11ti letý pes a pořízení štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2015 18:58
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zdravím, není to tak dávno, co jsem žádala o zkušenosti, s pořízením štěněte ke staršímu psovi. Nejdřív jsme byli rozhodnuti, že si štěně nepořídíme, ale pak nás jedno tak okouzlilo, že jsme si ho prostě pořídili. Od začátku to starší pes nesl dobře, ale štěněte si nějak nevšímal a kontakt s ním nevyhledával. Nemohli spolu být samy, protože štěně na staršího psa neustále doráželo a chtělo si hrát. ( S tím jsme počítali). Starší pes o hraní nestál, ale je to moc velký dobrák a tak se po něm ani jednou neohnal. Pořád mu jen uhýbal a nebyl jakýkoli náznak, že by si chtěl hrát. Štěně ho jednoduše nijak nezajímalo, ale nadruhou stranu zase na něj ani nežárili nebo tak něco, prostě mu bylo ukradené, což mi bylo trochu líto, ale byla jsem ráda, že alespon nežárlí a nese to v pohodě. Tento týden ale nastal zlom, ze kterého jsem tak nadšená, žese musím někde svěřit. Z ničeho nic jako by se ve starším psu něco otočilo a začal štěně sám výzývat ke hře. Byla jsem na zahradě s oběma psy. Starší pes si vzal hračku a začal štěně vyzývat ke hře, přetahovali se o hračky, lehl si k němu a vzájemně se "okusovali", vydrželi to skoro hodinu, pak už jem musela štěně zavřít, protože jsem viděla, že starší pes toho má dost, i když to nedával najevo a chtěl si stále hrát. Zůstala jsem stát a koukat na ně. Takhle štěstného, veselého a živého jsem ho už hodně dlouho neviděla. Mám z toho hroznou radoost, chtělo se mi až brečet, když jsem viděla jak je štastný, už dlouho si takhe nehrál, ani o hračky nestál. Jelikož na tom zdravotně už není nejlíp, tak doufám, že mu to třeba prospějě a pookřeje, a když ne, tak mu to alespoň zpříjemní to stáří. Máte někdo podobnou zkušenost? Že by to zezačátu bylo takové nijaké, a pak jak kdyby uplně přepnul?

1.11.2015 19:02
koňadra

XXX.XXX.128.31

Stává se to často, že stařík ožije s novým štěnětem. Což je fajn. Vy se jen snažte svoji pozornost rozdělovat spravedlivě, aby ani jeden neměl důvod žárlit a bude to ok.

1.11.2015 19:11
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Přidávám pár fotek. Samozřejmě se snažím pozornost rozdělovat spravedlivě, ale je to těžké v tom, že starší pes už ze zdravotních důvodů nemůže na procházky, a se štěnětem chci cvičit a je dost temperamentní, takže se mu potřebuju hodně věnovat a socializovat. Ale vždycky když přijdu z venku se štěnětem, tak štěně zavřu a vezmu si staršího psa a pomazlíme se a trošku taky něco pocvičíme. Ale on zase až tak o ten kontakt nestojí. Byl vždycky takovej spíš samotářskej. Navíc on má celej den společnost babičky, což si myslim, že mu plně vyhovuje, že mu stačí to, že na něj pořád mluví, občas ho pohladí a on je pak spokojenej.

1.11.2015 19:34
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fotky jsou super, podle toho, co píšete, tak psi budou v pohodě. Akorát tedy nějak nemůžu přijít na to, co je mlaďoch za plemeno? Kříženec? Připomíná mě pitbula, podle barvy thajského ridgebacka (i když nemá ridge)... Prozradíte?

1.11.2015 19:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

koňadra napsal(a):
Fotky jsou super, podle toho, co píšete, tak psi budou v pohodě. Akorát tedy nějak nemůžu přijít na to, co je mlaďoch za plemeno? Kříženec? Připomíná mě pitbula, podle barvy thajského ridgebacka (i když nemá ridge)... Prozradíte?

Je to kříženec, otec je čistokrevný starod, matka je kříženka ohaře. Přikládám foto. hnědý je táta, černá je matka. Jsme zvědavý jak vyroste, mysleli jsme, že velikostně bude jako staford, protože i matka je tak velká, ale jsou mu tři a půl měsíce a naposeldy vážil 12 kg, teď myslím, že už 15 má. A chodíme na procházku s pětiměsíčním stafordem a na výšku jsou stejně velký, tak bych řekla, že bude možná i větší než staford. Takový překvápko :D.

1.11.2015 20:03
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tak jsem nebyla daleko od pravdy. Díky za objasnění. Stafordi jsou prima psi, ale z 90 % nejsou do smečky. Tak snad váš pejsek zdědí více povahy po matce a bude to ok. Tak ať vám dělá samou radost!

1.11.2015 20:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

koňadra napsal(a):
Tak jsem nebyla daleko od pravdy. Díky za objasnění. Stafordi jsou prima psi, ale z 90 % nejsou do smečky. Tak snad váš pejsek zdědí více povahy po matce a bude to ok. Tak ať vám dělá samou radost!

Jo s tím jsem počítala. Také počítám s tím, že budou oddělení a spolu budou pouze pod mým dohledem, ale to by vzhledem k věku a stavu staršího psa bylo každé plemeno. Máme v baráku ještě jorkšírku a oddělení jsou všichni tři. Naštěstí na to máme prostory, jinak bych si štěně nepořídila. Mým snem je staford, ale bohužel si zatím nemohu dovolit psa ze seriozní chovatelské stanice, a tohle štěně mě tak okouzlio, že to dopadlo takhle smajlík

1.11.2015 20:14
koňadra

XXX.XXX.128.31

marcelaamax napsal(a):
Jo s tím jsem počítala. Také počítám s tím, že budou oddělení a spolu budou pouze pod mým dohledem, ale to by vzhledem k věku a stavu staršího psa bylo každé plemeno. Máme v baráku ještě jorkšírku a oddělení jsou všichni tři. Naštěstí na to máme prostory, jinak bych si štěně nepořídila. Mým snem je staford, ale bohužel si zatím nemohu dovolit psa ze seriozní chovatelské stanice, a tohle štěně mě tak okouzlio, že to dopadlo takhle smajlík

Jo, jo, tak to často dopadá. Člověk míní... a najednou je tady štěně, kterému nejde odolat.

1.11.2015 21:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
Přidávám pár fotek. Samozřejmě se snažím pozornost rozdělovat spravedlivě, ale je to těžké v tom, že starší pes už ze zdravotních důvodů nemůže na procházky, a se štěnětem chci cvičit a je dost temperamentní, takže se mu potřebuju hodně věnovat a socializovat. Ale vždycky když přijdu z venku se štěnětem, tak štěně zavřu a vezmu si staršího psa a pomazlíme se a trošku taky něco pocvičíme. Ale on zase až tak o ten kontakt nestojí. Byl vždycky takovej spíš samotářskej. Navíc on má celej den společnost babičky, což si myslim, že mu plně vyhovuje, že mu stačí to, že na něj pořád mluví, občas ho pohladí a on je pak spokojenej.

Supeeer! Ten starší je ten, co má artrózu, že jo? Jak jste o něm tuším dřív psala? Tak to je fakt suprový zlom. Vím o případech, kdy se to nepovedlo, bylo tam žárlení, apod.

1.11.2015 21:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Jo, jo, tak to často dopadá. Člověk míní... a najednou je tady štěně, kterému nejde odolat.

Kdybych měla časové a prostorové podmínky, taky bych neodolala...

2.11.2015 07:13
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

fikovnice napsal(a):
Supeeer! Ten starší je ten, co má artrózu, že jo? Jak jste o něm tuším dřív psala? Tak to je fakt suprový zlom. Vím o případech, kdy se to nepovedlo, bylo tam žárlení, apod.

Ano, artrózu a ještě problémy s dýcháním. Až jsem se divila, když si hráli, jakoby na problémy nebyl čas a dýchal normálně smajlík

2.11.2015 17:42
atika

XXX.XXX.213.155

Taky jsme to dvakrát zažili. Poprvé když postupně umřeli dva členové naší psí party a zůstal sám cca 10tiletý boxer. Vypadal, že to zabalí taky, tak jsme honem sháněli parťáka - teda parťačku. Ale nechtěla jsem k němu štěně, přeci jenom už byl trochu mrzout. Tak dostal dvouletou labradorku.To byla změna o 180 stupňů - najednou to byl zas mladej pes, V jednom kuse si hráli, začal tahat i pískací hračky, prostě omládnul úplně neuvěřitelně. Udržela ho svěžího až do úplného konce - do 13,5 let, kdy mu selhalo srdíčko. No a když bylo labince 9 a začala ji trápit artroza, už jenom tak polehávala a ožila jen když se šlo na hon tak jsme k ní pořídili 7miměsíčního divocha - voříška. A kouzlo se opakovalo. Bufinku jsme nechali odejít před týdnem (zradily ji ty její nohy) a do posledních dní si dopřála aspoň krátkou hru a "vzájemný zabíjení" s dnes už šestiletým parťákem. Ještě to hodně bolí, ale Béďa je "přešlej" takže se asi brzy začneme rozhlížet po vhodné kamarádce.

2.11.2015 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

atika napsal(a):
Taky jsme to dvakrát zažili. Poprvé když postupně umřeli dva členové naší psí party a zůstal sám cca 10tiletý boxer. Vypadal, že to zabalí taky, tak jsme honem sháněli parťáka - teda parťačku. Ale nechtěla jsem k němu štěně, přeci jenom už byl trochu mrzout. Tak dostal dvouletou labradorku.To byla změna o 180 stupňů - najednou to byl zas mladej pes, V jednom kuse si hráli, začal tahat i pískací hračky, prostě omládnul úplně neuvěřitelně. Udržela ho svěžího až do úplného konce - do 13,5 let, kdy mu selhalo srdíčko. No a když bylo labince 9 a začala ji trápit artroza, už jenom tak polehávala a ožila jen když se šlo na hon tak jsme k ní pořídili 7miměsíčního divocha - voříška. A kouzlo se opakovalo. Bufinku jsme nechali odejít před týdnem (zradily ji ty její nohy) a do posledních dní si dopřála aspoň krátkou hru a "vzájemný zabíjení" s dnes už šestiletým parťákem. Ještě to hodně bolí, ale Béďa je "přešlej" takže se asi brzy začneme rozhlížet po vhodné kamarádce.

Je tak to je mi moc líto, vím jak to bolí smajlík Ale jestli dobře počítám, bylo jí 15? A to je krásnej věk a určitě si u Vás měla moc hezky. Těch nohou se právě taky bojím smajlík

2.11.2015 19:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

atika napsal(a):

To je mi líto. My před necelým měsícem přišli o 12,5 letého samojeda. Taky už ho pobolívaly nožky. :(

Naštěstí máme dalších 6 chlupáčů (vloni jsme po odchodu vlčí špicky nějak neodolali a pořídili 14 dní na to pubertálního černého NO a za další 4 měsíce štěně voříška z útulku - láska na první pohled. :). I tak to ale nesli blbě - cca týden byli rozhození, černý NO rád u samojeda lehával, jakoby ho hlídal a tak první 3 dny i hrozně kňučel, chodil na ta jejich místa odpočinku a byl prostě hrozně rozhozenej. :( Teď už se s tím všichni smířili, snažila jsem se jim i víc věnovat, aby na to nemysleli a celkem se daří. Taky jsem teď o víkendu měla myšlenku na to pořídit dalšího chlupáče...ale je fakt, že 6 jich bohatě stačí..zatím. :) Navíc máme 13,5 letou kavkazačku, která už na tom taky není nejlépe, tak možná až odejde ona a budem z toho všichni zas rozhození, nějaký ten chlupáč přibude no... uvidíme.

2.11.2015 19:52
atika

XXX.XXX.213.155

Ono to časem přijde, ale jsme v bytě a už trochu ve věku tak musíme vybírat už trochu s rozumem, aby jsme si všichni sedli. Navíc mužskej je teď hodně bolavej - byla to jeho lovecká parťačka a fakt tím žila, byla moc dobrá tak ho spíš brzdím, aby nevybíral něco za každou cenu. Dyť to skoro všichni známe, člověku prostě chvíli trvá než se sebere a naskočí zase rozum.

3.11.2015 07:48
manbea

XXX.XXX.70.116

lavacca napsal(a):
To je mi líto. My před necelým měsícem přišli o 12,5 letého samojeda. Taky už ho pobolívaly nožky. :(

Naštěstí máme dalších 6 chlupáčů (vloni jsme po odchodu vlčí špicky nějak neodolali a pořídili 14 dní na to pubertálního černého NO a za další 4 měsíce štěně voříška z útulku - láska na první pohled. :). I tak to ale nesli blbě - cca týden byli rozhození, černý NO rád u samojeda lehával, jakoby ho hlídal a tak první 3 dny i hrozně kňučel, chodil na ta jejich místa odpočinku a byl prostě hrozně rozhozenej. :( Teď už se s tím všichni smířili, snažila jsem se jim i víc věnovat, aby na to nemysleli a celkem se daří. Taky jsem teď o víkendu měla myšlenku na to pořídit dalšího chlupáče...ale je fakt, že 6 jich bohatě stačí..zatím. :) Navíc máme 13,5 letou kavkazačku, která už na tom taky není nejlépe, tak možná až odejde ona a budem z toho všichni zas rozhození, nějaký ten chlupáč přibude no... uvidíme.

Lavacco, jaké máte vořešidlo, hoďte fotku . Samojeda je mi líto, je vždy hrozné, když nás pejsci opouštějí. No co naděláme

Přidejte reakci

Přidat smajlík