Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2015 21:54
Theresa1320

XXX.XXX.67.209

Dobrý večer, chtěla bych vás požádat o radu.
Máme skoro 6-ti měsíční fenku NO, která je docela "ostrá". Na lidi zlatíčko, ale jakmile jsme na procházce nebo třeba jdeme na veterinu, kde je i jiný větší pes, hned štěká nebo se za ním "táhne". Ve chvíli, kdy uvidí psa, přestane kohokoliv vnímat. Pamlsky, povely, oslovení nebo šťouchnutí nepomáhají. Je jako úplně "vygumovaná"! Když chodíme kolem jednoho psa, kterého opravdu nesnáší a vždy za ním nehorázně tahá a štěká, snažím se jí tam nepustit a mluvit na ní, ale má mě na háku. Někdy si ke kraji plotu, za kterým je ten pes, Kiru posadím a neustále ji oslovuji. Za každý pohled odměním. Dělám to dobře nebo doporučujete jiné řešení, jak upoutat pozornost psa? Způsob, který používám mi nepřijde moc účinný. Za každou radu budu vděčná

Neregistrovaný uživatel

4.12.2015 10:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Jak probíhá výcvik?
Cvičák? Samodomo?

4.12.2015 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Chodíte s ní na cvičák? Má nějaké psí kamarády, se kterými si může pohrát? Je to ještě psí děcko a hrát se psy si chce a bude chtít hrát. A hlavně by měla vědět, že psi jsou kamarádi a ne nepřátelé. Není to přímo na vás, ale vzdychnutí do prázdna: vůbec nechápu, proč je najednou tolik psů, co nesnáší jiné psy. Není to normální, je to jako by většina lidí nesnášela lidi a chtěla je při prvním kontaktu zabít. Můj názor je, že je to špatnou výchovou, vedením. Nemusí psy milovat, ale prostě ignorovat ty, co nemusí a vždycky se najdou i ti, co jsou kamarádi.

4.12.2015 16:41
Clayton

XXX.XXX.104.9

lesnížínka napsal(a):
Chodíte s ní na cvičák? Má nějaké psí kamarády, se kterými si může pohrát? Je to ještě psí děcko a hrát se psy si chce a bude chtít hrát. A hlavně by měla vědět, že psi jsou kamarádi a ne nepřátelé. Není to přímo na vás, ale vzdychnutí do prázdna: vůbec nechápu, proč je najednou tolik psů, co nesnáší jiné psy. Není to normální, je to jako by většina lidí nesnášela lidi a chtěla je při prvním kontaktu zabít. Můj názor je, že je to špatnou výchovou, vedením. Nemusí psy milovat, ale prostě ignorovat ty, co nemusí a vždycky se najdou i ti, co jsou kamarádi.

Protože se hodně aktivních plemen začalo chovat jako postelový mazlíček v bytě a když ta bordera nebo ohař nemá dostatek zaměstnání, je nesocializovaný a v životě ho majitelé nenechali ze strachu navolno pohrát se psem, jak to asi dopadne...Pes skončí v útulku s nálepkou ''agresivní''.Přitom jenom nemá co dělat.
Zrovna včera jsem prohlížela inzerce a byl tam k darování nádherný 1,5 roční výmar.Prý je agresivní a dominantní.''Jen zkušenému majiteli.''Psali, že paničce z města se omrzel a jak se mu nevěnovala, začal vyjíždět.

4.12.2015 16:52
koňadra

XXX.XXX.128.31

Clayton napsal(a):
Protože se hodně aktivních plemen začalo chovat jako postelový mazlíček v bytě a když ta bordera nebo ohař nemá dostatek zaměstnání, je nesocializovaný a v životě ho majitelé nenechali ze strachu navolno pohrát se psem, jak to asi dopadne...Pes skončí v útulku s nálepkou ''agresivní''.Přitom jenom nemá co dělat.
Zrovna včera jsem prohlížela inzerce a byl tam k darování nádherný 1,5 roční výmar.Prý je agresivní a dominantní.''Jen zkušenému majiteli.''Psali, že paničce z města se omrzel a jak se mu nevěnovala, začal vyjíždět.

Kéž by bylo více takových výmarů, maďarů..., konečně by to přestaly chovat paničky z měst jako módní doplněk. Když jsem si kdysi kupovala prvního výmara, matku jsem si nepohladila, asi by mě sežrala. Moje fena byla k lidem přátelská, ale když se jí někdo nelíbil, dokázala to dát najevo. V myslivosti byla ona i její matka nepřekonatelnými pracanty, takoví výmaři už se dnes snad ani nerodí. Kdysi se u výmarů hodnotila nejen ostrost na škodnou zvěř, ale i vůči člověku, protože původním posláním výmarů bylo nejen lovit, ale i německé hajné ochránit před pytláky. Kde jsou ty časy, kdy výmar byl osobnost a ne taková bázlivá srač-ka, která se bojí i bažanta - jak je mnohdy vidět. Nebo troska, která odevzdaně šlape pražský chodník na haltině, obklopená kočárem s miminem a řvoucím parchantem z druhé strany. Fakt je mě těch psů neskutečně líto.

4.12.2015 16:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

Theresa1320 napsal(a):
Dobrý večer, chtěla bych vás požádat o radu.
Máme skoro 6-ti měsíční fenku NO, která je docela "ostrá". Na lidi zlatíčko, ale jakmile jsme na procházce nebo třeba jdeme na veterinu, kde je i jiný větší pes, hned štěká nebo se za ním "táhne". Ve chvíli, kdy uvidí psa, přestane kohokoliv vnímat. Pamlsky, povely, oslovení nebo šťouchnutí nepomáhají. Je jako úplně "vygumovaná"! Když chodíme kolem jednoho psa, kterého opravdu nesnáší a vždy za ním nehorázně tahá a štěká, snažím se jí tam nepustit a mluvit na ní, ale má mě na háku. Někdy si ke kraji plotu, za kterým je ten pes, Kiru posadím a neustále ji oslovuji. Za každý pohled odměním. Dělám to dobře nebo doporučujete jiné řešení, jak upoutat pozornost psa? Způsob, který používám mi nepřijde moc účinný. Za každou radu budu vděčná

Přijde mě to, že vy jste klasickou ukázkou toho kam vede "sluníčkový výcvik" - jak tady někteří propagují. Moji psi si nesmí všímat ostatních psů, když s nimi jdu např. po městě a máme se s jinými psy míjet. Někteří jsou tak jaksi ukáznění sami od sebe, někteří mají snahu vyjíždět, tak to zpraví zákazový povel "NE", případně ho podpořím švihnutím tenkého proutku (a nemusí to být ani do psa, ale vedle a ten zvuk je zarazí). Párkrát a je pokoj. Nebudu se se psem domlouvat týdny a měsíce a dělat opičky, abych ho "přesměrovala". Prostě jsou věci, které dělat nebude a basta.

4.12.2015 17:07
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Přijde mě to, že vy jste klasickou ukázkou toho kam vede "sluníčkový výcvik" - jak tady někteří propagují. Moji psi si nesmí všímat ostatních psů, když s nimi jdu např. po městě a máme se s jinými psy míjet. Někteří jsou tak jaksi ukáznění sami od sebe, někteří mají snahu vyjíždět, tak to zpraví zákazový povel "NE", případně ho podpořím švihnutím tenkého proutku (a nemusí to být ani do psa, ale vedle a ten zvuk je zarazí). Párkrát a je pokoj. Nebudu se se psem domlouvat týdny a měsíce a dělat opičky, abych ho "přesměrovala". Prostě jsou věci, které dělat nebude a basta.

Určitě bych tento "výcvik" nepoužívala.

4.12.2015 20:09
anonymx

XXX.XXX.233.209

Jezis, to je nadhernej nazev "slunickovy vycvik". To je fantasticky. To se vam povedlo. Ale ten proutek taky neberu, ale kvuli obranam. Mne staci voditko a vzhledem k tomu, ze povely ne a fuj jsou mezi prvnimi co se stenata uci, tak nam to funguje naprosto spolehlive.

7.12.2015 13:16
jakuka

XXX.XXX.6.10

Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno a tak pokračuji: můžete mi prosím ze svých zkušeností napsat, jak probíhal Vás samo výcvik štěněte? V kolika jste začli, jaké povely mu šly, či nešly, co na pejska platilo, kolik povelů se naučl atd? Ptám se na zkušenosti, né návody, ty mám načtené. Děkuji za odpovědi.

A ještě se chci zeptat, jak byste postupovali v případě, kdy štěně není ještě dostatečně proočkované ( 2,5 m) a při venčení na zahradě vše žere( hlínu, listí, trávu...). Na přivolání v tu chvíli nereaguje, při povelu, fuj" začne ještě více hltat. Běhat za ním nemůžu, když se ho snažím zaujmout hrou, pamlskem, nic Na vodítku ho občas vyvenčím, ale po zahradě mi to příjde trochu svazující. Náhubek máme taky, ale ten nasazuji v případě, že vidím, že zase něco žere ( za trest). Bojím se, aby něco nechytil, očkování jsme museli odložit pro zvětšené uzliny a tak bude celý očkovací proces podstupovat znovu. prosím o radu. Děkuji.

7.12.2015 13:58
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

jakuka napsal(a):
Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno a tak pokračuji: můžete mi prosím ze svých zkušeností napsat, jak probíhal Vás samo výcvik štěněte? V kolika jste začli, jaké povely mu šly, či nešly, co na pejska platilo, kolik povelů se naučl atd? Ptám se na zkušenosti, né návody, ty mám načtené. Děkuji za odpovědi.

A ještě se chci zeptat, jak byste postupovali v případě, kdy štěně není ještě dostatečně proočkované ( 2,5 m) a při venčení na zahradě vše žere( hlínu, listí, trávu...). Na přivolání v tu chvíli nereaguje, při povelu, fuj" začne ještě více hltat. Běhat za ním nemůžu, když se ho snažím zaujmout hrou, pamlskem, nic Na vodítku ho občas vyvenčím, ale po zahradě mi to příjde trochu svazující. Náhubek máme taky, ale ten nasazuji v případě, že vidím, že zase něco žere ( za trest). Bojím se, aby něco nechytil, očkování jsme museli odložit pro zvětšené uzliny a tak bude celý očkovací proces podstupovat znovu. prosím o radu. Děkuji.

Dobrý den,

tak my jsme hned když jsme si štěně přivezli (2 měsíce) začali učit na jméno, už ho trošku znal. A hlavně od začátku přivolání, prostě venku od štěnátka utíkat volat na něj a dělat ze sebe "blálzna" aby jste byla zajímavější než cokoli okolo :-D To přivolání pro mě bylo nejdůležitější a trénovala jsem ho nejvíc, když přiběhlo tak samozřejmě pamlsek a obroovksá pochvala, pak jsem se mu na procházkách schovávala, když si mě nehlídal, aby se naučil, že já jeho nesleduji, ale musí sledovat on mě. Chodili jsme hodně mezi psy (když nebyl kompletně očkovaný tak jen mezi známé, o kterých jsem veděla, že očkované jsou.

Zhruba po 14ti dnech co jsme ho měli doma, jsme začali chodit do psí školičky, kde se výborně vyřádil s ostatníma a procvičovalo se přivolání, sedni, lehni, chůze u nohy - všecko pomaličku, hrou. Teď jsou mu 4 měsíce, pořád chodíme do školičky a k tomu ještě na individuální výcvik. Pořád ho učím hlavně hrou, ne nějak dlouho, spíše po chvilkách - pak po cvičení ho za odměnu uplně rozblbnu a hrajeme si.

Chce to od začátku důslednost, když dáte povel tak trvat na jeho splnění, pokud víte, že pes povel nesplní (například přivolání) tak povel vůbec nedávat. Od začátku si vytyčit pravidla co může a co ne, například jestli může nebo nemůže do postele. A nenechat se štěnětem vláčet na vodítku například za jíným psem, pokud mu to párkrát dovolíte, když uvidí známého pejska například, on pak nepochopí, proč venku ve městě za tím cízím psem táhnout nemá a špatně se to odnaučuje. Je toho fakt hodně, kdyžtak se ptejte smajlík

Jinak ještě budu reagovat na náhubek - nikdy mu ho nedávejte za trest, časem budete potřebovat aby ho pes nosil, a ne aby byl ve stresu pokaždé když mu ho dáte. Na náhubek to chce trénovat postupně, dávat do něj pamslky, nechat chvilku - chválit a postupně prodlužovat. Takhle jsem to dělala já, druhá možnost - někdo ho nasadí a prostě jde jakoby se nic nedělo.

A když píšete, že při povelu fuj začne ještě víc hltat, tak asi povel fuj nezná - nejprve ho naučte co ten povel znamená a pak teprve mu ho dávejte. Jinak 2,5 měsíční štěně by mělo v pohodě jít zaujmout hrou, pamlskem - udělejte ze sebe opravdu "blázna" a ono to zabere :D Ještě radím, štěně pořád neokřikovat za to co nemá dělat, ale spíš ho vést k tomu, co má dělat. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík