Dobrý den, prosím o radu.
Mám 4 letou fenečku jorkšírského teriéra a před pár dny jsem jí objevila na její pravé straně bříška pod žebry bouli o velikosti cca 8 cm. Když jsem jí prohmatávala, měla bříško zaťaté a po chvíli se jí bříško uvolnilo a boule byla pryč. Myslela jsem si, že má třeba jen nafouklá střeva, ale dnes se jí tato boule opět dvakrát za sebou objeliva v rozmezí cca půl hodiny a zase zmizela - stolici má normální. Také chvilku poměrně zrychleně dýchala, ale mohlo to být horkem - má huňatou srst a topíme i přes noc. Naše fenečka neměla nikdy zdravotní potíže, měla 1x štěňátka a nyní ještě nevíme, zda je znovu březí, ale nakrytá pejskem byla. Chtěla bych požádat o radu a zeptat se, zda má někdo podobnou zkušenost. Všude se dočítám o stále viditelných boulích, ovšem nikde se nemůžu dočíst o "mizejících". Děkuji všem.
Velmi děkuji za příspěvky. Pro jistotu tedy zajdeme k veterináři. Za normálních okolností bychom tam zajeli hned, ale nechtěla jsem fenečku stresovat, když je možná březí. Štěňátko to být nemůže, je ještě brzy na to, aby bylo tak velké a aby bylo cítit kopaní a pohyb, to nejdříve tak za 10 dní. Štěňátka už jednou měla, takže už ten brůběh trochu znám a toto se mi zdálo abnormální. Spíš jsem se bála, aby to nebylo třeba mimoděložní těhotenství.
Katy110
napsal(a):
Velmi děkuji za příspěvky. Pro jistotu tedy zajdeme k veterináři. Za normálních okolností bychom tam zajeli hned, ale nechtěla jsem fenečku stresovat, když je možná březí. Štěňátko to být nemůže, je ještě brzy na to, aby bylo tak velké a aby bylo cítit kopaní a pohyb, to nejdříve tak za 10 dní. Štěňátka už jednou měla, takže už ten brůběh trochu znám a toto se mi zdálo abnormální. Spíš jsem se bála, aby to nebylo třeba mimoděložní těhotenství.
U fenky nemuže být mimoděložní těhotenství protože vše so je jinde prostě vstřebe, a pokud tam je nějaky abnormalní utvar tak to klidně muže být i plne střevo.plynatost, a nebo zanět dělohy prostě cokoliv.takže navštěva veterinaře by to měla vyřešit. Bohužel věšteckou kouli tu asi nikdo nemá a raděj budu stresovat fenku než čekat co bude a o fenku přijít.
Katy110
napsal(a):
Jak se jmenuje Vaše chovatelská stanice?