Video nepotřebuje komentář..., psa je mi líto.
https://youtu.be/LdgrJtkmLAg.
Clayton
napsal(a):
Video nepotřebuje komentář..., psa je mi líto.
https://youtu.be/LdgrJtkmLAg.
Chudák pes, snad to prezil....
Chtělo by to výměnu, ubozaka chlapa na obojek a vodítko a nechat ho na pospas bitbulovi...
panda H
napsal(a):
Chudák pes, snad to prezil....
Chtělo by to výměnu, ubozaka chlapa na obojek a vodítko a nechat ho na pospas bitbulovi...
Já nechápu, na co čekal.Proč s tím psem houpal a něco neudělal.Aspoň ho měl teda vzít do náruče a ne z něj dělat živého peška...
Teď z toho nemůžu spát.
Clayton
napsal(a):
Já nechápu, na co čekal.Proč s tím psem houpal a něco neudělal.Aspoň ho měl teda vzít do náruče a ne z něj dělat živého peška...
Teď z toho nemůžu spát.
No, v.u.l zůstane v.o.l.e.m, a ani chytrej pes ho nezachrání...
Všimla jste si přece, jak pejsek zdrhal před pitbulem ? Blbec chlap z pejsy udělal návnadu na houpajicím se vodítku, tak si malej musel pomoct sam, snad se tedy zachránil, aspoň v to doufam...
panda H
napsal(a):
No, v.u.l zůstane v.o.l.e.m, a ani chytrej pes ho nezachrání...
Všimla jste si přece, jak pejsek zdrhal před pitbulem ? Blbec chlap z pejsy udělal návnadu na houpajicím se vodítku, tak si malej musel pomoct sam, snad se tedy zachránil, aspoň v to doufam...
Aspoň někdo měl rozum.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ježiš to byl debil.
ivulka2
napsal(a):
Zkuste si takto vzit svého psa a točte se s ním a uhýbejte..tak to bude z dalky vypadat uplně stejně.
Venčili jsme štěndo, když k nám letěl naštvaný RR - štěně jsem vzala do náruče, přece ho nenechám podupat či pokousat, protože má RR deb*lní majitelku, co ho pouští na volno a neumí ho odvolat. Samozřejmě na mě RR skákal a snažil se štěně vytrhnout z náručí, takže jsem se od něj otáčela a řvala na něj, ať vypadne. Nenapadlo by mě štěnětem pohazovat ve vzduchu a dělat z něj pomalu návnadu...

Clayton
napsal(a):
No takhle mávat se psem...říkám, měl ho aspoň vzít do náruče.To bych v této situaci asi udělala já.
Já bych v první řadě chňapla toho cizího psa aby dál nemohl rvát toho mého.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.70
Stalo se mi několikrát, že cizí pes se odněkud vyřítil a šel mi po psovi, v tu chvíli sem cizího psa začala midlit vodítkem a holt si vysloužil i pár kopanců...
Vím, že ten pes za to nemůže, že má pána idi*ta, ale já si přece nenechám zmrzačit psa!
To video je dost děsivý - tím, že malýho psa houpal na vodítku z něj udělal prakticky trhacího peška, což je největší blbost, kterou dělaj majitelé malých psů - berou je do náruče, zvedaj je na vodítkách, atd... Ať se pak nediví, že maj ve většině případů po psovi, dělaj si to sami - svým neuváženým chováním z malýho psa dělaj tu nejlepší lovnou kořist na světě...
ivulka2
napsal(a):
Ono se dobře soudi pokud nejste v kuži toho člověka, ne každej je pejskař třeba jen venčil psa sousedum na dovolené.. prostě nesoudim.
Jo přesně, každej vždycky ví, co BY dělal na místě toho druhého. Jenže realita nemusí být, jak si ji naplánujete.
Co jsme měli kdysi malého křížence, vystartoval na nás na ulici NO z otevřené branky zahrady, byla to chvíle, kříženec taky letěl vzduchem, měla jsem ho v náručí, velký pes mě povalil, malej utekl, velkej za ním, našeho zachránil cizí pán, kterej do NO začal kopat a přetáhl ho pivní lahví po hlavě. Myslím, že sama bych to nevyřešila, bylo mi asi 13 nebo 14, s sebou ještě mladší ségru. Chodili jsme tou cestou denně, NO býval v zahradě v kotci...
Co teď jako už dospělá jsem si říkala, jak vždy ochráním svého psa, tak se mi bohužel už několikrát stalo, že jsem před konfliktem neuchránila, ale skončilo se to vždy v začátku, naštěstí. A v těch nejmíň pochopitelných situacích. Při prvním příchodu na cvičák třeba.
Nedávno u nás byla vichřice a velký asi kříženec, něco mezi vlčákem a malamutem, utekl ze zahrady a nemohl se dostat zpět. No bohužel zrovna jsme se mu s fenou dostaly do cesty, tak jsem si říkala, bude nejlepší vyklidit pole, zvlášť, když bylo kam. Pes naježený, nahrbený, na špičkách, popotahování pysků. Ale nějak jsme se mu "líbily", takže s námi šel 3,5km až domů, furt v tomto stylu, vypadalo to tak, že od nás byl tak na 5 7m, když se moc blížil, otočila jsem se a křikla na něho, vystoupila proti němu, na chvíli se, i když napružený, zastavil, pak nás zas došel. Fenu jsem tlačila před sebou, měla jsem docela "bobky".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stalo se mi několikrát, že cizí pes se odněkud vyřítil a šel mi po psovi, v tu chvíli sem cizího psa začala midlit vodítkem a holt si vysloužil i pár kopanců...
Vím, že ten pes za to nemůže, že má pána idi*ta, ale já si přece nenechám zmrzačit psa!
To video je dost děsivý - tím, že malýho psa houpal na vodítku z něj udělal prakticky trhacího peška, což je největší blbost, kterou dělaj majitelé malých psů - berou je do náruče, zvedaj je na vodítkách, atd... Ať se pak nediví, že maj ve většině případů po psovi, dělaj si to sami - svým neuváženým chováním z malýho psa dělaj tu nejlepší lovnou kořist na světě...
No jenže když toho malýho psa nevezmete do náruče, jak ho ochráníte? Jak ochránit malého psa, když jde opravdu o útok? Do velkýho mydlit můžete, ale malej buď uteče a velkej ho dostihne, pomuchlá mimo Váš dosah, nebo bude na vodítku a bude lítat jak ten na videu. Vím, že se říká "hodit psa za sebe", ale s těma pod 8kg mi to přijde nereálný... Možná se přes něj schoulit do klubíčka, ale to si nedokážu představit...
Nemyslím samozřejmě brát malého psa před každým velkým psem do náruče preventivně, ale když jde opravdu o útok.

A já si celou dobu myslela, že mluvíte ( píšete ) o majiteli toho útočícího.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Ono vzit do naruce malyho psa po kterym natvrdo jde velkej taky muze skoncit tak ze misto rafnuti do malyho psa to schyta vas oblicej. Ja jednou. Cca 10 let zpatky roztrhavala rvacku pitbula s rotvajlerem - oba psi v plne sile. A doufam ze nic podobnyho nezaziju. Doted netusim jak to ze mam vsechny prsty a zadny jizvy. Tenkrat jsem nepremyslela. Nevim jestli dneska bych to delala stejne.
Já mám teda velkého psa, takže se opravdu nebojím, že by mi ho někdo zakousl.Když se na nás řítí rvačkychtivý pes, svého si dám za sebe, stoupnu si čelem a jednám automaticky.Psa k mému nepustím.Asi jsem divná, ale to poslední, co pociťuju, je strach.Když se k nám přibližuje agresor, vykročím rázně proti němu s upřeným pohledem do očí a na*raně říkám ''vypadni!''Zatím vždycky pes odešel a dal nám pokoj.
Hodně lidí dělá chybu, že psa právě vyvěšují a on se tím pádem nemá šanci bránit.
Jednou jsme s kamarádkou venčily samy v lese Cane Corso.Obrovský roční pes.Měly jsme ho na vodítku a znenadání na nás z křoví vyskočil řvoucí kavkazan, který prý už poněkolikáté zdrhnul z kotce.Okamžitě se pustil do Caníka, kamarádka měla v tu chvíli šok, byla paralizovaná a jen křičela.Musela jsem se dívat na to, jak nám zabíjí psa.V tu chvíli mě nenapadlo nic lepšího než kavkaze vší silou kopat do hlavy.To ho donutilo přestat.Pak už jsem našeho psa zalehla a bylo mi srdečně ukradené, co mi ten pes udělá, měla jsem obrovsky vztek.Odešel...Pes celý od krve, vytrhané kusy masa na krku..., strašné, naštěstí přežil.Už nikdy bych to nechtěla zažít.Co jsem tedy měla dělat, koukat se na psí zápasy a bát se jenom o sebe...?Nikdy!
lavacca
napsal(a):
Venčili jsme štěndo, když k nám letěl naštvaný RR - štěně jsem vzala do náruče, přece ho nenechám podupat či pokousat, protože má RR deb*lní majitelku, co ho pouští na volno a neumí ho odvolat. Samozřejmě na mě RR skákal a snažil se štěně vytrhnout z náručí, takže jsem se od něj otáčela a řvala na něj, ať vypadne. Nenapadlo by mě štěnětem pohazovat ve vzduchu a dělat z něj pomalu návnadu...
Tak přesně takto došlo k napadení našeho minulého psa RR. Náš pes pak uhynul . A říkali jsme si, že v té hrůze ještě mohl RR dorvat majitelku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.78
tapina
napsal(a):
No jenže když toho malýho psa nevezmete do náruče, jak ho ochráníte? Jak ochránit malého psa, když jde opravdu o útok? Do velkýho mydlit můžete, ale malej buď uteče a velkej ho dostihne, pomuchlá mimo Váš dosah, nebo bude na vodítku a bude lítat jak ten na videu. Vím, že se říká "hodit psa za sebe", ale s těma pod 8kg mi to přijde nereálný... Možná se přes něj schoulit do klubíčka, ale to si nedokážu představit...
Nemyslím samozřejmě brát malého psa před každým velkým psem do náruče preventivně, ale když jde opravdu o útok.
Necháš psa na zemi, ideálně zacouváš k autu, ke křoví, kam malýho psa prakticky "schováš" a jakmile na tebe letí pes malýho sežrat, tak máš už nastrčenou hnátu a pes jakmile se přiblíží schytává první kopačku, nebo přetáhnutím vodítkem, samozřejmě ideálně za nasr*ného řvaní...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Necháš psa na zemi, ideálně zacouváš k autu, ke křoví, kam malýho psa prakticky "schováš" a jakmile na tebe letí pes malýho sežrat, tak máš už nastrčenou hnátu a pes jakmile se přiblíží schytává první kopačku, nebo přetáhnutím vodítkem, samozřejmě ideálně za nasr*ného řvaní...
Takhle se snažil jeden můj známý ochránit svého RR před CC, známý caníka při příletu švihnul koženým vodítkem, se psem za zády, ovšem caník se oklepal a známému prokousl nohu a pustil se do RR, naštěstí už doběhl majitel CC. Takže tohle není směrodatná rada.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.78
napsal(a):
Takhle se snažil jeden můj známý ochránit svého RR před CC, známý caníka při příletu švihnul koženým vodítkem, se psem za zády, ovšem caník se oklepal a známému prokousl nohu a pustil se do RR, naštěstí už doběhl majitel CC. Takže tohle není směrodatná rada.
Tak to je snad jasné... Jednáš podle nastalé situace...
Takhle jsem zachraňovala svého psa před stafordem, který byl běžně navolno u chalupy majitele.A neměli oplocený pozemek.Šla jsem se psem kolem(psa jsem měla na vodítku)Staford se na na mého psa vrhnul a byla rvačka.Matka majitele nevěděla, co má se psem najednou dělat.Tak jsem svého psa odepnula z vodítka a ten se spasil útěkem.Stačila jsem stefa chytit za kůži za krkem a zvednout, ale kousnul mne do břicha a do ruky.Ani v té chvíli si ta bába nebyla schopná pro psa dojít.A jen bědovala.Psa jsem jí hodila k nohám a volala jsem policii.Dostali pokutu, za to, že pes ohrožuje okolí.A od té doby se mnou nepromluvili ani slovo...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Super nápad, to si zapamatuju. Snad i ten malej pes je schopnej na zastrčeném místě setrvat - nemontovat se do situace nebo nezdrhat, aby velký běžel za ním.
Ale třeba jak výše píši příhodu z dětství, tak opravdu bych neměla kam toho svého malého psa "uklidit" a ani jsme neviděli, že na nás druhý pes běží, prostě zboku vyběhl z branky, já našeho psa na vodítku vytáhla do náruče atd. viz výše.
Take jsem pred utokem zvedla za voditko sveho psa do naruce.Na tom videu je chlap, ktery mel mimo psa strach sam o sebe, jak to u chlapu byva zvykem.Zcela evidentne psa do naruce chytit nechtel, sam se bal, ze se pak pitbul vrhne na ne na oba, proto s tim chudakem porad cloumal v luftu.Kdo vi, mohl to byt pes jeho pritelkyne tak k nemu nemusel mit takovy vztah, jako mame my ke svym chlupatym"deckam".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.78
tapina
napsal(a):
Super nápad, to si zapamatuju. Snad i ten malej pes je schopnej na zastrčeném místě setrvat - nemontovat se do situace nebo nezdrhat, aby velký běžel za ním.
Ale třeba jak výše píši příhodu z dětství, tak opravdu bych neměla kam toho svého malého psa "uklidit" a ani jsme neviděli, že na nás druhý pes běží, prostě zboku vyběhl z branky, já našeho psa na vodítku vytáhla do náruče atd. viz výše.
Však proto jsme psala, jednat podle situace a možností...
Nikdo ti nedá přesný návod na danou situaci...