Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2015 23:18
Barunas

XXX.XXX.117.69

Hezký večer,

Chtěla bych Vás požádat o názor na situaci a také o tipy na přípravky na léčbu:

Mám fenku loveckého plemene rok a půl starou, chodíme venčit společně s dalšími psy, vždy je necháváme volně běhat a vyřádit se. Z posledních několika venčení si ale fenecka odnáší krvavé ranky, v místě vždy chybí chlupy, celkově to samozřejmě vůbec nevypadá hezky, je to prostě otevřená rána, o velikosti 0,4 - 1cm. Tak jsem samozřejmě zbystrila a všimla si ze jeden z dalších psů (4 měsíční miniaturní fena bullteriera) se vždy povesi té mé na kůži a odmítá ji pustit, v podstatě ji za kůži tahá a jaksi neodhadne stisk. Udivuje mě, když vidím výsledek takového zásahu, že se má fenka neozve, že už je to dost... Co si o tom myslíte? Přijde vám chování bullteriera ok? A mé fenky?

Druhý dotaz je na nějaký produkt, kterým je vhodné takové místo léčit, aby se rychleji hojilo a desinfikovalo to ránu. Něco co se může použít hned?

Moc díky!

13.11.2015 02:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Barunas napsal(a):
Hezký večer,

Mám fenku loveckého plemene rok a půl starou, chodíme venčit společně s dalšími psy, vždy je necháváme volně běhat a vyřádit se. Z posledních několika venčení si ale fenecka odnáší krvavé ranky, v místě vždy chybí chlupy, celkově to samozřejmě vůbec nevypadá hezky, je to prostě otevřená rána, o velikosti 0,4 - 1cm. Tak jsem samozřejmě zbystrila a všimla si ze jeden z dalších psů (4 měsíční miniaturní fena bullteriera) se vždy povesi té mé na kůži a odmítá ji pustit, v podstatě ji za kůži tahá a jaksi neodhadne stisk. Udivuje mě, když vidím výsledek takového zásahu, že se má fenka neozve, že už je to dost... Co si o tom myslíte? Přijde vám chování bullteriera ok? A mé fenky?

Druhý dotaz je na nějaký produkt, kterým je vhodné takové místo léčit, aby se rychleji hojilo a desinfikovalo to ránu. Něco co se může použít hned?

Moc díky!

Zasáhla bych - poté, co bych viděla, že bullka opět visí na mém psovi. A dále bych sdělila majiteli té bullky, ať ji nenechá rvát, byť při hře, cizí psy tak, až jim teče krev.
Znám případy, kdy zvíře při zranění ani necekne, jiné zas spustí virvál jak kdyby je krájeli zaživa. Je to asi různým vnímáním bolesti, a samozřejmě různými povahami daných jedinců - někdo je holt uplakánek, jiný je drsňák. Ale prostě do krve bych si vlastní zvíře rvát nenechala.

13.11.2015 05:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Nevím, zda se dříve o nich víc psalo, nebo jsem snad víc četla,
ale četla jsem, že milují, zakousnout se (třeba do ucha)
a držet - třeba hodiny.
Leží, zavřou přitom oči a...užívají si to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2015 07:05

Pokud by si můj pes pravidelně odnášel krvavé ranky s hrou s jiným psem, pak bych ho s takovým psem nepouštěla. neříkám může se občas stát, ale aby to bylo pravidlem, tak to bych mu našla jiné kámoše. není to sice žádná tragedie, ale může z toho být nepříjemnost. Na jaře způsobila jednu ranku na krku při hře asi naše fena, nevím nevšimla jsem si kdo. Ranky sem si nevšimla vůbec, až když jsem v srsti nahmatala bouli slepenou hnisem. Bylo to kousnutí, maličké ale zanítilo se to a teprve pak to šlo v husté srsti psa najít.Vyžádalo si to několikadenní léčení, což vzhledem k tomu že jsme měli i před výstavou /vystříhání místa / a zaplacené zkoušky při kterých pes prostě musí do vody, tak nám to zkomplikovalo život. Obojí jsme sice zvládli ale snažím se vyhýbat takovým psům u kterých vím že chňapou apod, když to vidím psa odvolám a hru ukončím.

Lamatlama

13.11.2015 07:13
Lamatlama

XXX.XXX.184.13

Pokud si bulinka hraje takovýmto zvláštním způsobem, kdy působí psům zranění, tak bych požadovala, aby s mým psem lítala jen s náhubkem.

13.11.2015 08:13
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Barunas napsal(a):
Hezký večer,

Moc díky!

Hned lze ranku ošetřit Betadinou, nebo omývat slabě růžovým roztokem hypermanganu.

Ludmilk

13.11.2015 08:15
Ludmilk

XXX.XXX.78.82

Barunas napsal(a):
Hezký večer,

Moc díky!

Já bych koupila Vetericyn, máme ho doma a super. Nebo pak Betadinku:).

13.11.2015 10:02
Barunas

XXX.XXX.189.226

fikovnice napsal(a):
Zasáhla bych - poté, co bych viděla, že bullka opět visí na mém psovi. A dále bych sdělila majiteli té bullky, ať ji nenechá rvát, byť při hře, cizí psy tak, až jim teče krev.
Znám případy, kdy zvíře při zranění ani necekne, jiné zas spustí virvál jak kdyby je krájeli zaživa. Je to asi různým vnímáním bolesti, a samozřejmě různými povahami daných jedinců - někdo je holt uplakánek, jiný je drsňák. Ale prostě do krve bych si vlastní zvíře rvát nenechala.

Majitelům jsem říkala, že má fenka zranění, ale nevypadá to, že by s tím hodlali něco dělat a ještě podotýkají, že to dost možná ani nemá od jejich štěněte, ale z nějakého křoví.

Dle mého by musela prolítnout minimálně růžemi, aby měla takové zranění, navíc jsou tam vykousnuté chlupy, nikoliv jen škrábanec a když k tomu ještě připočtu, že jsem na vlastní oči viděla, jak za ní to jejich štěně visí, myslím, že to je jasné.

Takže bych řekla, že se jim asi musíme vyhýbat velkým obloukem, protože nějaká akce z jejich strany asi nepřijde.

Nedá se třeba nějak mou fenku naučit, aby si dokázala říct, kde má své meze? Když na ní třeba naskakuje pes, tak tomu to vysvětlit dokáže, že se jí to nelíbí.
Tomuhle štěněti se třeba můžeme vyhýbat, ale kdykoliv můžeme potkat i jiné s podobnou náturou...

Moc díky.

13.11.2015 10:03
Barunas

XXX.XXX.189.226

rapotacka11 napsal(a):
Nevím, zda se dříve o nich víc psalo, nebo jsem snad víc četla,
ale četla jsem, že milují, zakousnout se (třeba do ucha)
a držet - třeba hodiny.
Leží, zavřou přitom oči a...užívají si to.

A myslíš, že se to nedá odnaučit?... Nebo usměrnit?

Oni mají hlavně bulíci i menší práh bolesti, takže jsou to docela demoliční četa...

13.11.2015 10:09
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

A není to o tom že bull plemena nebyly šlechtěny ke hrám s ostatními psy, ale k zápasům s nimi ?

13.11.2015 10:13
Barunas

XXX.XXX.189.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud by si můj pes pravidelně odnášel krvavé ranky s hrou s jiným psem, pak bych ho s takovým psem nepouštěla. neříkám může se občas stát, ale aby to bylo pravidlem, tak to bych mu našla jiné kámoše. není to sice žádná tragedie, ale může z toho být nepříjemnost. Na jaře způsobila jednu ranku na krku při hře asi naše fena, nevím nevšimla jsem si kdo. Ranky sem si nevšimla vůbec, až když jsem v srsti nahmatala bouli slepenou hnisem. Bylo to kousnutí, maličké ale zanítilo se to a teprve pak to šlo v husté srsti psa najít.Vyžádalo si to několikadenní léčení, což vzhledem k tomu že jsme měli i před výstavou /vystříhání místa / a zaplacené zkoušky při kterých pes prostě musí do vody, tak nám to zkomplikovalo život. Obojí jsme sice zvládli ale snažím se vyhýbat takovým psům u kterých vím že chňapou apod, když to vidím psa odvolám a hru ukončím.

Máte pravdu, budeme se jim asi muset vyhýbat.

Jen mne zaráží, že si fenka neřekne, vždyť ji to v tu chvíli musí bolet..
Majitelé jsou asi kapitola sama pro sebe, pomalu si nechtějí přiznat, že by bylo jejich malé štěňátko něčeho takového schopno...

13.11.2015 10:16
Barunas

XXX.XXX.189.226

Lamatlama napsal(a):
Pokud si bulinka hraje takovýmto zvláštním způsobem, kdy působí psům zranění, tak bych požadovala, aby s mým psem lítala jen s náhubkem.

Děkuji za příspěvek, myslím, že k tomu její majitelé nepřistoupí.

Takže to má jediné řešení - vyhýbat se jim. Jen to není řešení absolutní, protože psa s podobnou povahou můžeme do budoucna potkat znovu, tak jsem si říkala, jestli nejde nějak mé fence vysvětlit, že si má říct, kdy je hra až příliš, nemám tušení, jak bych ji takovou věc vysvětlovala...

13.11.2015 10:21
Barunas

XXX.XXX.189.226

Lexaurin napsal(a):
Hned lze ranku ošetřit Betadinou, nebo omývat slabě růžovým roztokem hypermanganu.

Děkuji za tipy !

13.11.2015 10:23
Barunas

XXX.XXX.189.226

Ludmilk napsal(a):
Já bych koupila Vetericyn, máme ho doma a super. Nebo pak Betadinku:).

Díky za tipy

13.11.2015 10:27
Barunas

XXX.XXX.189.226

Lexaurin napsal(a):
A není to o tom že bull plemena nebyly šlechtěny ke hrám s ostatními psy, ale k zápasům s nimi ?

Četla jsem, že bulíci byli spíše šlechtěni k zápasům s krysami a spíše menší procento bylo využito také k zápasům se psy, ale nebyli k tomu přímo určeni.
Mají spíš blíže ke klasickému teriérovi (který byl také v některých případech šlechtěn na hlodavce), než k rasám typu pitbul.

13.11.2015 10:47

Barunas napsal(a):
Děkuji za příspěvek, myslím, že k tomu její majitelé nepřistoupí.

Takže to má jediné řešení - vyhýbat se jim. Jen to není řešení absolutní, protože psa s podobnou povahou můžeme do budoucna potkat znovu, tak jsem si říkala, jestli nejde nějak mé fence vysvětlit, že si má říct, kdy je hra až příliš, nemám tušení, jak bych ji takovou věc vysvětlovala...

Fenka si neřekne, protože při hře se tomu cvaknutí psi tolik nevěnují.pes se při hře nebo při práci často drobně poraní a nevěnuje tomu pozornost. Pokud s majiteli není domluva, a to myslím nebude, tak bych jim prostě řekla že si moje fena s tou jejich prostě hrát nebude, at se jim to líbí nebo ne.Taky sem vynechala třeba chození na psí plácky, můj pes je totiž socializovaný, dalo by se říct až příliš, kamarádský, absolutně neagresivní, a je zvyklý si hrát se psy ze společného výcviku kteří se chovají stejně. Ovšem na psích loučkách se najde hodně psů co si jako by hrají a pak vyjedou, protože si pořádně hrát neumí, k tomu ještě báby krmičky co rozhazují pamlsky kolem sebe, o takovou společnost nestojíme smajlík. Vykašlete se na lidi i na buličku a nejděte své fence jiné přiměřené kámoše.

13.11.2015 10:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Barunas napsal(a):
Četla jsem, že bulíci byli spíše šlechtěni k zápasům s krysami a spíše menší procento bylo využito také k zápasům se psy, ale nebyli k tomu přímo určeni.
Mají spíš blíže ke klasickému teriérovi (který byl také v některých případech šlechtěn na hlodavce), než k rasám typu pitbul.

Nebyli k tomu určeni ?
Ale milovali to .
A uměli to.

13.11.2015 11:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Úryvek:
- sami rvačky nikdy nezačínali a ani se jim do nich nechtělo. Když už nebylo zbytí, tak uměli báječně použít svůj, tak pro bullteriéry typický, “ušní hmat” - držím tě - a ty teď něco dělej! A výsledek - nikde ani škrábnutí!

Četla jsem i jiný příspěvek.
Ten pes si rád začínal, vyžíval se v tom, ale nějak víc neublížil.
Jen tak si pozápasil .

13.11.2015 11:25
Barunas

XXX.XXX.189.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fenka si neřekne, protože při hře se tomu cvaknutí psi tolik nevěnují.pes se při hře nebo při práci často drobně poraní a nevěnuje tomu pozornost. Pokud s majiteli není domluva, a to myslím nebude, tak bych jim prostě řekla že si moje fena s tou jejich prostě hrát nebude, at se jim to líbí nebo ne.Taky sem vynechala třeba chození na psí plácky, můj pes je totiž socializovaný, dalo by se říct až příliš, kamarádský, absolutně neagresivní, a je zvyklý si hrát se psy ze společného výcviku kteří se chovají stejně. Ovšem na psích loučkách se najde hodně psů co si jako by hrají a pak vyjedou, protože si pořádně hrát neumí, k tomu ještě báby krmičky co rozhazují pamlsky kolem sebe, o takovou společnost nestojíme smajlík. Vykašlete se na lidi i na buličku a nejděte své fence jiné přiměřené kámoše.

No to je pravda, a u loveckých plemen je to možná ještě o to víc, že si nevšímají těchto zranění. Je to logické, když pracuje, je na lovu, nesmí se nechat jen tak něčím vyvést z míry...

Díky za příspěvky. Známe tam i jiné pejsky, kteří jsou více socializovaní, jen občas chodí ven všichni hromadně, tak to budeme muset trochu více filtrovat.

13.11.2015 11:32

Barunas napsal(a):
No to je pravda, a u loveckých plemen je to možná ještě o to víc, že si nevšímají těchto zranění. Je to logické, když pracuje, je na lovu, nesmí se nechat jen tak něčím vyvést z míry...

Díky za příspěvky. Známe tam i jiné pejsky, kteří jsou více socializovaní, jen občas chodí ven všichni hromadně, tak to budeme muset trochu více filtrovat.

Přesně tak, při práci zranění příliš nevnímají, a krom toho lovečtí psi jsou mnohem snášenlivější než jiná plemena, takže se příliš nemají snahu bránit. Mého psa 40 kilo onehda kousla krátkosrstá kolie, taky na psí loučce. Kdyby chtěl přecvakl by jí v půli. Ale on to nezná, tak nechápal co se děje. U loveckých psů se dbá na to aby nebyli agresivní, jinak by to potom na těch honech asi vypadalo

13.11.2015 12:01
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Barunas napsal(a):
Máte pravdu, budeme se jim asi muset vyhýbat.

Jen mne zaráží, že si fenka neřekne, vždyť ji to v tu chvíli musí bolet..
Majitelé jsou asi kapitola sama pro sebe, pomalu si nechtějí přiznat, že by bylo jejich malé štěňátko něčeho takového schopno...

Oni si tyhle plemena hrají trochu drsněji. Mají to jinak. No. Když jsem s naším mlaďasem začla chodit na cvičák, byl tam pár, měli 14 pesana z útulku,8 měsíců, kříž. bulíčka. Pesan si hrál fakt hodně divoce, jedinej, kdo to vydržel a ještě si to užíval byl ten náš pošahanej mrňous :D, ale i tak, jsem v určitém momentě hru přerušovala, protože bulíček se rozjel a dostal do raptu už přes čáru - prostě to tak mají, je fajn, když se těmhle bull pesanům najde stejný partner, to si pak hru užijí. Majitelé pejska byli totál začátečníci (naštěstí ti, co si nechají poradit, vysvětlovala jsem jim o co jde, jak psa zvykat na samotu atd, prostě začátky). Pokud s majiteli není domluva (taky takovou majitelku štěněte stafíka u nás máme, z tohoto důvodu se určité skupince psů vyhýbám, ostatním je to jedno, já ale nechci, aby mi psa někdo i když ve hře rasil.). Je dobré najít svému psu kámoše s kterými si budou hrát tak, aby to bavilo obě strany (jsou psí hráči "bojovníci", honiči, okusovači, přetahovači... a tak, prostě každý pes preferuje svůj styl hry a pokud si pes bojovník bude hrát s něžnou duší přetahovací, nebude to prima hra).

Přidejte reakci

Přidat smajlík