:)

XXX.XXX.72.255
Dobrý den,
už odmalička mám strašně ráda pejsky a rozhodla sem se, že bych jednoho také jednou chtěla. Mám ale alergii, a proto bych chtěla požádat o radu ty, kteří jsou na tom stejně, o radu. Zhoršil se Vám stav? Museli jste pejska dát pryč nebo je to v pohodě?
PS: Moc se mi líbí plemeno Kavalír King Charles Španěl. Má úžasnou skvělou a je krásný. Sice hodně líná, ale zase nemá ostré pichlavé chlupy, co se zapichují do dýchacích cest.
Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Dobrý den,
už odmalička mám strašně ráda pejsky a rozhodla sem se, že bych jednoho také jednou chtěla. Mám ale alergii, a proto bych chtěla požádat o radu ty, kteří jsou na tom stejně, o radu. Zhoršil se Vám stav? Museli jste pejska dát pryč nebo je to v pohodě?
PS: Moc se mi líbí plemeno Kavalír King Charles Španěl. Má úžasnou skvělou a je krásný. Sice hodně líná, ale zase nemá ostré pichlavé chlupy, co se zapichují do dýchacích cest.
Koukněte na naháče.
napsal(a):
Dobrý den,
Alergie se srsti tolik nesouvisi, alergeny psi produkuji treba i slinami...Jinak ja jsem alergik a psy mam tri.

XXX.XXX.72.255
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Koukněte na naháče.
Naháče moc nechci, ani yorkshira. Hlavně bych potřebovala nějakou recenzi nebo se podělit právě o zkušenosti alergiků.

XXX.XXX.72.255
Lexaurin
napsal(a):
Alergie se srsti tolik nesouvisi, alergeny psi produkuji treba i slinami...Jinak ja jsem alergik a psy mam tri.
A zvykl(a) jste si? Máte stále nějaké alergické obtíže? Nechci si pejska pořídit, a pak ho dat do útulku.
napsal(a):
A zvykl(a) jste si? Máte stále nějaké alergické obtíže? Nechci si pejska pořídit, a pak ho dat do útulku.
Jsem alergicka na jarni pyly, prach, roztoce, alergii jsem mela bez psu a se psy se mi to nezhorsilo .Chce to kavaliry casto navstevovat a videlo by se.Ja kdyz proleti alergen kycham okamzite, ale nemam ekzem, mam rymu.
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den,
tak já mám dvě rasy psů a to Bišonky a Ruskou Barevnou Boloňku no a u nich se právě tvrdí, že jsou pro alergiky. Dokonce mám zkušenost i takovou, že co chodím na canisky a sestřičky alergičky zkoušeli si je prostě hladit, muchlovat jestli jim pejskove vyvolají alergickou reakci a ono nic. Dokonce mám kamarádku která si pořídila Bišonka a je silná alergička a takový v pohodě.
Dobrá rada jít do rasy psa co se střihaji a nemají podsadu, což Váš výběr není nejlepší a pak pokud naulici potkáte to svoje vysněné psisko skuste se smajitelem dohodnout jestli si ho můžete nachvilku pomuchlovat a uvidíte jak Vám to bude vyhohovat, ale vím, že musíte vybírat jinde a jiné rasy.
S pozdravem Dája.
Hezkou adventní neděli, ráda se přidám se svou zkušeností, možná Vás potěší. Od mala jsem trpěla atopickým ekzémem, měla jsem astma a různé alergie (kdo se o to zajímá, ví že jsou to věci dost provázané). Byl to jeden z oblíbených argumentů rodičů, proč nemůžeme mít doma psa. Od 12 jsem začla chodit ke koním, kde se díky výskytu velké spousty alergenů moje projevy ještě zhoršily (rýma, svědění očí...), už to vypadalo, že budu mít zase utrum. Koně jsem si ale vyloženě vyřvala, půl roku jsem sice trpěla vysloveně jako kůň, ale čím jsem tam byla častěji, tím to bylo lepší. Nakonec se to zlepšilo natolik, že by na mě alergii nikdo nepoznal...prostě zmizela. Ve 22 letech jsem dostala od sestry prvního psa (jezevčíka typ srsti broken, takže rozhodně nic antialergenního). Já ani můj manžel, kterému vadí zase hlodavci a kočky jsme nikdy žádné známky alergie nezaznamenali a dokonce ani má maminka, která na to trpí velmi, se může se psem mazlit jak chce, nikdy ani nekýchla. Takže za mě hodně dělá silná vůle, když si tu možnost psa dát pryč nepřipustíte, tak jde všechno... (Je to samozřejmě myšleno trochu s nadsázkou, kdyby jste šla do anafylaktického šoku, tak Vám asi silná vůle nepomůže) .
Taky vas asi potěším. Od mala alergie na vše možné včetně psí a kočičí srsti. Od mala miluju psy, ale nikdy jsem žáného mít nemohla, kvůli rodičům atd. Mám i celkem silné astma, ale žádná tragedie. Posledních 5 let (jako mala jsem to myslím nemela) jsem po kontaktu se psy měla alergicke reakce. Po chvílí mě začali svedet oči a pokud jsem si do nich sáhla prsty, kterým jsem sahala na psa, začali ssilné reakce třeba i hodinu po tom, co užjjsem v kontaktu se psem nebyla. Snažila jsem se proto ubránit svedeni a do očí si nesahat při ddelším kontaktu to stejně bylo k ničemu. Ted v 19 letech jsem si pres vše psa pořídíla a řekla jsem si, že budu klidně brát do konce života brat prasky (které mi vždy zabirali, nikdy jsem je ale dlouhodobe Nebrala a tak na nně nejsem navykla). Po příchodu pejska jsem si nakoupila krabičky Analerginu a brala denně. Ted má pes 7 měsíců a ja nemela pprášek asi 1,5 měsíce. Časem jsem je prostě uz nemusela brát tak často. Teď si prášek vezmu aaž když citim lehke podráždění a to s námi spí v posteli. Například kdyz k nam ppřijde jiný pes tak se opět alergie trochu projevi. Zvykla jsem si hlavne na jeho chlupy. Je to labrador, takže chlupu vsude hodne.
napsal(a):
Dobrý den,
Kavalíra raději ne, syn alergik a vadilo mu to takže jsme vybírala z nelínajících ras ale pokud je tam alergie na roztoče tak to je špatně jakékoliv plemeno . U syna to bylo tak že najednou byl často nemocný což jsme měli na školku a najednou měl začínající astma a alergie na psí srst hodně silná. Ted máme jorka od března a úplně ok, tenkrát měl syn v pokoji koberec což asi i to byl problém asi bych hledala spíš v nelínající srsti což kavalír bohužel neni. Jinak by jsme ho měli zase
Markéta80
napsal(a):
Kavalíra raději ne, syn alergik a vadilo mu to takže jsme vybírala z nelínajících ras ale pokud je tam alergie na roztoče tak to je špatně jakékoliv plemeno . U syna to bylo tak že najednou byl často nemocný což jsme měli na školku a najednou měl začínající astma a alergie na psí srst hodně silná. Ted máme jorka od března a úplně ok, tenkrát měl syn v pokoji koberec což asi i to byl problém asi bych hledala spíš v nelínající srsti což kavalír bohužel neni. Jinak by jsme ho měli zase
Já bych také spíš doporučila klasická "nelínavá plemena" Jsou i větší rasy např. Irský Jemnosrstý Teriér, Kerry Blue Teriér, Pudl... U nás vyhrála malá rasa Havanský Psík, kvůli
alergii syna a reakci nemá žádnou.
Kavalír je zrovna hodné línavej a vám asi moc nepomůže, když bude alergeny pokrytý celý byt.
A to, že některé lidi, po pořízení takové rasy alergie přešla, na to bych nesázela, protože lidi, co tu alergii nezvládly a psa museli dát pryč, na diskuze o psech, už asi moc nechodí.
angí
napsal(a):
Já bych také spíš doporučila klasická "nelínavá plemena" Jsou i větší rasy např. Irský Jemnosrstý Teriér, Kerry Blue Teriér, Pudl... U nás vyhrála malá rasa Havanský Psík, kvůli
alergii syna a reakci nemá žádnou.
Kavalír je zrovna hodné línavej a vám asi moc nepomůže, když bude alergeny pokrytý celý byt.
A to, že některé lidi, po pořízení takové rasy alergie přešla, na to bych nesázela, protože lidi, co tu alergii nezvládly a psa museli dát pryč, na diskuze o psech, už asi moc nechodí.
Právě, proč riskovat? Syn byl alergik to je z manželovo strany v rodině ale na psa je první kavalír je super pes, k dětem ideální i díky velikosti ale bohužel ty chlupy byly všude. ted máme jorka a fakt nic, teda češu jí každý den ale ani na kartáči toho moc neni, to spíš jsou všude moje vlasy . Nebo chodit často na návštěvy kde kavalíra mají ale já bych se prostě bla, nikdo neví jak tělo zareaguje takže když byl pro prostředního syna doporučený pes tak jsem napřed řekla že ne a nakonec teda že nelínající a super, koberec jsme teda řekla že se vyhodí i tak a ok, už s nejstrašim i spí v posteli a výsledky na alergo ok , momentálně zcela bez léků