Zdravim, uz delsi dobu mi vrta hlavou..mam kratkosrsteho psa ale s podsadou (nic extra) a spim pri otevrene ventilacce a vypnutem topeni.pes spi v loznici ale na pelechu. Muze si po byte odejit.kam chce, ale i tak si rikam nebude ji zima? Sice kdysi bydlela.v kotci, ale tam mela.boudu vycpanou slamou co to slo a zadychala si to.tady si nema.co zadychat.. nemuzu ji nejak uskodit? muze jit do teplejsi casti bytu, ale asi u ji prevlada touha byt tu se mnou.
rapotacka11
napsal(a):
Zkuste ji přikrýt.
Pinč ka si libovala zachrutá v dece. Ani čumák nebyl vidět.
Milovala teplo.
Jj, také mě napadalo dát třeba do pelechu ještě nějakou deku. I když náš hafan na sobě snese deku (přikrývku) jen krátce a pak se odkope . Občas je nucen také spát v nevytopené či spíše ve vymrzlé místnosti - to když přijedu na chalupu a nestihnu roztopit, tak pak mrzneme všichni, já pod sebou vyhřívanou podušku a občas zapnu i jemu na slabší teplotu vyhřívanou podložku. Ale zatím ze zimy tam nikdy neonemocněl - ťuky ťuk (na rozdíl ode mě).
Uživatel s deaktivovaným účtem

nexxi
napsal(a):
Zdravim, uz delsi dobu mi vrta hlavou..mam kratkosrsteho psa ale s podsadou (nic extra) a spim pri otevrene ventilacce a vypnutem topeni.pes spi v loznici ale na pelechu. Muze si po byte odejit.kam chce, ale i tak si rikam nebude ji zima? Sice kdysi bydlela.v kotci, ale tam mela.boudu vycpanou slamou co to slo a zadychala si to.tady si nema.co zadychat.. nemuzu ji nejak uskodit? muze jit do teplejsi casti bytu, ale asi u ji prevlada touha byt tu se mnou.
Udělejte mu pokojovou boudičku. Když jsem jezdila na chalupu se starým psem, měl provizorní boudu z dětského stolečku, přes něj přehozenou deku a tam měl teplý pelíšek.
Nebo ho vemte pod peřinu .
Zima? A kolik v tom pokoji máte? Rozhodně ne míň, než 12-16st, ne? To psu určitě zima není, pro zdraví psa je myslím tohle ideální, na rozdíl od těch, co leží v přetopených bytech a peřinách a potom odtud musí do mrazu na prochajdu. Takové teplotní šoky jsou mnohem horší. Bydlím na vesnici a polovina psů, co nemá ani podsadu, má v lepším případě nazateplenou boudu, bez slámy. Nikdy jsem neslyšela o žádném, co by z toho onemocněl..Topením a zakrýváním jim děláte spíše, medvědí službu". Jako člověk, tak i pes se myslím dokáže zhýčkat, na zdraví mu to ale nepřidá...
Děkuji všem za odpovědi. Je to pokoj v normálním paneláku/cihláku. Vypnuté topení a otevřená jedna ventilačka. Já mám silnou deku a spíš se mi tak krásně. Jinak celou noc jsou otevřené dveře do obyváku, tam je tepleji a do kuchyně, kde je ještě teplejc. Ve všech třech místnostech má čubina pelechy, nikde nejsou zavřené dveře, může putovat dle libosti, stejně se chodí do kuchyně napít.. tak snad kdyby jí byla zima, tak by prchla.. je to šestiletá kříženka ohaře, mám obavy, že by se zpoddeky velmi rychle vyvrtěla, ale není problém to zkusit

rapotacka11
napsal(a):
Možná jste si nevšimla, že minimálně 30 cm při zemi
prostě táhne.
Vyzkoušejte!
Přikrývka, když pes spí, ho nerozmazlí ani nezchoulostiví.
U nás a viděla jsem to i u známých, má pes křeslo.
I moje fena má křeslo - zdědila ho po svém předchůdci.
V pokoji, kde spí člověk + další dvě teplejší mistnosti a zima pro psa? Křesla a přikrývky? No, v žádném případě nejsem na psy "ras", ale nemůžu se ubránit smíchu..
Ještě k tomu pes s geny ohaře, pracovního psa.. Jistě, že krátkosrstý pes není až tolik odolný, ale i krátkosrstí běžně žijí venku bez jakékoli újmy třeba do 0 st.C.
Souhlasím s lesnížínka, že velkou roli hraje otužilost, zvyk. Náš dobrman např. už při vlhku, dešti nebo nižší teplotě mířil do tepla domu Ale na tom psovi byla pak ta "choulostivost jaksi znát, bylo vidět, že nevydrží tolik.
nexxi
napsal(a):
Máme taky doma "studený odchov"...letos jsme ještě netopili, vloni sporadicky...psi mají po bytě různé pelíšky.
Fenka má ráda teplo, deku na sobě, když ji přikryjeme si někdy nechá, jindy si z ní popoleze ven.Když mám pocit, že by jí mohlo být chladno, dostane mikinu - má problémy se srstí a bříško má bez srsti.
Pes si to řeší po svém, někdy si jde lehnout na kožíšek na sedačce, někdo do pelechu, často se chladí opřený o zeď...a když má pocit, že mu je zima, přijde se na chvíli ohřát ke mně pod peřinu ..
rapotacka11
napsal(a):
prostě táhne.
Vyzkoušejte!
Přesně tak. Poznám u nás pokles teploty, když pes skočí do křesla. Když je přetopíno, spí rozvalený na zemi mimo pelech. Prostě klasika!
rapotacka11
napsal(a):
prostě táhne.
Vyzkoušejte!
Jinak jednou jsem si stoupla na postel, topíme kachlovým krbem, zkusila dát ruku ke stropu a pak slezla a zkusila jak je při zemi, a to snad byl rozdíl 5 stupňů, ne-li víc.
Tak průvanu bych se u nás nebála, neb pes vlastní docela dost kusů nábytku :D v ložnici má papasan, a dále pak po bytě staré křeslo, plastový pelech, kde krom předku jsou stěny vysoké, takže psa kryjí, a ještě má velkou kennelku, kde je taky krom vchodu kolem dokola plast.. a stejně věčně chrápe na koberci, jak jsem tu už psala v diskuzi ohledně otlaků na loktech.. takže tak..
nexxi
napsal(a):
Tak průvanu bych se u nás nebála, neb pes vlastní docela dost kusů nábytku :D v ložnici má papasan, a dále pak po bytě staré křeslo, plastový pelech, kde krom předku jsou stěny vysoké, takže psa kryjí, a ještě má velkou kennelku, kde je taky krom vchodu kolem dokola plast.. a stejně věčně chrápe na koberci, jak jsem tu už psala v diskuzi ohledně otlaků na loktech.. takže tak..
Co to je papasan?
fikovnice
napsal(a):
Co to je papasan?
Takové geniální křeslo..
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=%C2%A8PAPASAN.
nexxi
napsal(a):
Takové geniální křeslo..
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=%C2%A8PAPASAN.
Aha, díky, tak jsem zas moudřejší. Člověk se stále učí . Tak to má pesana vyřešené, když neleží na zemi.
fikovnice
napsal(a):
Aha, díky, tak jsem zas moudřejší. Člověk se stále učí . Tak to má pesana vyřešené, když neleží na zemi.
Nene na zemi leží jen dle nálady a vlastního uvážení :D ale jinak má fakt různě po bytě místečka, kam může zalézt a netáhne na ni a všechno má přístupné pořád. akorát když jsem v práci, tak je jenom v kuchyni - jsme v paneláku a do ostatních místností by chodila přes chodbu a to nechci, neb mám obavy aby neštěkala na lidi, co chodí přes schodiště.. a v kuchyni zas je teplejc, to jenom v tý ložnici máme chládek ;)
jinak nedoporučuju ukazovat obrázek papasanu domácím psům.. u té mé to byla láska na první pohled :D.

fikovnice
napsal(a):
Jo, věřím, že to bude víc než těch 5 stupňů - u stropu se to teplo úplně tetelilo a při zemi vlastně průvan, i když nikde otevřeno nebylo.
Někdy si takhle na zemi rovnávám záda, vím proč psice lehá na křesle. Kdyby byla menší, rozhodně by měla pokojovou boudičku. Pro malé psy v domácnosti s rušnějším provozem - ideál.
nexxi
napsal(a):
Nene na zemi leží jen dle nálady a vlastního uvážení :D ale jinak má fakt různě po bytě místečka, kam může zalézt a netáhne na ni a všechno má přístupné pořád. akorát když jsem v práci, tak je jenom v kuchyni - jsme v paneláku a do ostatních místností by chodila přes chodbu a to nechci, neb mám obavy aby neštěkala na lidi, co chodí přes schodiště.. a v kuchyni zas je teplejc, to jenom v tý ložnici máme chládek ;)
jinak nedoporučuju ukazovat obrázek papasanu domácím psům.. u té mé to byla láska na první pohled :D.
"jinak nedoporučuju ukazovat obrázek papasanu domácím psům.. u té mé to byla láska na první pohled :D."
A co teprve kočky by řekly na takový papasan? Nějak se mi to slovo zalíbilo !
rapotacka11
napsal(a):
My pro ně máme
stará, prostorná, pohodlná křesla.
Mám i korbičku s boudičkou (od kočárku)
- taky oblíbená.
Ty já doma nemám, a měla jsem obavu to shánět po bazarech, neb se občas prlátne nějaký článek s tím, že už i v čr jsou stěnice :/ z toho jsem měla dost hrůzu..
a křeslo jsem koupila v Jysku a nikdy víc! fena s necelejma 30kg proležela za necelej rok molitan na křesle že šlo do háje.. bohužel protkané záplavou černých chlupů jsem se neodvážila reklamovat.