Cez víkend mi volal jeden starý známy či nechcem psa, pretože im v byte po celú dobu čo nie sú doma zavýja a susedia sa už denne sťažujú (pochopiteľné). Jedná sa o rok starého kríženca, priniesli si ho v pol roku z útulku. Bol totálne nevychovaný, skákal na ľudí, utekal, neposlúchal, no chodili s ním aj na cvičák a teraz už nemá problém s inými psami, ovláda základné povely, privolanie. Jediný problém je keď má ostať doma sám. Skúšali už odchádzať postupne, na chvíľu, čas predlžovať, dať mu svoje veci, hračky, kosti.. nič nefunguje, začne vyť 5 minút po ich odchode a je jedno ako dlho sú preč. Na cvičáku im poradili elektronický protištekací obojok, zatiaľ nevyskúšané, ale už by skúsili asi hocičo inak bude musieť ísť z domu preč. Nemám s týmto skúsenosti ak máte niekto typ ako toto psa odučiť skúste poradiť, nechcem aby sa dostal späť do útulku.
katkaa1
napsal(a):
Nie ja, chcem im poradiť ako ho to odnaučiť aby ho nemuseli dať preč, ja ho nechcem.
Www.umarkety.cz bachovky na míru. Jsou levnější než obojek a neškodí psovi na zdraví jako obojek.
Uživatel s deaktivovaným účtem
I mě před pár lety vyl pes v paneláku. Ne půl roku, ale 2,3 měsíce. Přestal, když jsem ho začala vodit s sebou do práce a nebýval doma sám.
Druhého psa jsem nechtěla, měla jsem strach, že budou výt dva.