Sám doma - nácvik u štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2015 20:44
baru-bras

XXX.XXX.86.67

Dobrý den, měla bych dotaz. Mám 8 týdení štěně. A nevím si rady... Zda-li ho mám nechat samotné doma s tím že by ho domu chodila kontrolovat mamka nebo taťka, že by si odskočili z práce na chvilku. Nebo si ho mamka může vzít do práce, ale mám strach že si zvykne být pořád s někým v kontaktu a nebude pak schopný být samo. A hlavně si bude muset zvyknou na prostředí v práci a ještě doma, obávám se že z toho bude mít guláš v hlavě.. přes den v práci a večer doma... co myslíte?

7.11.2015 20:49
fikovnice

XXX.XXX.131.20

baru-bras napsal(a):
Dobrý den, měla bych dotaz. Mám 8 týdení štěně. A nevím si rady... Zda-li ho mám nechat samotné doma s tím že by ho domu chodila kontrolovat mamka nebo taťka, že by si odskočili z práce na chvilku. Nebo si ho mamka může vzít do práce, ale mám strach že si zvykne být pořád s někým v kontaktu a nebude pak schopný být samo. A hlavně si bude muset zvyknou na prostředí v práci a ještě doma, obávám se že z toho bude mít guláš v hlavě.. přes den v práci a večer doma... co myslíte?

8-týdenní štěně je psí miminko, potřebuje plno péče, lidi si ze začátku brávají dovolenou, když si pořídí štěně. Není moc zodpovědné nechávat psí mimino mnoho hodin samotné...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2015 21:44

baru-bras napsal(a):

Lépe nechávat doma s tím, že za ním někdo před polednem přijde, nakrmí, vyvenčí, uklidí loužičky, případně bobky.
Když jsme si před lety v sobotu přivezli takové štěně, byli jsme s ním doma v neděli, v pondělí šli do školy a do práce. Dopoledne za ním přišel otec ( důchodce), nakrmil, vzal na chviličku ven, kolem 14 hodiny pak přišel syn ze školy a už byli spolu.
Vyrostl z něj absolutně bezproblémový pes.

7.11.2015 21:47
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lépe nechávat doma s tím, že za ním někdo před polednem přijde, nakrmí, vyvenčí, uklidí loužičky, případně bobky.
Když jsme si před lety v sobotu přivezli takové štěně, byli jsme s ním doma v neděli, v pondělí šli do školy a do práce. Dopoledne za ním přišel otec ( důchodce), nakrmil, vzal na chviličku ven, kolem 14 hodiny pak přišel syn ze školy a už byli spolu.
Vyrostl z něj absolutně bezproblémový pes.

Ale jo...
Ale myslím, že kdybych si pořizovala takto malé štěndo, tak do doby, kdy bych si mohla vzít aspoň 14dní dovolené na úplný začátek zvykání si pesana na nový domov.

8.11.2015 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

fikovnice napsal(a):
Ale jo...
Ale myslím, že kdybych si pořizovala takto malé štěndo, tak do doby, kdy bych si mohla vzít aspoň 14dní dovolené na úplný začátek zvykání si pesana na nový domov.

A školačka na prázdniny..

8.11.2015 21:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):
A školačka na prázdniny..

Tak tak...

9.11.2015 07:42

baru-bras napsal(a):

Vzít týden dovolenou s tím, že se bude učit odchody - samota s postupným prodlužováním - příchody. Mamka či taťka, pokud mohou, nechť vyvenčí dopoledne, pes by měl dopoledne přirozeně prospat (štěně samozřejmě ne, k tomu by se mělo dopracovat). Pokud jde o druhou variantu - pes v práci, pak doma - guláše v hlavě se neboj, pes si zvykne. Ale je fakt, že by pak mohl být dost problém se samotou.

9.11.2015 08:02

A pokud můžu ještě poradit : Nekrmte ho od stolu, z ruky. Krmte ho jen z misky a když z ruky, tak u misky.

9.11.2015 13:28
Maju2

XXX.XXX.182.186

My jsme si naše zlatíčko brali v úterý. Do neděle jsem s ním byli doma, s tím, že jsme ho postupně učili samotu. Pak další PO, UT byl sám, s tím, že naše paní domácí je na mateřské, mají doma babičku a dědu non stop. Takže byl většinu dopo s nimi venku. Pak zase do neděle s námi a teď už je sám, s tím, že oni nám ho 2x za tu dobu, kdy jsme v práci vezmou ven. Doma je moc hodný a jen spinká. :).

9.11.2015 13:33

Maju2 napsal(a):
My jsme si naše zlatíčko brali v úterý. Do neděle jsem s ním byli doma, s tím, že jsme ho postupně učili samotu. Pak další PO, UT byl sám, s tím, že naše paní domácí je na mateřské, mají doma babičku a dědu non stop. Takže byl většinu dopo s nimi venku. Pak zase do neděle s námi a teď už je sám, s tím, že oni nám ho 2x za tu dobu, kdy jsme v práci vezmou ven. Doma je moc hodný a jen spinká. :).

Ideální řešení.

Lamatlama

9.11.2015 15:59
Lamatlama

XXX.XXX.184.13

My jsme si s přítelem na štěně vzali dovolenou měsíc - dva týdny já a dva týdny přítel. Takže se samotě učilo opravdu postupně po kouskách a díky tomu jsme neměli sebemenší problém s vyváděním, nečistotností apod.

9.11.2015 16:08
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

fikovnice napsal(a):
8-týdenní štěně je psí miminko, potřebuje plno péče, lidi si ze začátku brávají dovolenou, když si pořídí štěně. Není moc zodpovědné nechávat psí mimino mnoho hodin samotné...

Jojo, vždycky jsme si brali dovolenou. Teď jsme to vyřešili šalamounsky - vzali jsme si s manželem každý týden, ale rozdělený po půl dnech. Já byla doma dopoledne, on odpoledne, takhle rozložený to vyšlo na to, že s pesanem jsme byli doma v podstatě 14 dní a byl dostatek prostoru ho učit samostatnosti. Podobně jsme to dělali, když jsme si přivedli feňuli z útulku. Začli jsme víkendem, a pak si vzali pár dní dovču. Aby si zvykla, abychom zjistili, jak snáší samotu a učili jí být doma jak s naším pesanem, tak i bez něj. Dost se to vyplatilo, když mi pesan nečekaně zemřel, byla a je zvyklá fungovat s ním i bez něj. Stejně to probíhalo i teď s dalším štěnětem. oba je zvykám na to, aby uměli fungovat všude bez toho druhého.

Přidejte reakci

Přidat smajlík