Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Matessss

5.11.2015 21:47
Matessss

XXX.XXX.48.54

Dobrý večer, přečetl jsem XXX článků o čůrání, hygieně a výcviku štěněte. Ale v žádném nebylo vysvětlen můj dotaz. Chystám si pořídit štěně NO, první měsíc s ním budu doma, s tím že každé 2-3 hodiny s ním budu chodit ven i v noci (samozřějmě před probuzením, jídlem a hraním) a budu ho učit hygieně, jídlo 3x denně.

Problém nastane, jak začnu chodit do práce a štěně bude samo doma. Pracuji na směny 2x 6:00-14,2x 14-22,2x 22-6:00 a 2x volno, takže jak to bude s venčením, kdy budu v práci? Mám ho učit na noviny, nebo to nemám vůbec řešit a po příchodu s práce s ním jít ven a hovínka doma beze slova a trestu uklidit? Jde mi o to, aby neměl potom v hlavě zmatek. Je mi jasné že každé štěně je hygieně individuální.

Předem děkuji za rady a postřehy

PS: S německými ovčáky má hodně zkušenosti a vím co mě čeká v dospělosti.

5.11.2015 21:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jestli jste sám, nemyslím, že máte optimální podmínky, mít malé štěně v bytě,
tolik hodin o samotě.
Snad to sám cítíte.
Nemůže ho přijít někdo vyvenčit ?
Nemusíte líčit Vaše zkušenosti se psy.
Ale když je máte, tak asi víte....

Matessss

5.11.2015 22:01
Matessss

XXX.XXX.48.54

Samozřejmě ho za ten měsíc budu učit navýkání samotě (krátké odchody z domova) a před odchodem stažit štěně unavit fyzicky / psychicky. A po příchodu z práce se mu plně věnovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2015 22:03

Matessss napsal(a):
Samozřejmě ho za ten měsíc budu učit navýkání samotě (krátké odchody z domova) a před odchodem stažit štěně unavit fyzicky / psychicky. A po příchodu z práce se mu plně věnovat.

Ale to nestačí.

5.11.2015 22:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jsou to fantazie.
Realita bývá poněkud jiná.
Za rok nám jistě dáte vědět, jaká ta idylka je.
On člověk mívá, kromě zaměstnání i jiné povinnosti.
Taky může omarodit....
Rozumím Vám. Taky jsem toužila po psovi.
Podmínky na nic.
Všechna negativa jsem jsem měla za malicherná
a viděla jsem jen to hezké...

5.11.2015 22:53
Mamutka

XXX.XXX.166.35

Matessss napsal(a):
Dobrý večer, přečetl jsem XXX článků o čůrání, hygieně a výcviku štěněte. Ale v žádném nebylo vysvětlen můj dotaz. Chystám si pořídit štěně NO, první měsíc s ním budu doma, s tím že každé 2-3 hodiny s ním budu chodit ven i v noci (samozřějmě před probuzením, jídlem a hraním) a budu ho učit hygieně, jídlo 3x denně.

Problém nastane, jak začnu chodit do práce a štěně bude samo doma. Pracuji na směny 2x 6:00-14,2x 14-22,2x 22-6:00 a 2x volno, takže jak to bude s venčením, kdy budu v práci? Mám ho učit na noviny, nebo to nemám vůbec řešit a po příchodu s práce s ním jít ven a hovínka doma beze slova a trestu uklidit? Jde mi o to, aby neměl potom v hlavě zmatek. Je mi jasné že každé štěně je hygieně individuální.

Když jsme nechávali štěně samotné doma, tak jsme ho nechávali v prostoru kuchyně a předsíně, kde byla dlažba a zároveň jsme mu tam dali na podlahu noviny. Myslím, že psům není úplně příjemné dělat potřebu na cákající podlahu a ještě ve vlastní noře smajlík, takže většinou když jsme se vrátili a on to nevydržel, tak byla loužička na těch novinách. Po příchodu domů jsme to uklidili bez trestů a komentářů. Pokud se stala nehoda v naší přítomnosti, tak jsme to okomentovali "fuj" a vynesli ho ven. "Fuj" byl jeden z prvních příkazů, které jsme ho naučili smajlík. Když se pejskovi povedlo udělat potřebu venku, tak jsme hodně chválili. S dalším štěnětem jsme to měli jednodušší, protože když jsme nebyli doma zůstávalo na zahradě.

PS: Přijde mi hodně vtipné, jak se ve vedlejší diskuzi všichni prsí, jak se snaží poradit k danému tématu a v tomhle vláknu to teda opravdu předvádí, jak to vypadá v praxi...

5.11.2015 22:59
Majka14

XXX.XXX.207.135

rapotacka11 napsal(a):
Jsou to fantazie.
Realita bývá poněkud jiná.
Za rok nám jistě dáte vědět, jaká ta idylka je.
On člověk mívá, kromě zaměstnání i jiné povinnosti.
Taky může omarodit....
Rozumím Vám. Taky jsem toužila po psovi.
Podmínky na nic.
Všechna negativa jsem jsem měla za malicherná
a viděla jsem jen to hezké...

Z čeho soudíte že pán má podmínky na nic? Z toho, že musí chodit do práce? To asi většina z nás..

Pro Matessse: moji psi se časem hygieně naučili i přesto, že také do práce chodím. Jen je třeba zpočátku počítat s "nehodami". Trestat nemá smysl. Noviny jsem nedávala..

Matessss

5.11.2015 23:17
Matessss

XXX.XXX.48.54

Děkuji za poslední dva příspěvky, konečně přišel někdo normální, kdo umí poradit

Matessss

5.11.2015 23:29
Matessss

XXX.XXX.48.54

A ještě jeden dotaz, po minulém psovi je pelech v dezolátním stavu, tak jsem uvažoval zdali je lepší koupit na začátek nějáký menší/levnější pelíšek, aby ho štěně neroztrhalo a jak už dostane rozum, tak koupit větší/kvalitnější.

Ale stejně to skončí tak, že bude spát se mnou v posteli...

6.11.2015 10:52
balisek

XXX.XXX.7.13

Na začátek použijte jako pelech něco, za čím Vám nebude líto - třeba několikrát složenou deku nebo starší matraci z dětské postýlky či gauče.

6.11.2015 11:09
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Já jako pelech používám staré matrace z vyhozených křesel a gauče, co jsem si nabral na sběrném dvoře.. Jak se to ušpiní, vyhodím. A nasadím další. Mám jich, naprosto stejných, ještě 7 kusů, schovaných v garáži..
Ale asi bych - aspoň ze začátek, pokusil najít někoho, kdo štěndo třeba jednu za dobu nepřítomnosti zkontroluje, na pár minutek s ním vyjde ven. Nebo aspoň dal sousedům svůj telefon, kdyby slyšeli divné zvuky.. Tím myslím - jak pláč štěněte, tak rachot demolovaného nábytku!

6.11.2015 11:20
ropopi-an

XXX.XXX.236.93

Ano také bych pelech pro začátek řešila starou dekou či starou matrací.Ale pozor aby matrace neměla péra. Pokud by ji psík roztrhal mohl by se o ně zranit!
Jinak souhlasím s Hodonak že by bylo dobré mít někoho na kontrolu štěnda.

6.11.2015 11:26

Hodonak napsal(a):
Já jako pelech používám staré matrace z vyhozených křesel a gauče, co jsem si nabral na sběrném dvoře.. Jak se to ušpiní, vyhodím. A nasadím další. Mám jich, naprosto stejných, ještě 7 kusů, schovaných v garáži..
Ale asi bych - aspoň ze začátek, pokusil najít někoho, kdo štěndo třeba jednu za dobu nepřítomnosti zkontroluje, na pár minutek s ním vyjde ven. Nebo aspoň dal sousedům svůj telefon, kdyby slyšeli divné zvuky.. Tím myslím - jak pláč štěněte, tak rachot demolovaného nábytku!

Nebo aby neměla jiné nájemníky

6.11.2015 11:37
anonymx

XXX.XXX.27.66

Matessss napsal(a):

Je rozdíl jestli si budete brát štěně z pracovní nebo exteriérové linie. Opravím váš omyl, nebudete s ním ten první měsíc chodit každé 2-3 hodiny, ale tehdy, když t bude potřeba. Obvykle jak se probudí do náruče a ven. Jak se začne točit nebo chce přidřepnout, chytit do náruče a ven. Štěňata jsou průtoková, takže doufám že bydlíte v přízemí. Zvykejte ho být tam, kde nemůže nic zničit a kde se může beze škod vyčůrat. Samozřejmě když budete v práci, tak nevydrží. Neřešte to, alepokud budete s ním, dodržujte systém. Z jeho možného dosahu odstraňte vše potencionálně nebezpečné.

6.11.2015 11:42
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Z jeho možného dosahu odstraňte vše potencionálně nebezpečné.

což znamená holá místnost, na zemi dlažba... a pevné stěny, nejlíp do 1,5 metru vykachlíkované...
schopnost štěňat si hrát, a ničit, je přímo neuvěřitelná!
vždycky mi tím dokázali bobánci vyrazit dech!

6.11.2015 11:48
anonymx

XXX.XXX.27.66

Hodonak napsal(a):
Z jeho možného dosahu odstraňte vše potencionálně nebezpečné.

což znamená holá místnost, na zemi dlažba... a pevné stěny, nejlíp do 1,5 metru vykachlíkované...
schopnost štěňat si hrát, a ničit, je přímo neuvěřitelná!
vždycky mi tím dokázali bobánci vyrazit dech!

No, oni i ty kachlíky se dají sundat

6.11.2015 12:01
Hodonak

XXX.XXX.126.173

anonymx napsal(a):
No, oni i ty kachlíky se dají sundat

ano... mě Bestie dokázala vyhrabat ze zdi i elektrické kabely!

6.11.2015 12:14
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Mamutka - PS: Přijde mi hodně vtipné, jak se ve vedlejší diskuzi všichni prsí, jak se snaží poradit k danému tématu a v tomhle vláknu to teda opravdu předvádí, jak to vypadá v praxi... - a co by jste si tak za radu představovala? Pro mne je rada, že nemá na štěndo vhodné podmínky zásadní. Pokud jde někomu o psa a ne o sebe, nebude si ho pořizovat. Je rozdíl chodit do práce a mít někoho, kdo štěndo mezitím přijde zkontrolovat a vyvenčit, pohrát si s ním a je rozdíl být na to úplně sám. Dítě nikdo X hodin o samotě nenechá, se štěndem to přijde většině normální A když bude dělat vyrvál a sousedé si budou stěžovat...? Potom co? Myslíte, že je to pro samotného pracujícího člověka řešitelné? Já bych zvažovala hlavně ty situace, proti", protože ty můžou být hodně nepříjemné a zásadní

6.11.2015 13:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Hodonak napsal(a):

...tak to bych se tedy bála nedávno zde již zmiňovaných možných štěnic např. ve vyhozeném nábytku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík