Včera 1.11. odpoledne byl viděn a dnes odchycen malinký tuláček poblíž Lázní Bohdaneč. Jde o asi 7 - 10 měsíční fenečku křížence krysaříka či trpasličího pinče, vážící 2,65 kg. Holčička je velmi temperamentní, mazlivá, vypadá zdravě, jen je momentálně ve fázi "žirafí". Trochu se bojí, ale má základní návyky v bytě, s pejska i kočkami vychází bez problémů. Pokud fenku někdo postrádá, napište zprávu. Jinak už je zájemce, kde se fenka bude mít dobře. Náš dojem totiž je, že fenečku někdo včera odpoledne vyhodil z auta a odjel. Pokud se mýlím, budu velmi ráda.
Již od včerejška ji inzerujeme, dnes i s fotkami, zatím žádná odezva, nikde žádné plakátky, nikdo se v celém okolí po ní neptal. To je dost divné.. Při nalezení neměla ani obojek, byla hodny vystrašená.Při prvním setkání reaguje dost bázlivě hlavně na chlapy, jinak je to úžasné stvořeníčko, milé, chytré, učenlivé, komunikativní. Měla hodně přerostlé drápky, ty si nechala ostříhat úplně v klidu. Pokud se o ni nikdo nepřihlásí, určitě snadno najde nový domov. A kříženec trpasličího pinče je to určitě, co je tam dál, těžko říct - má bílou náprsenku a na zádech delší a hrubší chlupy. Pokud máte možnost, šiřte info i dál, třeba někomu to zlatíčko skutečně chybí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.176
A zkoušeli jste, jestli má čip? jinak je moc krásná a držím palce, ať má skvělý domov, ať již původní nebo nový!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A zkoušeli jste, jestli má čip? jinak je moc krásná a držím palce, ať má skvělý domov, ať již původní nebo nový!
Zatím jsme s ní nikde z časových důvodů nebyli, pokud se nikdo nepřihlásí, zajedeme k vetovi asi ve středu.
Hlásili jste to na městském úřadě jako nález? Na městské policii? V okolních útulcích?
Nalezený pes není věc, kterou jen tak můžete sebrat a dát do nové rodiny. Městský úřad je po dobu 4 měsíců majitelem psa a psa musí evidovat jako nalezenou věc. Vám ho může svěřit do dočasné péče, dát Vám k tomu potvrzení a po čtyřech měsících ho svěřit do péče trvalé.
Pokud si nalezeného psa jen tak necháte, je to de facto krádež. Ať už si o stavu nalezeného psa myslíte cokoliv.
Pes mohl být třeba ukraden člověku, který ho měl rád. Držen v bůhvíjakých podmínkách a až se omrzel, tak ho vykopli. Ani dobré úmysly Vás v tomto případě neopravňují k tomu, abyste se psem jakkoliv nakládali.
umpa.lumpa
napsal(a):
Hlásili jste to na městském úřadě jako nález? Na městské policii? V okolních útulcích?
Nalezený pes není věc, kterou jen tak můžete sebrat a dát do nové rodiny. Městský úřad je po dobu 4 měsíců majitelem psa a psa musí evidovat jako nalezenou věc. Vám ho může svěřit do dočasné péče, dát Vám k tomu potvrzení a po čtyřech měsících ho svěřit do péče trvalé.
Pokud si nalezeného psa jen tak necháte, je to de facto krádež. Ať už si o stavu nalezeného psa myslíte cokoliv.
Pes mohl být třeba ukraden člověku, který ho měl rád. Držen v bůhvíjakých podmínkách a až se omrzel, tak ho vykopli. Ani dobré úmysly Vás v tomto případě neopravňují k tomu, abyste se psem jakkoliv nakládali.
Ale no tak... samozřejmě, že dobré úmysly opravňují a je to dobře. Pes byl nalezen, nález byl řádně ohlášen min. tady (a tipuji, že i v místě, na fb a podobně), je o něj zatím postaráno a to je pro psa hlavní. Pokud ho někdo postrádá, jistě se bude také zajímat.
S krádeží je to skoro vtip, v tomto případě. Conie (nebo někdo známý) ji má doma, stará se a nic nezatajuje, vše je uveřejněno. Vyhlášky se tváří důležitě a "zákonně", ale faktická pomoc zvířeti ze strany úřadů je minimální.
milannn
napsal(a):
Ale no tak... samozřejmě, že dobré úmysly opravňují a je to dobře. Pes byl nalezen, nález byl řádně ohlášen min. tady (a tipuji, že i v místě, na fb a podobně), je o něj zatím postaráno a to je pro psa hlavní. Pokud ho někdo postrádá, jistě se bude také zajímat.
S krádeží je to skoro vtip, v tomto případě. Conie (nebo někdo známý) ji má doma, stará se a nic nezatajuje, vše je uveřejněno. Vyhlášky se tváří důležitě a "zákonně", ale faktická pomoc zvířeti ze strany úřadů je minimální.
Ohlášení na anonymní diskuzi považujete za dostatečné? Páni. Nestačím zírat.
Stejně jako nestačím zírat nad ohromě moderním trendem stran zachraňování toulavých psů. Sebereme na ulici, jednou někde vykřikneme na diskuzi a pak psa obratem šoupneme někomu dalšímu.
Mám psy naštěstí čipované, ale modlím se teda, kdyby se mi nedejbože některý zaběhl, aby na něj takový rádobyspasitel nenarazil a pes měl šanci se vrátit domů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zcela určitě má pravdu umpa.l, i když péče conie je pochopitelně záslužná a patří jí dik.
milannn
napsal(a):
Myslíte, že všichni chodí na tuto diskuzi?
Majitelé ztraceného psa většinou jako první obvolávají útulky a MÚ v okolí. Navíc starší lidé často chodí na net minimálně, takže v tomto případě nehrozí ani FB a podobné.
Určitě je třeba nález psa ohlásit, i když se vám zdá určitě vyhozený, vůbec to tak být nemusí. Vím o případu, kdy se pes zaběhl majitelům jen za roh a hned ho někdo strčil do auta. Po pár kilometrech si "nálezci" rozmysleli se o psa dál starat, tak ho zas vyhodili ven.
Nebo taky vím, jak pes běhal kolem domu, protože byl malý, vždy si našel nějakou škvírku v plotě nebo prolezl pod brankou. Vždy se držel v okolí, ale opět ho nějaký chytrák vzal a odnesl, místo aby zazvonil na nejbližší zvonek a zeptal se, jestli pes nepatří právě tam. Pejsek byl líbivý, nálezce si ho nechal, čip vůbec nezkontroloval. K původním majitelům se vrátil jen náhodou, protože ho potkali na procházce. Díky čipu mohli vlastnictví dokázat.
Fenečka je inzerována i jinde:
http://www.psidetektiv.cz/zvire/nezname-pardubice-2015-11-01.
umpa.lumpa
napsal(a):
Díky za vaši péči. Kolika zatoulaných psů jste se ujali u vás osobně? Fakt mě nezajímají vaše poučování, představte si, že vše znám a dodržuji. Vaše reakce mě prostě naštvala. Místo nějaké pomoci poučování? Prostě - dejte pokoj a zalezte si někam.

Conie a umpa.l - pokud se neznáte osobně, je vaše hádání zbytečné.
Ohlášení na anonymní diskuzi považujete za dostatečné?
Někde jsem psal, že to považuji za dostatečné? Naopak píšu, že jistě byl nález uveřejněn i někde jinde (což Conie potvrdila). A dost možná i na tom úřadě. Nepodsouvejte mi laskavě myšlenky, které jsem tady ani nezmínil. A opakuji, hlášení jen a hlavně na úřadě, není až tak samospásné (ověřeno několika zkušenostmi). Nepodceňujte v dnešní době tolik sociální sítě a internet vůbec.
Ne, to si nemyslím, že sem chodí všichni. Vy byste si tohle opravdu tak naivně myslela? A protože sem nechodí všichni, tak to je důvod sem oznámení nepodat? Zajímavá logika...
Je mi celkem jedno, co si kdo myslí a co kdo píše, kdo má pravdu, ale Conie se zachovala správně a ne všichni by to udělali a psovi tak AKTUÁLNĚ pomohli.
conie
napsal(a):
Díky za vaši péči. Kolika zatoulaných psů jste se ujali u vás osobně? Fakt mě nezajímají vaše poučování, představte si, že vše znám a dodržuji. Vaše reakce mě prostě naštvala. Místo nějaké pomoci poučování? Prostě - dejte pokoj a zalezte si někam.
Promiňte, ale spíš by bylo opravdu na místě napsat, že jste nález nahlásila i tam, kde se to především má, než se urážet, že vám to někdo jiný napíše. Tyhle útočné kecy "a kolik zatoulaných psů jste zachránil vy", to je fakt argumentační úroveň nula.
Žaneta kocková
napsal(a):
Promiňte, ale spíš by bylo opravdu na místě napsat, že jste nález nahlásila i tam, kde se to především má, než se urážet, že vám to někdo jiný napíše. Tyhle útočné kecy "a kolik zatoulaných psů jste zachránil vy", to je fakt argumentační úroveň nula.
Pročtěte si vše než budete reagovat. Nežádala jsem nikoho o radu, co s nalezeným pejskem, ale o případnou pomoc s hledáním majitele, šíření zprávy o nalezení. Proč? Protože prostě vím, jak postupovat a co dělat. A vážně se z toho nemusím tady zpovídat. Opět se zde objevují chytráci, kteří řeší něco, co vůbec není k řešení a pletou se do všeho.

conie
napsal(a):
A co vás přimělo k tomuto příspěvku? Vůbec nechápu jeho účel, chcete napomínat, moralizovat, radit? A co takhle pomoci hledat fence majitele, nebylo by to užitečnější?
Jste zbytečně agresivní ( to jsem chtěla říct svým příspěvkem, když už se tedy ptáte ).
Umpa.l vás jen chtěla upozornit na to, že nakládání s nalezeným psem má svá pravidla. Pokud vás nezná osobně, z vaší věty v původním příspěvku - o tom, že pro fenku už máte nový dobrý domov - docela oprávněně usoudila, že správný postup neznáte, nebo nehodláte akceptovat.
Conie, mě se naposledy stalo, že (sic kotě) začali lidé hledat až po 14 dnech. Prostě jen obešli svou ulici a pak hlavní silnici, jestli tam není sražené, pak si řekli, že se ztratilo a přestali řešit. Nakonec babičku napadlo, podívat se právě na hlášení o nalezených zvířatech, kde bylo kotě nahlášeno od nálezu a hned mi volali, jstli to není jejich zvíře. Kotě se totiž zatoulalo vcelku daleko a úplně na jinou stranuu, než kam se šli podívat, tedy nemohli najít ani letáčky s nálezem, které byly rozvěšené kolem místa nálezu. Dejte tomu ještě čas, třeba se majitelé ještě dopátrají, kam se jim zvíře ztratilo.
Držím čubině pěsti, ať má brzy své doma.
conie
napsal(a):
Pročtěte si vše než budete reagovat. Nežádala jsem nikoho o radu, co s nalezeným pejskem, ale o případnou pomoc s hledáním majitele, šíření zprávy o nalezení. Proč? Protože prostě vím, jak postupovat a co dělat. A vážně se z toho nemusím tady zpovídat. Opět se zde objevují chytráci, kteří řeší něco, co vůbec není k řešení a pletou se do všeho.
Právě proto, že jsem četla vše, jsem si dovolila zareagovat. Uvědomte si, že píšete příspěvky do diskuze a v diskuzích se diskutuje. Možná, že vy víte, co všechno se má udělat, ale ostatní to nevědí. A ani nemůžeme tušit, že jste tak zkušená záchranářka, která tohle dělá běžně a má to zmáknuté jak na běžícím pásu.
A je super, že to sem umpalumpa napsal, protože až na tohle téma narazí někdo, kdo to dělá poprvé a našel zrovna psa, tak si tu možná přečte, co všechno má udělat.
Žaneta kocková
napsal(a):
Právě proto, že jsem četla vše, jsem si dovolila zareagovat. Uvědomte si, že píšete příspěvky do diskuze a v diskuzích se diskutuje. Možná, že vy víte, co všechno se má udělat, ale ostatní to nevědí. A ani nemůžeme tušit, že jste tak zkušená záchranářka, která tohle dělá běžně a má to zmáknuté jak na běžícím pásu.
A je super, že to sem umpalumpa napsal, protože až na tohle téma narazí někdo, kdo to dělá poprvé a našel zrovna psa, tak si tu možná přečte, co všechno má udělat.
Myslím, že je naprosto super, když někdo bude chtít poradit, co s nalezencem, tak si otevře stránku o nalezencích a dočte se. Ale Conii šlo myslím spíš o pučovací tón, kterým se někteří a zbytečně vyjadřují. Lze napsat že je důležité nahlásit psa i tam i tam, ale nesprdnout na tři doby někoho, koho neznám a tudíž ani nevím, zda už dávno nemá vše hlášené. Diskuze je o diskutování, ne o tom, aby někdo, kdo udělal něco záslužného, byl hned arogantně poučován. A to se zde zhusta děje. A nevím, kde paní bydlí, ale třeba když jsem já našla zatoulaného labradora, tak na úřadu naší vísky to sice zaznamenali a vyhlásili rozhlasem, ale pochybuji, že by ho poslouchal i důchodce, kteému se pes zaběhl. Bydlel celkem daleko ve městě, pes utekl za zvěří( byl to labrador) na procházce a dostal se až k nám. Pomohlo ohlášení na policii v okresním městě.
conie
napsal(a):
Zhruba 150 nalezenců prošlo mojí domácností. Už to dlouho nepočítám.
Že Vás moje reakce naštvala je sice mrzuté, ale mohla byste si taky uvědomit, že je to obecná diskuze a příspěvek není myšlen čistě na Vás, ale na všechny případné budoucí nálezce toulajících se psů. Místo nadutě uraženého ega jste mohla taky reagovat normálně - ano, udělali jste to, to a to a ještě třeba uděláme tamto. Pro všechny by to bylo přínosnější.
milannn
napsal(a):
Ohlášení na anonymní diskuzi považujete za dostatečné?
Někde jsem psal, že to považuji za dostatečné? Naopak píšu, že jistě byl nález uveřejněn i někde jinde (což Conie potvrdila). A dost možná i na tom úřadě. Nepodsouvejte mi laskavě myšlenky, které jsem tady ani nezmínil. A opakuji, hlášení jen a hlavně na úřadě, není až tak samospásné (ověřeno několika zkušenostmi). Nepodceňujte v dnešní době tolik sociální sítě a internet vůbec.
Ne, to si nemyslím, že sem chodí všichni. Vy byste si tohle opravdu tak naivně myslela? A protože sem nechodí všichni, tak to je důvod sem oznámení nepodat? Zajímavá logika...
Je mi celkem jedno, co si kdo myslí a co kdo píše, kdo má pravdu, ale Conie se zachovala správně a ne všichni by to udělali a psovi tak AKTUÁLNĚ pomohli.