m-ice

XXX.XXX.68.103
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se nedá někde sehnat štěně vlka a nebo vlka skříženého s malamutem. Mám doma už vlka skříženého s malamutem a chci pro něj kamaráda a nejlépe jedno z těchto dvou plemen, ale nějak je nemůžu sehnat a to ani na sk. Předem děkuji za odpověď. :)
m-ice
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se nedá někde sehnat štěně vlka a nebo vlka skříženého s malamutem. Mám doma už vlka skříženého s malamutem a chci pro něj kamaráda a nejlépe jedno z těchto dvou plemen, ale nějak je nemůžu sehnat a to ani na sk. Předem děkuji za odpověď. :)
Chválabohu, že ho nemůžete sehnat...
Uživatel s deaktivovaným účtem

m-ice
napsal(a):
Na Ukrajině lehce.
http://olx.ua/i2/zhivotnye/sobaki/q-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BA/?view=gallery
nebo v Kazachstánu, stepního.
Chov vlka je v České republice podmíněn povolením a člověk pro něj musí splňovat určité podmínky. A to i pokud by si jej dovezl z ciziny. Toť první věc.
Pak je druhá, že vychovat vlka je velmi, velmi obtížné a rozhodně si nelze představovat, že když jej člověk bude mít od štěněte, tak mu z toho vyroste hodnej pejsek.
A dost by me zajímalo, zda jste si opravdu jistá, že váš pes je křížení opravdu s vlkem (to by byla velká rarita), protože je mnohem pravděpodobnější, že je křížený s vlčákem, ať už československým či se saarloosem. Bohužel je doba, kdy chová každý, ale aby správně znal název plemene, to už se neděje. Pak z toho vznikají podobné dezinformace. Pokud byste tedz chtěla pro svého psa parťáka, doporučuji hledat po útulcích křížence malamut vlčák, nikoli VLK. Prosím, nepodporujte množitele kupováním kříženého štěněte.
Karel658214

XXX.XXX.254.174
Štěně vlka se jistě sehnat dá, al emoc to nedoporučuji. Dá se řáct, že mít doma vlka je to nehorší, jako malá štěně si s ním budete rozumět, ale až mu budou dva roky vyjme se kontrole. Pokud nejste zkušený kynolog raděju NE.

Expert1
napsal(a):
Dobry den,
Pokud mate zájem o stěně, moji známí mají křížence vlka, ale je to skoro cistokrevny vlk. Myslím, ze jeho otec byl s PP. V případě zajmu mi napište do zpráv.
Přeji krásný den.
Josef.
Vlk s pp, tak to je pecka.
Karel658214
napsal(a):
Štěně vlka se jistě sehnat dá, al emoc to nedoporučuji. Dá se řáct, že mít doma vlka je to nehorší, jako malá štěně si s ním budete rozumět, ale až mu budou dva roky vyjme se kontrole. Pokud nejste zkušený kynolog raděju NE.
Lépe bych se nevyjádřil. Chce to zkušeného odborníka. Myslím, ze existuji i speciáliste přes vlky, ale i ja rad poradím.
Josef.
Expert1
napsal(a):
Dobry den,
Pokud mate zájem o stěně, moji známí mají křížence vlka, ale je to skoro cistokrevny vlk. Myslím, ze jeho otec byl s PP. V případě zajmu mi napište do zpráv.
Přeji krásný den.
Josef.
Skoro čistokrevný ? Kříženec nemůže být nikdy čistokrevný. A to ani málo a ani hodně. Pořád je to kříženec .
Od kdy se vlkům vystavuje rodokmen?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Děkuji za zvednutí nálady...
Jako vlk s PP to je veliká paráda!
(jako ještě bych chápala s výpisem předků, rodiče - prarodiče daného vlka, jež žili v zajetí a už jsou trvale označeni, pojmenováni a určeno, co je to za druh... - jestli evropský vlk či tak, ale s PP...)

joanne.s
napsal(a):
Na vlka se vykašlete, a vyberte mu kamaráda z útulku. Teda pokud se s ním váš polovlk opravdu snese..
Prečo by si mala zadavateľka zobrať psa z útulku? Vzhľadovo najbližšie vlkovi je plemeno československý vlčiak, ktoré bolo krížené s vlkom. Doporučujem Vám kúpiť psa s PP.

m-ice
napsal(a):
A nechtěla bys třeba k tomu ještě medvěda, lištičku, jezevce a třeba kunu?
m-ice
napsal(a):
Myslím, že až tak obtížné to není!
Je zapořebí být několik dní nejlépe v horkém prostředí, mít na sobě nejlépe neprodyšné oblečení a prádlo neměnit...a ani se nenadějete - budete mít vlka! Problém s ním nastat může ale ihned - připravte se na to, že Vám vlk přinese celkem nepěkné chvilky ve formě svědění a pálení oblasti, ve které se Vám usadí!
Doporučuju se zeptat v diskusi exotických savců, tam by mohl být někdo, kdo třeba má kontakty. Jinak teda moc nechápu posměšné reakce a ani rady typu "pořiďte si útulkáče". To je jak kdybych se ptala, kde sehnat vepřovou panenku v bio kvalitě a dostala jsem radu "si kupte ňáký maso v albertu". Prostě to není odpověď na danou otázku.
Když se mohou chovat lvi, pumy, tygři, proč by mělo být divné, že někdo má zájem o chov vlka? To, jestli to zvládne, je věc druhá. Zodpovědný chovatel ale dá přece mládě jen do dobrých podmínek. Navíc každý nějak začíná, je potřeba najít někoho, kdo umí poradit, případně doporučí, zda je vhodné si nejprve pořídit něco méně náročného. Třeba u kočkovitých šelem se nejdřív začíná něčím menším a až pak zkušený chovatel může přejít na velké kočky.
loraena
napsal(a):
Doporučuju se zeptat v diskusi exotických savců, tam by mohl být někdo, kdo třeba má kontakty. Jinak teda moc nechápu posměšné reakce a ani rady typu "pořiďte si útulkáče". To je jak kdybych se ptala, kde sehnat vepřovou panenku v bio kvalitě a dostala jsem radu "si kupte ňáký maso v albertu". Prostě to není odpověď na danou otázku.
Když se mohou chovat lvi, pumy, tygři, proč by mělo být divné, že někdo má zájem o chov vlka? To, jestli to zvládne, je věc druhá. Zodpovědný chovatel ale dá přece mládě jen do dobrých podmínek. Navíc každý nějak začíná, je potřeba najít někoho, kdo umí poradit, případně doporučí, zda je vhodné si nejprve pořídit něco méně náročného. Třeba u kočkovitých šelem se nejdřív začíná něčím menším a až pak zkušený chovatel může přejít na velké kočky.
No staci si precist, jak super je doma mit na mazlika treba stribrnou lisku
loraena
napsal(a):
Z dotazu je zřejmé, že se ptá dítě. Dospělý člověk, který je natolik svéprávný, aby byl schopen chovat šelmu, ví kde takovou šelmu sehnat a co všechno je k tomu zapotřebí.
Zodpovědný svéprávný člověk nepoloží otázku, kde "sehnat vlka skříženého s malamutem" a nebude se divit, že se vlci neprodávají na Bazoši a to ani na sk.
A už vůbec nevyplodí blábol, že má doma "skříženého" vlka a chce pro něj kamaráda.
Je to naivní představa naivního dítěte, co vidělo vlka leda tak v ZOO. Jo, za tou mříží byl přece tááák roztomiloučkýýý.
joanne.s
napsal(a):
Třeba u kočkovitých šelem se nejdřív začíná něčím menším a až pak zkušený chovatel může přejít na velké kočky.
To je slovo do pranice: Začnu obyč kočkou, a když mi to půjde, pořídím pantera, tygra nebo rovnou lva!
Ja takova zvirata nechovam, ale neco mensiho muze byt rys nebo napr serval.
A kdyz jste si vsichni 100% jisti, ze je to dite, trol, vtipalek, mate jedinecnou moznost prispevek nahlasit. Ale ono smat se zadavatelce je vetsi zabava asi.
Z exotických savců:
https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/nemodforum/r/detail/1652578/chova-nekdo-vlky
třeba by tam někdo poradil kontakt na chovatele.
Jinak pro všechny šťourali: I kdyby zadavatelka byla mladá, či třeba nezkušená pejskařka, tak to přeci neznamená, že nemůže mít sen. A když se jí podaří najít chovatele, který jí nasměruje a poradí, může se jí sen v budoucnu splnit, nebo zjistí, že to opravdu není pro ní. Já osobně nemám touhu pořizovat si ani kočkovitou šelmu, ani vlka, ale nevidím nic špatného na tom, když těmto tvorům někdo zasvětí svůj život. A jestli je zadavatelka opravdu mladá, tak to nemusí být na škodu, čim dřív začně, tim lépe.
Posměšky ani urážkami se ještě nikdy nic nevyřešilo. Podle mě je lepší podat nějakou užitečnou informaci, která bude třeba vést i k tomu, že si dotyčný uvědomí, že si vymyslel něco pro něj nesplnitelné. Takhle jen člověka zaženete z tohoto fora a bude se ptát jinde.. Co jsem tak koukala právě na exotické savce, dá se vlk sehnat i přes překupníka a není to ani tak drahé jako některé kočkovité šelmy a to by byl velký problém, kdyby se dostal do rukou nezkušenému člověku.

loraena
napsal(a):
Z exotických savců:
https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/nemodforum/r/detail/1652578/chova-nekdo-vlky
Jinak pro všechny šťourali: I kdyby zadavatelka byla mladá, či třeba nezkušená pejskařka, tak to přeci neznamená, že nemůže mít sen. A když se jí podaří najít chovatele, který jí nasměruje a poradí, může se jí sen v budoucnu splnit, nebo zjistí, že to opravdu není pro ní. Já osobně nemám touhu pořizovat si ani kočkovitou šelmu, ani vlka, ale nevidím nic špatného na tom, když těmto tvorům někdo zasvětí svůj život. A jestli je zadavatelka opravdu mladá, tak to nemusí být na škodu, čim dřív začně, tim lépe.
Posměšky ani urážkami se ještě nikdy nic nevyřešilo. Podle mě je lepší podat nějakou užitečnou informaci, která bude třeba vést i k tomu, že si dotyčný uvědomí, že si vymyslel něco pro něj nesplnitelné. Takhle jen člověka zaženete z tohoto fora a bude se ptát jinde.. Co jsem tak koukala právě na exotické savce, dá se vlk sehnat i přes překupníka a není to ani tak drahé jako některé kočkovité šelmy a to by byl velký problém, kdyby se dostal do rukou nezkušenému člověku.
Radu jsem dávala, i odkaz, myslím si, že vlk okolo 5tis Kč je za hubičku, jen zad. nesmí být líná a zajistit si překladatele a odvoz.
loraena
napsal(a):
Z exotických savců:
"Loraeno", koukám, že jste z Exotických zvířat. Párkrát jsem tam zašla - ani ne tak pro radu, spíš se něco dočíst, apod., a prostředí, které tam vládlo - DĚS A HRUZA! Obzvlášť slovenští přispěvatelé to brali jako svůj vlastní portál, sprostými nadávkami a urážkami se to tam jen hemžilo. Já tam jednu urážku slízla a dodnes nevím za co. A tak to tam bylo nejméně půl roku než mě přestalo bavit tam chodit. Admin vyhrožoval, ale nic zásadního nedělalal. Tady lidi zkritizovali něco, co už od začátku se jeví buď jako trollling nebo neuskutečnitelný sen. U "vás" se zkritizuje i pouhý DOTAZ na velikost terária, na vlhkost vzduchu, apod.
V usa je prý "nejběžnější" kříženec vlka s husky. Cena se pohybuje 500-2000$, záleží na chovatelské stanici i na samotném zastoupení vlka x psa.
Neznám příslušnou legislativu u nás, jestli se takovýto kříženec bere jako vlk, nebo jako obyčejný pes. Měl jsem to štěstí setkat se s vlastníkem několika jedinců, ale už si pamatuji jen jejich hlučnost a velikost.
fikovnice
napsal(a):
"Loraeno", koukám, že jste z Exotických zvířat. Párkrát jsem tam zašla - ani ne tak pro radu, spíš se něco dočíst, apod., a prostředí, které tam vládlo - DĚS A HRUZA! Obzvlášť slovenští přispěvatelé to brali jako svůj vlastní portál, sprostými nadávkami a urážkami se to tam jen hemžilo. Já tam jednu urážku slízla a dodnes nevím za co. A tak to tam bylo nejméně půl roku než mě přestalo bavit tam chodit. Admin vyhrožoval, ale nic zásadního nedělalal. Tady lidi zkritizovali něco, co už od začátku se jeví buď jako trollling nebo neuskutečnitelný sen. U "vás" se zkritizuje i pouhý DOTAZ na velikost terária, na vlhkost vzduchu, apod.
Naopak, z exotických savců nejsem ani omylem, jen vím, že to tady je a že se tam pravděpodobně dají sehnat informace o netradičních domácích mazlíčcích. Diskusi jsem tam snad žádnou nečetla, krom této, kterou jsem našla ve vyhledači :) Ale ona ta nepříjemná atmosféra se najde všude na diskusních forech. Já sleduju a občas něco napíšu do teraristiky, tam je to celkem ok od té doby, co už se nepíše anonymně. Ale také se tam občas někdo u nějakého ne přilíš inteligentního dotazu neudrží... Situaci v exotech opravdu neznám. Jen si sama vzpomínám, že jsem jako dítě s mazlíčkem hadem také měla spoustu pitomých dotazů, jenže jsem měla štěstí na milé chovatele, kteří poradili. Takže mi tak nějak přijde trochu nemístné, aby první a nejvíce lajkovaný koment byl "chvála bohu, že ho nemůžete sehnat". Dalo by se třeba napsat "Slečno, možná si pletete křížence vlka s křížencem vlčáka. Vlk nepatří do rukou jen tak někoho, doporučuji zkusit vyhledat chovatele, který vám sám ukáže, co to obnáší" A je přeci jedno, jestli se ptá děcko, nebo nějaký snílek, který touží po vlkovi ač si jeho chov představuje jako Hurvínek válku.
loraena
napsal(a):
Naopak, z exotických savců nejsem ani omylem, jen vím, že to tady je a že se tam pravděpodobně dají sehnat informace o netradičních domácích mazlíčcích. Diskusi jsem tam snad žádnou nečetla, krom této, kterou jsem našla ve vyhledači :) Ale ona ta nepříjemná atmosféra se najde všude na diskusních forech. Já sleduju a občas něco napíšu do teraristiky, tam je to celkem ok od té doby, co už se nepíše anonymně. Ale také se tam občas někdo u nějakého ne přilíš inteligentního dotazu neudrží... Situaci v exotech opravdu neznám. Jen si sama vzpomínám, že jsem jako dítě s mazlíčkem hadem také měla spoustu pitomých dotazů, jenže jsem měla štěstí na milé chovatele, kteří poradili. Takže mi tak nějak přijde trochu nemístné, aby první a nejvíce lajkovaný koment byl "chvála bohu, že ho nemůžete sehnat". Dalo by se třeba napsat "Slečno, možná si pletete křížence vlka s křížencem vlčáka. Vlk nepatří do rukou jen tak někoho, doporučuji zkusit vyhledat chovatele, který vám sám ukáže, co to obnáší" A je přeci jedno, jestli se ptá děcko, nebo nějaký snílek, který touží po vlkovi ač si jeho chov představuje jako Hurvínek válku.
Já se předtím blbě vyjádřila, neměla jsem na mysli "Exotické savce", ale "Teraristiku". Pardon.
fikovnice
napsal(a):
Já se předtím blbě vyjádřila, neměla jsem na mysli "Exotické savce", ale "Teraristiku". Pardon.
Také jsem byla dvakrát nakouknout na Teraristiku, kvůli bráchovu chameleonovi. Zajímalo mě, co vše musí splňovat zařízené, funkční terarium. A nestačila jsem se divit, co si tam můj předchůdce se stejným dotazem vyslechl. Uf, ještě že jsem se nezeptala!
joanne.s
napsal(a):
Také jsem byla dvakrát nakouknout na Teraristiku, kvůli bráchovu chameleonovi. Zajímalo mě, co vše musí splňovat zařízené, funkční terarium. A nestačila jsem se divit, co si tam můj předchůdce se stejným dotazem vyslechl. Uf, ještě že jsem se nezeptala!
Tak děkuji za potvrzení mých slov. Já tam fakt jeden čas chodila celkem pravidelně. Aůe číst denně urážky, kdy "blbeček" bylo to nejmírnější, tak to mě pak spolehlivě odradilo...
No většinou ty protivné reakce jsou způsobené tím, že si člověk pořídí zvíře a vhodné podmínky chovu zjišťuje až když je něco špatně. Nehledě na to, že velikost a vybevaní tera se dá dohledat na stánkách o chovu příslušného druhu. Nicméně mě se ty nepříjemné reakce v teraristice taky nelíbí, kolikrát si říkám, že chudák zadavatel, ale já poradim leda tak s agamama a běžnejma hadama, takže ke spoustě témat, kde zadavatel dostává čočku, nemám moc co přispět. Ale jako jak píšete "ještě že jsem se nezeptala, tak to přece je stejné jako co předvádíte v tomhle vláknu... Někdo jiný sem přijde a řekne si "ještě že jsem se nezeptal!" a zadavatelka se už asi taky neozve.
loraena
napsal(a):
Přijde mi, že poslední dobou je to lepší.
No tak to ráda čtu...
Jinak v dnešní době se téměř vše dá dohledat na netu, ale zdaleka ne vše, co je na netu, je správné, viz někde zde můj příspěvek jak kdosi radí jak krmit kočky. Úsměvné, ale na druhou stranu nebezpečné. Takže logicky i začátečník se raději bude obracet na zkušené - např. teraristy, a velmi častá odpověď kromě urážek tam byla, jdi si prostudovat knížku A, knížku B a knížku C a pak přijdi. Jasně, když se někdo ptá na nějakou trivialitu, tak to k tomu svádí, ale měla jsem pocit, že tyto "rady" se v "Teraristice" vyskytovaly až moc často. Dokonce se mi něco plete, že stálí "zasloužilí" členové tam dávali čočku i Vám "Loraeno", ale mohu se mýlit...
fikovnice
napsal(a):
No tak to ráda čtu...
Jinak v dnešní době se téměř vše dá dohledat na netu, ale zdaleka ne vše, co je na netu, je správné, viz někde zde můj příspěvek jak kdosi radí jak krmit kočky. Úsměvné, ale na druhou stranu nebezpečné. Takže logicky i začátečník se raději bude obracet na zkušené - např. teraristy, a velmi častá odpověď kromě urážek tam byla, jdi si prostudovat knížku A, knížku B a knížku C a pak přijdi. Jasně, když se někdo ptá na nějakou trivialitu, tak to k tomu svádí, ale měla jsem pocit, že tyto "rady" se v "Teraristice" vyskytovaly až moc často. Dokonce se mi něco plete, že stálí "zasloužilí" členové tam dávali čočku i Vám "Loraeno", ale mohu se mýlit...
Jednou jsem dostala cocku ale jeste za anonymni diskuse. Bylo to za to, ze jen hlupaci berou hada ven na slunicko. Dotycny prudil byl panze slovenska a byl podle ip dobre znamy. Ted uz tam nechodi mam pocit. Mame tam ted novediskutujici a ti odpovidaji i na ty trivialnejsi dotazy.