Zdravím všechny,
možná můj dotaz vyzní hloupě, ale tak mě napadlo - myslíte, že bych mohla psům nasušit uši doma v troubě? Od řezníka občas odebírám uši, popř. rypáčky po kile a říkala jsem si, jestli bych je nemohla pomalým pečením vysušit (tam by to bylo ale energeticky náročné)? Zkoušel jste to někdy někdo?
Já uši suším běžně, ale v sušičce ovoce (zrovna i teď se tady suší ). Z uší je potřeba odříznout ty masité záušky (nevím jestli dostáváte ucho celé, nebo jen boltec), jejich prosušení trvá déle a je lepší je tedy odříznout a uvařit. Boltec nakrájím na tenké proužky a suším cca 10 hod. Odřezávám a vyhazuji části s tetováním - myslím, že není vhodné, aby psi konzumovali tetovací barvu. Skladuji je v plastové uzavíratelné dóze a vydrží takto několik týdnů. Psi takto upravené uši milují, hodí se mi jako zabavení i jako odměny při výcviku. Nekupuji už vůbec žádné průmyslové pamlsky, kromě uší ještě takhle suším hovězí srdce a kuřecí prsa. Jestli sušičku nemáte a jste ochotna mlsky svým psíkům pravidelně vyrábět, tak vám vřele doporučuji její koupi. V sušičce najednou usuším 4 kg uší - pro vaši představu .
Se sušením v klasické troubě zkušenosti nemám.
Já se přiznám... u nás jsou v řeznictví občas uši... pekně vyčištěné, krásně opracované, syrové... jako delikatesa! Kilo stojí 89 korun! Důchodci šílí..
A já vzpomenu na svoje zabijačky, kdy uši, rypáček, a ocásek, byly delikatesou, a patřily uvařené jenom mě, čili tomu, kdo čuně vykrmil!
manbea
napsal(a):
Já uši suším běžně, ale v sušičce ovoce (zrovna i teď se tady suší ). Z uší je potřeba odříznout ty masité záušky (nevím jestli dostáváte ucho celé, nebo jen boltec), jejich prosušení trvá déle a je lepší je tedy odříznout a uvařit. Boltec nakrájím na tenké proužky a suším cca 10 hod. Odřezávám a vyhazuji části s tetováním - myslím, že není vhodné, aby psi konzumovali tetovací barvu. Skladuji je v plastové uzavíratelné dóze a vydrží takto několik týdnů. Psi takto upravené uši milují, hodí se mi jako zabavení i jako odměny při výcviku. Nekupuji už vůbec žádné průmyslové pamlsky, kromě uší ještě takhle suším hovězí srdce a kuřecí prsa. Jestli sušičku nemáte a jste ochotna mlsky svým psíkům pravidelně vyrábět, tak vám vřele doporučuji její koupi. V sušičce najednou usuším 4 kg uší - pro vaši představu .
Se sušením v klasické troubě zkušenosti nemám.
Tak to jste mě teď celkem navnadila... To by se dalo asi využít i pro sušení pamlsků pro kocoury. Pes totiž moc pamlskový není. Kocouři ale vyžadují ne moc vysušené, ani ne moc křupavé, zkrátka aby to svými mnohem menšími zuby mohli rozkousat. Ale asi by se mi taky taková věc hodila, že? Mimochodem, přiznávám, že ani nevím jak taková sušička na ovoce vypadá...
Hodonak
napsal(a):
Já se přiznám... u nás jsou v řeznictví občas uši... pekně vyčištěné, krásně opracované, syrové... jako delikatesa! Kilo stojí 89 korun! Důchodci šílí..
A já vzpomenu na svoje zabijačky, kdy uši, rypáček, a ocásek, byly delikatesou, a patřily uvařené jenom mě, čili tomu, kdo čuně vykrmil!
Tak u nás se o ocásek při zabíjačkách zásadně "stříhalo" ("Kámen - nůžky - papír")!
fikovnice
napsal(a):
Tak to jste mě teď celkem navnadila... To by se dalo asi využít i pro sušení pamlsků pro kocoury. Pes totiž moc pamlskový není. Kocouři ale vyžadují ne moc vysušené, ani ne moc křupavé, zkrátka aby to svými mnohem menšími zuby mohli rozkousat. Ale asi by se mi taky taková věc hodila, že? Mimochodem, přiznávám, že ani nevím jak taková sušička na ovoce vypadá...
Fíkovníčku, zadejte si do vyhledávače "sušička ovoce" a vyskočí jich vám spousta. Je dobrá nejen na to maso, ale jestli máte i zdroj ovoce ze zahrádky, tak vám skvěle nasuší třešně, švestky, jablka - křížaly, ale i houby, bylinky apod.
S těmi pamlsky pro kocoury - pokud to usušíte jen tak na půl, aby to zůstalo měkké, tak bych se bála, že to dlouho nevydrží a zkazí se. Ty měkké sušené kupované pamlsky jsou totiž napouštěny glycerínem.
manbea
napsal(a):
Fíkovníčku, zadejte si do vyhledávače "sušička ovoce" a vyskočí jich vám spousta. Je dobrá nejen na to maso, ale jestli máte i zdroj ovoce ze zahrádky, tak vám skvěle nasuší třešně, švestky, jablka - křížaly, ale i houby, bylinky apod.
S těmi pamlsky pro kocoury - pokud to usušíte jen tak na půl, aby to zůstalo měkké, tak bych se bála, že to dlouho nevydrží a zkazí se. Ty měkké sušené kupované pamlsky jsou totiž napouštěny glycerínem.
Jejda, díky moc za odpověď .
Já vím - strýček Google najde téměř vše . Ale asi máte pravdu, že tím, že kočky potřebují mít pamlsky poněkud měkčí, tak by to pak nemělo takovou trvanlivost. To mi předtím nedošlo.
Ad sušení - suším takhle pesanům plíce - je to hodně málo kalorický dietní pamlsek a velmi oblibovaný. vyndám z mrazáku, nechám jen lehce povolit a krájím pak tím pádem v pohodě na tenké plátky. Takže to pak schne rychle a dobře se odlamují malé kousky.
Sušička je fajn věc, doporučuju. Ať už pro lidskou, nebo psí potřebu. Kdo nemá, napíše si Jéžiškovi
manbea
napsal(a):
Možná právě ty plíce by se pro kočky mohly hodit. To vůbec není tvrdé tak jako třeba ty uši, nebo normoš maso. A doma sušené jsou úplně jiný, než ty co člověk koupí.Zkusila bych to.
Týjo to zní dobře , můj pes taky moc nemusí ty průmyslové pamlsky, nejraději piškoty a domácí piškoty, teď sem zkoušela játrové sušenky a může se po nich utlouct .
http://www.pesweb.cz/cz/27.domaci-jatrove-susenky
Bych ještě chtěla zkusit
http://www.pesweb.cz/cz/799.hovezi-tycky.
kobylatko
napsal(a):
Týjo to zní dobře , můj pes taky moc nemusí ty průmyslové pamlsky, nejraději piškoty a domácí piškoty, teď sem zkoušela játrové sušenky a může se po nich utlouct .
http://www.pesweb.cz/cz/27.domaci-jatrove-susenky
Bych ještě chtěla zkusit
http://www.pesweb.cz/cz/799.hovezi-tycky.
Jojo játroví spolehlivě funguje, vyrábím si ho už řadu let.Je s podivem, že teda ale současnej mlaďas o to vůbec nestojí . Je to první pes, kterej zrovna tohle (nebo variantu s tuňákem), protě opravdu vyflusne, nebo odmítne vzít - což je teda škoda, protože, že jo je to věc, kde vím, co jsem tam dala. Takže jedem v sušených plících.
Jako žvejací pamlsek se dá taky usušit kuřecí kůže ( vždycky si nasyslím v mrazáku nějaký množství kuřecích kůží, co se dá odřezat z krku a pak to usuším najednou. Ale je pravda, že to trvá dosti dlouho to usušení.
Jo a doporučuju jako poslední třeba dvě patra v sušičce nakrájet třeba mrkev. Ono jak se to suší, tak to prokapává pěkně dolů, na tu mrkvičkuuuu... že jo... no a pak máme zase co? Dietní a voňavou pochoutku, kterou si vezmou i psi co by si jinak zeleninu jako odměnu nedali . Souhlasím, je to na ně trochu všivárna, ale kdo má psa, který nakyne i ze vzduchu a musí přemýšlet co může/nemůže dát... je to zn. ideál
Stařec Petr
napsal(a):
Lidi, poraďte kde syrové uši sehnat. Pátrám po internetu a nic. Chci je pro sebe a ne na zkrmení zvířaty... Díky.
Snad by se to dalo domluvit v klasické vesnické masmě, ne v žádné super-hypermarketové. U nás paní řeznice dokáže i něco sehnat na objednávku, pochopitelně ne všechno a něco si nechávají pro svoji výrobu.
lesnížínka
napsal(a):
Snad by se to dalo domluvit v klasické vesnické masmě, ne v žádné super-hypermarketové. U nás paní řeznice dokáže i něco sehnat na objednávku, pochopitelně ne všechno a něco si nechávají pro svoji výrobu.
Dík, ale zkoušel jsem to u různých řezníků, psát na jatka, ale nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stařec Petr
napsal(a):
Dík, ale zkoušel jsem to u různých řezníků, psát na jatka, ale nic.
Minutka na netu, třeba tady https://praha6.lovebarf.cz/veprove/veprove-ucho-syrove-4-ks-v-baleni-cena-za-1-kg/.
napsal(a):
Minutka na netu, třeba tady https://praha6.lovebarf.cz/veprove/veprove-ucho-syrove-4-ks-v-baleni-cena-za-1-kg/.
Díky, ale s těmi jsem jednal a nezaručí "lidskou" kvalitu.

Stařec Petr
napsal(a):
Díky, ale s těmi jsem jednal a nezaručí "lidskou" kvalitu.
Ale tak zkusit to můžete, stejně byste je syrové nejedl, ne?

Stařec Petr
napsal(a):
Máte pravdu, můžu také žrát se psem z jedné misky...
Proč se hned urážíte? Myslela jsem to normálně. Kdyby byly špatné, tak je dáte psovi.

Stařec Petr
napsal(a):
Já se neurážím, ale kdyby dal někdo stejnou radu vám?
Tak bych takhle útočně nereagovala. Slyšela jsem od majitelů různých eshopů různé historky, jak si lidé kupují jak pro psa (obyčejné-mletá masa) a pro sebe kusovky (hovězí, telecí, kachní např.), takže jsem to myslela normálně.
napsal(a):
Tak bych takhle útočně nereagovala. Slyšela jsem od majitelů různých eshopů různé historky, jak si lidé kupují jak pro psa (obyčejné-mletá masa) a pro sebe kusovky (hovězí, telecí, kachní např.), takže jsem to myslela normálně.
Uši už mám v kvalitě pro lidi. Díky všem, kteří pochopili smysl mé žádosti o pomoc... Petr.
Gabuna

XXX.XXX.65.254
Dobrý den, pustila jsem se tedy do suseni veprovych nozicek a uši a po 14 dnech chytlo plíseň.nevute co jsem udelala špatně? Díky