Emo

XXX.XXX.182.186
Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor na tuhle "organizaci" nebo paní, která se za ni schovává. Chtěli jsme si pořídit štěně, které je nechtěné, tzn. buď z útulku nebo z dočasné péče s tím, že bychom zaplatili adopční poplatek. Tahle paní, která má email docasnapece@centrum.cz nabízí štěňata všude možně. Našla jsem stejné psy na sbazaru, annonce, pesweb, home4pets atd... Nevím, jestli mám tomuto věřit. Paní chce za psa 3900, ptali jsme se, jaký pejsek je apod, co každého asi zajímá a ona nám napsala asi 3 věty o psovi a dalších 20 o tom poplatku. proč se to platí, atd... Jestli to není jednoduše nějaká sběračka psů, která se vydavá za pracovníka organizace, o které jsem na netu ani nic nenašla.
http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=28749
http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=29292
Díky za zkouknutí a hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, proč byste měla za štěně kříženečka, kterých je všude milion, platit skoro 4 tisíce. Sežeňte si jiného zadarmo, vemte si rovnou dva, tomu druhému poskytněte dočasnou péči a pak ho prodejte za 4 tisíce.
Ale před tím si založte nějaký vhodný mail.
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/?q=daruji&psc=&okoli=25&kraj=&CenaMin=&CenaMax=&Filter1=0&Filter2=0&typ=100&stari=0
http://www.sbazar.cz/hledej/daruji/91-psi-stenata.
http://search.seznam.cz/?q=daruji+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B&sourceid=szn-HP&trp=1
Věřte, že toho psa nepotřebujete TEĎ.
Denně si projděte inz. = dočkáte se.
Nechápu, proč platit tisíce za vořecha.
Emo

XXX.XXX.182.186
Však já právě nechci psa za 4000! Když už, tak za náklady na očkování nebo čip. Proto mě tohle zarazilo a přišlo mi, že si z toho někdo dělá byznys. My jednoho psa už máme a více jak 500 za něj měsíčně neutratíme.
Zjednodušeně - natahají psy ze slovenských osad, tady je nacpou dobrovolníkům a při první příležitosti prodají. Vaše intuice má pravdu - podpoříte lidi, kteří si na pomoci psům v nouzi založili solidní byznys.
Štěně z útulku se dá pořídit za 300-500. Štěně ze soukromého depozita do tisícovky. Platit někomu čtyři tisíce za takového křížence, se kterým doposud neměli prakticky žádné náklady je šílenost. A kastraci, která je určitě podmínkou, si pak budete taky platit sami, že?
Tak to mi přijde úplně šílené dávat za štěně voříška 3800, - To si snad dělá srandu, ne? I když co mě překvapuje..Home4Pets taky za takovou cenu nabízí voříšky...
Za mě jednoznačně hledejte jinde. Máme 2 psy z depozita - za 500, - a za 800, -. Pokud na pejska nespěcháte, vsadím o se o co chcete, že po Vánocích bude veeeeeliký výběr štěňat. Zn. nevhodné dárky pod stromeček stále letí...

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2643474/daruji-stene/
Tahle rarita mě přímo okouzlila. Barevný malý pinč - no kdo to má ? Nebo mini český strakáč ? Prostě rarita.
Emo
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor na tuhle "organizaci" nebo paní, která se za ni schovává. Chtěli jsme si pořídit štěně, které je nechtěné, tzn. buď z útulku nebo z dočasné péče s tím, že bychom zaplatili adopční poplatek. Tahle paní, která má email docasnapece@centrum.cz nabízí štěňata všude možně. Našla jsem stejné psy na sbazaru, annonce, pesweb, home4pets atd... Nevím, jestli mám tomuto věřit. Paní chce za psa 3900, ptali jsme se, jaký pejsek je apod, co každého asi zajímá a ona nám napsala asi 3 věty o psovi a dalších 20 o tom poplatku. proč se to platí, atd... Jestli to není jednoduše nějaká sběračka psů, která se vydavá za pracovníka organizace, o které jsem na netu ani nic nenašla.
http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=28749
http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=29292
Díky za zkouknutí a hezký den.
No, vzhledem k tomu, že jsem objevila jen č. telefonu a profilu na pesweb, tak já bych do štěněte určitě nešla. Facebooková stránka neexistuje, nikde není odkaz na nějaké www., kde by se člověk kouknul, co je to zač.
Do takového štěněte bych nešla, všude je nechtěných štěňat mraky - koukněte třeba na bazoš nebo do útulků.
umpa.lumpa
napsal(a):
Zjednodušeně - natahají psy ze slovenských osad, tady je nacpou dobrovolníkům a při první příležitosti prodají. Vaše intuice má pravdu - podpoříte lidi, kteří si na pomoci psům v nouzi založili solidní byznys.
Štěně z útulku se dá pořídit za 300-500. Štěně ze soukromého depozita do tisícovky. Platit někomu čtyři tisíce za takového křížence, se kterým doposud neměli prakticky žádné náklady je šílenost. A kastraci, která je určitě podmínkou, si pak budete taky platit sami, že?
"Zjednodušeně - natahají psy ze slovenských osad..."
Toto vnímám za a) jako neštěstí, za b) jako nebezpečí! Do prčic, kéž by s tím šlo něco udělat legislativně... Máme "milión" neudatelných psů v útulcích a tahají se sem psi z SK, a ještě i z větších dálek (Rumunsko, apod.). Můžeme se začít těšit opět na "vzteklinu" a podobné nemoci !
fikovnice
napsal(a):
"Zjednodušeně - natahají psy ze slovenských osad..."
Toto vnímám za a) jako neštěstí, za b) jako nebezpečí! Do prčic, kéž by s tím šlo něco udělat legislativně... Máme "milión" neudatelných psů v útulcích a tahají se sem psi z SK, a ještě i z větších dálek (Rumunsko, apod.). Můžeme se začít těšit opět na "vzteklinu" a podobné nemoci !
Pardon - v uvozovkách mělo být samozřejmě slovo "těšit". Obávat se můžeme vztekliny skutečné. Bohužel...

Emo
napsal(a):
Však já právě nechci psa za 4000! Když už, tak za náklady na očkování nebo čip. Proto mě tohle zarazilo a přišlo mi, že si z toho někdo dělá byznys. My jednoho psa už máme a více jak 500 za něj měsíčně neutratíme.
Proč nejdete rovnou do nějakého útulku? např. do útulku městské policie Brno v Brně - Komíně. Psy mají na svém webu... Nebo do nějakého blíž k vašemu bydlišti.
Emo

XXX.XXX.182.186
Jsem z Prahy, do Brna bych si samozřejmě klidně přijela. Objela jsem útulky tady v okolí + stránky útulků, kde jsou psi uvedení. Když jsem někam volala, tak buď byl es v karanténě nebo zadaný. Navíc mám sama podmínky, které nechci měnit. :) Děkuji za názory, také si myslím, že ani daná organizace neexistuje a jen tahají z lidí peníze.
jolyha

XXX.XXX.229.100
Emo
napsal(a):
Jsem z Prahy, do Brna bych si samozřejmě klidně přijela. Objela jsem útulky tady v okolí + stránky útulků, kde jsou psi uvedení. Když jsem někam volala, tak buď byl es v karanténě nebo zadaný. Navíc mám sama podmínky, které nechci měnit. :) Děkuji za názory, také si myslím, že ani daná organizace neexistuje a jen tahají z lidí peníze.
Jestli máte zájem, písněte mi prosím nějakou kontaktní mailovku na Vás. Pokud by mohlo být i odrostlejší štěně z "dočasky", věděla bych o několika, kde za ně rozhodně nechtějí tyto částky, jen za výdaje za veterinu za konkrétní zvířátko. Zkuste mi napsat vaše požadavky, rozhodím sítě. O vyloženě malých štěnících tedy momentálně nevím, ale vím o několika kolem cca půl roku věku, kteří by nový domov velmi uvítali. Vše "voříšci" menšího vzrůstu.
jay

XXX.XXX.124.12
Nerada bych křivdila, ale připadá mi, že takový Home4pets a další, údajně si požadavkem vysokého adopčního poplatku ( jakož i typickými přeslazenými řečičkami ) a zároveň kladenými požadavky dost škodí. Pokud tedy nejde rovnou o podvod. Nerozumím tomu, proč platit za nekastrovaného a nečistokrevného psa takovou vysokou sumu.
Znám pána, který se stará o toulavé kočky. Pokouší se je umísťovat u zájemců a popravdě řečeno, převážnou většinu nákladů a práce za předchozí péči obvykle nese sám.Vždy říká, že je rád za to, že mohl zvířátku pomoct.
Je to nějaké divné.
Psí štěstí má právě v nabídce malého psího kluka:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1630151243973198.1073742562.1378824955772496&type=3
Jeho sestřičku si adoptovala má kolegyně z práce (teda snad to byl on, a ne Majlo).
ainu
napsal(a):
Psí štěstí má právě v nabídce malého psího kluka:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1630151243973198.1073742562.1378824955772496&type=3
Jeho sestřičku si adoptovala má kolegyně z práce (teda snad to byl on, a ne Majlo).
Psí štěstí totéž. Tahají stovky psů ze Slovenska a tady je na černo prodávají. Nemají ani IČO, jeji smlouvy jsou dobré tak na zabalení pokakaných dětských plinek. Tahají ze SR březí feny, ještě je v březosti očkují, v očkovácích samá pofiderní slovenská razítka..
umpa.lumpa
napsal(a):
Vůbec jsem nevěděla, že se za zvíře z útulku platí!
Madonna

XXX.XXX.52.7
umpa.lumpa
napsal(a):
Přesně tak, jak píšete.
RomčaJelča
napsal(a):
No to jsem z toho jelen... Pak se nedivím, že někteří lidé couvnou... Samozřejmě chápu náklady atd...
Jj, na "Kočkách" jsme o tom mockrát debatovali. Ty peníze to není všechno, to bych třeba ještě pochopila. Ale spousta útulků a depozit má naprosto nesmyslná až ujetá pravidla - že budete pravidelně podávat info o adoptovaném zvířeti (i to je ještě pochopitelné), ale také že třeba mají nárok kdykoli k vám přijet zkontrolovat jak se zvířeti daří (= vpadnout vám do vašeho soukromí bez ohlášení). Tak taková depozita jsem ze svého hledáčku vyeliminovala.
scylla
napsal(a):
Home4pets měl teď nějakou týranou fenku buldočka, která i přes údajnou vet. péči po týdnu uhynula. Zaplatili jí pohřeb v psím krematoriu a dali z toho srdceryvné fotky na fb. Zřejmě to platili z příspěvků od lidí.... Nedá se už skoro nikomu věřit.
Co to meleš za máčku Haničko? Prosím tě, zjisti si, jak to bylo doopravdy, jo? Ať jsou v H4P fíčusové jací chtějí, tak tohle nebyla vůbec jejich akce. Byla to akce zvířecí záchranky, která fenku přijala do péče.
umpa.lumpa
napsal(a):
Co to meleš za máčku Haničko? Prosím tě, zjisti si, jak to bylo doopravdy, jo? Ať jsou v H4P fíčusové jací chtějí, tak tohle nebyla vůbec jejich akce. Byla to akce zvířecí záchranky, která fenku přijala do péče.
Vy se se "Scyllo" znáte?
A jak to tedy bylo doopravdy? Neprovokuji, ptám se ze zájmu. Kdo je zvířecí záchranka?
Omlouvám se, nečetla jsem všechno...nesmyslně vysoké adopční poplatky neschvaluju, ale přijde mi v pořádku za psa z útulku zaplatit, klidně kolem tisícovky. Aby se zabránilo různým individuím brát si odtud levně nebo zdarma psy k různým pochybným účelům, třeba na maso.
Pamatuju aférku, kdy z jakéhosi útulku na karlovarsku odebíral cizí státní příslušník (nebo příslušníci) psy za účelem konzumu.
Terven
napsal(a):
Omlouvám se, nečetla jsem všechno...nesmyslně vysoké adopční poplatky neschvaluju, ale přijde mi v pořádku za psa z útulku zaplatit, klidně kolem tisícovky. Aby se zabránilo různým individuím brát si odtud levně nebo zdarma psy k různým pochybným účelům, třeba na maso.
Pamatuju aférku, kdy z jakéhosi útulku na karlovarsku odebíral cizí státní příslušník (nebo příslušníci) psy za účelem konzumu.
Ale to jo, ty peníze do určité výšky také chápu. Ale nesouhlasím s následnými kontrolami, o nichž jsem psala výše, podrobně jsme o tom debatili na "Kočkách" - všichni jsme to odsoudili.
fikovnice
napsal(a):
Vy se se "Scyllo" znáte?
A jak to tedy bylo doopravdy? Neprovokuji, ptám se ze zájmu. Kdo je zvířecí záchranka?
Nebuďte líná a najděte si to na na gůglu nebo na FB. Proběhlo to spoustou médií včetně televize. Argument nemám FB neberu, základní stránky naskočí i bez registrace. Byla to fenečka Andulka. ;-)
Jo a je to ta Scylla.
umpa.lumpa
napsal(a):
Nebuďte líná a najděte si to na na gůglu nebo na FB. Proběhlo to spoustou médií včetně televize. Argument nemám FB neberu, základní stránky naskočí i bez registrace. Byla to fenečka Andulka. ;-)
Jo a je to ta Scylla.
Jo, a mně nenaskočí ani ty základní stránky a TV nevedu. Kdybyste nebyla líná a četla i jiné diskuze, tak byste se tam dočetla, že mi nefungují žádné prohlížeče. Samozřejmě ani FB. Ale ono je to stejně fuk. Já se bez té info obejdu.
fikovnice
napsal(a):
Jo, a mně nenaskočí ani ty základní stránky a TV nevedu. Kdybyste nebyla líná a četla i jiné diskuze, tak byste se tam dočetla, že mi nefungují žádné prohlížeče. Samozřejmě ani FB. Ale ono je to stejně fuk. Já se bez té info obejdu.
No díky Bohu, že Vám funguje alespoň iFauna. Teď už chápu, proč tu sedíte od rána do večera.
umpa.lumpa
napsal(a):
Jo a je to ta Scylla.
Jasně, že je to ta "Scylla". Omluva za překlep!
Taky jsem chvíli byla dočastkář. Ale když pak člověk zjistí, že je jen využíván lidmi, co si z neštěstí psů dělají byznys... Peníze samozřejmě jsou pro psy třeba, na veterinární péči, na žrádlo, dopravu, plno drobných věcí okolo. Ale poplatek by měl být na dobrovolnosti, vždyť když psa adoptuji, mám s tím zrovna tak velké výdaje a navíc dávám psovi něco, co v útulku nebo dočastce nemají - skutečný domov a lásku pána, ke kterému se může pes upnout.
Já vidím velký rozdíl v tom, co se poslední dobou vlastně zachraňuje. Staří a nemocní psi, kteří nemají moc šancí na šťastný život, buď protože je nikdo už nechce nebo jsou v takovém stavu, že se ani nikomu dát nedají. Psi dotažení bůhví odkud, s nemocemi, které se na našem území už ani nevyskytují, ale "záchranáři" je nám sem zas s těmito zvířaty tahají. Namnožená štěňata bůhví odkud, často vykoupená od množitelů, takže ti si mnou ruce, že ty "zbytky" jim nezůstanou doma.
Někdy mám pocit, že to tito "záchranáři" dělají jen pro svoje ego, na ty samotné psy ani moc nemyslí. Dost z nich si z této práce udělalo zaměstnání, z něčeho platit svoje osobní účty musí, tak vybírají nehorázné poplatky, místo aby byli rádi, že pes dostal domov
Možná kdyby to úsilí zaměřili víc na prevenci, odhalování nezákonných množíren, kampaně proti psům bez PP, týrání apod., bylo by to užitečnější než zachraňovat psy z cizích států.
Nikde jsem nenapsala, že s poplatkem nesouhlasím . Jen mě to udivilo, protože jsem se do této doby domnívala, že každý útulek je rád, když se zvířátka zbaví.
Z čeho vlastně "žije" útulek? To by těžko mohl provozovat soukromník, i kdyby vybíral tu pětistovku za zvíře. Nejsou někým dotovaní?
A o bezdomovcích a jejich chutích jsem nepřemýšlela, to mě vlastně ani nenapadlo.
RomčaJelča
napsal(a):
Nikde jsem nenapsala, že s poplatkem nesouhlasím . Jen mě to udivilo, protože jsem se do této doby domnívala, že každý útulek je rád, když se zvířátka zbaví.
Z čeho vlastně "žije" útulek? To by těžko mohl provozovat soukromník, i kdyby vybíral tu pětistovku za zvíře. Nejsou někým dotovaní?
A o bezdomovcích a jejich chutích jsem nepřemýšlela, to mě vlastně ani nenapadlo.
Http://www.muj-pes.cz/utulky/problematika-utulku-v-cr-694.html.
V tomto útulku je poplatek dobrovolný
http://www.utulek-ostrava.estranky.cz/clanky/psi.html.
Kočičí svět
napsal(a):
V tomto útulku je poplatek dobrovolný
http://www.utulek-ostrava.estranky.cz/clanky/psi.html.
Já se na to nemůžu dívat, hned bych vzala všecky zvířata.
Terven, díky za info.