Rodičům umřela Adélka, fenka jezevčíka. Dostali ji na dožití před 8 lety, měla se s nima parádně, ale už prostě není. Hledám tedy náhradníka, raději náhradnici, staršího menšího psa, ideálně opět jezevčíka (není podmínkou). Štěně si rodiče vzít nemohou, potřebují už pejska vychovaného, klidnějšího, gaučáka.
Adélka byla fenka z CHS, která už nemohla mít štěňata. Třebas by se našel jiný chovatel, který by pro svou fenku uvítal skvělý domov u starších lidí. Rodiče jsou už v důchodu - pejsek bude celodenně s nima.
Dávám na diskuzi pro možnost zodpovězení otázek případných dárců.
Karlovy Vary, Plzeň.
manbea
napsal(a):
Najděte si na FB stránku Jezevčík SOS a vybírejte. Nebo přímo zadejte svůj požadavek na FB stránku Poptávky na pejsky a kočičky. Určitě nezůstanete bez odezvy. Přeji šťastnou ruku při výběru.
Ano, to už jsem udělala (jezevčík SOS), mám tam poptávku.
To druhé také zkusím, děkuji.
rapotacka11
napsal(a):
Http://www.sbazar.cz/hledej/daruji/91-psi-stenata.
Vhodný jezevčík neobjeven, ale děkuji za tip.
Nebo zkuste přímo Klub chovatelů jezevčíků, třeba by nějaké tipy pro Vás měli
http://www.kchj.cz/.
nexxi
napsal(a):
Namátkou z bazoše
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/54045807/Ben-x-Jezevcika.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/53798636/Pepa-potrebuje-hezky-domov.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/54143434/Daruji-jezevcika.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/54116087/Darujeme-jezevcika.php.
Díky, ale pokud to půjde, preferuji spíše fenku, naši měli celý život jen feny.
A dobrá zpráva - ve středních Čechách se už něco rýsuje, tak pokud nebude něco blíž, dojedu si tam
aggitta
napsal(a):
Rodičům umřela Adélka, fenka jezevčíka. Dostali ji na dožití před 8 lety, měla se s nima parádně, ale už prostě není. Hledám tedy náhradníka, raději náhradnici, staršího menšího psa, ideálně opět jezevčíka (není podmínkou). Štěně si rodiče vzít nemohou, potřebují už pejska vychovaného, klidnějšího, gaučáka.
Adélka byla fenka z CHS, která už nemohla mít štěňata. Třebas by se našel jiný chovatel, který by pro svou fenku uvítal skvělý domov u starších lidí. Rodiče jsou už v důchodu - pejsek bude celodenně s nima.
Dávám na diskuzi pro možnost zodpovězení otázek případných dárců.
Karlovy Vary, Plzeň.
Http://www.sbazar.cz/pokros/detail/13743521-daruji-do-dobrych-rukou-fenku-jezevcika-stari
http://www.sbazar.cz/volcwagen22/detail/13917643-daruji-zdarma-rocni-fenku.
aggitta
napsal(a):
Milí přátelé, vypadá to, že si v sobotu pro čubinku dojedu kousek za Prahu.
Nafotím ji pro vás všechny, kteří se snažili pomoci, jste zlatí.
Jsem moc ráda, že rodiče dlouho bez pejska nezůstanou a budou moci dát lásku psovi, kterému zpestří zbytek života. A on jim.
A je od chovatele anebo pomůžete nějaké opuštěné psí duši?
aggitta
napsal(a):
Milí přátelé, vypadá to, že si v sobotu pro čubinku dojedu kousek za Prahu.
Nafotím ji pro vás všechny, kteří se snažili pomoci, jste zlatí.
Jsem moc ráda, že rodiče dlouho bez pejska nezůstanou a budou moci dát lásku psovi, kterému zpestří zbytek života. A on jim.
Tak to je prima. Přeji, ať si rodiče s čubinou sednout na první pohled a počuch a prožijí spolu dlouhá pohodová léta.
Možná připomínám zbytečně, ale přesto to napíši - příchodem "nového" pejska by měl skončit zármutek a smutek po "starém" pejskovi. Nový pejsek netuší, co se stalo, jen vnímá smutné nové páníčky. A vzhledem k tomu, že tohle asi není veselé štendo, které chce objevovat svět, bude zřejmě obrazně "truchlit po starém životě" i nový pejsek. Zažila jsem to, je to těžké, ale vím, že to jde. Rozhodně bych volila jiné jméno, prostě vlastní jméno, které nebude nic a nikoho připomínat a nebude vhánět slzy do očí.
Držím palce čubině i rodičům
manbea
napsal(a):
A je od chovatele anebo pomůžete nějaké opuštěné psí duši?
Něco mezi tím. Původně maminky chovatelky, pak pro nemoc paní pejsky vzala na dožití k sobě ke svým, ale vznikla moc velká smečka, takže psi sice nestrádají, ale prostě člověk má pouze dvě ruce a jeden klín... Znám to u svého stáda koní. Čas, který na ně mám, dělím na 13 poníků, takže sice mají všechno krmení a tak, ale toho pomazlení je pro každého jen trochu a víc si vyberou ti dominantnější, co si budeme povídat.
U nás (u rodičů) bude čubina za princeznu, bude mít pro sebe stále dva lidi plus mě, když přijedu na návštěvu.
Fiona.Praha
napsal(a):
Tak to je prima. Přeji, ať si rodiče s čubinou sednout na první pohled a počuch a prožijí spolu dlouhá pohodová léta.
Možná připomínám zbytečně, ale přesto to napíši - příchodem "nového" pejska by měl skončit zármutek a smutek po "starém" pejskovi. Nový pejsek netuší, co se stalo, jen vnímá smutné nové páníčky. A vzhledem k tomu, že tohle asi není veselé štendo, které chce objevovat svět, bude zřejmě obrazně "truchlit po starém životě" i nový pejsek. Zažila jsem to, je to těžké, ale vím, že to jde. Rozhodně bych volila jiné jméno, prostě vlastní jméno, které nebude nic a nikoho připomínat a nebude vhánět slzy do očí.
Držím palce čubině i rodičům
Adélku jsem rodičům sehnala také já a vždy ji chválili, že od dob Ťapiny neměli tak skvělého psa.
Pejsek bude sedmý v pořadí - po Ťapině, Zuzance, Daře, Aidě, Ajdě 2, Adélce. Myslím, že rodiče sice budou možná občas psy srovnávat, ale že by pro vzpomínku na jednoho je nepotěšil nový, si nemyslím.
Také my už máme řadu psů za duhovým mostem, na ty dobré samozřejmě vzpomínáme dodnes. Ale ne se slzami v očích.
aggitta
napsal(a):
Jinak když koukám tak různě po nabídkách útulků, tak mě mrzí, že podmínkou je právě to osobní převzetí. Je tam tolik pejsků, co potřebují pomoc!
Osobní převzetí neřešte - pokud myslíte přímo rodiče.
Mám psa z útulku...strašně jsem si přála, aby ho někdo přišel zkontrolovat, jak se v posteli a peřinách má ...a nic.
Přebírala jsem i fenku z útulku pro sestru...a taky se nikdo na její další osud neinformoval.
Tohle by byla jen tzv. pia fraus... ...která pomůže fenečce i rodičům
Držím některé opuštěné fenečce, ať Vám i rodičům padne do oka natolik, že budete schopna tuto malou "lež" podstoupit..
Tak nakonec bude vše jinak, nepojedeme si pro pejska do Prahy, ale jen do Plzně a bude to tato fenečka.