Deprese a rozhodování jestli dát pejska pryč

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SonaAngel

15.11.2015 11:11
SonaAngel

XXX.XXX.194.10

Ahoj lidičky. Já trpím depresemi a mám fenku ktera je shitzu x maltese. Je mi hodně zle že mám i problémy se starat sama o sebe a do toho ještě k tomu musím byt v práci kdy odcházím po 7 am a vracím se kolem 17 hodině. Fenka je 3,5 roku stara a je mi opravdu lito ze mi takhle zase je ale není to fer pro ni.Hodne přemýšlím nad tim že ji najdu nový lepší domov kde bude mit vice pece a kdo se o ni bude moci postarat lépe i bude mit více času. Už jsem si takovym špatnym obdobím prošla předtím a musela zůstat u mych přátel par měsíců není to pro ni však dobre střidat prostředí. Byla pro me jako moje miminko od malička a dělala jsem co jsem nejlépe mohla. Nejsem sobec jen chci aby se ona měla dobře. Já jsem opravdu na dně a každodenní život je pro me velice složitý je to jako kdybych stratila sama sebe a byla znovu mimino který před tim než začne chodit se jen plazí.

15.11.2015 11:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Deprese a rozhodování jestli dat pejska pryc

- dát pryč.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2015 13:19

Dáte jí pryč, budete mít deprese ještě větší. co na to doktor, psychiatr. Nemocenská, léčení a čas na to se léčit a postarat se i o fenku.

15.11.2015 14:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jako bych cítila nepatrně pochybnost....možná se mýlím...

15.11.2015 14:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
Jako bych cítila nepatrně pochybnost....možná se mýlím...

Asi tak. Taky přemýšlím jestli to může být pravda, nebo se někdo nudí - neděle odpoledne, prší...

15.11.2015 14:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Trochu mi to připomnělo "ty" inzeráty i když čeština dobrá...
(druhá věta).

15.11.2015 15:54
Sapp

XXX.XXX.224.129

Pes je věrný přítel. Přítel, který pomáhá jít nahoru. Pokud ještě zvládáte 10h fungovat v práci, není úplné dno, kdy člověk nevyleze ani z postele, nemluví, nejí... ale zkrátka se i ve smutné depresivní náladě ještě zvedne a musí - musí do práce, musí se psem... musí. A to je dobře. Protože dokud cítíte potřebu, že alespoň "musíte", pořád to jde, a může jít nahoru. Ten pes je pomocník k tomu, nespadnout na úplné dno, ten kdo vás tahá ven- na vzduch, k pohybu, na procházky... Každopádně jestli cítíte, že by depresivní nálada mohla sklouznout ke skutečné depresi, navštivte co nejdříve odborníka, vyhledejte pomoc.

15.11.2015 23:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Sapp napsal(a):
Pes je věrný přítel. Přítel, který pomáhá jít nahoru. Pokud ještě zvládáte 10h fungovat v práci, není úplné dno, kdy člověk nevyleze ani z postele, nemluví, nejí... ale zkrátka se i ve smutné depresivní náladě ještě zvedne a musí - musí do práce, musí se psem... musí. A to je dobře. Protože dokud cítíte potřebu, že alespoň "musíte", pořád to jde, a může jít nahoru. Ten pes je pomocník k tomu, nespadnout na úplné dno, ten kdo vás tahá ven- na vzduch, k pohybu, na procházky... Každopádně jestli cítíte, že by depresivní nálada mohla sklouznout ke skutečné depresi, navštivte co nejdříve odborníka, vyhledejte pomoc.

Asi tak...
Těžká deprese obnáší to, co "normální" člověk nepochopí. Problémem je třeba se jen otočit v posteli na druhý bok. Člověk jen zírá do stropu, dokonce vím o případu, kdy dotyčný dělal pod sebe a bylo mu to prostě úplně jedno. V takovémto případě dát psa určitě pryč.

16.11.2015 01:39

Pokud má někdo opravdu depresi nezvládá chodit do práce.Pokud zadavatelka chodí, do práce není to deprese je to špatná nálada.

16.11.2015 01:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

? - mám fenku ktera je shitzu x maltese.

(snad ji nebude chtít přenechat za poštovné).

16.11.2015 06:57
Kalamita

XXX.XXX.91.57

SonaAngel napsal(a):
Ahoj lidičky. Já trpím depresemi a mám fenku ktera je shitzu x maltese. Je mi hodně zle že mám i problémy se starat sama o sebe a do toho ještě k tomu musím byt v práci kdy odcházím po 7 am a vracím se kolem 17 hodině. Fenka je 3,5 roku stara a je mi opravdu lito ze mi takhle zase je ale není to fer pro ni.Hodne přemýšlím nad tim že ji najdu nový lepší domov kde bude mit vice pece a kdo se o ni bude moci postarat lépe i bude mit více času. Už jsem si takovym špatnym obdobím prošla předtím a musela zůstat u mych přátel par měsíců není to pro ni však dobre střidat prostředí. Byla pro me jako moje miminko od malička a dělala jsem co jsem nejlépe mohla. Nejsem sobec jen chci aby se ona měla dobře. Já jsem opravdu na dně a každodenní život je pro me velice složitý je to jako kdybych stratila sama sebe a byla znovu mimino který před tim než začne chodit se jen plazí.

Kup jsi trezalku, ale nesmis na ní jiné léky a ještě pokud máš deprese přenášíš je na psa takže během stavu deprese se nemazli se psem posli ho na místo a zamestnej svou mysl navlikej koralki, kreslí obrazy a hlavně to neprenasej na psa.

16.11.2015 07:59
koně

XXX.XXX.205.252

rapotacka11 napsal(a):
Trochu mi to připomnělo "ty" inzeráty i když čeština dobrá...
(druhá věta).

Přesně tak.A nejen druhá věta.
Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.

16.11.2015 08:51
samain

XXX.XXX.180.192

SonaAngel napsal(a):

A léčíte se? Teda, můj přítel trpěl depresemi a po nasazení antidepresiv je na tom o mnoho lépe. I když samozřejmě, nevím jak moc vážný je váš případ, ale vzhledem k tomu že zvládáte zaměstnání, tak snad to není úplně beznaějné.
Fenka většinu doby co nejste doma prospí. Pes nemá hodinky a na takový rytmus si vcelku klidně navykne. Moji psi jsou venku na rozsáhlém pozemku a stejně většinu dne prospí. Takže myslím, že tím že jste v práci vše fenka netrpí.

16.11.2015 17:22
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Podstatné je se léčit, pokud jste ještě odborníka nenavštívila, učiňte tak neprodleně. Není se čeho bát ani proč se stydět, psychické obtíže má kdekdo. Důležité je nechat si pomoct.
Můj kamarád je psychiatr a tvrdí, že vždycky rád slyší, když mu pacient sdělí, že má zvíře. Znamená to, že dotyčný má kamaráda a důvod, proč se snažit a fungovat dál... U psů k tomu přistupuje ještě ten fakt, že vás přiměje k nějaké akci a ven se prostě musí, takže nezíráte zdeptaně do čtyř stěn a venku se nepotulujete sami.

17.11.2015 16:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kalamita napsal(a):
Kup jsi trezalku, ale nesmis na ní jiné léky a ještě pokud máš deprese přenášíš je na psa takže během stavu deprese se nemazli se psem posli ho na místo a zamestnej svou mysl navlikej koralki, kreslí obrazy a hlavně to neprenasej na psa.

Prosím Vás, těžkou depresi třezalkou opravdu nevyléčíte. Co se týká interakcí třezalky, tak nesmí být kombinována jen s některými léky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík