Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2015 12:43
burunduk

XXX.XXX.171.253

Jakou veterinu byste mi doporučili v Olomouci a okolí?
Chci precizní práci, žádnou jizvu přes půl břicha, nesesitou ránu pořádně atd atd.
Klidně pište i které veterine se vyhnout.
A ceny by mě taky zajímaly, nemám zkušenost s kastrací. Fenky mají jedna pět kg, druhá sedm.
Děkuji.

6.11.2015 12:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jinak mám zkušenost s kastrací kocoura, u Dr. Návělka. Ač banální operace, špatně se to hojilo, dostal tam zánět, několikery antibiotika. Nedokážu posoudit, do jaké míry to ne/byla jeho chyba.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2015 13:20

burunduk napsal(a):
Chci precizní práci, žádnou jizvu přes půl břicha, nesesitou ránu pořádně atd atd.
A ceny by mě taky zajímaly, nemám zkušenost s kastrací. Fenky mají jedna pět kg, druhá sedm.
Děkuji.

Sice to není v Olomouci, ale dobrou zkušenost mám s Mvdr Bártíkem z Jihlavy, lsparaskopickà kastrace, jizvičky se krásně zahojily.
http://www.veterinarnicentrum.cz/index.php?nid=10909&lid=cs&oid=2589701.

6.11.2015 13:20
burunduk

XXX.XXX.171.253

Navelka určitě nechci, není to dobrý doktor. Byla jsem u něj párkrát a hrůza.

6.11.2015 13:21
burunduk

XXX.XXX.171.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sice to není v Olomouci, ale dobrou zkušenost mám s Mvdr Bártíkem z Jihlavy, lsparaskopickà kastrace, jizvičky se krásně zahojily.
http://www.veterinarnicentrum.cz/index.php?nid=10909&lid=cs&oid=2589701.

Děkuji, ale do Jihlavy fakt kvůli kastraci nepojedu) přesto děkuji za tip.

6.11.2015 13:26

burunduk napsal(a):
Děkuji, ale do Jihlavy fakt kvůli kastraci nepojedu) přesto děkuji za tip.

O.k.

MarketaDostalova

6.11.2015 13:49
MarketaDostalova

XXX.XXX.115.30

Ségra nechávala fenku kastrovat u pana doktora Špučka. Má teď tu nonstop kliniku kousek od OBI na Brněnské. Mému psovi šil roztrženou kůži na boku a na to, že to byla fakt velká rána, tak to vypadá krásně.

6.11.2015 14:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Myslíte MVDr. František Špruček? http://vetklinik.cz/kontakty.

MarketaDostalova

6.11.2015 14:18
MarketaDostalova

XXX.XXX.115.30

joanne.s napsal(a):
Myslíte MVDr. František Špruček? http://vetklinik.cz/kontakty.

Ano, ano.

Abradabra

6.11.2015 14:32
Abradabra

XXX.XXX.53.148

Klinika Tosa, Olomouc.

6.11.2015 17:42
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

joanne.s napsal(a):
Jinak mám zkušenost s kastrací kocoura, u Dr. Návělka. Ač banální operace, špatně se to hojilo, dostal tam zánět, několikery antibiotika. Nedokážu posoudit, do jaké míry to ne/byla jeho chyba.

Jéé ...co se dá zkazit na kastraci kocoura? Vždyť se to ani nešije Nebyl kocour předtím nějaký nemocný?

6.11.2015 17:52
joanne.s

XXX.XXX.45.51

Určitě před kastrací byl v pořádku.

6.11.2015 18:34
burunduk

XXX.XXX.171.253

Abradabra napsal(a):
Klinika Tosa, Olomouc.

Řešili jste v Tose kastraci? Odeberou na přání i dělohu? Nebo trvají jen na odebrání vaječníků? A stehy používají jaké? A rána je malá nebo švih přes půl břicha? Děkuji.

6.11.2015 18:34
burunduk

XXX.XXX.171.253

MarketaDostalova napsal(a):
Ségra nechávala fenku kastrovat u pana doktora Špučka. Má teď tu nonstop kliniku kousek od OBI na Brněnské. Mému psovi šil roztrženou kůži na boku a na to, že to byla fakt velká rána, tak to vypadá krásně.

A jak těžkou fenu a jakým způsobem kastroval? A cena? Děkuji.

Zuzzana

6.11.2015 19:59
Zuzzana

XXX.XXX.161.158

burunduk napsal(a):
Děkuji.

Dobry den,
S Tosou naprosto souhlasim, ale JEN u dr. Pospíšila. Naprosto nejlepší operatér. Dělal mojí fence operaci, kterou odmítli dělat ve dvou klinikach a vždy nás poslali do Brna. Jenže tam ta stejná operace vyšla na necelých 30 tis. a u něho se vším všudy 8 tis. Je to teda úplně jiná operace než kastrace, ale pana doktora znam 20 let i z dob, kdy měl ordinaci nas Selském nám. a je to jediny veterinář, kterému důvěřuji. Na klinice je jen Út a Čt. Kdyby jste chtěl na něho mobil, napíši Vám ho.

Zuzzana

6.11.2015 20:00
Zuzzana

XXX.XXX.161.158

Dr. Griga je děs a hrůza.

7.11.2015 13:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Hmm, to je fakt zvláštní. Vždyť se opravdu jedná, jak píšete, o banální zákrok. Navíc s tím, že dnes se už rána ani nešije. Ale co se divím! S prvním kocourem cca 10 dní po kastraci jsem skončila na klinice "Jaggy", vyplajzla jsem tuším 5tis. Kč (v podstatě za nic!); šlo o to, že i po tak dlouhé době od operace zůstávala na zemi krev tam, kde si předtím kocour sedl. Zjištěno pak bylo jen to, že se rána zacelovala opravdu pomalu, ATB jsme nedostali. Ale s tou pálkou v "Jaggy" se nám to tedy sakramentsky prodražilo!

7.11.2015 13:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

burunduk napsal(a):
Řešili jste v Tose kastraci? Odeberou na přání i dělohu? Nebo trvají jen na odebrání vaječníků? A stehy používají jaké? A rána je malá nebo švih přes půl břicha? Děkuji.

Já mám pocit, že u feny udělat jen ovariektomii bez vzetí dělohy nemá moc smysl. Žiju v domnění, že dnes - pokud kastrace u feny - tak kompletní s odebráním jak vaječníků + vejcovodů, tak dělohy.

7.11.2015 14:23
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

fikovnice napsal(a):
Já mám pocit, že u feny udělat jen ovariektomii bez vzetí dělohy nemá moc smysl. Žiju v domnění, že dnes - pokud kastrace u feny - tak kompletní s odebráním jak vaječníků + vejcovodů, tak dělohy.

Jak už jsem několikrát psala: jedna ze sousedek má kastrovanou fenu...nějak polovičatě. Měla těžký zánět dělohy a, něco" se nepovedlo...mám dojem, že ta pro změnu nemá dělohu, ale má vaječníky, poněvadž hárá, ale štěnda mít nemůže. Pro majitelku(i nás) je to stejné peklo jako předtím: nápadníci jim přechcávají barák, rvou ploty, sama fenka je ve rvaní plotů velmi zdatná, zlikvidovala nový plot druhé sousedky i náš

7.11.2015 15:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):
Jak už jsem několikrát psala: jedna ze sousedek má kastrovanou fenu...nějak polovičatě. Měla těžký zánět dělohy a, něco" se nepovedlo...mám dojem, že ta pro změnu nemá dělohu, ale má vaječníky, poněvadž hárá, ale štěnda mít nemůže. Pro majitelku(i nás) je to stejné peklo jako předtím: nápadníci jim přechcávají barák, rvou ploty, sama fenka je ve rvaní plotů velmi zdatná, zlikvidovala nový plot druhé sousedky i náš

Spíše bych si tipla, že veterinář při kastraci neodstranil celou vaječníkovou tkáň a ta se chová nadále hormonálně stejně jako předtím. Cíleně nechat jen vaječníky se mi nezdá. Vím, že se inkompletní kastrace dělávala, ale teď už snad ne (?) - nevidím totiž výhody, vlastně napadá mě, že event. ponechání dělohy by mohlo zabránit pozdější inkontinenci, která se někdy po kastraci objeví. Navíc inkompletní znamenala (znamená) odstranění vaječníků a ponechání dělohy, tedy naopak než je tomu v případě Vaší sousedky. Snad - pokud šlo o pyometru - byl zákrok složitý, vet část vaječníkové tkáně přehlédl, ale nevím - to jen spekuluji. Třeba je případ od Vás ale jen výjimkou...?

7.11.2015 15:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):

Jo, a viz výše - můj příspěvek o kastraci kocoura. Divila jste se, že se dá pokazit, a já se také divila - píšu výše, co se stalo nám.

Love vera

17.2.2016 19:54
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík