Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahojte. Mám fenku Sibírskeho huskyho. Chcem sa opýtať kedy s ňou môžem začať veci ako mushing. Viem že môže ťahať až okolo roka. Ale je to pravda? Základy s ňou už začínam. Vie ísť vedľa bicykla, pred bicyklom ju ešte učím aké ide jej to rýchlo. Ak ste učili strany, ťahanie a ostatné svojich sibiranov vy?
Doplňujem má 7 mesiacov.
Tahání určitě až po roce, některé kosti psa vyvíjí až dokonce do roka a půl, u velkých plemen i déle. Já tahám jen rekreačně a huskyho nemám, ale učila jsem to tak, že mi pes nejdříve tahal lehké předměty za sebou, aby si vůbec zvykl na postroj a na to, že za sebou něco vláčí. Postupně jsem přidávala zátěž, teď taháme s fenou a nechám jí tahat jen pár minut a poté jí nechávám rozchodit. Méně je někdy více, v sedmi měsích má ještě hromadu času..
Mám samojeda a učila jsem ho základy při běhání s ním, zhruba ve stejném věku. Mám sedák s amortizérem. Tahal jen mne, spíš popotahoval, třeba do kopce, během jsem mu pomáhala, když nechtěl nemusel, nenutila jsem ho. Nemusíte ani běhat, stačilo by svižně kráčet, právě do kopců, pejsa se posílí. Nikdy bych ho nenutila, ale myslím si, že huskyho ani nemusíte Můj pes už má teď skoro 8let, valí dopředu a když už má dost, tak se prostě zařadí vedle mne, nebo jen přestane tahat
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ďakujem za rady ;-).
nexxi
napsal(a):
Jen vždy počítejte s tím, jak už varovával ve svých článcích Jaroslav Monte Kvasnica, že vždycky psova fyzička poroste rychleji, než ta Vaše :D můžu z praxe potvrdit :D.
Jo, jo, Monty měl pravdu.Když jsme začínali běhat CC, před cílem nám bylo oběma na infarkt.Teď, když doběhneme, by si pes dal další kolo a já jsem pořád na infarkt.Jak já těm psům závidím, té energie a síly, co oni mají...