být co nejvíce IN, manikůra, kadeřnice, nákupy ap.
Takové frfleny mají psa opravdu jen jako doplněk. A ten bohužel trpí.

2.11.2015 17:35
daajs

XXX.XXX.80.101

ropopi-an napsal(a):
Já jsem tím nechtěla urazit žádnou (normální ) maminku na MD, která vlastí psa či jiné zvíře. Jsem si vědoma toho že každá není stejná...díky bohu! A jak tu už někdo napsal neházím Vás maminky do jednoho pytle! Ale řeč tu byla o nafrněných slepicích, které nezajímá nic jiného (kolikrát ani ty děti) jen to jak být co nejvíce IN, manikůra, kadeřnice, nákupy ap.
Takové frfleny mají psa opravdu jen jako doplněk. A ten bohužel trpí.

Přesně tak, bohužel takové matky nezajímají moc ani ty jejich děti.Kromě výše řečeného je hlavní MOBIL, kolikrát strčí kočár na přechodu málem do silnice, protože píše sms apod.

2.11.2015 19:36

daajs napsal(a):
Přesně tak, bohužel takové matky nezajímají moc ani ty jejich děti.Kromě výše řečeného je hlavní MOBIL, kolikrát strčí kočár na přechodu málem do silnice, protože píše sms apod.

Na přechodu ? Nedávno jsem "myškovala" kolem kočáru, který "vyjel" mezi dvěma zaparkovanými auty. Tedy vystrčila ho do ulice, kam neviděla ( a já neviděla přes auta ji ) moc "šikovná a chytrá" matka. Docela štěstí, že proti nic nejelo, nebyla to zrovna pomalá ulice, v podstatě výpadovka.
Ale psa neměla.

2.11.2015 20:11
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Ono totiž v dnešní době je i mít dítě velmi módní a in záležitost Četla jsem nedávno rozhovor s nějakou mladou zpěvačkou či herečkou(ani nevím, ale to je fuk) a ta na otázku na rodinu odpověděla, že po tom také pokukuje, poněvadž je kolem ní velký baby boom...A já si dlouho naivně myslela, že děti si lidi pořizují, protože mají rádi děti a chtějí je, máti mne vyvedla z omylu, když mi řekla, že děti měli, protože to tak bylo normální, sestřenice mi řekla, že chtěla mít dítě protože: co by jako dělala dál?(já nevím, žila?!? ) Takže v dnešní době je potřeba mít hlavně: supermobil, dítě a psa. Akce smatkou, drncající kočárek a vláčející na vodítku psa, je i tady na vesnici už běžná záležitost. Dítě a pes je tam navíc, matka vykecává a nevnímá..
Jak psali ostatní, jsou i vyjímky, těm čest a sláva, ale o těch tu opravdu řeč není. To jsou pejskařky, co si pořídily dítě. Tohle jsou pipiny, co si pořídily psa k miminu. Nikdy, nikdy nepochopím proč? Když každá zodpovědná matkla toho má na mateřské, plný brejle" a na výchovu ještě štěněte, tam opravdu prostor nevidím...

2.11.2015 20:33
koňadra

XXX.XXX.128.31

lesnížínka napsal(a):
Ono totiž v dnešní době je i mít dítě velmi módní a in záležitost Četla jsem nedávno rozhovor s nějakou mladou zpěvačkou či herečkou(ani nevím, ale to je fuk) a ta na otázku na rodinu odpověděla, že po tom také pokukuje, poněvadž je kolem ní velký baby boom...A já si dlouho naivně myslela, že děti si lidi pořizují, protože mají rádi děti a chtějí je, máti mne vyvedla z omylu, když mi řekla, že děti měli, protože to tak bylo normální, sestřenice mi řekla, že chtěla mít dítě protože: co by jako dělala dál?(já nevím, žila?!? ) Takže v dnešní době je potřeba mít hlavně: supermobil, dítě a psa. Akce smatkou, drncající kočárek a vláčející na vodítku psa, je i tady na vesnici už běžná záležitost. Dítě a pes je tam navíc, matka vykecává a nevnímá..
Jak psali ostatní, jsou i vyjímky, těm čest a sláva, ale o těch tu opravdu řeč není. To jsou pejskařky, co si pořídily dítě. Tohle jsou pipiny, co si pořídily psa k miminu. Nikdy, nikdy nepochopím proč? Když každá zodpovědná matkla toho má na mateřské, plný brejle" a na výchovu ještě štěněte, tam opravdu prostor nevidím...

Také mě to tak připadá. Já měla dřív psy (2) a potom dítě. Byl to docela záhul. Procházky se nekonaly do nákupních center (ani žádné nebyly), ale do lesa, kde kočár (stará poctivá Liberta, kdo ví, jestli by to ty moderní kočárky vydržely) drncal přez pařezy. Plíny jsem ještě denně prala v pračce ROMO - žádná automatka - a vyvařovala jsem denně domácí stravu. Zvládlo se všechno. Dnes matky koupí hotové přesnídávky v obchodě, na oběd jdou do restaurace, plíny vyhazují... a ještě nic nestíhají. Ani často toho psa ne. Ale všechno je o prioritách. Pejskařka, která má dítě, to obyčejně zvládne, ale pipina, co ještě musí zvládnout zjistit, co je nového ve všech buticích ve městě, co píší na FB, musí najít čas na kosmetiku a psa si pořídí jen jako doplněk k dítěti, tak ta má asi problém. Ale chudák pes a nakonec i to dítě. Kam se ten svět řítí?!

2.11.2015 21:23
Clayton

XXX.XXX.104.9

No zrovna dneska jsem viděla mladou matku, která drncala s kočárem po Václaváku a za sebou vláčela absolutně vystresovanou a vylekanou fenu výmaráka.Samozřejmě mezi tím řvala do ifonu něco o oblečení.Madam jí mimochodem permanentně najížděla na packy.Ocas mezi nohama, uši ztažené, oči vytřeštěné..., a chňapala kolem sebe.Když to ženská zaregistrovala:"Jééžiš, ty seš ale debilní pes".Chtělo se mi normálně brečet... Výmar, hrdý a sebevědomý lovecký pes.Tvrdý a odvážný, nebojácný, nikdy ne však agresivní...Tohle byla týraná hromádka neštěstí.Já už na to radši nebudu myslet, musela bych rozmlátit monitor...

Neregistrovaný uživatel

3.11.2015 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53

No, taky mám jednu... nedávno sem se vrátila z prochajdy, a zaparkuju na zahradě a vidim, kolem plotu jde soused (kol 60 let, bydlí od nás přes silnici) a na vodítku jde mladý labrador. Spadla mi čelist (vždy chodil s bulmastifem) a já bába zvědavá, mažu k plotu, a dala sem se s nim do řeči. No, pes - bulmastif, jaxi dospěl, měl 3 roky a napadl tu ve vsi psa, a ve finále i pána, takže pes byl utracen. A protože pán nemůže být bez psa, má nyní labradora hnědého, jsou mu 4 měsíce.
No, abych se přiznala, vždy mi bylo divný, proč s tim bulmastifem chodí s klackem v ruce a taky sem si říkala, že se mu to jednou vymstí... No, vymstilo.
Já nechápu, proč si důchodci pořizují psy na který prostě nemaj...

3.11.2015 09:46
Hodonak

XXX.XXX.126.173

No, taky přidám... a dokonce to bylo v mé rodině, blízké příbuzenstvo... Pořídili si bulteriéry, zrovna dva... Od štěňat. A prý - pes ne nesmí nijak vychovávat, musí vyrůst v sebevědomé krásné zvíře! Nemusí poslouchat, bude náš partner! Za pár let to vypadalo tak, že jim žrádlo házeli z okna na dvůr, pohyb - i "majitelů" těch psů v té době, když žrali, byl jasným pokusem o sebevraždu. Jinak se dospělí pohybovali po dvoře vyzbrojeni násadou krumpáče, a děcka tam nesměly.. Vyjít s nima na ulici bylo nepředstavitelné, návštěva veterináře nemožná. Nakonec byli oba přímo na tom dvoře zastřelení. No, ale dalšího psa, co si pořídili, pražského krysaříka, už celkem zvládají. Má svůj šatník, deset polštářků, dvacet vodíteček... na kterých nikdy nebyl vedený, protože ho všude nosí...
Páneček má k večeři lepeňák, ale Fifinka dušené kachní játýrka s oblohou..

3.11.2015 10:07

Ale aspoň si pořídili psa. kterého zvládají. Horší by bylo, kdyby si po těch bulíkách pořídili KAO, SAO, nakonec i tu borderku - ti se přece také cvičit nemusí.

3.11.2015 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, taky mám jednu... nedávno sem se vrátila z prochajdy, a zaparkuju na zahradě a vidim, kolem plotu jde soused (kol 60 let, bydlí od nás přes silnici) a na vodítku jde mladý labrador. Spadla mi čelist (vždy chodil s bulmastifem) a já bába zvědavá, mažu k plotu, a dala sem se s nim do řeči. No, pes - bulmastif, jaxi dospěl, měl 3 roky a napadl tu ve vsi psa, a ve finále i pána, takže pes byl utracen. A protože pán nemůže být bez psa, má nyní labradora hnědého, jsou mu 4 měsíce.
No, abych se přiznala, vždy mi bylo divný, proč s tim bulmastifem chodí s klackem v ruce a taky sem si říkala, že se mu to jednou vymstí... No, vymstilo.
Já nechápu, proč si důchodci pořizují psy na který prostě nemaj...

Já nechápu, proč si důchodci pořizují psy na který prostě nemaj. - no, u nás si tak soused hodně přes 60, vysokou cukrovku, pořídil kavkazáka, poněvadž chtěl, konečně pořádného psa" - to jsou jeho slova.5letý NO je 4roky bez vyvenčení za domem v kotci. A protože štěňátka kavkazáků byla dvě(pejsek a fenečka) přítelkyně vnuka strašně chtěla tu fenečku. Rodiče ji s ní vyhodili, takže skončila taky u dědy. Teď mají vzadu v zahradě kavkazáka, na dvorku v kotci NO a v předzahráce kavkazačku. Kavkazáky venčí sporadicky: psa pán, když může, fenku dcera či vnučka...když se jim náhodou někdy chce. Byla jsem na ně naštvaná od chvíle, kdy jsem je uviděla se štěňatama a tušila, že to dobré nebude. Není to katastrofa, fenka je celkem v pohodě, jen většinu dne tráví ležením před dveřma

3.11.2015 10:31
Iliena

XXX.XXX.40.253

Vedle v ulici mají zlatého retrivra, za těch 7 let co tu bydlím, jsem ho neviděla ani jednou mimo zahradu. Budiž, ale před měsícem a půl jim tam přibylo štěňátko border kolie. Tak mám uz teď trošku obavy co že štěnda bude pokud se jako retrivr nikdy nepodivá ze zahrady...

Neregistrovaný uživatel

3.11.2015 10:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53

Taky u naši je něco podobnýho. Když jsem bydlela ještě u rodičů, tak důchodci (taky kol 60) od nás pod kopcem chodili po celym městě s bernardýnem - to bylo Beníčku sem, Beníčku tam... Pes rostl a sílil až ho prostě nezvládli a Beníček vyrazil za nějakým psem a milý pán skončil v nemocnici (jak sebou plácl, tak měl polámaný žebra a snad i nohu - což jako v 60ti nic moc). A přišli na to, že Beníček má jaxi sílu a bylo to. Beníček byl zhruba od svých 2 let již jen v kotci. Z něj ho nepouštěli a to bylo něco šíleného. Vyl, pod sebou nas*áno - a to tak, že měl po celé podlaze jednolitou vrstvu, drápy psovi brutálně přerůstaly tak, že měl začátky drápů vrostlý do bříšek... Zanedbaný, dredatý pes... udávání nikam nevedlo - z vet. správy vždy řekli, no, vodu má, žrádlo má, vše je v pořádku... A jednoho dne najednou nebyl... Kde skončil, netuším... Po tom, co Beníček zmizel neuplynul ani měsíc, a bylo tam štěně NO...

Neregistrovaný uživatel

3.11.2015 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53

Iliena napsal(a):
Vedle v ulici mají zlatého retrivra, za těch 7 let co tu bydlím, jsem ho neviděla ani jednou mimo zahradu. Budiž, ale před měsícem a půl jim tam přibylo štěňátko border kolie. Tak mám uz teď trošku obavy co že štěnda bude pokud se jako retrivr nikdy nepodivá ze zahrady...

Na vsi třeba běžná praxe...
Bylím v malé vsi u Berouna. Je tu hafo psů, co jsem je nikdy neviděla mimo zahradu...

3.11.2015 10:52
Iliena

XXX.XXX.40.253

Na vsi třeba běžná praxe...
Bylím v malé vsi u Berouna. Je tu hafo psů, co jsem je nikdy neviděla mimo zahradu...

Ja vím, ve vsi kde jsem dřív bydlela to taky bylo běžné, ale ten pohled je hrozný. Ob dům od rodičů měli dlouhosrstou kolii, hodiny a hodiny běhala dokolečka. Všude měli trávník, krom dokanale vyšlapaného kola před domem...

3.11.2015 11:14
ropopi-an

XXX.XXX.137.177

lesnížínka napsal(a):
Já nechápu, proč si důchodci pořizují psy na který prostě nemaj. - no, u nás si tak soused hodně přes 60, vysokou cukrovku, pořídil kavkazáka, poněvadž chtěl, konečně pořádného psa" - to jsou jeho slova.5letý NO je 4roky bez vyvenčení za domem v kotci. A protože štěňátka kavkazáků byla dvě(pejsek a fenečka) přítelkyně vnuka strašně chtěla tu fenečku. Rodiče ji s ní vyhodili, takže skončila taky u dědy. Teď mají vzadu v zahradě kavkazáka, na dvorku v kotci NO a v předzahráce kavkazačku. Kavkazáky venčí sporadicky: psa pán, když může, fenku dcera či vnučka...když se jim náhodou někdy chce. Byla jsem na ně naštvaná od chvíle, kdy jsem je uviděla se štěňatama a tušila, že to dobré nebude. Není to katastrofa, fenka je celkem v pohodě, jen většinu dne tráví ležením před dveřma

No tak to je masakr ! V tomto případě by nebylo od věci kontaktovat chovatelku/chovatele.
Pokud jsou zodpovědní a milující své psy, budou se snažit umístit alespoń jednoho jinam či si ho vezmou zpátky. Nebo aby si alespoń s majitelem promluvil(a).

Neregistrovaný uživatel

3.11.2015 11:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53

ropopi-an napsal(a):
No tak to je masakr ! V tomto případě by nebylo od věci kontaktovat chovatelku/chovatele.
Pokud jsou zodpovědní a milující své psy, budou se snažit umístit alespoń jednoho jinam či si ho vezmou zpátky. Nebo aby si alespoń s majitelem promluvil(a).

No, to by třeba psiska museli nějakýho chovatele mít... Už vidím důchodce, co věčně brečí, jak nemaj peníze, že si jde pro psa s PP...

3.11.2015 11:35
ropopi-an

XXX.XXX.137.177

Taky u naši je něco podobnýho. Když jsem bydlela ještě u rodičů, tak důchodci (taky kol 60) od nás pod kopcem chodili po celym městě s bernardýnem - to bylo Beníčku sem, Beníčku tam... Pes rostl a sílil až ho prostě nezvládli a Beníček vyrazil za nějakým psem a milý pán skončil v nemocnici (jak sebou plácl, tak měl polámaný žebra a snad i nohu - což jako v 60ti nic moc). A přišli na to, že Beníček má jaxi sílu a bylo to. Beníček byl zhruba od svých 2 let již jen v kotci. Z něj ho nepouštěli a to bylo něco šíleného. Vyl, pod sebou nas*áno - a to tak, že měl po celé podlaze jednolitou vrstvu, drápy psovi brutálně přerůstaly tak, že měl začátky drápů vrostlý do bříšek... Zanedbaný, dredatý pes... udávání nikam nevedlo - z vet. správy vždy řekli, no, vodu má, žrádlo má, vše je v pořádku... A jednoho dne najednou nebyl... Kde skončil, netuším... Po tom, co Beníček zmizel neuplynul ani měsíc, a bylo tam štěně NO...

Mám podobný příběh který se stal cca před 15 lety.
Bydlela jsem v té době na vesnici a chodila na louky a do lesa se svými psy, okolo domku staré paní. Její manžel vždy toužil po malamutovi kterého si také pořídil a věnoval se mu. Jenže asi dva roky na to pán zemřel a paní milého Malamuta moc nezvládala - tedy byl na ni moc silný.
Musela ho tedy mít na řetězu. Je, ale pravda že ho pravidelně pouštěla na zahradu na volno a někdy si ho vzala s sebou když šla kosit trávu pro králíky.
Musím říc že mi bylo pokaždé úzko když jsem procházela okolo a pes nebyl na řetězu - Ne proto že bych mu nepřála volnost, ale proto že jsem moc nedůvěřovala stabilitě jejich plotu.

3.11.2015 11:39
ropopi-an

XXX.XXX.137.177

No, to by třeba psiska museli nějakýho chovatele mít... Už vidím důchodce, co věčně brečí, jak nemaj peníze, že si jde pro psa s PP...

To mě také napadlo, ale i člověk prodávající štěnata bez PP notabene takovéto plemeno, by měl být zodpovědný a zajímat se kde a jak jeho odchov žije!

3.11.2015 11:49

ropopi-an napsal(a):
To mě také napadlo, ale i člověk prodávající štěnata bez PP notabene takovéto plemeno, by měl být zodpovědný a zajímat se kde a jak jeho odchov žije!

nebuďte naivní.

3.11.2015 11:53
ropopi-an

XXX.XXX.137.177

nebuďte naivní.

No jo pravda, ale smutná pravda...

3.11.2015 12:01
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Ano, jsou to všechno bezpapíráci, které koupili na burze

Neregistrovaný uživatel

3.11.2015 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53

ropopi-an napsal(a):

Množitelé nejsou a nikdy nebudou zodpovědní za své "výplody"...

3.11.2015 12:06
ropopi-an

XXX.XXX.137.177

lesnížínka napsal(a):
Ano, jsou to všechno bezpapíráci, které koupili na burze

COO na Burze ? To je snad sen...

3.11.2015 12:23
kobroor

XXX.XXX.41.2

Pravda a to mně děkovali i "koňáci s koňmi", když jsme je s čubou potkaly.

Moje zkušenost je, že koňáci děkují témeř vždy, cyklisti téměř nikdy
Zvonek na kolo by měl být povinný. Jednou se mi stalo, že paní na kole za mnou jela pěkně dlouhou dobu, než jsem si jí všimla a svolala psy a uhla. Přitom by stačilo říct anebo třeba zakašlat?!

Neregistrovaný uživatel

3.11.2015 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53

kobroor napsal(a):
Moje zkušenost je, že koňáci děkují témeř vždy, cyklisti téměř nikdy
Zvonek na kolo by měl být povinný. Jednou se mi stalo, že paní na kole za mnou jela pěkně dlouhou dobu, než jsem si jí všimla a svolala psy a uhla. Přitom by stačilo říct anebo třeba zakašlat?!

Přesně!
Jdu lesem kde NENÍ žádná cyklostezka - cyklista zde nemá přednost, ani kdyby se postavil na hlavu, najednou cyklista zamnou, psiska kousek předemnou a než jsem si teda svolala psiska, tak mi psa málem sejmul... Bez omluvy, bez signálu, bez ničeho...
Nebo vidim cyklistu, zavolám psiska, stáhnem se na stranu, aby teda v lese cyklista mohl projet a ani Bůůůů
U takových si komentář fakt neodpustim...

3.11.2015 12:35
vava69

XXX.XXX.136.28

Jak už jsem psala - vypěstovala jsem si alergii na cyklisty. Ale po stránce zákonné nemá cyklista přednost ani na cyklostezce a vy nejste povinni mít psa na vodítku. Ani přesto, že je to někde na nějaké ceduli napsáno. Pokud se budu chtít chovat jako prase, nechám psy lítat kde se jim zachce a cyklista holt bude muset přibrzdit. To samozřejmě nedělám. Mám psy naučené na levou nohu a na trávu, ale po několikátém konfliktu jsem to zjišťovala i na PČR. Cyklista nemusí mít zvonek a já nemusím mít psa na vodítku.
Ale je to jen o lidech. Já se radši konfliktu vyhnu. Ale když už na to dojde, tak vám pánbůh pomoz.

3.11.2015 13:00
panda H

XXX.XXX.43.147

Přesně!
Jdu lesem kde NENÍ žádná cyklostezka - cyklista zde nemá přednost, ani kdyby se postavil na hlavu, najednou cyklista zamnou, psiska kousek předemnou a než jsem si teda svolala psiska, tak mi psa málem sejmul... Bez omluvy, bez signálu, bez ničeho...
Nebo vidim cyklistu, zavolám psiska, stáhnem se na stranu, aby teda v lese cyklista mohl projet a ani Bůůůů
U takových si komentář fakt neodpustim...

Jo, přesne, cyklisti si myslí, že jim patří všechny cesty, zvonek nemají, aby trochu z dálky upozornili, jezdi většinou jak blazni, klidne by vás i s pesou sejmuli a psa i zabili.Tady u nás máme starostu, který je silenej kolar a pro sebe a sve souputniky stavi pořád cyklostesky, město a okolí je prospikovane cyklostezkama, ale to jim nestačí, zabírají i cesty pro chodce, takže prochajdy s pesama - o nervy !
Já nemám problém se vyhnout, nebo zajít z cesty do lesa, ale o tom kolari musím vědět, že se za nama riti, ale většině je sumak, že vás vidi na dálku, nezpomali a ještě snad jedou rychleji, protoze si myslí, že vy jste povinni se jim vyhnout ! Musela bych mit 2 hlavy a tu jednu mit pernamentne otocenou dozadu, ale to je proste o lidech a jejich toleranci k druhym, ale dneska je te vstřícnosti a tolerance strasne málo...

3.11.2015 13:29
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Jak vás tak čtu... cyklista je strašné zlo! A což teprve cyklista, kterému pohon kola obstarává tohle!

a pokud jste na cestě, třeba polní, v katastru obce, která místní vyhláškou nařizuje mít psa na vodítku, musíte poslechnout. I když je to často proti zdravému rozumu...

3.11.2015 13:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hodonak: jé, to jsou vaši osobní "tahouni", že ano? Už vás někdy z kola "sundali"?

3.11.2015 13:38
vava69

XXX.XXX.136.28

Cyklista není strašné zlo Zlo jsou agresivní, sebestřední idioti na kolech. Nejlépe našprcnutí v trikotu.

3.11.2015 13:40
Hodonak

XXX.XXX.126.173

joanne.s napsal(a):
Hodonak: jé, to jsou vaši osobní "tahouni", že ano? Už vás někdy z kola "sundali"?

ne... ale vyvinul jsem maximální rychlost po čerstvě zoraném poli, když před náma vyběhla kočka! Od té doby si dávám bacha... a radši je beru ke kolu po jednom.

3.11.2015 13:43
Hodonak

XXX.XXX.126.173

vava69 napsal(a):
Cyklista není strašné zlo Zlo jsou agresivní, sebestřední idioti na kolech. Nejlépe našprcnutí v trikotu.

jo! harapesky a barevné cyklotričko!
celý se v tom vidím!
třeba tady, když jsem si zajel jako výletek z Hodonína do Jindřichova Hradce, kolem hranic s Rakousama!

ale psíšery jsem nechal doma!

3.11.2015 13:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já jako cyklista na cyklostezce/bez psa/ potkávám pejskaře pravidelně. A na základě mnoha předchozích zkušeností, kdy mi rovnou pod kolo nejeden pes buď rovnou letěl nebo prostě chtěl vejít/specifikum velkých plemen/, tak zásadně přibrzďuji. Je spousta psů, pro které je cyklista magnet, a i s takovými je třeba počítat.

3.11.2015 13:59
Hodonak

XXX.XXX.126.173

joanne.s napsal(a):
Já jako cyklista na cyklostezce/bez psa/ potkávám pejskaře pravidelně. A na základě mnoha předchozích zkušeností, kdy mi rovnou pod kolo nejeden pes buď rovnou letěl nebo prostě chtěl vejít/specifikum velkých plemen/, tak zásadně přibrzďuji. Je spousta psů, pro které je cyklista magnet, a i s takovými je třeba počítat.

Jo... na kole strávím dost času... ročně ujedu cca 4 tisíce kilometrů, i víc. Ještě jsem střet se psem neměl, ale několikrát jsem byl "zastaven" vítacím psem, který byl nadšený, že potkal něco zajímavého..
A dávám si sakra pozor, abych se potichu, nepozorován, přiblížil za cizího psa, a pak kolem něj prosvištěl!

MarkNavr

3.11.2015 14:10
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

A tak zas neházejte všechny cyklisty do jednoho pytle. Já jsem cyklista i pejskař. Cyklista - blázen, jelikož na kole trénuji v lese. Ale myslím, že většinou (pokud jsem schopna promluvit), tak poděkuji a nebo pejskaře dojedu a houknu, či protočím nohy, aby si mě všiml a psa si zavolal, nebo tak. Myslím, že les patří všem. Ne jen psům a jejich lidem a ani ne jen cyklistům. Takže tak. Ale teda osobně nesnáším lidi na cyklostezce (pokud jde o stezku pouze pro cyklisty a nikoliv kombinovanou).

3.11.2015 14:55
Clayton

XXX.XXX.104.9

MarkNavr napsal(a):
A tak zas neházejte všechny cyklisty do jednoho pytle. Já jsem cyklista i pejskař. Cyklista - blázen, jelikož na kole trénuji v lese. Ale myslím, že většinou (pokud jsem schopna promluvit), tak poděkuji a nebo pejskaře dojedu a houknu, či protočím nohy, aby si mě všiml a psa si zavolal, nebo tak. Myslím, že les patří všem. Ne jen psům a jejich lidem a ani ne jen cyklistům. Takže tak. Ale teda osobně nesnáším lidi na cyklostezce (pokud jde o stezku pouze pro cyklisty a nikoliv kombinovanou).

A když mají ještě k tomu jorka na neviditelném flexi přes celý chodník...

3.11.2015 14:55
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Když jdu s psiskama kdekoliv, vždy uhýbáme, ať je to pěší, cyklista, kočárek, auto a nevím co ještě. Moji psi jsou naprosto nekonfliktní a neagresivní, ale prostě jsou dva velcí, berňák chodí na volno a trvá mu někdy, než uhne, samojed má flexinu a nerada bych, aby jsme někoho sundali z kola někdo má ze psů obavy, tak se prostě klidíme z cesty. Většina lidí poděkuje, kdyby snad frflal, že jsme neuhnuli dost rychle, tak to by mne naštvalo, to je fakt. Tady od domu je taková uzounká asfaltka, bývalá polňačka, spojnice do vedlejší obce, je to ne moc frekventovaná cyklotrasa. Je to jediné místo, kde běhá samojed na volno po loukách s tím, že pokud šlape po cestě a já zdáli vidím kolo atd, hned si ho přivolávám a stáhnu ho na trávu. U vedlejší vesnice je taková zarostlá šikana, už se mi několikrát stalo, že se tudy vyřítil cyklista a my hned za tou zatáčkou, nestihnula jsem ani hnout brvou, natož tak stáhnout psy. Až se mi udělalo mdlo při představě, co by se mohlo stát, vlézt mu samojed pod kolo... Muž mi nadává, já to ale riskuju, protože jak říkám, je to jediné místo, kde se samojed naučil proběhnout, aniž by někam zdrhnul a já se musela bát, že mi ho zastřelí myslivec, či přejede auto..Pokud neuhnem dost rychle, vždycky se velmi omlouvám...

3.11.2015 17:23

Cyklisti jsou kapitola sama pro sebe. Ale dneska jsem v autě míjela holčinu, vedle ní šla zajisté vychovaná borderka. Na volno. Po úzké krajnici. Přikrčená, uši dozadu, ocas stažený.
Kdyby ji majitelka jistila vodítkem, byla by určitě méně ve stresu. Podle mě úplně zbytečná frajeřina. Když pes jde spolehlivě u nohy, vodítko nijak nepřekáží a pes je v pohodě. Klidně ho můžu mít přes rameno, když mě třeba zebe.

Neregistrovaný uživatel

7.11.2015 23:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.148

Proč maj lidi v hlavě nas*áno?

Před chvilkou jsem byla krmit, pustim psiska z kotce, a protože na zahradě bylo fajn, sedla jsem si a koukala na hvězdy. A poslouchala hudbu - na našem hřišti, co mám kousek od baráku bylo Halloweenské mecheche - což sebou nese i lození kolem našeho pozemku (z hřiště se může jít ofiko cestou jednou ulicí a neofiko cestou kolem našeho pozemku po silnici (která patří sousedovi) dál do vsi, samozřejmě většina lozí po silnici, protože je to kratší. Takže skoro všichni z toho hřiště chodí kolem našeho pozemku. Pes (šarplaninec) vidí narušitele, rozběhne se k plotu, štěkne (označí nepřítele) a jde si po svým. Jakoby hlásil: "Tady hlídám já!" No a jde rodinka, pán, paní a dvě děcka (obě asi 7 let). Šarplaninec je zmerčil a mazal k plotu, štěkl, no a pán chtěl být asi za frajera začal na psa: "sedni!, Lehni, Zůstaň, Ticho, ale ticho buď"... Což samozřejmě psa rozpaluje do běla. A o to víc a zlostněji štěká (Pokud si ho člověk nevšímá, štěkne a jde si po svým - není to pes, že by u plotu vyřvával). Na psa jsem pískla, ten přiběhl okamžitě a zařvala sem: "Být Vámi, příště toho psa nese*u"! A On: "Tak ho pusť!" Na to už jsem mu odpověděla jen jednim slovem...

Jako pán byl frajer něco hulákat po pastevci, jsem ráda, že mám pevný plot a psa, který mě poslechne! (Dále tohle je přesně ten důvod, proč mí psiska na zahradu nesmí bez mého dozoru). Jako dal pěknou školu svým dvoum dětem... Pak se není čemu divit, že děti provokují psiska za plotem a pak dochází k neštěstí...

7.11.2015 23:50
Clayton

XXX.XXX.104.9

Proč maj lidi v hlavě nas*áno?

Před chvilkou jsem byla krmit, pustim psiska z kotce, a protože na zahradě bylo fajn, sedla jsem si a koukala na hvězdy. A poslouchala hudbu - na našem hřišti, co mám kousek od baráku bylo Halloweenské mecheche - což sebou nese i lození kolem našeho pozemku (z hřiště se může jít ofiko cestou jednou ulicí a neofiko cestou kolem našeho pozemku po silnici (která patří sousedovi) dál do vsi, samozřejmě většina lozí po silnici, protože je to kratší. Takže skoro všichni z toho hřiště chodí kolem našeho pozemku. Pes (šarplaninec) vidí narušitele, rozběhne se k plotu, štěkne (označí nepřítele) a jde si po svým. Jakoby hlásil: "Tady hlídám já!" No a jde rodinka, pán, paní a dvě děcka (obě asi 7 let). Šarplaninec je zmerčil a mazal k plotu, štěkl, no a pán chtěl být asi za frajera začal na psa: "sedni!, Lehni, Zůstaň, Ticho, ale ticho buď"... Což samozřejmě psa rozpaluje do běla. A o to víc a zlostněji štěká (Pokud si ho člověk nevšímá, štěkne a jde si po svým - není to pes, že by u plotu vyřvával). Na psa jsem pískla, ten přiběhl okamžitě a zařvala sem: "Být Vámi, příště toho psa nese*u"! A On: "Tak ho pusť!" Na to už jsem mu odpověděla jen jednim slovem...

Jako pán byl frajer něco hulákat po pastevci, jsem ráda, že mám pevný plot a psa, který mě poslechne! (Dále tohle je přesně ten důvod, proč mí psiska na zahradu nesmí bez mého dozoru). Jako dal pěknou školu svým dvoum dětem... Pak se není čemu divit, že děti provokují psiska za plotem a pak dochází k neštěstí...

Jo, povelování kolemjdoucími...,
Osoba-''Ahoj, ty ses klášnéj péjsék..., SEDNI!''
Já-''On Vás neposlechne, poslouchá jen mě.''
Osoba-''SEDNI!, SEDNI SI!''
Já-''Neposlouchá cizí lidi!"
Osoba-''Slečno, Vy máte ale nevychovaného/hloupého psa, běžte s ním na cvičák...!''
Já-Osobu pošlu tam, kam slunce nesvítí a odcházím.

Taky bych psa nenechala na zahradě bez dozoru.Lidi vysloveně zbožňujou dráždit psy.Nechápu to, asi si honí pokřivené sebevědomí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík