dzuvi

XXX.XXX.55.78
Zdravím mám problém se svým štěnětem. Kadí a dělá loužičky doma. Se psem chodím každý 2 hodiny ven loužičku vždycky v pořádku na povel udělá a hned běží ke mě pro pamlsek, ale často ani to nevydrží a bez známek že by chtěl jít se vymočit abych aspoň měl možnost zareagovat se vymočí. Když ho přistihnu při činu vezmu ho k loužičce párkrát zařvu fuj a jdeme ven. S kaděním je větší problém i když už mám přibližně odchycený čas kdy potřebuje vykonat potřebu jdu s ním na hodinu ven hraju si s ním aportujeme (někde sem četl že při běhání mu začnou pracovat střeva a větší šance že se vykadí ) tak nic neudělá. Přijdeme domů a okamžitě udělá hromadu. Přijde mi to jako by čekal na možnost jak to udělat abych ho neviděl že čeká na šanci např. du něco udělat k jídlo, du na wc, du si lehnout nebo du na pc. Hned jí udělá. Chápu že je asi nejlepší šance k odnaučení chytit ho při činu a vzít ho ven ale jak píšu neni to moc možné protože čeká na tu chvilku kdy se nedívám
Předem děkuji všem za rady co by mi pomohli vyřešit tento problém.
Díky.
To, že před vámi pejsek své kálení doma schovává se vám nezdá, naopak. Dokonale jste ho to totiž naučil. Je známá pravda, že trestáním loužiček a bobků doma naučíte pejska pouze tyto potřeby vykonávat bez vaší přítomnosti či je dokonce schovávat. Chvalte ho po činu venku, odměňte ho a doma se zlobte jen na louži či bobek při uklízení, nikoliv na pejska. Při tomto dosavadním přístupu se vám může stát, že si štěně s vámi neutvoří ten správný, důvěrný vztah, protože se vás bude podvědomě bát. Každou loužičku nebi bobek venku považujte za úspěch a stavte na něm.
Když ho přistihnu při činu vezmu ho k loužičce párkrát zařvu fuj a jdeme ven.
Už toto je špatně. Pokud tomu dobře rozumím - necháte pejska vyčurat a poté sním jdete zpátky k louži a začnete hubovat, trestat ap. Tak Ne !
I za cenu mokrého -počuraného šatstva popadněte v klidu a bez trestání psa a utíkejte ven. Tam psík (pokud něco zůstalo v močáku) dokoná potřebu u které začnete chválit!
Jinak Manbea má pravdu...
Dobrý den,
já mám teď taky štěně kterému akurát teď bylo 4měsíce. Jeho zvládání potřeby jsem dělala tak jak nademnou popisují děvčata, doma nikdy jsem nezvýšila hlas. Je pravda, že je u nás výhoda toho, že nemáme koberce a volné místa se utírají a dezinfikují lehce. Taky malý prďola zvládal od začátku, že potřeba se hlavně dělá venku a co je hodně důležité, že mám ještě dva starší psi od kterých vše odkoukáva a učíse. No a od 4měsíců to u nás vypadá hodně slibně.
Spíše než to, že bych ho neustále pozorovala tak jsem vlastně hodně často běhala ven a jinak celou noc bez problému vydrží od začátku bez potřeby.
Dája.
To, že psa venku nutíte si hrát, nemá čas na vykonání potřeby, chodím s ním tak dlouho, dokud se nevyvenčí, pak si teprve hrajte. Prostě budete venu třeba dvě hodiny a po krmení do půlhodiny štěně kadí. Prostě potřebuje klid, některý své místo, keříček, trávu, vy ho rozpumpujete a pes nemá čas a drží to domů.
lev
napsal(a):
To, že psa venku nutíte si hrát, nemá čas na vykonání potřeby, chodím s ním tak dlouho, dokud se nevyvenčí, pak si teprve hrajte. Prostě budete venu třeba dvě hodiny a po krmení do půlhodiny štěně kadí. Prostě potřebuje klid, některý své místo, keříček, trávu, vy ho rozpumpujete a pes nemá čas a drží to domů.
Já myslím, že normálního psa, notabene štěně není nutné "nutit" si venku hrát s jinými psy, je to zcela normální a pokud štěně přijde mezi kamarády, klidně bych mu to umožnila bez prodlení. Nejspíše si během hry stejně odběhne a vyvenčí se... pokud ne, pak po chvilce ukončete hru a pokračujte dále - už v klidné- procházce, tak, aby se pejsek zklidnil a v klidu se vyvenčil. Pochopitelně, že pohyb střev je důležitý, proto bych mu dopřála pohyb, ale pak i to zklidnění. Ono se to přece v rámci jedné vycházky nevylučuje ;).
Šarina
napsal(a):
Já myslím, že normálního psa, notabene štěně není nutné "nutit" si venku hrát s jinými psy, je to zcela normální a pokud štěně přijde mezi kamarády, klidně bych mu to umožnila bez prodlení. Nejspíše si během hry stejně odběhne a vyvenčí se... pokud ne, pak po chvilce ukončete hru a pokračujte dále - už v klidné- procházce, tak, aby se pejsek zklidnil a v klidu se vyvenčil. Pochopitelně, že pohyb střev je důležitý, proto bych mu dopřála pohyb, ale pak i to zklidnění. Ono se to přece v rámci jedné vycházky nevylučuje ;).
"S kaděním je větší problém i když už mám přibližně odchycený čas kdy potřebuje vykonat potřebu jdu s ním na hodinu ven hraju si s ním aportujeme (někde sem četl že při běhání mu začnou pracovat střeva a větší šance že se vykadí ) tak nic neudělá."
Kdyby si zřejmě hrál e psy, tak to bude o jiném...pokud je to fanatik aportér, tak je mu ten aport nade vše...
lev
napsal(a):
"S kaděním je větší problém i když už mám přibližně odchycený čas kdy potřebuje vykonat potřebu jdu s ním na hodinu ven hraju si s ním aportujeme (někde sem četl že při běhání mu začnou pracovat střeva a větší šance že se vykadí ) tak nic neudělá."
Kdyby si zřejmě hrál e psy, tak to bude o jiném...pokud je to fanatik aportér, tak je mu ten aport nade vše...
I aportérovi se dá vzít aport a zbytek procházky vykonat ve velebném soustředění