Bulmastif či Cane Corso

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2015 15:00
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Dobrý den, mám otázku na chovatele a majitele těchto dvou plemen.Ze života mám zkušenosti s chovem Dalmatina a v poslední době Amerického pitbula.Čekáme rodinu momentálně.Zůstal nám pes pitbul, který je momentálně sám, fenka zemřela náhle na torzi žaludku v lednu letošního roku.Jelikož je náš pesan starší- 7letý, kastrovaný, chtěli jsme k němu pořídit kámoše.Máme na mysli jedno z těchto plemen.Já bych nejradši Bulmastifa.Otázka na chovatele a majitele zní-Pokud si příští rok na jaře, či v létě pořídíme štěně, jaké z těchto dvou plemen je vhodné k dítěti?Naši pitové děti milovali, olizovali prostě klasika - lidi zbožňovali.Proto se ptám zkušených chovatelů a majitelů.Navíc bych ráda věděla, na kterého množitele si dát pozor u plemen daných, abychom nepodporovali s mužem nečestné jednání a plácání štěňat s vrozenými vadami.Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2015 16:56

Spíš je na místě otázka, nakolik je vhodný druhý pes k APBT.

3.11.2015 18:05
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spíš je na místě otázka, nakolik je vhodný druhý pes k APBT.

Měli jsme 2 psy v jednom kotci, v jedné boudě, oba kastrovaní, jak fena, tak pes.Nikdy se nám neservaly spolu.Dle mne je vhodný k APBT jakýkoli pes, pokud jsou spolu odmalička.A pokud nový přírůstek bude štěně, nemám strach, navíc náš pes 7 letý si myslí, že je čivava přerostlá, tudíž nemám proč se bát.Lidé chovají i více psů bull plemene a jsou v pohodě ti psi, tak proč odsuzovat celé plemeno touto otázkou.

3.11.2015 18:47

gitule vrtule napsal(a):
Dobrý den, mám otázku na chovatele a majitele těchto dvou plemen.Ze života mám zkušenosti s chovem Dalmatina a v poslední době Amerického pitbula.Čekáme rodinu momentálně.Zůstal nám pes pitbul, který je momentálně sám, fenka zemřela náhle na torzi žaludku v lednu letošního roku.Jelikož je náš pesan starší- 7letý, kastrovaný, chtěli jsme k němu pořídit kámoše.Máme na mysli jedno z těchto plemen.Já bych nejradši Bulmastifa.Otázka na chovatele a majitele zní-Pokud si příští rok na jaře, či v létě pořídíme štěně, jaké z těchto dvou plemen je vhodné k dítěti?Naši pitové děti milovali, olizovali prostě klasika - lidi zbožňovali.Proto se ptám zkušených chovatelů a majitelů.Navíc bych ráda věděla, na kterého množitele si dát pozor u plemen daných, abychom nepodporovali s mužem nečestné jednání a plácání štěňat s vrozenými vadami.Díky

K dětem jsou vhodná obě plemena, bulmastifové často trpí na kožní problémy.

Zuzzana

3.11.2015 20:31
Zuzzana

XXX.XXX.161.158

Máme pity už 10 let a já bych ke psovi pitbulovi nikdy psa nedala, jen fenu. Jakkoli tyto psy miluji, pes x pes nedoporucuji.

4.11.2015 01:58
Felow

XXX.XXX.188.103

Zuzzana napsal(a):
Máme pity už 10 let a já bych ke psovi pitbulovi nikdy psa nedala, jen fenu. Jakkoli tyto psy miluji, pes x pes nedoporucuji.

Také se přikláním k tomuto názoru. Ne proto, že bych se bála nepřístojných reakcí vašeho kastráta, ale naopak bych se bála, abyste tomuto pejskovi do budoucna nezadělali na problém, až si na něm nový nekastrovaný začne v pubertě honit triko(zvláště rasy pro které se rozhodujete).

4.11.2015 06:36

gitule vrtule napsal(a):
Měli jsme 2 psy v jednom kotci, v jedné boudě, oba kastrovaní, jak fena, tak pes.Nikdy se nám neservaly spolu.Dle mne je vhodný k APBT jakýkoli pes, pokud jsou spolu odmalička.A pokud nový přírůstek bude štěně, nemám strach, navíc náš pes 7 letý si myslí, že je čivava přerostlá, tudíž nemám proč se bát.Lidé chovají i více psů bull plemene a jsou v pohodě ti psi, tak proč odsuzovat celé plemeno touto otázkou.

To, že se snesl s jedním konkrétním jedincem, a ještě kastrovanou fenou, nic neznamená a nezakládá ani předpoklad, že to tak bude i s jedním každým dalším psem. Plemeno otázkou neodsuzuji (pokud teda máte zástupce plemene APBT), ale RESPEKTUJI!

"až si na něm nový nekastrovaný začne v pubertě honit triko(zvláště rasy pro které se rozhodujete)."
a tohle je druhá pravděpodobnost

Ale je fakt, že sžívání mimina + APBT + štěně CC nebo bullmastifa, což nejsou žádná submisivní ořezávátka, může být hezky adrenalinové...

4.11.2015 08:23
Felow

XXX.XXX.188.103

gitule vrtule napsal(a):

Nebylo to bez problémů právě proto, že to byl pes a fena (navíc kastráti)? Nyní, ale píšete trochu o jiném spolužití (kastrát pes a nekastrovaný pes), což by v budoucnu mohlo přivodit velké problémy, zvláště pro staršího psa.

4.11.2015 08:49
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Zuzzana napsal(a):

Já alel nepsala, že chci samce, navíc se nemusím bát s fenkou, když je kastrovaný pit. Slovem kámoš bylo myšleno všeobecně, nenapadlo mě, že musím napsát-kámoše kámošku.V případě fenky se nebojím, že by jí udělal štěnda.Navíc chceme psa s PP nejlépe, abychom nepodporovali množitele.Proto i zbytek mé otázky-koho nedoporučit a na jaké chovatele si dát pozor.

4.11.2015 09:28
Felow

XXX.XXX.188.103

gitule vrtule napsal(a):
Já alel nepsala, že chci samce, navíc se nemusím bát s fenkou, když je kastrovaný pit. Slovem kámoš bylo myšleno všeobecně, nenapadlo mě, že musím napsát-kámoše kámošku.V případě fenky se nebojím, že by jí udělal štěnda.Navíc chceme psa s PP nejlépe, abychom nepodporovali množitele.Proto i zbytek mé otázky-koho nedoporučit a na jaké chovatele si dát pozor.

Pokud uvažujete o feně, tak by to snad problém být nemusel(samozřejmě předpokládám, že budete mít dostatek času a schopností na jeho důslednou výchovu, která u těchto plemen neobsahuje pouze pár povelů poslušnosti a hygienické návyky)Pokud čekáte přírůstek do rodiny, tak bych se nad časovým dostatkem zamýšlela dvojnásob, protože u zmiňovaných plemen se každá chyba velice obtížně napravuje.Zkuste si představit, že budete v situaci naprosto obdobné, jakoby jste se najednou stala matkou dvou dětí(ani ne tak dvojčat, ale spíš bych to přirovnala, jakoby k ročnímu dítěti(pejsek se mu bude podobat nejvíce) přibude novorozenec(vaše očekávané miminko)Budete mít k sobě partnera(manžela), se kterým si péči rozdělíte, aby byla důsledná a jednotná?...Je hodně věcí k zamyšlení a posouzení. Nejhorší situace může nastat, kdy do rozjeté výchovy rostoucího štěněte přibude lidské mimčo a pejsek jde zákonitě trochu stranou...(obzvláště čekáte-li první dítě).

4.11.2015 09:38
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Felow napsal(a):
Pokud uvažujete o feně, tak by to snad problém být nemusel(samozřejmě předpokládám, že budete mít dostatek času a schopností na jeho důslednou výchovu, která u těchto plemen neobsahuje pouze pár povelů poslušnosti a hygienické návyky)Pokud čekáte přírůstek do rodiny, tak bych se nad časovým dostatkem zamýšlela dvojnásob, protože u zmiňovaných plemen se každá chyba velice obtížně napravuje.Zkuste si představit, že budete v situaci naprosto obdobné, jakoby jste se najednou stala matkou dvou dětí(ani ne tak dvojčat, ale spíš bych to přirovnala, jakoby k ročnímu dítěti(pejsek se mu bude podobat nejvíce) přibude novorozenec(vaše očekávané miminko)Budete mít k sobě partnera(manžela), se kterým si péči rozdělíte, aby byla důsledná a jednotná?...Je hodně věcí k zamyšlení a posouzení. Nejhorší situace může nastat, kdy do rozjeté výchovy rostoucího štěněte přibude lidské mimčo a pejsek jde zákonitě trochu stranou...(obzvláště čekáte-li první dítě).

Nad tímto vším jsem uvažovala dlouho, fenka mi zemřela v lednu, dlouho jsem se s její smrtí nemohla smířit a nejhorší bylo, že mi najednou všichni pár dní po její smrti cpaly-hele tady štěně, tamhle štěně apod.Dá se říci, že jsem se psychicky zcela vyrovnala s její ztrátou v září až.Je to dlouho, já vím, ale proto píši, že uvažujeme o koupi na jaře, či v létě, kdy malému už bude půl roku a bude to skoro 18 měsíců po úmrtí fenky.Našemu osiřelému psovi také chybí kámoš, ale již nechci znovu APBT, chci klidnější plemeno, se kterým nebudu muset na několika kilometrové denní procházky, protože vím, jak časově náročné to bylo, těch 10 let s fenkou a pak psem.U Cane Corso píší, že nepotřebují několika kilometrové procházky denně kvůli kloubům apod.dle toho, co sem vyčetla na internetu.Kdybych byla nějaká pipi, tak sem si pořídila nové štěně ještě v lednu, když mi umřela fenka, ale nešlo to, já nebyla schopná a udělala jsem dobře.V březnu jsem otěhotněla a posunuli jsme se jinam, přesto bych chtěla psa a díky tomu, že obě plemena jsou výborní hlídači a milují děti, tak chci volit toto.Nehledě na to, že budí respekt.Nejsem zamindrákovaná, ale chceme k hospodářství větší plemeno s manželem prostě.Snad mě pochopíte.Navíc není problém výcviku psa, máme nemalé zkušenosti na cvičákách.A zkloubit výchovu dětí a psů sice není jednoduché, ale je třeba ukázat oběma, co ne a co jo.Když jsem otěhotněla, taky jsem neprodala koně, protože jeden rok na ně nebudu mít prostě tolik času, jako předtím.Vše lze postupně vyřešit.

4.11.2015 10:06
Felow

XXX.XXX.188.103

gitule vrtule napsal(a):
Nad tímto vším jsem uvažovala dlouho, fenka mi zemřela v lednu, dlouho jsem se s její smrtí nemohla smířit a nejhorší bylo, že mi najednou všichni pár dní po její smrti cpaly-hele tady štěně, tamhle štěně apod.Dá se říci, že jsem se psychicky zcela vyrovnala s její ztrátou v září až.Je to dlouho, já vím, ale proto píši, že uvažujeme o koupi na jaře, či v létě, kdy malému už bude půl roku a bude to skoro 18 měsíců po úmrtí fenky.Našemu osiřelému psovi také chybí kámoš, ale již nechci znovu APBT, chci klidnější plemeno, se kterým nebudu muset na několika kilometrové denní procházky, protože vím, jak časově náročné to bylo, těch 10 let s fenkou a pak psem.U Cane Corso píší, že nepotřebují několika kilometrové procházky denně kvůli kloubům apod.dle toho, co sem vyčetla na internetu.Kdybych byla nějaká pipi, tak sem si pořídila nové štěně ještě v lednu, když mi umřela fenka, ale nešlo to, já nebyla schopná a udělala jsem dobře.V březnu jsem otěhotněla a posunuli jsme se jinam, přesto bych chtěla psa a díky tomu, že obě plemena jsou výborní hlídači a milují děti, tak chci volit toto.Nehledě na to, že budí respekt.Nejsem zamindrákovaná, ale chceme k hospodářství větší plemeno s manželem prostě.Snad mě pochopíte.Navíc není problém výcviku psa, máme nemalé zkušenosti na cvičákách.A zkloubit výchovu dětí a psů sice není jednoduché, ale je třeba ukázat oběma, co ne a co jo.Když jsem otěhotněla, taky jsem neprodala koně, protože jeden rok na ně nebudu mít prostě tolik času, jako předtím.Vše lze postupně vyřešit.

Cane Corso(fenku) máme v rodině také (má jí dcera, která chová a trénuje koně na vlastní jízdárně) Zachránili jsme jí jako 5-ti letou ze slovenské množírny a byla u nás v dočasné péči, no a už jsme jí nedali, jak je suprová. Podle svých zkušeností mohu říci, že se začlenila bez problémů a dnes dělá mámu smečce dalších 3 mladších psů samců( JRT, RTW, RR), které má dcera a jsou s ní denně na jízdárně. Je výborný hlídač, spravedlivý soudce při všech psích nepravostech celé smečky a naprosto oddaná a milující lidi i děti s velmi vyvinutým ochranitelským pudem. Na jízdárně při pohybu i cizích lidí(klientů) funguje bez problémů, nikdy nikomu neublížila, pouze cizího člověka oznámí štěkotem a takzvaně zadrží svým postavením, dokud není "pozván", pak si ho už nevšímá a naopak ho bez problémů toleruje. Máme s ní jen ty nejlepší zkušenosti, je kontaktní a mazlivá a velice disciplinovaná starší dáma.Kromě luxace pately jsme neměli problém, ale s tím jsme si jí brali a nevíme z jakých podmínek byla.Když přišla k nám, tak ještě měla zanedbaný nádor v uchu, který je přeléčený a bez komplikací.Le tetovaná, takže PP asi měla-ten se k nám však nedostal a my po původu nepátrali.

4.11.2015 14:56
Dasvo

XXX.XXX.101.12

K dětem jsou vhodná obě plemena, bulmastifové často trpí na kožní problémy.

To není pravda! (myslím ty kožní problémy) Bulmastifové mají své potíže, to nepopírám ale zrovna kožní k nim nijak typicky nepatří.
Já osobně bych hlasoval pro bulamstifa protože jsou moje srdcovka a myslím, že povahově jsou lepší k dětem a rodině. v česku bych ale dával setsakra velký pozor na to od koho si štěně beru! Bohužel jsou tu víc vidět množitelé s PP než seriózní chovatelé.

4.11.2015 15:07

Dasvo napsal(a):
To není pravda! (myslím ty kožní problémy) Bulmastifové mají své potíže, to nepopírám ale zrovna kožní k nim nijak typicky nepatří.
Já osobně bych hlasoval pro bulamstifa protože jsou moje srdcovka a myslím, že povahově jsou lepší k dětem a rodině. v česku bych ale dával setsakra velký pozor na to od koho si štěně beru! Bohužel jsou tu víc vidět množitelé s PP než seriózní chovatelé.

Zrovna s kožními problémy (hot spoty) mívají problémy dost často, nepopírám další zdravotní problémy (rakoviny, utržené vazy, dysplazie)...

4.11.2015 16:15
kmichaal

XXX.XXX.128.36

Krátkosrstí molossové jsou obecně velice dobří k dětem. Ovšem pozor! Za pokud možno bedlivého dozoru, protože patří k nejtěžším plemenům psů vůbec. Co se týče dominance, tam to bude podobné. Nezvládnutí dominance vůči psům může například ze strany zmiňovaného CC dopadnout pro staršího psa velice špatně. Pokud se rozhodnete pro bulmastifa či CC, jsou to měsíce, ne-li roky vybírání vhodné chs, ve které jsou odchováváni zdraví jedinci s předpokladem dlouhověkosti.

Ještě mě napadla jedna věc. Vzhledem k tomu, že chcete molosse a jaká jste měli plemena, mě napadlo, zda byste nechtěli do výběru zařadit i argentinskou dogu. Když jste si pořídili pitbula (nakonec i toho dalmatina), asi máte vztah k pohybu. To k Vám ta argentina bude pasovat určitě lépe. Jistě. Taky není žádné ořezávátko, taky se prosazuje, ale soužití s jinými psy není vyloučeno.

5.11.2015 13:43
burunduk

XXX.XXX.171.253

Pro zadavatelku:
A co takhle kontinentálního buldoka? Je to takový malý buldočí bulmastif :) nelíbil by se Vám? Super rodinný pes, přátelský k dalším psům, hodný k dětem, v dospělosti kolem 30 kg. Zdravotně je na tom velmi dobře.

5.11.2015 14:30
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Zrovna s kožními problémy (hot spoty) mívají problémy dost často, nepopírám další zdravotní problémy (rakoviny, utržené vazy, dysplazie)...

Měl jsem doma během několika let 6 bulmastifů. na hot spoty trpěl jen jeden a to ještě až na stará kolena. zato ale znám čtyři německé ovčáky, kteří mají hot spot zcela pravidelně několikrát ročně. Přesto nikde netvrrdím, že zrovna NO trpí kožními problémy! smajlík
Pozor na ty paušalizace prosím!

5.11.2015 14:48

Dasvo napsal(a):
Měl jsem doma během několika let 6 bulmastifů. na hot spoty trpěl jen jeden a to ještě až na stará kolena. zato ale znám čtyři německé ovčáky, kteří mají hot spot zcela pravidelně několikrát ročně. Přesto nikde netvrrdím, že zrovna NO trpí kožními problémy! smajlík
Pozor na ty paušalizace prosím!

Zrovna u ovčáků s Vámi také souhlasím + záněty uší, sama jsem jich odchovala dost. Jen znám několik chovatelů bulmastifů, nejen z Čech, atak se mi zdá, že problémy jsou napříč plemenem.

6.11.2015 20:31
kmichaal

XXX.XXX.213.198

burunduk napsal(a):
Pro zadavatelku:
A co takhle kontinentálního buldoka? Je to takový malý buldočí bulmastif :) nelíbil by se Vám? Super rodinný pes, přátelský k dalším psům, hodný k dětem, v dospělosti kolem 30 kg. Zdravotně je na tom velmi dobře.

Taky dobré řešení. Kontinentální buldok nebo staroanglický buldok - dvě funkční alternativy anglického buldoka. Nebo též malorská doga. Není tak velká jako bulmastif nebo cane corso. Je jen o málo větší než zmíněný pitbul.

Love vera

17.2.2016 19:55
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík