Andy jezevčík

XXX.XXX.210.21
Prosím, kolik stojí injekce na utracení nemocného psa cca 7kg?
Arni
napsal(a):
Dobrý den, mi jsme zaplatili 650kč, ale myslím že tady peníze jsou druhotné pokud je uspání pejska nutné. S tím musí každý počítat že to něco stojí a jiná cesta není.
To byste koukal, jsou i jiné cesty- u nás např. se nemocný, nevhodný či starý pes prostě zastřelil známým myslivcem, zapili to v hospodě a bylo vyrovnáno. Taky vím o případu, kdy pes trpěl, až dotrpěl - majitelům bylo fuk, jestli přežije nebo ne. Přece ho nebudou léčit nebo utrácet za peníze. I takoví jsou lidi - jednalo se z 99% o bezpapoše a vestaje.
Andy jezevčík
napsal(a):
Prosím, kolik stojí injekce na utracení nemocného psa cca 7kg?
Záleží, kde se to bude dělat (kliniky bývají dražší). Ideálně si zavolejte ke svému vetovi. My vloni nechávali uspat 25 kg fenu a platili jsme 500, - a brali jsme si jí domů. Teď jsme byli očkovat a vetovi někdo volal, že potřebují uspat psa a kolik si mají připravit - pes měl kolem 10 kg a s kafilérii to prý vyjde kolem 1300, -.
Uživatel s deaktivovaným účtem

aj
napsal(a):
BTW- nechápu jak někdo může nechat psa kafilérii. Po tom, co mu dělal celý život kamaráda, společníka.
Já taky ne!

lavacca
napsal(a):
Tak lidi jsou různí...a zas pokud nechtějí nechat psa zpopelnit a bydlí v bytě, tak mají dělat co?
Psí hřbitov? Tajně pohřbít v lese? Určitě bych si poradila. Snad všechno lepší než kafilerka...
lavacca
napsal(a):
Tak lidi jsou různí...a zas pokud nechtějí nechat psa zpopelnit a bydlí v bytě, tak mají dělat co?
V tom případě bych ho asi pohřbila někde v přírodě, na místě, kam chodil rád na vycházky. Představa, že se jeho mrtvolka válí mezi hromadami zdechlin by mi nedala spát.
napsal(a):
Psí hřbitov? Tajně pohřbít v lese? Určitě bych si poradila. Snad všechno lepší než kafilerka...
Tak les taky někomu patří...a nevíte, zda nedáte psa na místo, kde je pramen a nezničíte vodu...
Já bych taky psa do kafilérky nedala, ale mám výhodu, že máme velkou zahradu + vlastní les (tam má např. pohřbené své psy strejda, protože mají malou zahradu), takže toto řešit nebudu muset.

lavacca
napsal(a):
Tak les taky někomu patří...a nevíte, zda nedáte psa na místo, kde je pramen a nezničíte vodu...
Já bych taky psa do kafilérky nedala, ale mám výhodu, že máme velkou zahradu + vlastní les (tam má např. pohřbené své psy strejda, protože mají malou zahradu), takže toto řešit nebudu muset.
Když tak chodím krajinou, tu narazím na věneček na větvi a svíčku u stromu, tu zase třeba na dřevěný křížek s nápisem Mikísek, po kterém se pne břečťan...Když je rozum a vůle, jde ledacos.
Bohužel jsou i města, kde se neustále něco předělává, překopává.. taky jsme měli kdysi vidinu, že až nám hafan odejde, bude ležet tam, kde rád chodíval na procházky.. a ejhle.. cestou kterou jsme chodili vede asfatlta a je tam nové VIP stavební místo.. a místo druhé cesty je cyklostezka.. v obojím se kopalo bagrama, přehrabávalo.. to si nevyberete.. naštěstí máme psa v urničce doma, ale myslím, že jeslti měl páník a pes krásný vztah, tak je to podstatně důležitější, že ta dušička je v klidu a spokojená, než kde skončilo tělíčko..

aj
napsal(a):
BTW- nechápu jak někdo může nechat psa kafilérii. Po tom, co mu dělal celý život kamaráda, společníka.
To je každého věc, mrtvému psovi už je jedno jestli má kýčovitý hrobeček s figurkama na psím hřbitově, nebo leží pod keřem na zahradě, nebo někde v lese, případně zda je jeho urnička vystavená v kredenci, a nebo jesstli skončilo jeho tělíčko spolu s jinými zvířaty v kafilerii. Podstatné je jak se měl zaživa. Já osobně se řídím zásadou, z jené skvělé písničky, Jmenuje se Dejte lásku živým, možná by stálo za to si jí přehrát
napsal(a):
To je každého věc, mrtvému psovi už je jedno jestli má kýčovitý hrobeček s figurkama na psím hřbitově, nebo leží pod keřem na zahradě, nebo někde v lese, případně zda je jeho urnička vystavená v kredenci, a nebo jesstli skončilo jeho tělíčko spolu s jinými zvířaty v kafilerii. Podstatné je jak se měl zaživa. Já osobně se řídím zásadou, z jené skvělé písničky, Jmenuje se Dejte lásku živým, možná by stálo za to si jí přehrát
Ač čistě z pragmatického hlediska máte pravdu, tak já si myslím, že nikdo, kdo má svého psa rád a viděl někdy kafilérii zblízka, by ho tam nechtěl nechat.
aj
napsal(a):
Ač čistě z pragmatického hlediska máte pravdu, tak já si myslím, že nikdo, kdo má svého psa rád a viděl někdy kafilérii zblízka, by ho tam nechtěl nechat.
Jasný, na druhou stranu, ne každý má vysoké příjmy. a osobně si myslím, čistě logicky, že pokud máte deset tisíc navíc, tak je lepší ty peníze vrazit do léčení, mírnění následků nemoci starého psa, než do urničky.. pokud má člověk na obojí, není co řešit ;) ale jasný, chápu co chcete říct.

aj
napsal(a):
V kafině jsem byla jednou.
To fakt radši budu několik dní potají kopat krumpáčem jámu někde v lese...
Radanad

XXX.XXX.104.243
Doporučuju psí krematoria. Po česku jich je mnoho. Já znám to pražské http://kerberos.name/
osobně ho mohu doporučit. Psa Vám dají v urničce.
Radka1980

XXX.XXX.157.254
Na koho se mám obrátit kvůli uspání pejska, aby to bylo opravdu šetrné? Můžete mi někoho doporučit? Spěchá, Děkuji.
napsal(a):
Když tak chodím krajinou, tu narazím na věneček na větvi a svíčku u stromu, tu zase třeba na dřevěný křížek s nápisem Mikísek, po kterém se pne břečťan...Když je rozum a vůle, jde ledacos.
Jednou jsem takhle v přírodě narazila na vyhrabaný hrobeček, rozkládající se mrtvolka na kusy s nějakou dečkou se povalovala kolem, asi jí vyhrabal jiný pes. S tím je taky třeba počítat. Bylo to smutný.

krysak
napsal(a):
Jednou jsem takhle v přírodě narazila na vyhrabaný hrobeček, rozkládající se mrtvolka na kusy s nějakou dečkou se povalovala kolem, asi jí vyhrabal jiný pes. S tím je taky třeba počítat. Bylo to smutný.
Hrobeček byl patrně příliš mělký, když ho nějaké zvíře zvládlo vyhrabat...

rapotacka11
napsal(a):
Veterinář, narkóza a pak teprve, když spí, se to ukončí.
Veterinář - a jakou a kolik injekcí použije nechte na něm. On ví líp co má dělat, než nějaký laik.

Tak snad má každý, kdo má delší dobu psa, svého veterináře, kterému věří. Mě by nenapadlo jít k někomu cizímu, kdo mého psa nezná. Taky máte svého praktického lékaře a nechodíte pokaždé k jinému, ne?
Dendak

XXX.XXX.210.199
Radko, jestli chceš doporučit konkrétního veterináře, nejdřív asi pověz odkud si. Jestli si z Prahy a okolí, my byli na veterinární klinice na Šejdru - Praha 5. Odkázali nás poté na krematorium Kerberos pro zvířátka (kterým když zavoláš zprostředkují i tu injekci od veterináře) měli jsme tak alespoň šanci se s ním důstojně rozloučit.